Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 02:00 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Etnicko ciscenje na Sarajevo-X  (Pročitano 240 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« poslato: 28. 12. 2011. 09:56 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxETNIČKO ČIŠĆENJE NA SARAJEVO-X.COM: Hrvatske i srpske pare mogu, hrvatski i srpski stavovi nisu dozvoljeni
Ponedjeljak, 26 Prosinac 2011 17:05

Sarajevo-x.com jedan je od najčitanijih i najutjecajnijih portala u BIH. Osim što javno drži svijeću SDP-u BIH, portal ima i forum. Radi se o jednom od najrigidnijih foruma u BIH, na kojem je cenzura posve normalna stvar.

Ako imalo odskačete od unitarističke priče SDP-a BIH, ako imate drugačiji stav o tome kako BIH treba urediti,  ma kako kulturno i argumentirano iznosili svoje riječi, bit ćete vrlo brzo izbrisani.

Sarajevo-x.com tako provodi virtualno ono što je u Sarajevu u praksi već odavno provedeno. Etničko čišćenje onih koji nisu Velikobosanci. Politika je to provela u stvarnosti. Fiički i stvarno.

Dok braća Šimić, mladi velikobosanci dodvoravajući se sarajevskoj čaršiji to provode virtualno.

Nije dozvoljeno Hrvatu ili Srbinu  u BIH, na portalu braće Šimić iznijeti vlastiti stav, jer stavove kontrolira unitaristička mašinerija.

Najzanimljivije je i nakontradiktornije to što Hrvati u BIH taj portal i plaćaju.

Naime nije jedna hrvatska tvrtka koja se na njemu oglašava.

Drugim rječima, koristeći proizvode te tvrtke, i vi direktno financirate rad tog portala. Koji je otvoren za vaše novce. Ne i za vaše stavove. Razmislite sami hoćete li i dalje koristiti proizvode tih tvrtki.

Ovo ujedno nek bude apel hrvatskim tvrtkama u BIH, da prije nego odobre sredstva za majorizatorske medije u BIH, promisle što čine.

poskok.info

TitleBoxMa kakvo etničko čišćenje, to rade četnici i ustaše, a ovo je istinita priča

Kaže mi neki dan drag i sasvim iskren čovjek: „Nakon samo 5 minuta, promptno sam izbrisan sa Sarajevo-x foruma. Niti jedne uvrede i psovke. Samo argumentacija.  Oni nisu normalni. Nema od ove države ništa. Pakuj kofer i bježi.” U prvi moment nisam znala da li bih se smijala ili bila zgrožena ovim što sam pročitala. No, odmah se prisjetih agonije kroz koju sam prolazila u jednogodišnjem progonu na istom portalu i famoznom forumu koji nosi ne samo moje ime nego i naziv moje obitelji: „Vlaisavljevići all about“.

piše: Sanja Vlaisavljević l poskok.info

Na tom forumu su svakodnevno ispisivani reci mržnje u kojima sam predstavljana kao četnikuša, ustašica, prostitutka, pa i reisovica koja je dušu prodala đavolu. Zašto? Zato što granice Sarajevske kotline nisu bile ujedno i granice mojih razmišljanja. Zato što sam pisala za dva malo „desnije“ orijentirana dnevna lista u dva bh. entiteta i što su ti tekstovi nerijetko prenošeni i na  Poskoku.

No nije najružnija stvar bila to što sam tamo na najbestijalniji način vrijeđana, što su članovi moje obitelji bili predmetom podsmijeha i izrugivanja, što su nam umrli roditelji besramno spominjani, nego što je svaki komentar koji bi barem malo relativizirao sijaset prethodnih bivao nakon kratkog vremena, ponekad i nakon pet minuta, izbrisan. Često bi autor takvog komentara, koji očito nije odgovarao predviđenoj strategiji linča, automatski bio „banovan“.

Dakle, dobivao bi zabranu komentiranja na forumu za neko vrijeme ili za stalno. A koji su to komentari brisani ili koji autori su dobivali zabranu komentiranja? Ne samo oni za koje se moglo učiniti da brane moje stavove, nego i oni koji su iznosili svoje mišljenje o neumjesnom jeziku koji je korišten dok je moja čast rušena porukama nekih anonimnih, dobro sakrivenih forumaša. Imala sam priliku upoznati neke ljude koji su bili nepoželjni na ovom forumu i koji su mi pokazali brže-bolje isprintane stranice dok još nisu bile uklonjene, da bi u svojoj arhivi imali uvjerljive dokaze o najprljavijoj Internet kampanji. Njih su „administratori“ ovog portala kategorizirali u „klonove“, vidjevši u njima izvršioce neke protu-kampanje!

