Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 02:46 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 13   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Хрватска држава - нови суноврат ка апсолутном моралном дну - миса за фашисту  (Pročitano 1912 puta)
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 16.0.912.63 Chrome 16.0.912.63

« Odgovor #15 poslato: 04. 01. 2012. 11:03 »
Podeli temuIdi gore

Cuti lazes cim zines...kao da vas ja neznam,ziveh medj vama bolesnicima i znam vas koliko ste bolesni odvajkada bili i jeste.
Cuj "klinci"  Joj Joj Joj hmmm a Thompson evo godinama puni dvorane ko sipak ministri dolaze na koncerte....sve antifasiticke spomenike ste u vazduh digli ukljucujuci i spomen kucu crkvicu i celo selo rodno od Nikole Tesle selo Smilajni ...a nakon toga ustaskim koljacima ste podigli bezbrojne spomenike.

Mogao bih ovako nabrajati danima dokaze o kakvim se bolesnicima radi.

Ejjj bre vi ste jedini na svetu bolesnici toliki bili da ste drzali konclogor za decicu odvojenu od majcine sise ....decicu mucli gladju i izivljavali se nad njima pobivsi tako muceci preko 25.000 te mucenicke decice  Ljutko k:)ker vam majci boelsnoj za-prd-io ffujjjjj

urednice, jeli dozvoljeno ovako vredjati citav narod. Ili je to zabranjeno samo drugima
« Poslednja izmena: 04. 01. 2012. 12:11 free2020 »
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #16 poslato: 04. 01. 2012. 11:24 »
Podeli temuIdi gore

urednice, jeli dozvoljeno ovako vredjati citav narod. Ili je to zabranjeno samo drugima
Zar nisi to prije primjetio da je ovdje poželjno psovadi/vređati neSrbe i još ako protestuješ/buniš se  dobiješ ban Pitam se
« Poslednja izmena: 04. 01. 2012. 12:12 free2020 »
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #17 poslato: 04. 01. 2012. 12:13 »
Podeli temuIdi gore

На основу чега закључујеш да се вријеђа читав народ?

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #18 poslato: 04. 01. 2012. 05:00 »
Podeli temuIdi gore

На основу чега закључујеш да се вријеђа читав народ?

ok hvala, sve mi je jasno (vjerojatno i drugima)
bezimeni12
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0

« Odgovor #19 poslato: 04. 01. 2012. 05:54 »
Podeli temuIdi gore

Licemjerje katolicke crkve kao i obicno, sto vide svi koji zele pogledati.
ovima sto drze misu za fasistu i nacistu ne mogu nista jer postoji sloboda svestenika, to je njihov licni stav a ne stav KC, itd.,itd.
zato ne postoji licni stav i sloboda misljenja kod svestenika kriticara kaptola:
Citat
SPLITSKO-MAKARSKI nadbiskup Marin Barišić suspendirao je don Ivana Grubišića!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nadbiskup-barisic-zabranio-don-ivanu-ispovijedanje-propovijedanje-misu-i-svecenicku-mantiju/591920.aspx
http://www.index.hr/vijesti/clanak/milanovicu-ogradi-se-od-pohvale-glasa-koncila/592001.aspx
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #20 poslato: 05. 01. 2012. 12:00 »
Podeli temuIdi gore

Ko zna razumje če  Wink
Čitaj pažljivije.

Iako mi ko psu žao kaj nemama barem Slovenku za ženu, no to se barem da promjenit.  Grin

Ne razumem se ja preterano u tu vašu hrvatsku geografiju.
Za mene ste svi vi levo od Zagreba Slovenci. Mešate "č" i "č", palite se na heavy metal i dolazite u Beograd da trošite lovu na koncerte i zabavu. Meni je to sasvim kool i sasvim dovoljno.  Grin Grin Grin

Nego, hajde da se vratimo na temu.
Dakle da li ti misliš da se Hrvatska sunovraćuje ka apsolutnom moralnom dnu pošto se organizuju mise za Antu Pavelića?

