Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 02:41 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: NAJlepsa NovoGodisnja vest(poklon) za Srbe i -Американци одлазе са Косова  (Pročitano 507 puta)
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« poslato: 02. 01. 2012. 07:03 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxАмериканци одлазе са Косова

02. 01. 2012 14:59 | РТС / Васељенска ТВ

База "Бондстил" / Фото: Новости

КиМ – Америчке снаге ускоро ће напустити окупиране територије Косова и Метохије, упркос гласним протестима албанског лобија у САД, који тврди да би такав потез могао изазвати нову нестабилност у региону. Затвара се и база Бондстил, у којој је лета 1999. године било чак 7.000 војника.

Сједињене Америчке Државе ће до краја године повући војнике са окупираних територија Косова, у склопу општих мера штедње у америчким оружаним снагама. Такве најаве лоше су примљене међу неким политичарима и аналитичарима.

То је пренела агенција НОА из Тиране, наводећи да најава повлачења америчких војника из базе Бондстил може да буде аларм нестабилности на Космету.

Председник Америчко-албанске грађанске лиге Џо Диогарди и још неколико албанских лобиста разговарали су о том питању са председником Одбора за оружане снаге у Представничком дому Конгреса Баком Мекеоном.

Званичници Лиге инсистирали су да се повлачење америчких војника одложи до решевања ситуације на северу окупираних територија Косова, наводећи да су они „једина права препрека експанзионистичким циљевима Србије“.

Одлазак Американаца са Космета значи и напуштање базе Бондстил код Урошевца.

Велика база код Урошевца постала је “финансијски терет“ Америци, па се новим војним буџетом и стратегијом у региону предвиђа њено гашење. Америчке дипломате навеле су да САД не жели да „држи више од онога што је неопходно“, посебно у регионима који „више нису тако високо на листи америчких приоритета“.

Албански лобисти у САД желе да Американци ту базу предају Турцима, који су „одани савезници“ шиптарских нелегалних структура у Приштини.

База Бондстил изграђена је јуна 1999. године, одмах по доласку америчких маринаца на Космет. Шаторе, које је поставила претходница снага САД, у неколико наредних година замениле су монтажне кућице.

У вези са овом базом помиње се неколико никада разјашњених контроверзи, попут извештаја Савета Европе из 2005. године у којем је Бондстил описан као „мали Гвантанамо“, јер су се ту, наводно, одвијале прилично мутне радње у вези са особама осумњиченим за радикални ислам.

У мају 2001. године, из Бондстила је побегао Фљорим Ејупи, осумњичен да је поставио бомбу која је експлодирала испод аутобуса „Нишекспреса“ код Подујева и убила 11, а ранила 40 путника, Срба.

Из Бондстила је у Немачку, пребачен и Рамуш Харадинај, тајно, када је рањен у обрачуну са ривалским кланом Мусај, а амерички полицајци су, том приликом, са места окршаја однели сав доказни материјал.
http://www.vaseljenska.com/vesti/amerikanci-odlaze-sa-kosova/
« Poslednja izmena: 02. 01. 2012. 07:35 free2020 »

{alt}
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #1 poslato: 02. 01. 2012. 07:12 »
Podeli temuIdi gore

Lepsu vest mi Srbi kao celi narod ,nismo mogli da cujemo, Živeli Rakijica Kolo Tri prsta v^s... ali ipak moja malenkost sumnja da ce zlocinci da napuste Bondstil.

To im je najveca baza izvan granica SAD-a koju su u rekordnom vremenu napravili,napravise je tako brzo na Srbskom gruntu,k'o sto islamisti brzo napravise mnoge dzamije (KosMet/BiH)na Srbskom gruntu za vreme /nakon rata . Verovatno ce samo da drasticno smanje broj vojnika.Medjutim poznavajuci zlocince s onu stranu Atlantika... ne verujem da ce svi da odu, bar ne dok onaj Madjarski hohstapler civa Soros ne iznese veci deo rudnih bogatstava Trepce.

Ovo je ujedno i NAJjasnija poruka/signal svima onima na Balkanu pa i Bee i Huu Muslimanima alias "bosnjacima" kojima su takodje kauboji sponzori ovih zadnjih 20g.

