|
Luka
|
 |
« poslato: 06. 12. 2011. 09:04 » |
Idi gore
|
Nenadani problemi uslijed velikog broja posjetilaca ucinili su ovaj forum nedostupnim. Nadam se da ce te razumjeti da sve radimo kako bi smo osigurali nesmetanu dostupnost.
Za sad smo uspjeli da dovedemo u uredno stanje i stalno pratimo nivo posjete kako bi smo mogli pravovremeno reagovati. Ocekivali smo rast, ali ne ovoliki i u iznenadnim skokovima kad nema dogadjaja koji bi generisali povecanu zainteresovanost.
Svi nasi serveri sa servisima koji su dostupni generisu u poslednje vrijeme povecani promete i mi se ucimo da nosimo sa tim ugodnim problemom za nas.
Webmaster
|
Razmjena linkova: Na kontakt posaljite Vas link i on ce biti postavljen na naslovnoj strani u rubrici Prijatelji. Obavezno postavite link koji vodi ka stranici gdje je objavljen link Foruma NN. Sve vijesti na jednom mjestu
|
|
|
|
zelengradjanin
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 06. 12. 2011. 10:29 » |
Idi gore
|
Nenadani problemi uslijed velikog broja posjetilaca ucinili su ovaj forum nedostupnim. Nadam se da ce te razumjeti da sve radimo kako bi smo osigurali nesmetanu dostupnost.
Za sad smo uspjeli da dovedemo u uredno stanje i stalno pratimo nivo posjete kako bi smo mogli pravovremeno reagovati. Ocekivali smo rast, ali ne ovoliki i u iznenadnim skokovima kad nema dogadjaja koji bi generisali povecanu zainteresovanost.
Svi nasi serveri sa servisima koji su dostupni generisu u poslednje vrijeme povecani promete i mi se ucimo da nosimo sa tim ugodnim problemom za nas.
Webmaster
Preusmjeri malo posjetioce na Avaz....što si cicija 
|
|
|
|
|
|
Manitu_
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 06. 12. 2011. 11:41 » |
Idi gore
|
U prosjeku desetorica "trga "nokte na tastaturi,a preko tisucu ljudi cita  Nije fer neka se ukljuce ,nije to tako strasno 
|
|
|
|
|
|
zelengradjanin
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 07. 12. 2011. 12:10 » |
Idi gore
|
U prosjeku desetorica "trga "nokte na tastaturi,a preko tisucu ljudi cita  Nije fer neka se ukljuce ,nije to tako strasno  Nije valjda da nas tisuću hiljada ljudi čita 
|
|
|
|
|
|
Manitu_
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 07. 12. 2011. 12:12 » |
Idi gore
|
Nije valjda da nas tisuću hiljada ljudi čita  Statistika je neumoljiva :Najviše prisutnih korisnika danas: 1344. Najviše prisutnih korisnika: 1719 (27. 05. 2011. 11:48) 
|
|
|
|
|
|
Luka
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 07. 12. 2011. 08:52 » |
Idi gore
|
Forum je dio jedne cjeline i globalno posmatrano posjeta raste. Frumu posjeta opada, ali se on jos drzi. Mjesecno ovaj forum posjeti 120 000 ljudi....
|
Razmjena linkova: Na kontakt posaljite Vas link i on ce biti postavljen na naslovnoj strani u rubrici Prijatelji. Obavezno postavite link koji vodi ka stranici gdje je objavljen link Foruma NN. Sve vijesti na jednom mjestu
|
|
|
|
makijaveli
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 07. 12. 2011. 09:19 » |
Idi gore
|
Hmmm, mislim da nije moje da pametnujem na ovoj temi, nisam expert. Ne sumnjam da je administracija upoznata sa vrstama napada na server ali opet zelim da podsjetim da je nagli skok posjeta na serveru, recimo, iznenadna najezda recimo 100-300 korisnika u periodu od 5-10 sekundi u biti napad koji moze da zaglavi ili obori server. Ne znam o ovom mnogo ali sjecam se perioda kad se odvajala Crna Gora od Srbije, Crnogorci su bar dva puta na dan pokusavali da obore Krstaricu na isti nacin. Tad je Cvele bio glavni administrator i uspjevao je da zastiti server od ovih nasrtaja. Sjecam se da im je svaki put nakon napada obarao bar po jedan njihov server i tako su oni ratovali mjesecima. Mi smo kao obicna raja navijali kao na utakmici a oni su se preganjali i tvrdili pazar. Kao sto rekoh, ne zelim da pametnujem, samo sam htio da podsjetim administraciju da obrate paznju da se ispod tih naglih najezda ne krije hakovanje. Vole to ljudi da urade, nista nije nenormalno.