Pitam se Pitam se Pitam se Pitam se Pitam se

Prigorac
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.25 Firefox 3.6.25

« Odgovor #21 poslato: 05. 01. 2012. 03:58 »
Podeli temuIdi gore

Ne razumem se ja preterano u tu vašu hrvatsku geografiju.
Za mene ste svi vi levo od Zagreba Slovenci. Mešate "č" i "č", palite se na heavy metal i dolazite u Beograd da trošite lovu na koncerte i zabavu. Meni je to sasvim kool i sasvim dovoljno.  Grin Grin Grin

Dakle da li ti misliš da se Hrvatska sunovraćuje ka apsolutnom moralnom dnu pošto se organizuju mise za Antu Pavelića?

Za Slovenci  Zaljubljen/a, jer meni to laska. Mi smo sasvim slučajno ispali dva naorda i dve države.
Al neka sad u EU opet ne bu grane.
A gle držat misu za najgoreg hrvatskog političara 20 stolječa je degenerizam sam po sebi.
No ak neka budala ima par i želi platit, te još drugih 200 budala želi tom prisustvovat neka im.
Ak niš uvjek buš imal skinse u državi koji če se palit na takve gluposti (a oni postoje kod svih nas).
Glavno je da se to drži na prihvatljivih 1% i da nemaju pristup utjecaju na široke mase da ne truju ljude okolo.

Društvo če uvjek činiti mali postotak radikalnih i neuravnoteženih jedinki, nema društvenog uređenja da oni ne postoje.
Samo je pitanje dal čemo mi to ko večina tolerirat, naravno dok nas fizički ne ugroze, ako do toga dođe onda se i fizički tome suprostaviš.
Ako mi njih tlačimo i zabranimo jer su drugačiji, nismo bolji od njih, samo se pravimo boljima.
A to kaj 200 ljudi dojde na neku misu, to nije niti stav društva u cjelini, niti predstavlja neko značajno mišljenje.
Da se to organizira simulo u više gradov i da se ljudi tiskaju ispre crkv je nutra nema jeta e onda bihse zabrinuo.

Ja apsolutno podržavam američki vid toleracije. nek postoji kkk u mom susjedstvo, al nemre nikog dirnut, može sam laprdat.
Čim nekog taknu odmah svi na doživotnu.
reda mora bit, al i  tolerancije.

Pokušaj da kroz obskurne i irelevantne događaje se definira cjlei narod su smješne.
Kaj ak se jednom održi misa Mladiću il Arkanu?
S bošnjačkog i hrvatskog gledišta to če bit čisti fašizam (da i je krenem koristit najpopularniju riječ foruma  Grin), no ak na misu dođe par sto ljudi to je njihov stav, nikako stav Srba ko naroda.

Lp

btw.
 eh moj pazuzu zar si tak mlad da ne znaš za pjesničke opise pojedinih naroda? još ne kužiš kaj sam insinuirao?
a tako je očito.

zelengradjanin
Počasni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #22 poslato: 05. 01. 2012. 05:56 »
Podeli temuIdi gore

Za većinu hrvata ustaštvo nije fašizam, nego vjekovna težnja znamo već čega.
Čudno je da iz centra Vizental reaguju, a od stradalnika /Srba/ nitko.
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #23 poslato: 08. 01. 2012. 10:40 »
Podeli temuIdi gore

A gle držat misu za najgoreg hrvatskog političara 20 stolječa je degenerizam sam po sebi.
No ak neka budala ima par i želi platit, te još drugih 200 budala želi tom prisustvovat neka im.
Ak niš uvjek buš imal skinse u državi koji če se palit na takve gluposti (a oni postoje kod svih nas).
Glavno je da se to drži na prihvatljivih 1% i da nemaju pristup utjecaju na široke mase da ne truju ljude okolo.

Društvo če uvjek činiti mali postotak radikalnih i neuravnoteženih jedinki, nema društvenog uređenja da oni ne postoje.
Samo je pitanje dal čemo mi to ko večina tolerirat, naravno dok nas fizički ne ugroze, ako do toga dođe onda se i fizički tome suprostaviš.
Ako mi njih tlačimo i zabranimo jer su drugačiji, nismo bolji od njih, samo se pravimo boljima.
A to kaj 200 ljudi dojde na neku misu, to nije niti stav društva u cjelini, niti predstavlja neko značajno mišljenje.
Da se to organizira simulo u više gradov i da se ljudi tiskaju ispre crkv je nutra nema jeta e onda bihse zabrinuo.

