Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 09:32 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Koja patetika  (Pročitano 2221 puta)
buzz
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6

« poslato: 20. 12. 2009. 12:02 »
Podeli temuIdi gore

"Prvi put nakon 25 godina jučer su se u Sarajevu okupili glumci kultne predstave "Audicija" Emir Hadžihafizbegović, Jasmin Geljo, Željko Kecojević, Mladen Nelević, Haris Burina, Admir Glamočak, Senad Bašić, Saša Petrović i njihov profesor Boro Stjepanović.

Emotivnom i veoma srčanom susretu u hotelu "Bosnia" jučer nisu prisustvovali Branko Đurić i Željko Ninčić koji u Sarajevo stižu danas. Uz puno radosti i smijeha, glumci koji su došli iz raznih krajeva svijeta, evocirali su uspomene na neka sretnija vremena i međusobno se raspitivali šta je ko radio za sve ove godine.

Bez pretenzija

Prema riječima Hadžihafizbegovića, inicijatora okupljanja, avantura u koju je ušao da okupi glumce "Audicije" bila je prilično teška, ali se isplatila jer su se svi rado odazvali.

- Nekako smo svi sretni zbog ovoga. Okupili smo se zaista bez ikakve pretenzije i bez ikakve namjere da obnovimo predstavu, jer je nakon nedjelje više nikad nećemo igrati. Želimo samo da se družimo - rekao nam je Hadžihafizbegović.

Jasmin Geljo, koji je u Sarajevo došao čak iz Kanade, rekao nam je da se glumci, iako raštrkani po cijelom svijetu, nikad nisu prestali voljeti.

- Veoma mi je stalo do "Audicije" i do ovog susreta. Uvijek ću osjećati ponos i sreću što sam ostvario ulogu u ovoj predstavi i što su me djeca od desetak godina nedavno na snimanju jedne kanadske serije u Tuzli upitala jesam li ja Mima Šiš. Ta bezazlenost naših likova danas i neke nove generacije vole. Što se izvedbe tiče, mi ćemo se truditi da sve izgleda dobro, ustvari sve mora biti dobro - rekao nam je Geljo, koji je susret bilježio privatnom kamerom.

Razmjena iskustava

Za gledaoce kultne "Audicije", ekipa će se truditi da bude sasvim ista kao i prije 25 godina, jedina razlika, prema riječima Glamočaka, bit će u tome što će umjesto mladih ljudi na scenu izaći "deset đuturuma", a na jučerašnjem sastanku, Hadžihafizbegović je davao i uputstva glumcima za pojedine scene.

- Tako sam sretan što smo se ponovo okupili, jer "Audicija" je predstava koja je obišla cijelu Jugoslaviju i koju je vidio ogroman broj ljudi. Neke od mojih kolega nisam vidio više od 20 godina i doista ne mogu da kažem da sam nekog više, a nekog manje poželio. Jedva čekam da razmijenimo iskustva - istakao je Kecojević.

Emirove suze

- Svima vam se pojedinačno zahvaljujem što ste se odazvali mom pozivu nakon toliko godina, bez ikakvih negodovanja. U ovoj našoj Bosni, što god čovjek pokuša pozitivno i dobro napraviti, odmah se javljaju sumnje i postavljaju se pitanja: "A zašto to radiš, "Ne valja to što radiš"- rekao je Hadžihafizbegović svojim kolegama nakon čega je zaplakao.  "

Zaplakao Emir kad se probudio iz sna u koji ga je alija uljuljkao. To sto su mu neka raja dosla cak iz Canade vjetovatno nije ni pokusao da objasni.
Šefket Ramadani
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #1 poslato: 20. 12. 2009. 12:55 »
Podeli temuIdi gore

Dobro pitanje. Koja patetika? Šta je ovdje patetično? Što sve i jedan kvalitetan komičar sa prostora BiH i šire nema predrasuda prema državi BiH ili prema mjestu održavanju audicije?
Ili što patetične osobe postavljaju patetične teme a sve zarad ocrnjivanja svega što se dešava u FBiH?

Ovaj skup je za svaku pohvalu a to kakav je Emir čovjek je pitanje za posebnu temu. Važno je da su se ljudi koji su prvenstveno baš to - ljudi, okupili i da će napraviti kvalitetnu predstavu a to da li je Emir zaplakao ili gdje mu se nalaze prijatelji ili ne nema veze su ovom grupom.

Zašto? Da mu j.... mater - "zašto"

{alt}
buzz
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #2 poslato: 20. 12. 2009. 03:36 »
Podeli temuIdi gore

Dobro pitanje. Koja patetika? Šta je ovdje patetično? Što sve i jedan kvalitetan komičar sa prostora BiH i šire nema predrasuda prema državi BiH ili prema mjestu održavanju audicije?
Ili što patetične osobe postavljaju patetične teme a sve zarad ocrnjivanja svega što se dešava u FBiH?

