|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #75 poslato: 06. 01. 2012. 12:38 » |
Idi gore
|
eh drago mi je da si ponovo 'zalajao'... av.. av  Evo sto da ti kvarim dan, bilo je DVA MILIONA USTASA. Jel ti sad bolje  av..av.. Samarao te samo tako. Kmecis li? Boli li?
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #76 poslato: 06. 01. 2012. 12:39 » |
Idi gore
|
Ko je ubijao po ustškim logorima smrti civile? Ko je ubijao civile u od nacista okupiranoj Srbiji?
Mogao bi da dodatno odgovori i na ova dva pitanja. Naravno, neće jer nema pojma kako da odgovori na sve ovo.
Hocu samo doticnom neobrazovanom kmecitelju pokazati da kako god okrene pricu - ne moze uporediti jednu Srbiju i njegovu zlocinacku NDH. 
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #77 poslato: 06. 01. 2012. 12:46 » |
Idi gore
|
Glupi ustasa. On (autor) osudjuje sto se pokusava tih 100'000 prozvati zlocincima! Nepismeni glupi Hrvat mora Srbin da mu objasni. Citaj celi clanak, apsolutno je proustaski napisan. Citaj recenice do kraja!
Sama ideja da su bar 100.000 ljudi, koji su prošli kroz ustaške i slične formacije, «zločinci» stavio sam zapete... i jel ti sada jasno?
Srbin, rodjen u dijaspori, koriguje priglupog ustaskog autora na wikipediji. To je za novine!!!!
Evo u celosti tacka 4! 4. Svi su pripadnici Ustaškog pokreta, kako vodstva (npr. Mile Budak), ili inteligencije koja je ušla u birokratsko-činovnički aparat NDH (pisac Vinko Nikolić), a pogotovo članovi ustaških vojnih postrojbi, koje su brojale veći dio rata oko 45.000 ljudi mehanički proglašavani za »zločince«. Ta nebuloza još je daleko od ispravljanja, a najbanalniji primjer je lijepljenje zločinačke etikete na ustaške vojnike koji su se borili za hrvatsku državu. Sama ideja da su bar 100.000 ljudi koji su prošli kroz ustaške i slične formacije «zločinci» proziran je pokušaj kriminalizacije cijeloga hrvatskoga naroda i ideje hrvatske državnosti. Dakle telegencijo, ako vojne jedinice broje prema vasim hrvatskim izvorima 45'000 ljudi - ako se popune gubitci, dezerterstva i sta ja znam sve... nije li moguce da je kroz te jedinice proslo 100'000 ljudi? Jel sada, onako nepismen, kuzis kaj ovaj decec autor veli svojim recima? Kontas li? Glup li si? Cuj, a ja ne znam citati. A cak i da je samo 45'000 ljudi bilo, i da nisu imali nikakve gubitke vec od 41-45 uvek bili jedni te isti ljudi u tim formacijama... pa jebem mu misa - jos uvek tri puta vise od svih profasistickih Srba. Over and out. 
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #78 poslato: 06. 01. 2012. 12:49 » |
Idi gore
|
Ko je ubijao po ustškim logorima smrti civile? Ko je ubijao civile u od nacista okupiranoj Srbiji?
Mogao bi da dodatno odgovori i na ova dva pitanja. Naravno, neće jer nema pojma kako da odgovori na sve ovo.
I bojim se da ce posle ponovnog samaranja cinjenicama nebitni opet doci po dozu obrazovanja. 
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #79 poslato: 06. 01. 2012. 01:05 » |
Idi gore
|
Glupi ustasa. On (autor) osudjuje sto se pokusava tih 100'000 prozvati zlocincima! Nepismeni glupi Hrvat mora Srbin da mu objasni. Citaj celi clanak, apsolutno je proustaski napisan. Citaj recenice do kraja!
Sama ideja da su bar 100.000 ljudi, koji su prošli kroz ustaške i slične formacije, «zločinci» stavio sam zapete... i jel ti sada jasno?
Srbin, rodjen u dijaspori, koriguje priglupog ustaskog autora na wikipediji. To je za novine!!!!