{alt}
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 16.0.912.63 Chrome 16.0.912.63

« Odgovor #2 poslato: 02. 01. 2012. 07:15 »
Podeli temuIdi gore

Lepsu vest mi Srbi kao celi narod ,nismo mogli da cujemo, Živeli Rakijica Kolo Tri prsta v^s... ali ipak moja malenkost sumnja da ce zlocinci da napuste Bondstil.

To im je najveca baza izvan granica SAD-a koju su u rekordnom vremenu napravili,napravise je tako brzo na Srbskom gruntu,k'o sto islamisti brzo napravise mnoge dzamije (KosMet/BiH)na Srbskom gruntu za vreme /nakon rata . Verovatno ce samo da drasticno smanje broj vojnika.Medjutim poznavajuci zlocince s onu stranu Atlantika... ne verujem da ce svi da odu, bar ne dok onaj Madjarski hohstapler civa Soros ne iznese veci deo rudnih bogatstava Trepce.

Ovo je ujedno i NAJjasnija poruka/signal svima onima na Balkanu pa i Bee i Huu Muslimanima alias "bosnjacima" kojima su takodje kauboji sponzori ovih zadnjih 20g.

Šta će Srbi imati od toga ako Amerikanci odu sa Kosova Pitam se
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #3 poslato: 02. 01. 2012. 07:19 »
Podeli temuIdi gore

Šta će Srbi imati od toga ako Amerikanci odu sa Kosova Pitam se

Šta to tebe ima da interesuje? Ti si musliman, čiča @grle.
Tebe treba da interesuje šta će Srbi imati od toga kada Amerikanci odu iz BiH.
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #4 poslato: 02. 01. 2012. 07:34 »
Podeli temuIdi gore

Šta to tebe ima da interesuje? Ti si musliman, čiča @grle.
Tebe treba da interesuje šta će Srbi imati od toga kada Amerikanci odu iz BiH.
Pa eto šta će imati  Pitam se
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #5 poslato: 02. 01. 2012. 07:56 »
Podeli temuIdi gore

Stalno govorim svih ovih 20g unazad...mnogi su mi se smejali  Joj kada sam govorio ovako nekako:
I ovim zlikovcima,zloimperji SAD moji Srbi ce kad-tad ugledati ledja i tako ce Srbi nastaviti hiljadugodisnju tradiciju da svakom zloimperijalijalnom okupatoru koji napadnu Srbe ...kad tad Srbi tim zlocincima  ugledaju ledja....i izadju Srbi kao pobednci.

A siftarija hhmmm i njima sam govorio ....kad-tad bice preko Prokletija opet bezanija.Onakva zla ciniti svojim susedima,najsvetiji im grunt oteti,sve srbsko zatirati/prisvajati .....i to uz pomoc zlocinaca 10.000 km udaljenih ...nemoze siftarima dobra doneti....naprotiv za svo zlo ce se kad-tad morati i primerenom cenom platiti.

Daakle,kauboji uveliko slabe,propadaju....pa tako ce morati mozda ubrzo i svih onih 724 vojnih baza sirom planete da napuste i ko kerovi podvijena repa u svoje brloge da se vrate.

suljaga

Citat
Šta će Srbi imati od toga ako Amerikanci odu sa Kosova

Znas ti vrlo dobro sta ce Srbi imati/dobiti  Dim

Ali za tebe bi mnogooo pametnije bilo da se zapitas sta ce s tobom i takvima kao/poput tebe biti ?
Znam ti...ako zivis u germaniji ...ti ces se snaci ...kao i neki druge Muje Huh? zacas svoje ime Mujo da imenujes Hans  Joj a od dzamije da begas sto dalje i trrkk u Hansovu crkvu ....znam te tico kad si vrana bila.

Ako zivis u Ceric-evom dzamahirluku?hmmm kuku tebi TEK te/vas ceka boooolno otreznjenje.

{alt}
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #6 poslato: 02. 01. 2012. 08:05 »
Podeli temuIdi gore

Stalno govorim svih ovih 20g unazad...mnogi su mi se smejali  Joj kada sam govorio ovako nekako:
I ovim zlikovcima,zloimperji SAD moji Srbi ce kad-tad ugledati ledja i tako ce Srbi nastaviti hiljadugodisnju tradiciju da svakom zloimperijalijalnom okupatoru koji napadnu Srbe ...kad tad Srbi tim zlocincima  ugledaju ledja....i izadju Srbi kao pobednci.

