|
Senahid
|
 |
« poslato: 16. 11. 2011. 09:30 » |
Idi gore
|
|
"
|
|
|
|
Senahid
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 16. 11. 2011. 09:31 » |
Idi gore
|
Posto su ratovi uvijek bili interesantna tema za veliki broj forumasa, da se dotaknemo i ovih ratova iz dalje proslosti. Zamolio bih one kojima je tematika poznata u bilo kojoj mjeri, da daju svoj doprinos razvoju diskusije na ovoj temi.
|
"
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 17. 11. 2011. 02:17 » |
Idi gore
|
To nindža :Ja sam mišljenja da su mnoge stvari oko krstačkih ratova izmišljene. Mi to poznajemo iz holivudskih filmova. O knjigama koje nastale u tom ili posle tog perioda je malo istine. Tekstovi su frizirani, tako da možemo samo imati nekakve suve podatke i sa njima baratati. Ogromne su rupe kako u tom tako i svim drugim periodima ljudske istorije, sa vremena na vreme izađu nekakvi dokumenti ali da li su verodostojni ili NE ... ? Il si, znaš već šta !
|
Nezavisna Srpska!!! Il si, znaš već šta!
|
|
|
|
Bean
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 17. 11. 2011. 03:56 » |
Idi gore
|
Krstaski rat je u toku , Vatikan sa Izraelom u koaliciji slabi strateske muslimanske drzave...Sporo ali sigurno priprema se teren za totalni krstaski pohod na naftom prebogatu zemlju pod trenutnim vlasnistvom muslimana.
|
|
|
|
|
|
Prigorac
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 17. 11. 2011. 05:45 » |
Idi gore
|
Joj tek sad vidio, nemam sad vremena, al izvučem seminar odnekud i postam u ponedeljak. Svaka čast na temi  @Senahid jel znaš ko je Amin Maalouf? Imam njegovu knjigu ima hrpu podataka koji bi mogli bit zanimljivi jer je knjiga pisana iz muslimanskog kuta gledanja.
|
|
|
|
|
Senahid
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 17. 11. 2011. 05:51 » |
Idi gore
|
Joj tek sad vidio, nemam sad vremena, al izvučem seminar odnekud i postam u ponedeljak. Svaka čast na temi  @Senahid jel znaš ko je Amin Maalouf? Imam njegovu knjigu ima hrpu podataka koji bi mogli bit zanimljivi jer je knjiga pisana iz muslimanskog kuta gledanja. Kako da ne znam. Samo nikada nisam mogao naci njegovu nijednu knjigu ovdje. Valjda sto ovi ovdje mrze prevoditi francuski  . Ako imas nesto zanimljivo, napisi ovdje da podijelis sa nama. 
|
"
|
|
|
|
Prigorac
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 17. 11. 2011. 06:07 » |
Idi gore
|
Kako da ne znam. Samo nikada nisam mogao naci njegovu nijednu knjigu ovdje. Valjda sto ovi ovdje mrze prevoditi francuski  . Ako imas nesto zanimljivo, napisi ovdje da podijelis sa nama.  Ah ti ameri, ebo ja državu kad mi imamo bolje zdravstvo i prevodimo više od njih  veči dio če se temljit na njemu, sam da to skratim u nekaj smisleno.
|
|
|
|
|
Senahid
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 17. 11. 2011. 06:11 » |
Idi gore
|
Ah ti ameri, ebo ja državu kad mi imamo bolje zdravstvo i prevodimo više od njih  veči dio če se temljit na njemu, sam da to skratim u nekaj smisleno. OK. P.S. Ne spominji mi zdravstvo ovdje 
|
"
|
|
|
|
Prigorac
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 17. 11. 2011. 06:15 » |
Idi gore
|
OK. P.S. Ne spominji mi zdravstvo ovdje  Senahide pazi leđa, iza je galeb s ptičjom gripom i prase sa svinjskom 
|
|
|
|
|
Senahid
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 17. 11. 2011. 06:22 » |
Idi gore
|
 15th century illumination of Pope Urban II at the Council of Clermont, where he preached an impassioned sermon to take back the Holy Land.
|
"
|
|
|
|
Dilajla
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 17. 11. 2011. 09:21 » |
Idi gore
|
Krstaski ratovi su bili prvenstveno motivisani profitom.
Papa je tada bio nesumnjivo autoritet,. ali kojeg je bilo lako prodobiti ako platis,. tako se Sveta Stolica i najvise finansirala. Mletacka Republika je bila tada na tom prostoru sila i uticala na mnoge pape. Krstski ratovi su mletacka ideja jer je od toga najvise i profitirala. Prvo transport ljudstva i robe, drugo dio opremanja, i trece monopol nad morskim vezama kojima su isli milioni hodocasnika. Dokaz je i krajnost sa cetvrtim krstaskim ratom koji je zavrsio osvajanjam i pljackom Carigrada(danasnji Istambul), tada hriscanskog grada.
|
|
|
|
|
|
Matovilo
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 13. 12. 2011. 06:26 » |
Idi gore
|
Propast Vizantije -Vizantijska lekcija (ceo film Ruski )s prevodom besplatno za Srbe na Srbski jezik.
|
|
|
|
|