ovo sam mislio kad sam rekao da ovakvi kao ti sramote srpski narod. Bez pameti i logike, samo udri lupaj bez veze. I jos se ponosi time  Svaki pokusaj da se ukaze na eventualnu tamnu stranu srpske historije (ne radi provociranja nego radi utvrdjivanja cinjenica i pomirenja) zavrsava bjesomucnim uvredama. Kada bi ja bio na tvom nivou sada bi ovdje stavio npr. izvore koji tvrde da je na kriznom putu pobijeno 800.000 Hrvata. Ali ja naravno nisam ti i necu se tako blamirati. Cinjenica je da ce trebati doci do istine na obje strane, a ona sto se vidi iz prilozenog definitivno treba biti utvrdjena od strane nezavisne komisije. Do tada lupaj i kvari dojam i dalje. Do ti dobro ide jer mislis da sa druge strane imas same budale
|
|
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #80 poslato: 06. 01. 2012. 01:20 » |
Idi gore
|
ovo sam mislio kad sam rekao da ovakvi kao ti sramote srpski narod. Bez pameti i logike, samo udri lupaj bez veze. I jos se ponosi time  Svaki pokusaj da se ukaze na eventualnu tamnu stranu srpske historije (ne radi provociranja nego radi utvrdjivanja cinjenica i pomirenja) zavrsava bjesomucnim uvredama. Kada bi ja bio na tvom nivou sada bi ovdje stavio npr. izvore koji tvrde da je na kriznom putu pobijeno 800.000 Hrvata. Ali ja naravno nisam ti i necu se tako blamirati. Cinjenica je da ce trebati doci do istine na obje strane, a ona sto se vidi iz prilozenog definitivno treba biti utvrdjena od strane nezavisne komisije. Do tada lupaj i kvari dojam i dalje. Do ti dobro ide jer mislis da sa druge strane imas same budale Ne kmeci i ne lazi. Jel tesko ne lagati? Ti si izjednacio NDH i Srbiju pod Wehrmachtom. Nisi ti "ukazivao na tamne strane" - to se kod nas uci u skoli. Ali ti izjednacujes ono sto se ne moze izjednaciti uz to jos lazes kao pas. Pa posle ja "blatim srpski narod"... zamisli koji si ti ludak. Tvoje ustase sami kazu da je bilo bar 45'000 bilo ukupno ustaskih formacija, kroz koje su prosli 100'000 tvojih heroja .... a ti lupetas 16'000. Ti izjednacujes jedan saveznicki, diplomatski priznat rezim sa potcinjenom drzavom pod vojnom upravom
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #81 poslato: 06. 01. 2012. 01:55 » |
Idi gore
|
I bojim se da ce posle ponovnog samaranja cinjenicama nebitni opet doci po dozu obrazovanja.  Quod erat demonstrandum!!! 
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #82 poslato: 06. 01. 2012. 06:43 » |
Idi gore
|
Ne kmeci i ne lazi. Jel tesko ne lagati? Ti si izjednacio NDH i Srbiju pod Wehrmachtom. Nisi ti "ukazivao na tamne strane" - to se kod nas uci u skoli. Ali ti izjednacujes ono sto se ne moze izjednaciti uz to jos lazes kao pas.
Pa posle ja "blatim srpski narod"... zamisli koji si ti ludak. Tvoje ustase sami kazu da je bilo bar 45'000 bilo ukupno ustaskih formacija, kroz koje su prosli 100'000 tvojih heroja .... a ti lupetas 16'000.
Ti izjednacujes jedan saveznicki, diplomatski priznat rezim sa potcinjenom drzavom pod vojnom upravom
gledaj ja znam da boli istina koja nije onakva kao sto se to uvjeravalo narod decenijama, cim prije je prihvatis bice lakse. Svaki narod mora da se suoci sa svojom prosloscu pa tako i tvoj. Zelim da kazem da sam siguran u srpskom narodu postoji mnostvo dobrih osoba i kvalitetnih ljudi (neke i sam poznajem), ali to nikoga ne amnestira da prizna tamne strane koje su ucinjene u ime tog naroda. Gotovo svaki narod ima takve periode, neki manje neki vise ali od bjesomucnog negiranja nema apsolutno nikakve koristi. Samo se gubi na vjerodostojnosti, sve dalje sve vise. Upravo to se desava na 'tvojoj' strani i posljedice su svima vidljive a najvise pati tvoj narod u cije ime se vodi ta nerazumna politika. Narod u Srbiji taoc je nerazumne politike Slobe i vodecih politicara RS-a , oduzese im Kosovo, sankcije, bombardiranje, osudjeni zlocinci, slaba perspektiva, iseljavanje, jad a vecina naroda tamo nije nista kriva. Bez priznanja i pomirenja sa prosloscu nema kretanja u buducnost vec se ostaje zarobljen u paucini cinjenica i konfuziji vlastitih negiranja. Da ne kazem da se trosi ogromna energina koja bi mogla da bude upotrtebljena na korist cijelog naroda. Druga je stvar sto ti nemas kucni odgoj pa reagiras kako reagiras, ali ovo gore su osnove od kojih treba poci. Nema koristi od stavova tipa vi ste pobili milione a mi smo bili sama nevinasca i cvecke. Takav stav nije ni za obdaniste. srdacan pozdrav dobronamjernima
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 06. 01. 2012. 07:03 nebitno »
|
|
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #83 poslato: 06. 01. 2012. 08:08 » |
Idi gore
|
gledaj ja znam da boli istina koja nije onakva kao sto se to uvjeravalo narod decenijama, cim prije je prihvatis bice lakse. Svaki narod mora da se suoci sa svojom prosloscu pa tako i tvoj. Zelim da kazem da sam siguran u srpskom narodu postoji mnostvo dobrih osoba i kvalitetnih ljudi (neke i sam poznajem), ali to nikoga ne amnestira da prizna tamne strane koje su ucinjene u ime tog naroda. Gotovo svaki narod ima takve periode, neki manje neki vise ali od bjesomucnog negiranja nema apsolutno nikakve koristi. Samo se gubi na vjerodostojnosti, sve dalje sve vise. Upravo to se desava na 'tvojoj' strani i posljedice su svima vidljive a najvise pati tvoj narod u cije ime se vodi ta nerazumna politika. Narod u Srbiji taoc je nerazumne politike Slobe i vodecih politicara RS-a , oduzese im Kosovo, sankcije, bombardiranje, osudjeni zlocinci, slaba perspektiva, iseljavanje, jad a vecina naroda tamo nije nista kriva.
