Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 02:22 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Srpska je poslednji bastion srpstva  (Pročitano 327 puta)
Bean
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« poslato: 30. 12. 2011. 09:34 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxDodik: Srpska je poslednji bastion srpstva
30. decembar 2011

Predsednik RS za "Novosti" o tome kako se danas bori i za očuvanje temelja za opstanak srpskog naroda u BiH, postavljenog pre 20 godina
Milorad Dodik

U Bosni se danas ne puca. Dvadeset godina od nastanka Republike Srpske, kao bunta protiv nasilne bosanske državnosti, to je jedini napredak. Bosna i dalje želi da prigrabi monopol suvereniteta, i dalje ne priznaje da je mirovni dokument garantovao postojanje srpskog entiteta, i dalje svu snagu troši na to da zadrži tutora koji će udarati šamare svakom ko je popreko pogleda. Ali dvadeset godina kasnije, potpuno je jasno da to sve teže prolazi.

Jer, dok se Bosna lomi hoće li imati vlast po kojoj glas svakog od tri naroda ima istu težinu i gde nema preglasavanja, ili će pritiscima nametnuti princip ”jedan čovek, jedan glas” i omogućiti bošnjačkom narodu da nadvlada, Srpska se polako zaokružuje.

Nezadovoljan što sarajevski politički vrh ne uspeva da se odupre, Mustafa Cerić, poglavar Islamske zajednice, zavapio je kod verske sabraće: ”Zaustavite Milorada Dodika!”

Na kampanju da mu se zabrani ulazak u islamske zemlje, Dodik uzvraća:

- Ja u islamske zemlje nemam nameru ni da idem, tako da me neće oštetiti. A i u tu poslednju, zvanu Federacija, idem samo kad moram. A ne moram ni ovoliko. Ionako je to za mene samo gubljenje vremena.
PRETNJE * VI ste poslednji evropski političar kome u 21. veku stalno nad glavom visi neka vrsta progona - od pretnji smenom, do zabrana kretanja. Kakva je to pozicija? - Mislite, da li se osećam neugodno? Nimalo. Ovde su dolazili predstavnici Kuvajta, Irana, te kontakte ćemo nastaviti da održavamo. Svi koji žele, dobrodošli su. A oni koji poslušaju Cerića neće mi nedostajati. Od svih islamskih zemalja bio sam samo u Maroku, i nemam potrebu da idem bilo gde. A Ceriću neću uzvratiti istom merom: može slobodno da uđe u Srpsku, da promoviše veru, ali ako pokuša da uđe u političku sferu, nećemo preći ćutke preko toga. To neka zaboravi.

* Verski poglavari su, očigledno, preuzeli da završe ono što političari nisu uspeli. Mislite li da je ujedinjenje islamskih zajednica pod palicom reisa Cerića deo strategije?

- Cerić je odavno izašao iz okvira delovanja verskih zajednica. On sada otvoreno determiniše politiku bošnjačkog naroda. Njegovi stavovi su se pokazali obavezujućim za sarajevske partije, ali i za nevladin sektor. Savršeno je jasno da je ovo vapaj islamskim zemljama da se pomogne Sarajevu u nastojanju da Bosnu centralizuju i Srpsku bace na marginu. Najlakše je tako što ćete napasti Dodika, jer nemate koga drugog.

* Taman kad ste uspeli da zbacite sa sebe evropske pokušaje da vas izoluju stavljanjem na razne liste nepoželjnih, sad vam preti ne baš mala islamska grupa. Da li je razlog vaše odbijanje priznavanja Palestine, što vam je, možda, skinulo jedne, a nametnulo druge ”okove”?

- Činjenica je da smo dominantno uticali na to da BiH ne prizna Palestinu. Ovo jeste neka vrsta osvete. Ali nije zanemarljiv ni razlog što reis Cerić ima izbore u islamskoj zajednici, pa mu u kampanji treba plen.

* Turske namere na ovim prostorima uglavnom se tumače kao dobronamerne. Mislite li da će biti kasno obuzdati ih ako se njihovi stvarni interesi počnu ostvarivati?