Ja apsolutno podržavam američki vid toleracije. nek postoji kkk u mom susjedstvo, al nemre nikog dirnut, može sam laprdat.
Čim nekog taknu odmah svi na doživotnu.
reda mora bit, al i  tolerancije.

U principu se slažem sa svim što si napisao.
Međutim, kao posmatrać sa strane, stičem utisak da u Hrvatskoj ustaštvo nije samo stvar dvesta ljudi koji dolaze na misu Paveliću.

TitleBoxDozvoljen pozdrav "Za dom spremni"
 FoNet | 08. 01. 2012. - 20:16h  | Komentara: 0

Sud za prekršaje u Kninu odbacio je, kao neutemeljenu, prijavu policije zbog nošenja i prodaje suvenira s natpisom "Za dom spremni", objavili su hrvatski mediji.

Policija je prekršajnu prijavu podnela protiv Jakova Markovića, koji je 5. avgusta u Čavoglavama prodavao suvenire s natpisom "Za dom spremni".

Prekršajni suda u Kninu je, međutim, utvrdio da on time nije prekršio zakon.

U obrazloženju presude navodi se da je pozdrav "Za dom spremni" poznat kroz hrvatsku istoriju još od vremena Šubića i Zrinskog i da nije nikakvo ustaško obeležje.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/300346/Dozvoljen-pozdrav-Za-dom-spremni

Pokušaj da kroz obskurne i irelevantne događaje se definira cjlei narod su smješne.
Kaj ak se jednom održi misa Mladiću il Arkanu?
S bošnjačkog i hrvatskog gledišta to če bit čisti fašizam (da i je krenem koristit najpopularniju riječ foruma  Grin), no ak na misu dođe par sto ljudi to je njihov stav, nikako stav Srba ko naroda.

Slažem se, međutim to spada u domen ŠBBKBB. Tek ako se tako nešto desi, moći ćemo da pričamo o tome.
A ovo što se desilo na sudu u Kninu, bez obzira na "obrazloženje", iz srpskog ugla jeste čist fašizam.
Slažeš li se?

Ono što je zabrinjavajuće generalno, bar se meni tako čini, je da je ustaštvo u Hrvatskoj samo veštački i na silu gurnuto pod tepih jer se ne sme veličati pošto je u suprotnostima sa zvanočnom hrvatskom antifašističkom politikom.
Ali nikako ne mogu da se otmem utisku da je ustaštvo i dalje jako popularno među običnim svetom, pa čak i među institucijama - što se može zaključiti iz presude suda u Kninu.
zelengradjanin
Počasni član
Van mreže Van mreže

Browser:

« Odgovor #24 poslato: 08. 01. 2012. 11:16 »
Podeli temuIdi gore

Ali nikako ne mogu da se otmem utisku da je ustaštvo i dalje jako popularno među običnim svetom,
pa čak i među institucijama -

Samo 1% napisaće neki, jer se nemaju radi čega buniti  Grin
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 16.0.912.75 Chrome 16.0.912.75

« Odgovor #25 poslato: 10. 01. 2012. 10:48 »
Podeli temuIdi gore

da i ja 'ubacim' svoje vidjenje situacije oko ustastva u Hrvatskoj. Mislim da je danas ustastvo u Hrvatskoj zanemarivo malobrojno, jer je glavni cilj postignut tj Hrvatska je samostalna drzava. Postoji vjerojatno jos uvijek ustastvo kao pojam u odredjenim krugovima ali mislim da je to vise neki izraz bunta, inata ili prkosa prema onima koji ne vole sto je Hrvatska pstala drzava. Kako bude to prestalo bili zanimljiva tema i ustastvo bude po mom misljenju potpuno zamrlo.

Ono sto dosta forumasa vidi kao ustastvo u hrvatskoj je zapravo nesto drugo: svijest o potrebi da se sacuva hrvatska drzava pod svaku cijenu. Pristalica takvog razmisljanja ima dosta i njihova razmisljanja nisu ustastvo ali su za taj cilj spremni na stosta pa i da kazemo na 'radikalnije' metode.

