|
Manitu_
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 09. 01. 2012. 07:29 » |
Idi gore
|
Manitu, odakle je snimak?
Borovo Selo vjerovatno .
|
|
|
|
|
|
Manitu_
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 09. 01. 2012. 07:35 » |
Idi gore
|
Sto fali ovakvom veselju ,policija kontrolira promet ,ljudi trube vesele se ,zastave se vijore . Jel to moguce u danasnjoj Hrvatskoj ?? Ali nece niko da stavi ovako nesto ,nego samo "hapsenja" ,po ovome bi stotine ljudi bile "uhapsene"
|
|
|
|
|
|
bezimeni12
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 10. 01. 2012. 05:55 » |
Idi gore
|
Prvo nije bilo nikakvo hapsenje ,nego je covjek zaradio prijavu . A, nije svjesno ponasanje tog istog sto je nosio tu uniformu provociranje ? O cemu mi govorimo ? Da je uniforma sa oznakom SVK normalna i legitimna da se nosi u Hrvatskoj .
Vrlo jednostavno za rijesiti.Koji zakon u Hrvatskoj zabranjuje uniformu SVK?
|
|
|
|
|
jov_kov
Posmatrač
Van mreže
 Windows 7
Browser:
 Chrome 16.0.912.75
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 10. 01. 2012. 04:27 » |
Idi gore
|
Što se tiče onog videa sa prikolicom i traktorom, policija ide po selu i saznaje ko je bio sve u prikolici, ugl. ne može im niišta jer je to bilo prijavljeno policiji da će se održati kao i svake godine jer je običaj. 
|
|
|
|
|
|
BANIJA 79
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 10. 01. 2012. 05:54 » |
Idi gore
|
Što se tiče onog videa sa prikolicom i traktorom, policija ide po selu i saznaje ko je bio sve u prikolici, ugl. ne može im niišta jer je to bilo prijavljeno policiji da će se održati kao i svake godine jer je običaj.  Policiji bi bilo bolje da traži kriminalce,nego ljude koji proslavljaju Božić na miran način !
|
Pitaju me odakle si žuti, sa Banije Krajišnik sam ljuti!
|
|
|
|
|
|
Prigorac
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 09. 03. 2012. 11:05 » |
Idi gore
|
Otkad je to ban Jelačić nepodoban u Srbiji?? Nit je katolik, nit je tlačio Srbe, za bana ga posavio srpski paroh Rajačić, ukinuo kmetstvo (dobro za sve, pa i Srbe). Kaj je to on točno napravio da bi smetalo Srbima, osim kaj je Hrvat? Ako me pamčene služi Hrvati i Srbi su se zajedno pod njim borili protiv Mađara. Istih onih koji do jadrana nisu vidli niš osim ugarske, niđe nikakvih Hrvata i Srba.
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 09. 03. 2012. 11:07 » |
Idi gore
|
Otkad je to ban Jelačić nepodoban u Srbiji?? Nit je katolik, nit je tlačio Srbe, za bana ga posavio srpski paroh Rajačić, ukinuo kmetstvo (dobro za sve, pa i Srbe). Kaj je to on točno napravio da bi smetalo Srbima, osim kaj je Hrvat? Ako me pamčene služi Hrvati i Srbi su se zajedno pod njim borili protiv Mađara. Istih onih koji do jadrana nisu vidli niš osim ugarske, niđe nikakvih Hrvata i Srba.
neznam za srbiju ali slaviti bana jelacica koji nikada ni jednu bitku nije dobio ,osobu koja je za AU ciljeve u krvi gusila svaki vid hrvatstva,zabranjivala hrvatski jezik i znakovlje...je bolesno. 
|
|
|
|
|
|
Prigorac
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 09. 03. 2012. 11:12 » |
Idi gore
|
Da ali to je Amerika, oni u ustavu imaju pravo na oružje, mi nemamo. Nirti ja ne smijem iznositi oružje van. Imam dozvolu za držanje otužja i apsurd je da po zakonu smije isto oružje koristiti samo u kuči. Ako mi neko provali u garažu ja moram napustit kuču preč livadu, i ako nosim oružje kršim zakon jer nemam dozvolu za nošenje oružja. Dakle nema veze demokracija s time nego zakoni države. + ako nisu mjenjali zakon ne smiješ izvaditi oružje 100 metar unutar naseljenog mjesta. Al to je bilo prije deset godina pa je moguče mjenjano. Sam da znaš da ne bi bilo hapsili te ustaše ak probaš pucat na žičbo il neki blagdan. stvar je tradicije da se to radi, al oni koje ulove i globe se nemogu branit jer krše zakon i treba ih kaznit. P.s. umjesto da troše metke nek doniraju taj novac za nezbrinutu djecu 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 09. 03. 2012. 11:13 Prigorac »
|
|
|
|
|
|
Prigorac
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 09. 03. 2012. 11:16 » |
Idi gore
|
neznam za srbiju ali slaviti bana jelacica koji nikada ni jednu bitku nije dobio ,osobu koja je za AU ciljeve u krvi gusila svaki vid hrvatstva,zabranjivala hrvatski jezik i znakovlje...je bolesno.  Mmmm zaboravio sam da si povjesničar s naglaskom na drugu polovicu 19. stolječa smjer Balkan. Mea culpa. Ajde nabroji par zakona i odredbi koje je donio Jeklačić, te kako su iste gušile hrvatstvo? Ujedno pojasni tadašnje državno uređenje i koje su bile njegove dužnosti i još važnije ovlasti. Ujedno možemo raspravit i o bitkama, te nizu njegovih poraza jelte, buduči da to imaš u malom prstu. Ili čemo sipat parole?