- Naravno da nisu naivni, a ni dobronamerni. Nisu, čak, ni prikriveni. Oni otvoreno pokazuju nameru da preuzmu dominaciju. A versku zajednicu koriste kao važan faktor uređivanja odnosa u regionu. Njihova stvarna želja je da ovde grade neoosmanizam. Opet prodaju priče kako je ovde 500 godina vladao mir, dok su oni uništavali naše nacionalno biće. Turska je u to vreme izvršila genocid nad Srbima, u pravom smislu te reči. To treba otvoreno reći. I nikada za to nije odgovarala. Srbi moraju da se ujedine da se taj period rasvetli pred međunarodnom zajednicom.

* Srbija prva na to neće pristati, Turska je u Beogradu viđena kao važan partner...

- Srbija ima pravo da gradi svoje odnose sa Turskom onako kako ona to želi. Mi to ne možemo da sprečimo. Ali mora da bude jasno svima, pa i Srbiji, da to neće biti otvoren prozor za delovanje na našem terenu. Jer, Turska u BiH zloupotrebljava svoju poziciju i isključivo brani interese muslimana.

OD BOSNE SAMO ONO ŠTO NAM TREBA * Kakav plan imate za Srpsku u sledećoj godini? - Nastavićemo bitku za status. Nećemo žrtvovati nijedno naše pravo za BiH. Bosna će za nas postojati samo dok nam ne smeta, a od nje ćemo uzimati samo ono što nam treba. Svaka drugačija nam nije potrebna. A, po hiljaditi put ću ponoviti da, uprkos svim infuzijama koje dobija, to nije održiva zajednica.

* Očekujete li, ipak, podršku Srbije ako budu u pitanju interesi RS?

- Srbija je do sada uvek bila sprečena da preuzme svoju ulogu kao garant Dejtonskog sporazuma. Kad god je to pokušala, bila je napadnuta. A niko ne reaguje na ekspanzionizam Turske, koja zapravo čini napor koji će biti presudan za raspad BiH. Jer, mi nećemo trpeti nastojanja da se BiH pretvori u neoosmansko carstvo. To neka je svima jasno, ukoliko misle da će, gradeći dobre odnose sa Srbijom i sprečavajući je da brani srpske interese u BiH, dovesti nas u manjinu. Kao što su već uspeli sa Hrvatima u Federaciji. Njih su već izolovali. Situacija je ozbiljna i ne dozvoljava površnost.

* Vi ste odavno evropski proces otpisali kao nešto što je ”na dugom štapu”, a sada je očigledno da ne bi bilo drugačije ni da ste tom projektu bili više posvećeni, jer su uslovi i za Srbiju, koja za taj put ne nalazi alternativu, postali neostvarivi?

- Ovo je trenutak kad se Srbi iz celog regiona moraju politički okupiti oko zajedničkog cilja. Ovako smo isuviše rascepkani i slabi, kao takvi predmet različitih pritisaka. Srbi iz RS su u tome najvažniji za Srbiju, jer nas je 1,2 miliona. A nismo zadovoljni ni kako nas Srbija, ni mediji iz Srbije podržavaju. Mi smo danas bastion srpstva, odbrane nacionalnog identiteta. Zato, mislim da ćemo biti korisni Srbiji, da joj možemo pomoći.

* Srbiji sledi težak period, sve su otvoreniji zahtevi da odustane od borbe za Kosovo, da se odrekne Rezolucije 1244... Treba li tražiti partnere mimo Evrope?

- Ne mislim da je gospodin Tadić naivan. Ali deluje potpuno naivno od Evrope da očekuje od njega da odustane od Rezolucije 1244. Srbija sada treba da utvrdi druge prioritete, a EU da ostavi za neku dalju perspektivu. Dignitet srpske politike se donekle izgubio u stalnom ispunjavanju zahteva Evrope.

* Šta bi bili ti prioriteti?

- Pa, neko mora da sedne i vidi šta je to sa Evropskom unijom. Ako se sami raspadaju, valuta i privrede im propadaju, zašto nam i dalje pričaju o priključenjima i prave nas ludima. Hajde da sačekamo da se ta Evropa redefiniše, da vidimo šta je od nje ostalo, pa da ocenimo gde mi možemo da se ”udenemo”. Imamo, valjda, i drugih resursa, osim evropskih.