Ako su ovi sto posjecuju ovakve mise glavni problem, tada bi zivot bio lijep
zelengradjanin
Počasni član
Van mreže Van mreže

Browser:

« Odgovor #26 poslato: 10. 01. 2012. 11:05 »
Podeli temuIdi gore

Ono sto dosta forumasa vidi kao ustastvo u hrvatskoj je zapravo nesto drugo: 

To je ništa drugo do "obelisk" države !
Prigorac
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.25 Firefox 3.6.25

« Odgovor #27 poslato: 11. 01. 2012. 01:17 »
Podeli temuIdi gore

U principu se slažem sa svim što si napisao.
Međutim, kao posmatrać sa strane, stičem utisak da u Hrvatskoj ustaštvo nije samo stvar dvesta ljudi koji dolaze na misu Paveliću.

TitleBoxDozvoljen pozdrav "Za dom spremni"
 FoNet | 08. 01. 2012. - 20:16h  | Komentara: 0

Sud za prekršaje u Kninu odbacio je, kao neutemeljenu, prijavu policije zbog nošenja i prodaje suvenira s natpisom "Za dom spremni", objavili su hrvatski mediji.

Policija je prekršajnu prijavu podnela protiv Jakova Markovića, koji je 5. avgusta u Čavoglavama prodavao suvenire s natpisom "Za dom spremni".

Prekršajni suda u Kninu je, međutim, utvrdio da on time nije prekršio zakon.

U obrazloženju presude navodi se da je pozdrav "Za dom spremni" poznat kroz hrvatsku istoriju još od vremena Šubića i Zrinskog i da nije nikakvo ustaško obeležje.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/300346/Dozvoljen-pozdrav-Za-dom-spremni

Slažem se, međutim to spada u domen ŠBBKBB. Tek ako se tako nešto desi, moći ćemo da pričamo o tome.
A ovo što se desilo na sudu u Kninu, bez obzira na "obrazloženje", iz srpskog ugla jeste čist fašizam.
Slažeš li se?

Ono što je zabrinjavajuće generalno, bar se meni tako čini, je da je ustaštvo u Hrvatskoj samo veštački i na silu gurnuto pod tepih jer se ne sme veličati pošto je u suprotnostima sa zvanočnom hrvatskom antifašističkom politikom.
Ali nikako ne mogu da se otmem utisku da je ustaštvo i dalje jako popularno među običnim svetom, pa čak i među institucijama - što se može zaključiti iz presude suda u Kninu.

Ovak sad bum te iznenadil, ili možda ne.
Pozdrav za dom spremni je puno stariji i u različitim oblicima se koristi zaista od Frankapana ili Jelačica naovamo.
Dakle sam pozdrav je domoljuban i ne bi ga trebalo zabranit jer su ga koristile ustaše.
Onda bi se trebala zabranit i trobojnica, šahovnica, kuna, županije etc.
Sve su to ustaše koristile.

Naravno da bi trebalo napravit didtinkcije između korištenja samog pozdrava i veličanja NDH.
Znam da bi se onda svi  branili da ga nisu koristili kao veličanje NDH i da bi pravno bilo nemoguče nekog osudit.
Nisam za zabranu tog pozdrava, ali nisam ni za dopuštenje veličanja NDH, kako zakonski to uredit ne znam.
Nisam pravnik pa ni ne znam kako bi se to moglo.

Vidiš nije nama povjert počela 41, niti su ustaše izmislile toplu vodu, več samo preuzele nazive, pozdrave i institucije odprije.
Dapače po meni to je blasfemija, no ne mislim zaboravit na sve dobro kaj smo imali i napravili u povjesti samo zbog ustaša.

Ono kaj je vama bilo "za kralja i otađbinu" nama je bilo "za dom spremni"
Nijedan poziv/pozdrav nije sam po sebi loš, iako ga drugi narodi mogu shvatit kao opasnost po sebe (lkofd nas: Srbi, Mađari, Taljani, Turci, kod vas: Turci, Austrougari, Albanci, a na kraju i mi Hrvati)
Ne znam dal Srbi mogu shvatit, al da pozdrav "za dom spremni" ne mora čak ni imat nikakvu primiso Srba.
Ne mora bit vezan uz vas. Veči dio svoje povjesti i nije bio.

