|
free2020
|
 |
« poslato: 06. 12. 2011. 05:35 » |
Idi gore
|
Odustaju od borbe sa nelojalnom konkurencijom, reketašima iz vrha vlasti, korupcijom na svim nivoima vlasti...
|
”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло, сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
|
|
|
|
Zeljo_furesta
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 06. 12. 2011. 05:38 » |
Idi gore
|
ili odustaju jer im odose kompanjoni HDZ a da opet podmazu i plate novim gazdama malo im je preskupo 
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 06. 12. 2011. 10:04 » |
Idi gore
|
To nindža :Odustaju od borbe sa nelojalnom konkurencijom, reketašima iz vrha vlasti, korupcijom na svim nivoima vlasti... Moj free upravo suprotno, OMV je bio samo posrednik u preprodaji nafte. Kako je mogao i ovoliko da egzistira, zato što tržište nije bilo uređeno. I hrvatska i Rs imaju prerađivačke kapacitete, i kako je mogao OMV da im parira ? Uređenjem tržišta prestala je i ekstra dobit OMV-a a i jak je igrač na suprot njih. Ja lično očekujem i slabljenje INE, ali o tom potom. Il si, znaš već šta !
|
Nezavisna Srpska!!! Il si, znaš već šta!
|
|
|
|
Manitu_
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 06. 12. 2011. 10:55 » |
Idi gore
|
To nindža :Moj free upravo suprotno, OMV je bio samo posrednik u preprodaji nafte. Kako je mogao i ovoliko da egzistira, zato što tržište nije bilo uređeno. I hrvatska i Rs imaju prerađivačke kapacitete, i kako je mogao OMV da im parira ? Uređenjem tržišta prestala je i ekstra dobit OMV-a a i jak je igrač na suprot njih. Ja lično očekujem i slabljenje INE, ali o tom potom. Il si, znaš već šta ! Koje INE Misko ,to je samo ostalo ime . Pa cijelo vrijeme je bila borba izmedju MOL-a i OMV-a,pobjedio je MOL ,i ovi se povlace ,jer vide da ne mogu preokrenuti stvari u svoju korist. A, treba naci ko je ustvari pravi vlasnik MOL-a ,je mislim da trag vodi prema istoku
|
|
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 07. 12. 2011. 12:09 » |
Idi gore
|
To nindža :Koje INE Misko ,to je samo ostalo ime . Pa cijelo vrijeme je bila borba izmedju MOL-a i OMV-a,pobjedio je MOL ,i ovi se povlace ,jer vide da ne mogu preokrenuti stvari u svoju korist. A, treba naci ko je ustvari pravi vlasnik MOL-a ,je mislim da trag vodi prema istoku INA-MOL je ime ako se ne varam. Dio ima gasprom mali paket. Rafinerija sisak i rijeka će za koju godinu prestati sa radom jer su tehnološki zaostale ! Znači da će hrvatska biti naslonjena na rafineriju brod. Dolaskom južnog toka RS će postati značajan proizvođač i distributer energenata. Onaj ko ima energent ili ti resurs a ima atamsku bombu da zaštiti svoj strateški interes a kupovinom u Rs i srbiji prerađivačkih kapaciteta i južnim tokom svakako jeste interes. RS a samim tim i ostalom delu bih energetska stabilnost je osigurana u narednom desetogodištu. Il si, znaš već šta !
|
|
|
|
|
zelengradjanin
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 07. 12. 2011. 12:14 » |
Idi gore
|
Koje INE Misko ,to je samo ostalo ime . Pa cijelo vrijeme je bila borba izmedju MOL-a i OMV-a,pobjedio je MOL ,i ovi se povlace ,jer vide da ne mogu preokrenuti stvari u svoju korist. A, treba naci ko je ustvari pravi vlasnik MOL-a ,je mislim da trag vodi prema istoku MOL ti je većinsko vlasništvo jednog penzionog fonda iz USA 
|
|
|
|
|
|
Manitu_
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 07. 12. 2011. 12:22 » |
Idi gore
|
MOL ti je većinsko vlasništvo jednog penzionog fonda iz USA  Me ne vjerujem, MOL je madjarski sa udjelom Rusa , ali mislim da je u konacnici obratno 
|
|
|
|
|
|
|
|
zelengradjanin
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 07. 12. 2011. 06:26 » |
Idi gore
|
Imaju najgori benzin...
I ja kažem,.. 10 lit se potroši se na 100 km... pih 
|
|
|
|
|
|
Manitu_
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 07. 12. 2011. 06:28 » |
Idi gore
|
I ja kažem,.. 10 lit se potroši se na 100 km... pih  I, sam imam tavko cudo pa trosi 10/100  A,inace kazu ljudi ,ja to bas i nisam analizirao ,da je najbolji benzin na Tifon pumpama ,od Cermaka 
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 07. 12. 2011. 06:31 » |
Idi gore
|
To nindža :I ja kažem,.. 10 lit se potroši se na 100 km... pih  Ako voziš mašinelu preko 2200 kubika malo i troši Il si, znaš već šta !
|
|
|
|
|
zelengradjanin
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 07. 12. 2011. 06:41 » |
Idi gore
|
To nindža :Ako voziš mašinelu preko 2200 kubika malo i troši Il si, znaš već šta ! Šalim se.....imam ugovor sa njima i od svih distributera sam sa njima najzadovoljniji, posebno u zimskom periodu zbog eurodizela.A koliko mašinela troši na 100 km stvarno to nikad nisam pratio.... 
|
|
|
|
|
|
Zeljo_furesta
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 07. 12. 2011. 10:10 » |
Idi gore
|
svejedno kako god okrenes Miskotes diesel je jako los u hrvatskoj. Puno manje se prijede klometarai sagori brze a nakon sto mi se jednom zaledio cijeli tank i kad mi je riknula einspritz pumpa  (pazi sada na 113 000 km.) odustao sam definitivno da tankam u hrvatskoj. Zeljo natoci u Kopru i nastojim da se vratim opet do dezele ali u hrvtaskoj ne hvala  I ni s benzinom nije bolje, napunis kosilicu pa kad je oces upaliti za 2 dana ima da se namucis dobro ako ti je benzin ostao u rezervaru. Ne znam kakvo je stanje u BiH ali vala, nema losijeg goriva na Balkanu 
|
|
|
|
|
|
miskotes
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 08. 12. 2011. 07:46 » |
Idi gore
|
To nindža :Lično mislim da je na Ininim pumpama lošije gorivo nego nestrovim. Za leđenje goriva nije ti kriva pumpa imaš sredstvo koje si sipa na nižim temperaturama a preporučljivo je sipati dizelašima. Lično nisam čuo neke primedbe za gorivo sa nestrovih pumpi. Pre neki dan sam gledao na tv, kako nas pumpaši potkradaju na sipanju goriva. Sipali su na više pumpi u kanistere, očigledna krađa. Il si, znaš već šta !
|
|
|
|
|