* Kažu da su vaši resursi ruski, izraelski... Da li je to poštenije partnerstvo?

- Bilo bi interesantno videti koliko loši efekti evropske privrede utiču na Srbiju i na njenu privredu. Mislim da su ti negativni uticaji daleko veći od svih povlastica koje smo do sad imali. Mi smo veoma jasno videli da se podaništvo nikad ne isplati. Zato smo galamili. Uljudnost u ovakvom svetu ne igra nikakvu ulogu. Morali smo da galamimo i tek ćemo galamiti. Gde god stignemo reći ćemo šta su naši interesi i šta je protiv naših interesa. Radilo se o Americi, Evropi ili Rusiji. Ni zbog čijih globalnih interesa nećemo žrtovati svoje. I sve više se pokazuje da to svet poštuje.

* Da li je Rusija vaša ”glavna karta” u smelosti da se odupirete Zapadu?

- Rusija je naš partner. Ona nam je, kupovinom rafinerije nafte, pomogla da opstanemo. Baš kao i Srbija investicijom u ”Telekom”. Tu nema nikakve misterije. Izrael je zemlja koja pokazuje interes za RS. To je ono što se nama nudi, to prihvatamo kao partnerstvo. One koji su negativno usmereni ne vredi menjati. Možda će se tek posle smene generacija nešto promeniti, jer ako je glavni diplomata ove Evrope ratni huškač Jelko Kacin, onda ja odbijam takvu diplomatiju i takvu Evropu. A da pokušavamo da promenimo Jelka Kacina i slične? Pa, to je glupo u startu. Lično sam mu zabranio i da ulazi u RS.

* Utisak je da je narod u RS shvatio da je politički opstanak važniji od borbe za socijalni položaj i da su to interesi koji se ne prodaju za bolji život...

- Uveren sam da je tako. Moj narod ne pristaje na podvale liberalnog kapitalizma po principu: Zašto je važno u kojoj državi živiš, granice se brišu? Važno je. Važnije je ko si i gde živiš nego da obučeš firmirano odelo. A vidim da srpski mediji, koje vodi strani kapital, formiraju stav da više ništa nije važno sem para. Ja ne mislim da je tako. Ovde je borba za nacionalnu poziciju prioritet. Mi smo toga svesni, od nas zavisi sve. Znam šta znači kad sretnem čoveka koji nema, a kad ga pitam kako je, on ne kaže ”loše živim”, nego ”čuvajte mi Srpsku”. To je za mene zavet. Ja drugačije ne smem i neću. Hoću da doživim da, jednom kada ne budem predsednik, hodam Banjalukom i Trebinjem i srećem ljude koji kažu: ”Poštovanje, gospodine Dodik.” A ne da okrenu glavu.
Novosti
 Vitez
Chuck Norris ce istetovirati lik Milorada na desnom ramenu  Rakijica
 Najbolji smo
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0.1 Firefox 8.0.1

« Odgovor #1 poslato: 31. 12. 2011. 08:12 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxDodik: Lično sam zabranio Kacinu da ulazi u Republiku Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručuje da Srpska neće za BiH žrtvovati nijedno svoje pravo, te da će BiH za Srpsku postojati samo dok joj ne smeta i da će od BiH uzimati samo ono što joj treba.

Dodik je naveo da drugačija BiH nije potrebna, te da može "po hiljaditi put ponoviti da, uprkos svim infuzijama koje dobija, ona nije održiva zajednica".

Predsjednik Srpske smatra da je ovo trenutak kada se Srbi iz cijelog regiona moraju politički okupiti oko zajedničkog cilja, jer su "ovako isuviše rascjepkani i slabi, i kao takvi predmet različitih pritisaka".

"Srbi iz Republike Srpske u tome su najvažniji za Srbiju, jer nas ima 1,2 miliona. Nismo zadovoljni ni kako nas Srbija i mediji iz Srbije podržavaju. Mi smo danas bastion srpstva, odbrane nacionalnog identiteta. Zato mislim da ćemo biti korisni Srbiji, da joj možemo pomoći", istakao je Dodik za novogodišnji trobroj "Večernjih novosti", koji će sutra biti objavljen.

Predsjednik Srpske smatra da se dignitet srpske politike donekle izgubio u stalnom ispunjavanju zahtjeva Evrope.

