Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 08:12 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 4 5 [6]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Pokatoličene porodice iz Hercegovine  (Pročitano 1345 puta)
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #75 poslato: 11. 12. 2011. 05:03 »
Podeli temuIdi gore

Кењала богами има у БЛ...једног сам лично знао....кажу да је промијенио презиме.... Joj ...без зезања ....

А има и онај професор на Музичкој академији...Кењаловић - то је вјероватно унапријеђено Кењало презиме  Dim ...

И да , видиш, Сексан је тачно необично презиме....и знам их пар, такође....не знам поријекло ријечи.... Pitam se

Prezime Seksan je vjerovatno izvedenica od arhaičnog naziva za drvene sanduke u kojima se čuvalo i transportovalo
djevojačko ruho, svadbeni darovi i eventualni miraz. Taj sanduk se zvao seksana.

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
zelengradjanin
Počasni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #76 poslato: 11. 12. 2011. 07:21 »
Podeli temuIdi gore

Hoćeš reći da su ko Indijanci  Joj Joj

Kad ih ti sa pravom nazivaš da su indijanci,možeš zamisliti kakvi su  Dim

TitleBox11.12.2011. | 14:07

Senko Barbir iz Vrgorca tvrdi da su ga napali lokalni pobjednici izbora

DINAMITOM NA KUĆU Zbog HDZ-a me skoro ubilo!

Senko Barbir iz Draževitića kraj Vrgorca, bivši pripadnik Četvrte gardijske brigade i jedan od istaknutih članova HDZ-a u tome mjestu, dugo će pamtiti ove parlamentarne izbore te izbornu noć.

Naime, zasad nepoznati počinitelji bacili su nekoliko eksplozivnih naprava, vjerojatno dinamita, pored njegove kuće.

- Prva eksplozija čula se oko 23 sata u nedjelju navečer, druga pola sata poslije, a treća nešto malo nakon ponoći, kada su proglašeni prvi neslužbeni rezultati. Mogli su mi pobiti cijelu obitelj da je netko slučajno izašao pred kuću, ovako su samo stradali prozori na kući i greda nad ulaznim vratima. Moja je obitelj jedna od rijetkih u selu koja glasa za HDZ.

Većina mještana članovi su SDP-a i daju povjerenje toj stranci, stoga me ne čudi ova reakcija. Pa i 1991. godine, kad sam se priključio Hrvatskoj vojsci, odnosno Četvrtoj brigadi, razbili su mi više od 80 crjepova na kući i pjevali brojne pjesme. Sad je sve na policiji, očekujem da što prije otkriju počinitelje - kazao nam je još uvijek potreseni Barbir.

Bivšem suborcu i prijatelju podršku su pružili i veterani Četvrte gardijske brigade, podružnice Vrgorac, na čelu s predsjednikom udruge Borom Miličevićem.

- Ovaj čin najoštrije osuđujemo, jedno je političko prepucavanje, a drugo bacanje eksplozivnih naprava pred nečiju kuću – istaknuo je Miličević.

Vrgorački gradonačelnik Boris Matković istaknuo je kako je to stvar policije, te da se ne želi miješati u njihov rad.

MATE PRIMORAC
Manitu_
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #77 poslato: 11. 12. 2011. 10:57 »
Podeli temuIdi gore

Za Manitu-a.....našao sam ti spisak pravoslavnih srpskih prezimena u Dalmaciji,
Adam...Zelengrad pa tako redom  Živeli
http://sites.google.com/site/vujasinovic68/povijest/srpska-prezimena-u-dalmaciji

Preletio sam malo po tim prezimenima ,i mogu reci da mozda par prezimena ima tu kod mene. Mislim na Srbe koji zive ili su zivjeli . Nema puno podudaronsti,a sto se tice prezimena Hrvata nema niti jednog ovdje. Ovdje su bila prezimena ,Trbojevic,Krnic,Visnjic,Stanojevic,Stankovic,Adzibaba,Kolundzija,Radomilovic,Manojlovic,Blanusa,Sikirica, Itd. A,prezimena kod Hrvata, Cindric,Puskaric,Stipetic,Paulic,Filipcic,Grzan,Obajdin,Stefanac Itd.
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 15.0.874.121 Chrome 15.0.874.121

« Odgovor #78 poslato: 11. 12. 2011. 11:13 »
Podeli temuIdi gore

Preletio sam malo po tim prezimenima ,i mogu reci da mozda par prezimena ima tu kod mene. Mislim na Srbe koji zive ili su zivjeli . Nema puno podudaronsti,a sto se tice prezimena Hrvata nema niti jednog ovdje. Ovdje su bila prezimena ,Trbojevic,Krnic,Visnjic,Stanojevic,Stankovic,Adzibaba,Kolundzija,Radomilovic,Manojlovic,Blanusa,Sikirica, Itd. A,prezimena kod Hrvata, Cindric,Puskaric,Stipetic,Paulic,Filipcic,Grzan,Obajdin,Stefanac Itd.
A ja poznajem jednog Hrvata iz Slunja koji se preziva Bosanac  Kad sam bio mlad
zelengradjanin
Počasni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #79 poslato: 11. 12. 2011. 11:17 »
Podeli temuIdi gore

Ima li tvoje prezime u R.Srpskoj i Srbiji  Pitam se
Manitu_
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #80 poslato: 11. 12. 2011. 11:28 »
Podeli temuIdi gore

Da ,ima i par porodica Bosanac Smiley
Stranice: 1 ... 4 5 [6]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 24. 05. 2012. 01:05