Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 08:59 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Dačić: Da se ne lažemo, uslov za EU je priznanje Kosova  (Pročitano 301 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0.1 Firefox 8.0.1

« poslato: 13. 12. 2011. 02:20 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxBEOGRAD – Zamjenik premijera Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da Srbija ni u martu neće učiniti značajan iskorak ka dobijanju kandidature za članstvo u EU jer je, kako je ocijenio, uslov za to priznavanje nezavisnosti Kosova.

"Više da se ne lažemo i da ne pričamo bajke. To se traži", rekao je Dačić novinarima nakon skupa o ljudskoj bezbjednosti u organizaciji Centra za bezbjednosne studije.

On je optužio medjunarodnu zajednicu da je iznevjerila očekivanja građana i ocijenio da je 2000. godine od njih samo traženo da se sa vlasti skloni Slobodan Milošević i da tada niko nije pominjao nezavisnost Kosova.

"Tada niko nije spominjao pitanje nezavisnosti Kosova, a 11 godina kasnije mi ne možemo da dobijemo ni kandidaturu. Koga sada treba da smijenimo ili da pošaljemo u Hag", rekao je Dačić i dodao da nije fer da Srbija ne dobije kandidaturu i pored svega što je uradila.

premijera je podsjetio da je Srbija smijenila Slobodana Miloševića, završila saradnju s Haškim tribunalom, usvojila Rezoluciju o Srebrenici, Statut Vojvodine i uputila izvinjenje svim narodima u okruženju, te da nije realno da poslije svega toga ne može da dobije čak ni status kanidata za EU.

"Ako EU ne želi dalje proširenje, neka onda tako kaže", rekao je Dačić i dodao da je za nastavak evropskih integracija, ali je isto tako i za očuvanje nacionalnih interesa i dostojanstva.

premijera je ocijenio da je predsjednik Srbije Boris Tadić mogao sada da dobije kandidaturu samo da je prihvatio da se Kosovo na regionalnim skupovima ne predstavlja u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN, ali da je dobro što to nije prihvatio.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Dacic-Da-se-ne-lazemo-uslov-za-EU-je-priznanje-Kosova-119183.html

da se ne lazemo....ako i priznate kosovo mozda dobijete statu kandidata pa se pridruzite turskoj koja je kandidat vec par decenija  Joj
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #1 poslato: 13. 12. 2011. 02:37 »
Podeli temuIdi gore

rekao je istinu! čim bi priznali kosovo i kandidaturu i članstvo bi dobili u 2 godine. to je cilj zapada. no, nastavak ka eu treba ići kako idu i sada kosovo ne treba priznati, sve dok se ne podijeli i dio kosova ostane u srbiji. ka evropi ići samo onoliko koliko to treba. ako dođu investicije u privredu (poput onih coopertires u trajal kruševac prije nekoliko dana), napraviti korak naprijed, ako ne dođu - ostati gdje jesu!

!
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 15.0.874.121 Chrome 15.0.874.121

« Odgovor #2 poslato: 13. 12. 2011. 04:56 »
Podeli temuIdi gore

rekao je istinu! čim bi priznali kosovo i kandidaturu i članstvo bi dobili u 2 godine. to je cilj zapada. no, nastavak ka eu treba ići kako idu i sada kosovo ne treba priznati, sve dok se ne podijeli i dio kosova ostane u srbiji. ka evropi ići samo onoliko koliko to treba. ako dođu investicije u privredu (poput onih coopertires u trajal kruševac prije nekoliko dana), napraviti korak naprijed, ako ne dođu - ostati gdje jesu!
Ima jedan mali problem a to je: da Europi nije previše stalo da se Srbija priključi nego je Srbiji stalo da se priključi Eurpi tako da Srbije nije u mogućnosti da postavlja uslove nego suprotno  Kad sam bio mlad
Zeljo_furesta
Elitni član
Van mreže Van mreže

Linux Linux
Browser:
Firefox 2.0.0.14 Firefox 2.0.0.14

« Odgovor #3 poslato: 13. 12. 2011. 10:28 »
Podeli temuIdi gore

dok god Svabo vodi kolo u Europi crno se pise Srbiji a jos pored
toga Srbija nema nekog cvrstog saveznika koji bi bijo protuteza
Njemackoj. Ovako ona se borio protiv divova i vjetrova da ce biti
dobro ako bude samo i Kosovo uvjet
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #4 poslato: 13. 12. 2011. 10:31 »
Podeli temuIdi gore

dok god Svabo vodi kolo u Europi crno se pise Srbiji a jos pored
toga Srbija nema nekog cvrstog saveznika koji bi bijo protuteza
Njemackoj. Ovako ona se borio protiv divova i vjetrova da ce biti
dobro ako bude samo i Kosovo uvjet
Možda se moradnu odreći i SAO Krajine  Kad sam bio mlad
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #5 poslato: 14. 12. 2011. 07:38 »
Podeli temuIdi gore