A siftarija hhmmm i njima sam govorio ....kad-tad bice preko Prokletija opet bezanija.Onakva zla ciniti svojim susedima,najsvetiji im grunt oteti,sve srbsko zatirati/prisvajati .....i to uz pomoc zlocinaca 10.000 km udaljenih ...nemoze siftarima dobra doneti....naprotiv za svo zlo ce se kad-tad morati i primerenom cenom platiti.

Daakle,kauboji uveliko slabe,propadaju....pa tako ce morati mozda ubrzo i svih onih 724 vojnih baza sirom planete da napuste i ko kerovi podvijena repa u svoje brloge da se vrate.

suljaga

Znas ti vrlo dobro sta ce Srbi imati/dobiti  Dim

Ali za tebe bi mnogooo pametnije bilo da se zapitas sta ce s tobom i takvima kao/poput tebe biti ?
Znam ti...ako zivis u germaniji ...ti ces se snaci ...kao i neki druge Muje Huh? zacas svoje ime Mujo da imenujes Hans  Joj a od dzamije da begas sto dalje i trrkk u Hansovu crkvu ....znam te tico kad si vrana bila.

Ako zivis u Ceric-evom dzamahirluku?hmmm kuku tebi TEK te/vas ceka boooolno otreznjenje.

Da nećeš možda ti doći iz Kanade da progoniš Albance  Pitam se

Možda ćeš i sina povesti da ti pripogogne kojeg b.liju priklat  Pitam se Joj Joj

Mat i samk msi pričo kako ti se sin prepo kad je čuo hodžu da uči neku tvoju "ponoćku"   Joj Joj Joj

Znači da ti samo baljezgaš iz velike daljine  Joj Joj
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #7 poslato: 02. 01. 2012. 08:13 »
Podeli temuIdi gore

NABUKO vs. JUŽNI TOK: Bitka za Evropu

Marsruta gasovoda "Juzni Tok" (Rusija)
http://img585.imageshack.us/img585/5711/juznitok2.jpg

Marsruta gasovoda "Nabuko" (Amerika)
http://www.standard.rs/images/stories/nabuko_vs_juzni_tok676388.jpg

Jos pre 10-ak godina znao sam ovo:
Ako Americki plan Nabuko pobedi kuku lele Srbima ....za duuuuzi period.Zato je SAD i postala strasni nepriajtelj Srba kojima mnogo zla ucinise direktn/indirektno ...pa i najsvetiji grunt KiM otese a bazu "Bondstil" podigose da obezbede Nabuko.

Ako Ruski plan "Juzni Tok" pobedi Srbe ce sunce da ogreje i sve poraze koje su doziveli zadnjih 20g
Srbi ce da prezive i opet ce Srbi da vaskrsnu.

Ovo je gospodo RAT energetski koji ce odrediti buduscnst ne samo ex YU prostora vec Balkana Evrope pa i sveta.

MILOVAN DRECUN - IZAZOVI ISTINE 309

Za sada braca Rusi tj.Putin igra fenomenalnu igru u korist Rusije pa i dabome u korist Srba/je
...hmm vidi mapu cevovoda "Juzni Tok".

{alt}
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #8 poslato: 02. 01. 2012. 10:10 »
Podeli temuIdi gore

ћирилица:    
У небо гледам пролазе векови

Сећања давних једини лекови
Куд год да кренем теби се враћам поново
Ко да ми отме из моје душе Косово.

Ко вечни пламен у нашим срцима
Косовског боја остаје истина

Опрости Боже све наше грехове
јунаштвом даруј кћери синове

latinica:

U nebo gledam prolaze vekovi

Sećanja davnih jedini lekovi
Kud god da krenem tebi se vraćam ponovo
Ko da mi otme iz moje duše Kosovo.

Ko večni plamen u našim srcima
Kosovskog boja ostaje istina

Oprosti Bože sve naše grehove
junaštvom daruj kćeri sinove

Goca Lazarevic - Vidovdan

Oj Kosovo Kosovo

Са Косова Зора Свиће

Hriste Bože - Himna Srpske Elite - Khanwars

Ruski vojni orkestar svira "Hriste boze" na stadionu u Moskvi.
Ruski vojni orkestar svira "Hriste boze" na stadionu u Moskvi.

