Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 01:38 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Efekat kuvane žabe  (Pročitano 228 puta)
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« poslato: 16. 11. 2011. 07:28 »
Podeli temuIdi gore

Toliko daleko ne bih isao. Bilo bi dobro da vecina odbaci vjerske stege. Vjerujem da bi posljedica toga bila normalizacija politickih uslova.
Ovo sto sad pisem je uprostene slika ili kroki modela po kome treba da zivimo da bi smo bili normalno drustvo.

Zakljucak da zivimo u totalitarnom drustvu izvlacim iz saznanja da vjerske zajednice imaju preveliki utjecaj na nas zivot. Ovo nije samo moje iskustvo nego i iskustvo mnogih mojih kolega istomisljenika.
Normalno je da branis svoju poziciju i da negiras takvo stanje u svom okruzenju zbog efekta skuvane zabe...

Ova rasprava ne vodi nikuda. Zauzeli smo kolegi SIPI temu i onemogucili ga u njegovoj misiji.

Dalju raspravu mozemo nastaviti negdje drugdje....

Verske zajednice mogu da imaju uticaja na nečiji život ni manje ni više nego koliko im taj neko dozvoli da utiču na njegov život.
SPC je po implementaciji svog uticaja jedna od najliberalnijih crkava na svetu.
Jedini konkretni momenti u kojima oni, bar teoretski, mogu da utiču na nečiji život su svadbe i sahrane.

Ali dobro, to na stranu.
Ono što mene zanima jeste tvoje pominjanje "efekta kuvane žabe".
Pokušao sam da shvatim šta je taj efekat, ali i posle dosta razmišljanja, nisam uspeo da ukapiram šta podrazumevaš pod tim.
Naravno, voleo bih objašnjenje u svetlu tvoje tvrdnje da "branim svoju poziciju (koja je moja pozicija?) i negiram takvo stanje" upravo zbog tog "efekta skuvane žabe".

Pitam se Pitam se Pitam se Pitam se Pitam se
Manitu_
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #1 poslato: 16. 11. 2011. 08:33 »
Podeli temuIdi gore

Efekt kuhane zabe ,kako zabu natjerati da se skuha Smiley Ako je bacis u vrucu vodu ,a nemas poklopca zaba ce uteci Smiley Znaci trebalo bi lagano krenuti  sa hladnom vodom,pa stavti zabu,onda se osjeca sigurno,a ti pocnse da zagrijavas vodu . Zabi se to dopada ,i ona krene uzivati i opusti se ,naravno zaspi ,a ti onda okrenes na 180-200 i eto kuvane zabe Smiley

Sad to prebaci ne ekonomiju ,politiku i sve ostalo Smiley
Luka
Administrator
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 9.0 Firefox 9.0

« Odgovor #2 poslato: 16. 11. 2011. 09:28 »
Podeli temuIdi gore

Hvala Manitu_ sto si ovako slikovito opisao efekat skuvane zabe. O ovome sam naucio u osnovnoj skoli kad smo na casu biologije ucili o vodezemcima.

Razmjena linkova: Na kontakt posaljite Vas link i on ce biti postavljen na naslovnoj strani u rubrici Prijatelji. Obavezno postavite link koji vodi ka stranici gdje je objavljen link Foruma NN.
Sve vijesti na jednom mjestu
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 14. 05. 2012. 09:00