Bez priznanja i pomirenja sa prosloscu nema kretanja u buducnost vec se ostaje zarobljen u paucini cinjenica i konfuziji vlastitih negiranja. Da ne kazem da se trosi ogromna energina koja bi mogla da bude upotrtebljena na korist cijelog naroda.
Druga je stvar sto ti nemas kucni odgoj pa reagiras kako reagiras, ali ovo gore su osnove od kojih treba poci. Nema koristi od stavova tipa vi ste pobili milione a mi smo bili sama nevinasca i cvecke. Takav stav nije ni za obdaniste.
srdacan pozdrav dobronamjernima
Sta se ti vadis? Evo sta si ti napisao: Srbija je takodjer bila marionetska drzava. Nije bila okupirana jer drzava koja ima svoje politicko vodstvo koje je na strani okupatora zove se marionetska ili kvislinska drzava. Iskreno vjerujem da je srpski narod na tu drzavu gledao sa neodobravanjem ali ne moze se sakriti cinjenica da je dosta Srba ucestvovalo u toj vlasti na razne nacine, kao i u upravljanju i logistici vodjenja konc. logora. Jos jednom: Srbija JESTE bila okupirana, pod vojnom upravom Wehrmachta! To SVI ama bas SVI svetski istoricari tako vide. Ili ti, pametnjakovicu, meni navedi - molim te ko Boga - ijednog jedinog istoricara od ranga koji to vidi kao ti i kaze da "Srbija nije bila okupirana". E onda mozemo u diskusiju. Cekam!
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #84 poslato: 06. 01. 2012. 11:11 » |
Idi gore
|
Sta se ti vadis? Evo sta si ti napisao:
Jos jednom: Srbija JESTE bila okupirana, pod vojnom upravom Wehrmachta! To SVI ama bas SVI svetski istoricari tako vide. Ili ti, pametnjakovicu, meni navedi - molim te ko Boga - ijednog jedinog istoricara od ranga koji to vidi kao ti i kaze da "Srbija nije bila okupirana".
E onda mozemo u diskusiju. Cekam!
da ne ulazim opet u zacarani krug - evo u cast toga sto si napisao kulturan post bez uvreda, ostavimo to za neka bolja vremena kada ce dovoljno osoposobljeni neutralni ljudi ustanoviti sta je i kako bilo, ne radi medjusobnog opruzivanja nego radi gradjenja bolje buducnosti gdje nece biti vise ovakvih postova
|
|
|
|
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #86 poslato: 07. 01. 2012. 12:58 » |
Idi gore
|
kako bi bilo da u novu godinu udjemo bez medjusobnih optuzbi i uvreda. Ja sam za
|
|
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #87 poslato: 08. 01. 2012. 01:50 » |
Idi gore
|
da ne ulazim opet u zacarani krug - evo u cast toga sto si napisao kulturan post bez uvreda, ostavimo to za neka bolja vremena kada ce dovoljno osoposobljeni neutralni ljudi ustanoviti sta je i kako bilo, ne radi medjusobnog opruzivanja nego radi gradjenja bolje buducnosti gdje nece biti vise ovakvih postova
Vec je ustanovljeno: NDH je bila saveznik a Srbija okupirana i rasparcana. Samo se cudim zasto u Hrvatskoj sa vasim "stotine hiljada partizana" nije bilo zesce odmazde nad civilnim stanovnistvom? U Srbiji su ubijali 100 Srba za jednog Nemca. Imas li koji primer is Kroacije? Ako nemas, mozes li objasniti kako je to moguce kada ti licno stavljas znak jednakosti izmedju Arvacke i Srbije? 
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
|
Blood_For_Blood
|
 |
« Odgovor #88 poslato: 08. 01. 2012. 02:00 » |
Idi gore
|
Hocu samo doticnom neobrazovanom kmecitelju pokazati da kako god okrene pricu - ne moze uporediti jednu Srbiju i njegovu zlocinacku NDH.  A ti se ujedinio sa srpskim ultrafasistima da objasnis njemu nesto u vezi NDH? Bravo! Alle Achtung! 
|
Paaale su slpske glaaave u slpskome zapadnom Sleeemu! Osveeeticemo slpsku klv!
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #89 poslato: 08. 01. 2012. 02:03 » |
Idi gore
|
A ti se ujedinio sa srpskim ultrafasistima da objasnis njemu nesto u vezi NDH? Bravo! Alle Achtung!  Jesam li izneo jednu neistinu? Kakvo bolan "ujedinjenje"? Ti si se dakle ujedinio sa klerofasistima da nacrtas istorijski neodrzivu teroiju NDH = Srbija pod Wehrmachtom? Sta ste ucili u Austriji u skoli, to mozda? 
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
|