Ovaj skup je za svaku pohvalu a to kakav je Emir čovjek je pitanje za posebnu temu. Važno je da su se ljudi koji su prvenstveno baš to - ljudi, okupili i da će napraviti kvalitetnu predstavu a to da li je Emir zaplakao ili gdje mu se nalaze prijatelji ili ne nema veze su ovom grupom.

Da li znas sta si hteo da kazes?
Ili sta znaci rec "patetic"?

pa⋅thet⋅ic

–adjective
1.    causing or evoking pity, sympathetic sadness, sorrow, etc.; pitiful; pitiable: a pathetic letter; a pathetic sight.
2.    affecting or moving the feelings.
3.    pertaining to or caused by the feelings.
4.    miserably or contemptibly inadequate: In return for our investment we get a pathetic three percent interest.

"a to da li je Emir zaplakao ili gdje mu se nalaze prijatelji ili ne nema veze su ovom grupom" - Pa bas to ima veze. Zasto li je "ministar -SDA-C" zaplakao? Treba pogledati sta je taj pricao poslednjih 18g., dok su mu ti prijatelji odlazili.
Sad su vam potrebni "normalni" prijatelji a te iste ste svojevremeno proterali sledeci alijinu politiku. U to vreme su vam bili "nenormalni", sto li? Zasto li je tom "ministru" trebalo 18g da zaplace pred tim proteranim?

Danas, posle 18g, kad se ministru smesi 20% onoga za sta se zalagao, setio se, odjednom zaplakao. Sta li ce biti za jos 18g? Patetican ministar i pateticne ove danasnje saraHlije.
Šefket Ramadani
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #3 poslato: 20. 12. 2009. 06:08 »
Podeli temuIdi gore

Off-Topic:
Kao prvo, koliko ja znam ni na ovom forumu nije dozvoljeno obraćanje u stilu "mi" ili "vi". Niti sam koga otjerao niti protjerao. Ukoliko želiš sa mnom raspravljati, moraš se naučiti nekoj osnovnoj kulturi ophođenja.

Kao drugo, pošto znamo da su se navedena gospoda u cjelosti odmah odazvala pozivu, odakle vadiš ideju da ih je neko "protErao"? I nema potrebe da objašnjavaš šta riječ "patetično" znači.

{alt}
buzz
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #4 poslato: 20. 12. 2009. 09:09 »
Podeli temuIdi gore

Ne nisu protErani. Oni su svi dobrovoljno otisli, kao uostalom i onih 200000 Sarajevskih Srba. To oni koji su preko noci postali "bosnjaci" tako vole da kazu. Misle da u te njihove lazi jos neko i veruje.
Šefket Ramadani
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 20. 12. 2009. 09:17 »
Podeli temuIdi gore

Ne nisu protErani. Oni su svi dobrovoljno otisli, kao uostalom i onih 200000 Sarajevskih Srba. To oni koji su preko noci postali "bosnjaci" tako vole da kazu. Misle da u te njihove lazi jos neko i veruje.
Off-Topic:
Hajde, živ bio, ponovi ovu nebulozu od 200000 Srba na prigodnijoj ili novoj temi pa da i to raspravimo.
« Poslednja izmena: 20. 12. 2009. 09:34 egi »

{alt}
buzz
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #6 poslato: 20. 12. 2009. 09:19 »
Podeli temuIdi gore

H
Off-Topic:
ajde, živ bio, ponovi ovu nebulozu od 200000 Srba na prigodnijoj ili novoj temi pa da i to raspravimo.

Koliko ti to mislis da ima Srba u federaciji, da ne kazemo sarajeHvu?

Evo sta pisu na drugom forumu. Nije se mogao,ili zeleo, naci jedan da bude premijer.

"19.12.09. u 13:14 od gustav
Cuj , federalni premijer Srbin , a Srba u federaciji "ni od korova" ?
19.12.09. u 14:25 od buki
Ako nadju Srbina u federaciji svaka cast.Svi znamo da od tog nema nista.Niti to moze u federaciji niti u RS.Onda bi se postavilo pitanje,a zasto smo ratovali."

ccc sarajeHvska patetika.
« Poslednja izmena: 20. 12. 2009. 09:26 buzz »
mirke
Gost
« Odgovor #7 poslato: 20. 12. 2009. 03:52 »
Podeli temuIdi gore

Audicija je bila kultna predstava u neko davno sretno doba.Vrijeme koje je došlo nakon nje odnijelo je u nepovrat sve ono što smo imali u toj "tamnici naroda",a imali smo mnogo.Tada su klinci napamet učili textove iz audicije i prepričavali ih jedni drugima, i mi i oni i ovi.Izvlačenje iz prašine, ove zaista neponovljive predstave, je pokušaj buđenja davno preminulog mrtvaca i više je nego patetično.Ostavimo audiciju istoriji na mjestu koje joj pripada.Ne čačkajmo po lijepim usponema jer bi ih mogli pokvariti.
Mirso
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0