"Neko mora da sjedne i vidi šta je to sa EU. Ako se sami raspadaju, valuta i privreda im propadaju, zašto nam i dalje pričaju o priključenjima i prave nas ludima. Hajde da sačekamo da se ta Evropa redefiniše, da vidimo šta je od nje ostalo, pa da ocijenimo gdje mi možemo da se 'udjenemo'. Imamo, valjda, i drugih resursa, osim evropskih", rekao je Dodik .

On je naglasio da je Rusija partner Srpske i da joj je kupovinom rafinerije nafte pomogla da opstane, baš kao i Srbija investicijom u "Telekom", te da je Izrael zemlja koja pokazuje interes za Srpsku.

"To je ono što se nama nudi, to prihvatamo kao partnerstvo. One koji su negativno usmjereni ne vrijedi mijenjati. Možda će se tek poslije smjene generacija nešto promijeniti. Jer, ako je glavni diplomata ove Evrope ratni huškač Jelko Kacin, onda ja odbijam takvu diplomatiju i takvu Evropu... Lično sam mu zabranio i da ulazi u Republiku Srpsku", naveo je Dodik.

On ocjenjuje da turske namjere na ovim prostorima nisu ni naivne ni dobronamjerne, te da Turska otvoreno pokazuje namjeru za dominacijom, a vjersku zajednicu koristi kao važan faktor uređivanja odnosa u regionu.

"Njihova stvarna želja je da ovdje grade neoosmanizam. Opet prodaju priče kako je ovdje 500 godina vladao mir, dok su oni uništavali naše nacionalno biće. Turska je u to vrijeme izvršila genocid nad Srbima, u pravom smislu te riječi. To treba otvoreno reći. I nikada za to nije odgovarala. Srbi moraju da se ujedine da se taj period rasvijetli pred međunarodnom zajednicom", poručio je Dodik.

On je naveo da Srbija ima pravo da gradi svoje odnose sa Turskom onako kako ona to želi, ali da mora da bude jasno svima, pa i Srbiji, da to neće biti "otvoren prozor" za djelovanje u Republici Srpskoj, jer "Turska u BiH zloupotrebljava svoju poziciju i isključivo brani interese Bošnjaka".

Poglavar Islamske vjerske zajednice u BiH reisu-l-ulema Mustafa Cerić pozvao je nedavno islamske zemlje da zabrane Dodiku ulazak na svoju teritoriju.

"Ja u islamske zemlje nemam namjeru ni da idem. Tako da me neće oštetiti. A i u tu posljednju, zvanu Federacija, idem samo kad moram. A ne moram ni ovoliko. Ionako je to za mene samo gubljenje vremena", zaključio je Dodik.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Licno-sam-zabranio-Kacinu-da-ulazi-u-Republiku-Srpsku-121787.html
pustahija
Iskusni član
**
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #2 poslato: 31. 12. 2011. 08:54 »
Podeli temuIdi gore

Hahahahahah Dodik zabranio Kacinu ulazak u RS.Samo bi volio da znam sta ce da uradi ako se ovaj pojavi u Banjoj luci.Uhapsit ga.
Samo nek on hranii srbe nacionalizmom,jer ljudi ko free i adidas na ovo svrsavaju.
Taj cirkusant je svima dojadio sa svojim laprdanjima,
Eno i Mun je konacno shvatio koja je to paranoidna konjina.
Matovilo ja njega sam zaboravio.........
hrk,hrk pljuccc bagro nacionalisticka.
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #3 poslato: 31. 12. 2011. 10:02 »
Podeli temuIdi gore

Hahahahahah Dodik zabranio Kacinu ulazak u RS.Samo bi volio da znam sta ce da uradi ako se ovaj pojavi u Banjoj luci.Uhapsit ga.
Samo nek on hranii srbe nacionalizmom,jer ljudi ko free i adidas na ovo svrsavaju.

E, kad ga već toliko voliš evo ti njegov najnoviji intervju pa ga se nagledaj:

http://blip.tv/bn-puls/episode-5854680

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
Paša
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 8.0.1 Firefox 8.0.1

« Odgovor #4 poslato: 31. 12. 2011. 10:58 »
Podeli temuIdi gore

Dodik je pametan covjek ,zna sta treba da radi..