No ne treba ni najmanje da čudi što takvu mržnju isijavaju na forumima Sarajevo-x.com-a jer baš nekako u to isto vrijeme ni neki ugledni „građanski“ i „liberalni“ sarajevski novinari nisu radili bitno drukčiju stvar. Naime, iz njihovih pera su također izlazile okrutne uvrede na račun moje suradnje sa „četnicima ustašama i bošnjačkim kriminalcima, klerofašistima…“ A o čemu sam tada surađujući sa „neprijateljima“ pisala? Upravo o svemu ovome što se dešava u sarajevskoj čaršiji,a što na ovaj ili onaj način već godinama podržavaju i opravdavaju lokalne patriote, a što ustvari predstavlja izraz najgoreg nacionalizma.Perfidnog građanskog nacionalizma u uzoritom stanju!

Danas su stvari malo drukčije. Nisu više ni dobro uhodani sarajevski medijsko-intelektualni
klanovi toliko složni i jedinstveni. Neočekivano se mijenjaju pozicije, pa eto imamo priliku svakodnevno gledati lice Bakira Hadžiomerovića na stranicama Avaza, iako je baš on jedan od onih vatrenih gerilaca koji je prije par godina, čavrljajući sa Perom Lukovićem na jednom portalu, izjavio kako on slijedi Derridu, a Vlaisavljevići prljaju obraz u Avazu.

Bojim se da prljanje obraza nikako ne podrazumijeva gdje objaviti neku misao nego šta njome poručiti. A onaj ko sa javnog servisa Federacije kontinuirano linčuje sve hrvatske i srpske neistomišljenike itekako ima razloga da se zabrine za ono što objavljuje. Mada mogli bismo s pravom u ovom slučaju dodati i gdje objavljuje, jer za razliku od privatnih medija taj servis plaćaju i Srbi i Hrvati. Ali, nema veze oni su listom ustaše i četnici i daleko su od Sarajeva.

No vratimo se portalima i forumima na njima. Svaki portal ima pravila, ima redakciju i ima čovjeka koji moderira rasprave na forumu. Onog trenutka kada znamo da postoji osoba koja moderira forum i koja je angažirana od vlasnika ili direktora portala, ta osoba ima jasan opis obveza. U slučaju Sarajevo-x.com portala više je nego jasno da politiku kuće oslikava i politika foruma. I danas ako hoćete da čujete najružnije riječi upućene potpisnici ovih redova dovoljno je da to potražite na tom elektronskom mediju.

A za elektronske medije odgovoran je RAK. Eh, ovo je već ulazak u jednu novu još ozbiljniju i pogubniju temu od foruma na nekim sarajevskim portalima
.

i sam sam bio zrtva "etnickog ciscenja" drugacije misli  na sarajevu x,pre par mjeseci sam se registrovao na njemu,napisao tri komentara i banovan......znaci nikakvih uvreda,provokcija nije bilo sa moje strane......
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 10.0.648.204 Chrome 10.0.648.204

« Odgovor #1 poslato: 28. 12. 2011. 01:43 »
Podeli temuIdi gore

Давно сам тај форум прекрстио у Сарајево-фаш форум - а вјерујем да сам био међу првима који су ратовали са матриксом великомуслиманским и држали српску страну на један коректан и аругментован начин...уствари ова кованица ''матрикс'' и читав концепт алијићког матрикса (односно концепт паралелне великомуслиманске реалности) и јесу потекли из судара са испраним мозговима са Сарајево-фаш форума....а и покушао сам навикнути наше затупјеле комшије на ћирилицу  Joj ооо, какви су то хистерични испади били тих година.... Joj

Све у свему најружније, али најружније ствари које сам прочитао у овим силним послијератним вербалним ратовима у ''толерантној и мултиетничкој'' накаради од заједнице ,  сам прочитао на Сарајево-фаш форуму и наравно, те великомуслиманске балије нису биле санкционисане, али зато јесу гласови разума који су осуђивали те изјаве...

Значи речено је укратко:''...да Србе треба превентивно убијати  и да је оно што је урађено тузланској колони (а овај Фундаменталистички балијаћ је из Тузле) је урађено с том намјером (што је уједно и поремећено и искрено) ...'' и речено је:''...да Србима треба вадити очи по рођењу...(тако је њен дид говорио, а она се у потпуности слаже...)....''

Ех, а посебну тежину дају поремећени карактери који су то рекли - јер су то квази-инТЕЛЕктуалци великомуслимански...да иронија буде већа -  oва дикуља је у том моменту радила у "Save the Children" организацији у б.и. Сарајеву....

...наравно, много послије ће се искристалисати правило форума:''...нагла употреба ћирилице се сматра провокацијом, а корисник се банује''  Joj Joj

То је довољан опис менталне слике алијићких матриксоваца са и око Сарајево-фаш форума   Mudri starac

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 09. 05. 2012. 06:48