To nindža :

Znači prodavanje muda pod bubrege je završeno !
Možda sad da smanje prag da je dovoljno 35 ili 40 % stanovnika da glasa za priznanje  Wink.
Gospodo srbi sa zapadom nema pregovora, sa zapadom ne treba pregovarati ako nije jasno pojedincima neka se osvrnu na ovu godinu!
Kome nije jasno neka pogleda 11 godina unazad, ako opet nije jasno neka pogleda 20 -god unazad.
Ili bilo kad od sveta i veka sa zapada nije srbima došlo ništa dobro.
Ispunjavanje uslova, zadnji primer za brčko ...
MZ je rekla da će ostati zato što će ostati, tako da je jasno da nema pregovora i da su uslovi samo floskule.
Ako neko misli da je zadnji uslov priznanje KiM taj se grdno vara !

Il si, znaš već šta Wink !

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
Zeljo_furesta
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #6 poslato: 14. 12. 2011. 09:29 »
Podeli temuIdi gore

Citat
Možda se moradnu odreći i SAO Krajine

Čekić Čekić Čekić Srbija do Tokija
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #7 poslato: 14. 12. 2011. 09:35 »
Podeli temuIdi gore

Čekić Čekić Čekić Srbija do Tokija
Ti bi samo  Čekić Čekić E prošlo je tvoje to si mogo do 95.  Kad sam bio mlad Sbije nije do Tokija nego kao Nokija  Joj Joj
Yugi
Iskusni član
**
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Netscape 9.0.0.6 Netscape 9.0.0.6

« Odgovor #8 poslato: 14. 12. 2011. 02:09 »
Podeli temuIdi gore

Ti bi samo  Čekić Čekić E prošlo je tvoje to si mogo do 95.  Kad sam bio mlad Sbije nije do Tokija nego kao Nokija  Joj Joj
22% Joj Joj Joj Joj Joj Joj Joj

We are SERB resistance is futile!
Zeljo_furesta
Elitni član
Van mreže Van mreže

Linux Linux
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 14. 12. 2011. 09:41 »
Podeli temuIdi gore

dobro je Suljaga, neka je Srbija kao Nokija ali nemoj zaboraviti da je
Bosna kao fildzan  Joj Joj Joj

Citat
E prošlo je tvoje to si mogo do 95.  Kad sam bio mlad

mene su do 95  Čekić Čekić a sad bi i ja kao sto bi ti nakon 70 kad su te
Banijci malo  Oklagija Wink Nikad ne reci NIKAD  Mudri starac
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #10 poslato: 14. 12. 2011. 09:48 »
Podeli temuIdi gore

dobro je Suljaga, neka je Srbija kao Nokija ali nemoj zaboraviti da je
Bosna kao fildzan  Joj Joj Joj

mene su do 95  Čekić Čekić a sad bi i ja kao sto bi ti nakon 70 kad su te
Banijci malo  Oklagija Wink Nikad ne reci NIKAD  Mudri starac
Ma ko su Banijci i koga  Pitam se jesu doduše pokušali al me niko nije ni pipno inače bi bilo najmanje jedan četnik manje  Kad sam bio mlad

A to su obične pičkice napadaju samo u rulji ko psi a kad je jedan sam samo cvili  Kad sam bio mlad
Zeljo_furesta
Elitni član
Van mreže Van mreže

Linux Linux
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 14. 12. 2011. 09:53 »
Podeli temuIdi gore

Citat
Ma ko su Banijci i koga  Pitam se jesu doduše pokušali al me niko nije ni pipno inače bi bilo najmanje jedan četnik manje  Kad sam bio mlad

Joj Joj Joj Joj Joj
Suljaga-Mujaga nemoj da se lazemo ali ako ti to godi u redu je onda  Srpski smajli
Taj sindrom mrznje mora da vuces jos od malena kako vidim  Wink, jel ko te to toliko nervirao  Djavo
Yugi
Iskusni član
**
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Netscape 9.0.0.6 Netscape 9.0.0.6

« Odgovor #12 poslato: 22. 12. 2011. 08:20 »
Podeli temuIdi gore

E moj dacicu,da se ne lazemo uslov za puno clanstvo u govnetu koje se zove EU je
1.Gubitak Kosova i Metohije
2.Gubitak severnog dela Vojvodine ako ne i cele
3.Apsolutno raskidanje SVIH oblika saradnje i POTPUNO distanciranje od Republike Srpske.