Molim da na ovom klipu sto je free postavio poslusate od 1:05.40...   Udri
« Poslednja izmena: 31. 12. 2011. 11:14 Paša »
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #5 poslato: 31. 12. 2011. 11:01 »
Podeli temuIdi gore

Ne zayebavaj, @pustahija.
Nemoj samo da nam svima ovde pričaš da ti nisi "bagra nacionalistička", nego si univerzumski multietnićar.

Smehotres Smehotres Smehotres Smehotres Smehotres Smehotres Smehotres
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #6 poslato: 31. 12. 2011. 03:35 »
Podeli temuIdi gore

Dodik je pametan covjek ,zna sta treba da radi..

Molim da na ovom klipu sto je free postavio poslusate od 1:05.40...   Udri

Ako misliš na ove pozive gledalaca koji su uzurpirali medijski prostor pokušavajući da plasiraju svoje socijalne priče otvoreno
ću ti reći da Predsjednik Republike Srpske nije socijalna ustanova i da on ne treba da gubi energiju rješavajući privatne probleme pojedinaca.

Gospođa Vesna iz Banjaluke je klasičan primjer radika iz sistema socijalističkog samoupravljanja, koji se nisu uspjeli snaći
u novonastaloj situaciji i sada ispaštaju zbog svoje lične nesposobnosti.
Nikako mi nije jasan taj mentalitet opuštenog sjedenja u blatu i čekanja da dželat dođe do njega...
"Glas Srpske" nije u problemima od juče i svako ko svoju sudbinu veže za firme u propadanju nije ništa bolje ni zaslužio...
I pacovi bježe sa broda koji tone... Zar ne?

Ako gospođa Vesna nije bila u stanju da za ovaj dugi niz godina otkako traje kriza u firmi u kojoj je zaposlena pronađe sebi neko drugo radno mjesto u jednom tako velikom gradu kao što je Banjaluka kako bi ga tek pronašla u jednom Gacku ili
Mrkonjić Gradu?

Onome ko neće da se bori za sebe i svoje interese ne treba niko da pomaže, a najmanje Predsjednik Republike.

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
pustahija
Iskusni član
**
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #7 poslato: 31. 12. 2011. 08:41 »
Podeli temuIdi gore

Ne zayebavaj, @pustahija.
Nemoj samo da nam svima ovde pričaš da ti nisi "bagra nacionalistička", nego si univerzumski multietnićar.

Smehotres Smehotres Smehotres Smehotres Smehotres Smehotres Smehotres
Pogledaj moje postove sa pocetka Pazuzu pa ces mozda nesto i shvatiti o meni.
Ja sam ovdje stvarno nastupio neutralno a i to neutralno je bilo okarakterisano kao nacionalisticko.....
Znaci za gore pomenutu gospodu i neutraln je bilo neprihvatljivo,i stvarno kroz ovu godinu koliko sam na forumu vjeruj da sam i ja promijenio neke svoje stavove koji sad jesu nacionalisticki.
Cast srpskom narodu kojeg zaista cijenim zbog vrlina koje posjeduje ali u tom narodu ima i povelik broj konjina koji mrze sve sto je drugo i drugacije.
E vidis ja ipak ne mrzim,nego ih zalim.I nebi nikada dozvolio da mi zivot prodje u mrznji.Jadan je taj koji mrzi sve oko sebe
Free,Matovilo....a bogami i onaj moj komso bez respecta polako sebi dodjeljuje titulu muslimanomrzca........
Vidis ima tu Banija,Makijaveli Sunny ljudi koji vole svoje i brane svoje ali je ocito da ne mrze druge.Sa takvim ljudima ja mogu a sa ovom bagrom nacionalistickom nikad.
Залутало_прасе
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 16.0.912.63 Chrome 16.0.912.63

« Odgovor #8 poslato: 31. 12. 2011. 08:58 »
Podeli temuIdi gore

Pustahija je bivši Tito. Grin

{alt}
pustahija
Iskusni član
**
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 01. 01. 2012. 12:39 »
Podeli temuIdi gore

Pustahija je bivši Tito. Grin
Jesi otkrio toplu vodu prase.
Ja mislim da si ti sad malo poodrastao i vrijeme je da mijenjas taj nick prase.....
Zaboravio sam tebe da spomenem kao jednu od perjanica fasizma na ovom forumu.
Bean
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #10 poslato: 01. 01. 2012. 09:41 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxЕкспанзија tурске ће бити пресудна за распад БиХ
01. 01. 2012

Милорад Додик

Бањалука – Додик поновио да РС неће жртвовати ни једно своје право зарад БиХ.