|
|
|
|
|
Prigorac
|
 |
« Odgovor #40 poslato: 09. 03. 2012. 11:19 » |
Idi gore
|
Evo čitam da je Mile Budak.....  <Quoted Image Removed> Ko književnik No 2?? Čito sam ognjišta, i odusto zamorno dozlaboga. ja sam više fantasy/SF tip. Ok treba odvojit političku i književnu ulogu, ali baš da nismo imali bolje od njega to je onda neko s još manje ukusa u ozbiljnoj kniževnosti od mene. si siguran da je vjest točna? Ima kakav link? No kaj se mene tiče Tolkien je i dalje No 1.
|
|
|
|
|
Sunny day
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 09. 03. 2012. 11:26 » |
Idi gore
|
Mmmm zaboravio sam da si povjesničar s naglaskom na drugu polovicu 19. stolječa smjer Balkan. Mea culpa. Ajde nabroji par zakona i odredbi koje je donio Jeklačić, te kako su iste gušile hrvatstvo? Ujedno pojasni tadašnje državno uređenje i koje su bile njegove dužnosti i još važnije ovlasti. Ujedno možemo raspravit i o bitkama, te nizu njegovih poraza jelte, buduči da to imaš u malom prstu.
Ili čemo sipat parole?
|
|
|
|
|
|
Prigorac
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 09. 03. 2012. 12:04 » |
Idi gore
|
eda njegovo ratovanje je nažalost pokazano uzalud jer su Švabe izašle iz rata prejake pa nametnule svoju vlast. Ali zašto? Pa uključili se rusi na strani Švaba i donjeli im pobjedu. Inače ne bi Beč porazio Peštu apsolutno i moralo bi se pregovarat. Na to se ne smije zaboravit. No ni mi ni Mađari nismo računali na Rusku intervenciju u korist Beča. I eto propalo prolječe naroda, no ako pogledaš gdje je to točno u Europi prolječe naroda uspjelo? Ili smatraš da je jedna Hrvatska mogla unutar europskog pokreta koji je propo izač drugačije? Nije Monarhizam se učvrstio svugdje i održo sve do WWI. za naše prostore zahvali Moskvi. Za ostale savzu svih carističkih država zajedno protiv revolucije. Jedini zajeb je primirje od dva dana nakon bitke kod Velenče. da se nastavilo odmah sljedeči dan ne bi stigla mađarska pojačanja, al eto tada je riječ oficira nekaj značila i dogovor je bio dogovor. Prva greška u koracima gledaš na Jelačića kao posebnu jedinku. A ne sagledavaš cjeli europski kontekst 48 I caristički savez svih protiv naroda. Jelačić carski činovnik koji je pokušao biti i narodni ban. Rezultat, raskidanje državnih veza s Mađarskom + Ukidanje staleškog sabora + Početak rješavanja kemtsko pitanja + Nerješeno kmetsko pitanje s gledišta seljaka - Bachov apsolutizam - Nerješeno pitanje Dalmacije i Vojne Krajine - Začetak druge germanizacije (iako na ovo nije mogo utjecat) - Stavljanje Banske Hrvatske u poseban status koji je uvjetovo kasniju Ugarsko-hrvatsku nagodbu +++ Iako je ista traljavo odrađena, no to je stvar tadašnjih političara.
|
|
|
|
|
Zeljo_furesta
|
 |
« Odgovor #43 poslato: 09. 03. 2012. 01:32 » |
Idi gore
|
Ako me pamčene služi Hrvati i Srbi su se zajedno pod njim borili protiv Mađara. dobro te pamcenje sluzi Prigorec ali nisi ti nosio maramu te zaklinjao da ces cuvati bratstvo-jedinstvo kao zjenicu oka, Ustavni poredak SFRJ  A sta ono bi, 
|
|
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #44 poslato: 09. 03. 2012. 03:02 » |
Idi gore
|
dobro te pamcenje sluzi Prigorec ali nisi ti nosio maramu te zaklinjao da ces cuvati bratstvo-jedinstvo kao zjenicu oka, Ustavni poredak SFRJ  A sta ono bi,  isto sto i kod tebe  Vi pucali jedan na drugog, a ja se posteno nisam htio mijesat 
|
|
|
|
|
|