To nindža :Logično objačnjenje želiš ...jedno od njih je preko 2000 radnih mesta !
Meni je to logišno ?
Ništa nije oprošteno !
Kako nemačka je pomogla opelu ?
kako je pomogla ostaloj auto idustriji a isto možeš očekivati nako što se završi ovaj zadnji kvartal.
Šta su uradili, za svaku novu auto jedinicu su davali nekoliko hiljada evra subvencija.
Nisam siguran dali je 2500 ili 5000 evra.
Zbog marke jer je ovde bilo 5000 maraka.
Na pumpama se toči kvalitetnije gorivo nego u okruženju.
Ako nisi upućen u francuskoj je vino prehambeni proizvod i na njega je porez minoran ili ga nema.
Da se vratimo , da li misliš da je samo rafineriji prolongiran dug, znam ja da je jedna takva uspešna firma trn u oku kompletnom okruženju, zašto ?
Bivša SFRJ je imala 26 miliona tona prerađivačkih kapaciteta, a pred 90-te imala je potrošnju 13 000 miliona tona, kapaciteti su bili predimenzionirani a radile su se i uslužne aktivnosti na preradi nafte npr za libiju.
Znači pola rafinerija treba da propadne, to će se i desiti za one koje su u tehnološkom zaostatku npr za rijeku a verovatno uskoro ide i sisak.
Rafinerija je imala ogroman investicioni krug.
Sve nestrove pumpe su renovirane, pokrenut je novi pogon u brodu tako da se proizvodi sad i evro 5.
Naravno kad imaš investicije da nemaš dobiti, barem u prvom periodu.
Brod i modriča su prerađivački kapaciteti, nisam potparol dotičnih tako da ih nebi ni hvalio ni kudio.
Pitati građane broda i modriče da li im je bolje ili lošije od kada rusi vode firme ?
Il si, znaš već šta
!