Србија до сада увек била спречена да преузме своју улогу као гарант Дејтонског споразума. Кад год је то покушала, била је нападнута. А нико не реагује на експанзионизам Турске, која заправо чини напор који ће бити пресудан за распад БиХ. Јер, ми нећемо трпети настојања да се БиХ претвори у неоосманско царство

Ово је тренутак кад се Срби из целог региона морају политички окупити око заједничког циља. Овако смо исувише расцепкани и слаби, као такви предмет различитих притисака. Срби из РС су у томе најважнији за Србију, јер нас је 1,2 милиона

Мој народ не пристаје на подвале либералног капитализма по принципу: Зашто је важно у којој држави живиш, границе се бришу? Важно је. Важније је ко си и где живиш него да обучеш фирмирано одело“

ФАКТИ: Можете ли унапред замислити како ће се Сарајево, Брисел и Вашингтон накострешити и наоштрити? Да ли вам је машта уопште потребна да замислите како ће на ноге скочити домаћи преокретовци? Не сумњајте: сви ће се покренути на звук нечујне трубе! Сви – и у Београду и ван Србије – који никад, упркос свом `либерализму`, неће ни помислити: па стварно, кад границе нису важне, зашто Косово не би формално остало у Србији?

Београд – Наставићемо битку за статус, нећемо жртвовати ниједно наше право за БиХ, Босна ће за нас постојати само док нам не смета, а од ње ћемо узимати само оно што нам треба, свака другачија нам није потребна, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик у интервјуу за Новости.

Он је поновио да, упркос свим инфузијама које добија, БиХ није одржива заједница.

На питање да ли очекује подршку Србије ако буду у питању интереси РС, Додик је рекао да је Србија до сада увек била спречена да преузме своју улогу као гарант Дејтонског споразума.

„Кад год је то покушала, била је нападнута. А нико не реагује на експанзионизам Турске, која заправо чини напор који ће бити пресудан за распад БиХ. Јер, ми нећемо трпети настојања да се БиХ претвори у неоосманско царство“.

„То нека је свима јасно, уколико мисле да ће, градећи добре односе са Србијом и спречавајући је да брани српске интересе у БиХ, довести нас у мањину. Као што су већ успели са Хрватима у Федерацији. Њих су већ изоловали. Ситуација је озбиљна и не дозвољава површност“, рекао је Додик.

Према његовим речима, „ово је тренутак кад се Срби из целог региона морају политички окупити око заједничког циља.

„Овако смо исувише расцепкани и слаби, као такви предмет различитих притисака. Срби из РС су у томе најважнији за Србију, јер нас је 1,2 милиона. А нисмо задовољни ни како нас Србија, ни медији из Србије подржавају. Ми смо данас бастион Српства, одбране националног идентитета. Зато, мислим да ћемо бити корисни Србији, да јој можемо помоћи“, истакао је Додик.

Додик је потврдио констатацију да је народ у РС схватио да је политички опстанак важнији од борбе за социјални положај и да су то интереси који се не продају за бољи живот.

„Уверен сам да је тако. Мој народ не пристаје на подвале либералног капитализма по принципу: Зашто је важно у којој држави живиш, границе се бришу? Важно је. Важније је ко си и где живиш него да обучеш фирмирано одело“.

„А видим да српски медији, које води страни капитал, формирају став да више ништа није важно сем пара. Ја не мислим да је тако. Овде је борба за националну позицију приоритет. Ми смо тога свесни, од нас зависи све“, рекао је Додик.
vaseljenska
 Najbolji smo
Dogodine nezavisna Srpska  Vitez
Залутало_прасе
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 01. 01. 2012. 01:11 »
Podeli temuIdi gore

Jesi otkrio toplu vodu prase.
Ja mislim da si ti sad malo poodrastao i vrijeme je da mijenjas taj nick prase.....
Zaboravio sam tebe da spomenem kao jednu od perjanica fasizma na ovom forumu.