A sto se tice citanosti foruma, pa u to ne sumnjam. Vjerujem da je neodoljivi sarm mog cjenjenog kolege Grge kljucan faktor u ovoj prici. Za njega cu jednom da narucim onu Cecinu pjesmu "Neodoljiv neumoljiv", samo dok se nakanim. Razumjece on moju lijenjost, dobar je on covjek.
|
Niče: Poslednji hrišćanin je umro na krstu.
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 07. 12. 2011. 10:23 » |
Idi gore
|
kao sto kolega luka rece o padu posjeta foruma,taj problem je globalan ,ne samo kod nas na balkanu vec i sire,facebook je jedan od uzroka a drugi su komentari clanaka ,jednostavnim logom na facebook profilu se korisniku otvaraju komentari na vecini balkanskih medija,zasto se onda zajebavati odnosno registrovati i logirati na svaki forum u okruzenju ponaosob kada na komentarima clanaka korisnik ima otvorenu mogucnost da jednostavno upise i jednim klikom ostavi svoje misljenje,znaci brzo,jednostavno bez pregledanja foruma.....hrvatski index je jos davno na slican nacin iskoristio tu mogucnost odnosno generisao je komentare clanaka sa forumom ...a jevreji kao stari trgovci su davno uocili da samo jedna stepenica vise tjera kupca od trgovine u kojoj je roba,zato veliki trzni centri nemaju ni jednu stepenicu vec se direktno sa parkinga ulazi u njih...tako je i u ovom virtualnom svijetu....a registracija i login su stepenice. kolegi luki sam dao predlog o uklanjanju stepenica pa ako bude tehnicki izvodljivo mozda ih uspije ukloniti... 
|
|
|
|
|
|
Luka
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 07. 12. 2011. 11:00 » |
Idi gore
|
Hmmm, mislim da nije moje da pametnujem na ovoj temi, nisam expert. Ne sumnjam da je administracija upoznata sa vrstama napada na server ali opet zelim da podsjetim da je nagli skok posjeta na serveru, recimo, iznenadna najezda recimo 100-300 korisnika u periodu od 5-10 sekundi u biti napad koji moze da zaglavi ili obori server. Ne znam o ovom mnogo ali sjecam se perioda kad se odvajala Crna Gora od Srbije, Crnogorci su bar dva puta na dan pokusavali da obore Krstaricu na isti nacin. Tad je Cvele bio glavni administrator i uspjevao je da zastiti server od ovih nasrtaja. Sjecam se da im je svaki put nakon napada obarao bar po jedan njihov server i tako su oni ratovali mjesecima. Mi smo kao obicna raja navijali kao na utakmici a oni su se preganjali i tvrdili pazar. Kao sto rekoh, ne zelim da pametnujem, samo sam htio da podsjetim administraciju da obrate paznju da se ispod tih naglih najezda ne krije hakovanje. Vole to ljudi da urade, nista nije nenormalno.
A sto se tice citanosti foruma, pa u to ne sumnjam. Vjerujem da je neodoljivi sarm mog cjenjenog kolege Grge kljucan faktor u ovoj prici. Za njega cu jednom da narucim onu Cecinu pjesmu "Neodoljiv neumoljiv", samo dok se nakanim. Razumjece on moju lijenjost, dobar je on covjek.
Posjeta vise u jednom trenutku od 300 - 400 korisnika za ozbiljan sajt ne znaci nista. Kod nas se zna zadesiti da bude 2 000 korisnika u jednom trenutku i to se ocitava kao otezan pristup i duze se ceka na ucitavanje stranica. Serveri mogu istrpiti bez problema 10 000 istovremenih posjeta samo propusnost linka nije tolika. Radi sigurnosti postavljaju se limiti da umanje stetu od DDoS napada. Posebni uredjaji prepoznaju regularan promet i isti propustaju dok nepotpune zahtjeve odbacuju.
|
|
|
|
pizon
Početnik
Van mreže
 Windows XP
Browser:
 Firefox 7.0.1
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 19. 12. 2011. 09:44 » |
Idi gore
|
pa nije ni cudo o cemu sve clanovi pisi i kako diskutiraju.
|
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 19. 12. 2011. 09:49 » |
Idi gore
|
pa nije ni cudo o cemu sve clanovi pisi i kako diskutiraju.
hiljadu ljudi ,hiljadu cudi.....
|
|
|
|
|
|
Manitu_
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 19. 12. 2011. 10:16 » |
Idi gore
|
hiljadu ljudi ,hiljadu cudi.....
Koliko je to u tisucama
|
|
|
|
|
|
|
|
free2020
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 19. 12. 2011. 10:24 » |
Idi gore
|
|
”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло, сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
|
|
|
|
|
|