Samo 1% napisaće neki, jer se nemaju radi čega buniti  Grin

Vidiš zelenko i sam shvačaš da je neko neoustaštvo kontradiktorno sa samim stanjem.
Imamo državu, čemu onda takve ideologije o stvaranju države, propadnu same kao snješko na suncu.
Minorne grupacije mogu fantazirat, neka im. No ustaštvo je umrlo 45, malo se vrdalo za vrijeme domovinskog rata ali iz prikrajka i onda zauvjek umrlo nakon Oluje.
Oni žive od straha da če bit pod drugima, drugih sada nema pa nema više ni njih.
Jedino možda u nekoj izvrnutoj situaciji kad uđemo u EU, no tad bi njihovo djelovanje bilo upereno protiv Brisela.
No EU nije Juga pa ne vjerujem u tu mogučnost.

P.s. kaj to točno misliš kad kažeš: obelisk države?

padobranac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #28 poslato: 11. 01. 2012. 01:40 »
Podeli temuIdi gore

pazi selo od 100 ljudi izgradilo aerodrom i spasilo 500 pilota. Pa di se bas tu nadjose toliki piloti  Joj Gdje su to isli piloti u hiljadama preko Srbije kada su ih toliko spasavali. Mozda su isli na Iran  Joj

Kako da covjek shvaca ozbiljno likove koji takve stvari tvrde

provaljujes se bez potrebe!

evo jedna brza lekcija iz istorije i strategije: njemci su crpili naftna polja u rumuniji, madjarskoj i jos nekim lokacijama jer nisu imali dovoljno sopstvenih. amerikanci su to znali pa su bombardovali te lokacije, kad nema nafte nema rata (masine na vazduh jos ne postoje, solarna energija jos nije usavrsena za takve stvari, pravljenje nafte od uglja je skup i spor proces cega su i njemci sami uvjerili u drugom svjetskom ratu). kontas ovo?

ploesti je dio rumunije odakle su nacisti crpili naftu, amerikanci su to znali i bombardovali su strateskim bombarderima. najlogicniji i najbrzi nacin da stignu do tamo je bio preko srbije medjutim to su nacisti brzo skontali pa su postavili ozbiljne snage (pvo) da to sprijecavaju (njemacka 88-ica je strasno zahebana stvar). njemci su bili prilicno sposobni pa su uspjeli da obore znacajan broj aviona, posade su nekad padale u ruke partizanim, cetnicima a nekad i nacistima. zanemari ostale obrati paznju na cetnike, oni su uz pomoc lokalnog stanovnistva mjesecima sakrivali pilote da bi ih iz pranjana pokupili americki avioni.

http://www.roconsulboston.com/Pages/InfoPages/History/Ploesti.html
imas i ovo:
http://www.amazon.com/Forgotten-500-Untold-GreatestRescue-Mission/dp/0451222121 (jednostavna knjiga sa dosta podataka)
ovo je jedan od kljucnih ljudi:
http://www.google.com.au/search?q=george+vujinovich&rls=com.microsoft:*&ie=UTF-8&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=1&redir_esc=&ei=zIINT6bJEauhiAfokryZBg

nemoj se provaljivati bez potrebe . . . . .
Maki vas kralj
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0

« Odgovor #29 poslato: 11. 01. 2012. 01:52 »
Podeli temuIdi gore

da i ja 'ubacim' svoje vidjenje situacije oko ustastva u Hrvatskoj. Mislim da je danas ustastvo u Hrvatskoj zanemarivo malobrojno, jer je glavni cilj postignut tj Hrvatska je samostalna drzava. Postoji vjerojatno jos uvijek ustastvo kao pojam u odredjenim krugovima ali mislim da je to vise neki izraz bunta, inata ili prkosa prema onima koji ne vole sto je Hrvatska pstala drzava. Kako bude to prestalo bili zanimljiva tema i ustastvo bude po mom misljenju potpuno zamrlo.

Ono sto dosta forumasa vidi kao ustastvo u hrvatskoj je zapravo nesto drugo: svijest o potrebi da se sacuva hrvatska drzava pod svaku cijenu. Pristalica takvog razmisljanja ima dosta i njihova razmisljanja nisu ustastvo ali su za taj cilj spremni na stosta pa i da kazemo na 'radikalnije' metode.

Ako su ovi sto posjecuju ovakve mise glavni problem, tada bi zivot bio lijep
Zanemarivo malobrojno. Svaki koncert u Cavoglavama te demantuje.

Kaj je bilo bre?
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 13   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 10. 05. 2012. 08:29