« Odgovor #8 poslato: 21. 12. 2009. 10:55 »
Podeli temuIdi gore

Buzz<<<<<<<<<<<<Ove kulturne sarajevske goste, otjerale su cetnicke granate, sa brda oko sarajeva.
    Emir staje pricao? Malo je pricao, imao je puno vise pricati.
              Kompletnoj ekipi Audicija puno hvala na odzivu.
               Provedite se dobro u vase Sarajevu.
Mirso
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 21. 12. 2009. 10:58 »
Podeli temuIdi gore

Buzz<<<<<<<<<<<<Ove kulturne sarajevske goste, otjerale su cetnicke granate, sa brda oko sarajeva.
              Kompletnoj ekipi Audicija puno hvala na odzivu.
               Provedite se dobro u vase Sarajevu.

Izvinjavam se u vasem Sarajevu.
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #10 poslato: 21. 12. 2009. 11:10 »
Podeli temuIdi gore

Hadzifejzovic statist u kukuruzu, politickim djelovanjem je tu gde je.
Puno je mrznje izaslo iz njegovih oganih usta.
Kakve lepe uspomene, mene neveze nista ni za audiciju.
Fore koje sam ja i moje drustvo prosipali su se redovno pojavljivale na audiciji nakon nekog vremena.
Obicni plagijatori, sta reci
To je politicka promocija statiste u kuruzu koji je politickom prostitucijom dosao gde je dosao.
A maksima da nema mestu politici u kulturi, nemam reci.
« Poslednja izmena: 22. 12. 2009. 01:05 miskotes »

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
buzz
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 21. 12. 2009. 11:34 »
Podeli temuIdi gore

[/b]

U te gluposti samo muslimani veruju. Interesantno je da su "cetnicke granate" oterale samo Srbe a ne i muslimane. Sarajevo je danas puno muslimana a Srba nema. Jos jedna glupost alijinih sledbenika koju nikako da objasne. Kad mirsu citas mozes samo zakljuciti da su juka, celo1, celo2, caco, krusko, talijan i mnogi drugi "gospodari alijinog grada" u stvari bili cetnici.

Mirso
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 21. 12. 2009. 03:04 »
Podeli temuIdi gore

U te gluposti samo muslimani veruju. Interesantno je da su "cetnicke granate" oterale samo Srbe a ne i muslimane. Sarajevo je danas puno muslimana a Srba nema. Jos jedna glupost alijinih sledbenika koju nikako da objasne. Kad mirsu citas mozes samo zakljuciti da su juka, celo1, celo2, caco, krusko, talijan i mnogi drugi "gospodari alijinog grada" u stvari bili cetnici.

""""""""""""""""" Ne zezno si se Sarajevski srbi otisli su iz sarajeva posli potpisivanja Dejtona, kad su imali vremena pokupiti sve sto se moglo pokupiti cak i Mrtve Daim bog dusi prosti otkopavali i odvezli u obecanu zemlju na poziv srbskih vlasti. Ono sto su otisli ranije otisli su pucati na svoje sugradjane.
      Stose tice kakvoj politici ili pojedincu licim ili pripadam, otiso si jako dalekoooooooooo, hladna,hladno, prehladno.
                             Zivi bili nastavite i dalje PC trpi
buzz
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #13 poslato: 21. 12. 2009. 04:15 »
Podeli temuIdi gore

""""""""""""""""" Ne zezno si se Sarajevski srbi otisli su iz sarajeva posli potpisivanja Dejtona, kad su imali vremena pokupiti sve sto se moglo pokupiti cak i Mrtve Daim bog dusi prosti otkopavali i odvezli u obecanu zemlju na poziv srbskih vlasti. Ono sto su otisli ranije otisli su pucati na svoje sugradjane.
      Stose tice kakvoj politici ili pojedincu licim ili pripadam, otiso si jako dalekoooooooooo, hladna,hladno, prehladno.
                             Zivi bili nastavite i dalje PC trpi

Nista se ja nisam zezno. NARAVNODA SU OTISLI POSLE DEJTONA, JER IM JE UZ STALNU TORTURU "OSLOBODILACA I BRANITELJA" bilo zabranjeno kretanje. Oni koji su pokusali izaci prije zavrsavali su u Viktor Bubnju i slicnim zatvorima.
Nisam nigde spomenuo kakvoj politici ili pojedincu licis ili pripadas, ocito slabo razumes Srpski.
Šefket Ramadani
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 21. 12. 2009. 11:17 »
Podeli temuIdi gore

OtErale su granate VRS i muslimane i Hrvate, ne samo Srbe.

Nego, Miško srećo moja, pokušavaš li reći kako si ti bolji komičar od momaka iz ove grupe i kako su oni od tebe krali fore? Smiley

{alt}
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 18. 05. 2012. 03:39