Koliko ja vidim situaciju od EU ne da nema nista pod tim uslovima,nego je nema ni u"tragovima",naravno sve je moguce pod kapom nebeskom pa i da se nadje neki krvnik tipa Cede praska pa da na to sve pristane i uvede"krug dvojke"u EU.Narod je ionako anesteziran sa svake strane.Opet moze da se slucajno i probudi iz te anestezije prilikom tih silnih amputacija pa da bude krvi i po podu i po plafonu.Ne znam.

We are SERB resistance is futile!
padobranac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #13 poslato: 03. 01. 2012. 04:07 »
Podeli temuIdi gore

Ima jedan mali problem a to je: da Europi nije previše stalo da se Srbija priključi nego je Srbiji stalo da se priključi Eurpi tako da Srbije nije u mogućnosti da postavlja uslove nego suprotno 

kad drzava i narod vode pogresnu politiku sto godina tesko je to nadoknaditi i popraviti preko noci. uticaj iz azije je jos prejak, zao mi je srba evropljana sto ispastaju zbog zatucanih simpatizera divljaka sa istoka ali sta ces tako ti je to kad imas veliki procenat nepismenih i slabo obrazovanih glasaca. inteligentni i skolovani srbiju napustaju decenijama tako da su male sanse da ce se nesto promjeniti u buducnosti.
d.j.
Stariji član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2

« Odgovor #14 poslato: 23. 02. 2012. 09:31 »
Podeli temuIdi gore

Дачићев МУП напао српску барикаду
23. 02. 2012 2:37 | Информативна служба СНП 1389
29
SNP barikada Дачићев МУП напао српску барикаду

Спорна барикада (Фото: Архива СНП 1389)

Јариње – У ноћној акцији МУП-а Србије, током 23. фебруара око 30 минута после поноћи, уклоњена је барикада у међузони на Јарињу. На тој барикади се налазе припадници СНП 1389 из локалних одбора са Косова и Метохије. У тренутку напада је на дежурству било 5 момака. Из правца Руднице (место где је пункт МУП-а) се појавило 15 људи у цивилној одећи тамних боја, са црним фантомкама на глави, без икаквих легитимација. Они су одмах насрнули на момке из шатора на барикади. Након псовања и гурања, захваљујући присебности младића, нападачи су успорили са нападом не прекинувши вербалне претње. Око 01:15 долази појачање нападачима у виду џипова МУП-а Србије, из који излазе униформисани полицајци и понављају истоветне захтеве као што су и од маскираних нападача, а то је да шатор мора да се сруши. Паралелно са њима долази са друге стране прелаза и базе НАТО-а, патрола војника КФОР-а.

Сви заједно врше притисак на младиће ,склањају их од шатора, шатор руше, барикаду склањају, момци успевају да се повуку у дубинуокупираних територија где секирама обарају нова стабла и подижу поново барикаду, знатно удаљеније од места напада МУП-а, надајући се да МУП неће смети да реагује и нападне у дубини територије јужне Српске покрајине.

Ова вест је написана у 2 часа ујутру. До 7-8 када ћете је ви читати, ко зна шта се још може догодити на Јарињу, као и са људима из 1389 који су дежурали, мада је већ дигнута узбуна и појачања из свих места Северног Косова су кренула ка барикади СНП 1389.

Месту догађаја забрањен је прилаз новинарима, који су одмах по ширењу вести кренули ка Јарињу. Дописници више агенција су заустављени од стране МУП-а.

Уклоњена барикада код Јариња

Како РТС јавља, Барикаду од дрва и шатор који су били на путу уклонило је десетак неуниформисаних лица, који су најпре позвали неколицину особа које су дежурале на барикади да се разиђу.

На самој административној линији налазе се и војници Кфора који су ту стигли са прелаза Јариње, односно из правца војне базе која се налази у непосредној близини.

Барикаду која је уклоњена пре неколико дана су припадници Кфора изгурали из своје зоне одговорности, на северу КиМ, преко административне линије – на територију централне Србије.

Због ове барикаде грађани су од летос на север КиМ долазили путевима који заобилазе један (Јариње) од два званична административна прелаза која се налазе између севера КиМ и централне Србије.

http://www.vaseljenska.com/vesti/dacicev-mup-napao-srpsku-barikadu/
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 21. 05. 2012. 06:03