Hor Crvene armije - Hriste Bože (Beograd 2010)
Hor Crvene armije - Hriste Bože (Beograd 2010) (Embedding disabled, limit reached)

Химна Косовских Јунака
Химна Косовских Јунака (Embedding disabled, limit reached)

Pocetak bitke Boj Na Kosovu Battle of Kosovo 1389

Pocetak bitke Boj Na Kosovu Battle of Kosovo 1389 (Embedding disabled, limit reached)

КНЕЗ  ЛАЗАР И КОСОВСКИ ЗАВЕТ

Car Lazar i Kosovski Zavet

Samo zatucani,krezavi,ubogo zatucani,zaostalo-neprosveceni svet kojega vodi banda,rulja poput siftarskih narkobosova moze da sebi zamisli zlozamisao da se ova svetinja KosMet moze oteti uz pomoc zlocinacke imeprije 10.000 km udaljene  koja se nalazi u strmoglavom padu vec 20g.i da se na tudjem svetom gruntu moze graditi zivot i buduscnost.

{alt}
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0.1 Firefox 8.0.1

« Odgovor #9 poslato: 03. 01. 2012. 09:18 »
Podeli temuIdi gore

braniti srpsto iz "mrske" kanade je isto kao .ebavati a ne staviti ga da udje Kafica
padobranac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #10 poslato: 03. 01. 2012. 09:59 »
Podeli temuIdi gore

povlacenje tih trupa ne znaci nista za srbe na kosovu, ustvari samo im je potvrdjeno ono sto su znali od prije a to je da srbija nece intervenisati (vojskom).
amerikanci su jednostavno procijenili da nema opasnosti od daljih sukoba (isti slucaj kao i u bih) i da je pragmaticnije trupe povuci na odmor pa na pripreme za iran.
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 03. 01. 2012. 12:51 »
Podeli temuIdi gore

povlacenje tih trupa ne znaci nista za srbe na kosovu, ustvari samo im je potvrdjeno ono sto su znali od prije a to je da srbija nece intervenisati (vojskom).
amerikanci su jednostavno procijenili da nema opasnosti od daljih sukoba (isti slucaj kao i u bih) i da je pragmaticnije trupe povuci na odmor pa na pripreme za iran.

to je u svakom slucaju dobra vijest jer omogucava Srbiji da sama rijesi svoje probleme. CIm manje stranaca na Balkanu tim veca sansa da nas veliki ostave na miru (mada je to pomalo utopija). Malo ce natezati Ameri za Albance malo Rusi za Srbe i vjerujem da ce se naci zadovoljavajuce rjesenje. Ne vjerujem u neki vojni sukob Srbije i Albanaca.
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #12 poslato: 03. 01. 2012. 02:38 »
Podeli temuIdi gore

O, kako da ne znači...
Pre svega, znači u toliko, kako sam već jednom bio napiosao, da Srbi više neće morati da se sukobljavaju sa NATO paktom, već samo sa Vermahtom. I na Kosmetu i u BiH.

A pošto smo ih pukli već dva puta, nema razloga da to ne uradimo i treći put. Posebno zbog toga što će, kako stvari sada stoje, teško da im u tome pomaže bilo koja država iz Evrope, sem MOŽDA Slovenije i Hrvatske koje su verovatno spremne da ispune svaku zapovest svojih gospodara.

Mudri starac Mudri starac Mudri starac Mudri starac Mudri starac
 Dim Dim Dim Dim Dim
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #13 poslato: 03. 01. 2012. 04:40 »
Podeli temuIdi gore

braniti srpsto iz "mrske" kanade je isto kao .ebavati a ne staviti ga da udje Kafica

Naravno da si u krivu,naravno da nemas pojma o nekim stvarima naravno da je Kanada nesto sasvim deseto nego sto ti mislis.
Posto nemas pojma o pojmu Sokiran Huh? mozda dugom prilikom sve to objasnim oko Kanade tebi i takvima kao ti .
Lepo poslepodne iz ledene Kanade. Cool2

{alt}
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #14 poslato: 03. 01. 2012. 04:44 »
Podeli temuIdi gore

Samo si delomicno u pravu.

Zato,da malkice budes vise u pravu,jer nisu glup ...:
Evo ti malkice materjala za razmisljanje....

Zar se tek tako olako i samo nakon par godina napusta najveca vojna baza van SAD koja je expresno neverovatno brzo podignuta i gde se utrosilo silne mlrde za takvu veliku/skupu vojnu bazu na okupiranom KiM?Huh?

{alt}
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 09. 05. 2012. 01:07