Fašista si sam kao što su ti i preci bili.

{alt}
Залутало_прасе
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 01. 01. 2012. 01:27 »
Podeli temuIdi gore

This message has been deleted by Sunny day as spam!
Zalutalo_prase's post count has been reduced by 1.
« Poslednja izmena: 01. 01. 2012. 01:33 Sunny day »

{alt}
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #13 poslato: 02. 01. 2012. 12:06 »
Podeli temuIdi gore

Sorry, greška...
« Poslednja izmena: 02. 01. 2012. 12:13 Pazuzu »
Bean
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 02. 01. 2012. 06:29 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxСрбина Руђера Бошковића, хрватска проглашава хрватом
02. 01. 2012 16:50 | ВЛАДА РС КРАЈИНЕ

Загреб – хрватска држава се не устручава од присвајања српске културне и историјске баштине. Мада су чињенице о српској културној баштини непорециве, хрватској то не смета, те све српско проглашава хрватским. Она је регистровала у УНЕСКО-у српске песме „ојкаче“ за хрватске, а предложила је да се као хрватске региструју и оне песме из Војводине и Славоније које се зову: БЕЋАРАЦ, или БАНАТСКИ БЕЋАРАЦ.

хрватска је и српску витешку игру СИЊСКУ АЛКУ прогласила хрватском, мада је ова игра установљена у част српске победе над турском окупационом војском 1715. године у Далмацији. хрватска је српски језик у УНЕСКО-у регистровала као „хрватски“, мада је хрватски језик (тзв. кајкавски дијалекат), по одлуци Аустрије, искључен из службене употребе у 19. столећу.

Овом присвајању српске културне баштине од стране хрватске државе, нема краја. У то се можемо уверити и ових дана – хрватска организује прослову тристоте годишњице рођења једног од највећих светских научника осамнаестог столећа – Руђера Бошковића.

Руђер Бошковић је из породице Србина Николе Бошковића из Херцеговине и мајке Павле Бетера-е, Италијанке из Дубровника.

Руђер је рођен у српском Дубровнику, граду који је од најстаријих времена исијавао Српством, у којем се говорио српски језик и чији књижевници и други интелектуалци су истицали своју припадност српском народу, писали су српски и српском ћирилицом – без обзира да ли су били православне или католичке вероисповести.

Ове чињенице се не могу оспоравати, без обзира што је нацистичка Немачка, преко фашистичке хрватске, у Другом светском рату, запретила смрћу сваком Србину католику  који не пристане да се одрекне српске националне припадности и не узме хрватску. И данашње генерације Срба католика се не могу ослободити тог силом наметнутог уверења – да су хрвати, али блиско будуће време ће их освестити, јер ће друштвене науке откривати садржаје злочина геноцида над Србима, па и то пребацивање Срба католика у хрватску нацију.

Невероватно је да владе Србије, Републике Српске и Црне Горе не чине ништа, да се овом хрватском културном геноциду над Србима не стане на пут. Оне су обавезне да научно докажу у УН (УНЕСКО), да хрватска региструје српску културну баштину као хрватску, а то не чине.

Могле би оне задужити и своје академије наука и научне институте, да о свему обавесте светске академије и научне институте, а то не чине. Могле би српске владе да ангажују и своје дипломате у разоткривању овог хрватског културног кривотворења на рачун српске културне баштине, а то не чине.
vaseljenska
 Kafica
Citat
хрватска је и српску витешку игру СИЊСКУ АЛКУ прогласила хрватском, мада је ова игра установљена у част српске победе над турском окупационом војском 1715. године у Далмацији. хрватска је српски језик у УНЕСКО-у регистровала као „хрватски“, мада је хрватски језик (тзв. кајкавски дијалекат), по одлуци Аустрије, искључен из службене употребе у 19. столећу.

interesuje me kako ih nije sramota?
Citat
"Hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato sto se nicega ne boje, nego zato sto se nicega ne stide" - Jovan Ducic
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 23. 05. 2012. 11:24