http://www.nezavisne.com/posao/privreda/Herman-Van-Rompej-Evro-nikada-nije-bio-ugrozen-122922.html..... karavane prolaze.
Naravno da nije bio ugrožen.
Kao što sam već pisao, sve ovo je bila i jeste i dalje teška nemačka ujdurma. Oni na ovaj način završavaju ono što nisu završili 1914. i 1941. godine, samo sada ne oružjem nego lovom.
Dovoljno je da se pogleda struktura Grčkog duga i sve je kristalno jasno. Verovatno je tako i u Portugalu, pa čak i u Španiji.
Nemci su celu Evropu upregli u svoj jaram (treba se zapitati zašto Britanci nisu prihvatili evro i zašto nisu ušli u najnoviji paket "disciplinskih poreskih EU mera" za "spas evra"), dok se kod njih "kriza" takoreći nije ni osetila. Pre neki dan je na DW bio članak o tome da u Nemačkoj nema krize i da je nezaposlenost na najnižem mogućem nivou.
Dakle, EU će da se transformiše tako što će gomila država iz tzv. evrozone da postane nemačko finansijsko i ekonomsko roblje, dok će nemačka, kako bi završila proces započet u 2 s.r., da se okrene Rusiji i da krene u pregovore o zajednici EU i Rusije u najskorije moguće vreme.
Moja procena je da će pregovori da počnu čim Putin ponovo postane predsednik, a završiće se pred sam kraj njegovog drugog mandata.
I tako ćemo dobiti najveću svetsku silu ikada, kojoj niko ništa neće moći. Rusija od Nemačke (i EU

) dobija zaštitu od SAD, kao i otvoren pristup najvećem svetskom tržištu, dok Nemačka preko Rusije dobija sirovine po povlašćenim cenama (što će je još više učvrstiti iznad ostalih EU država), kao i pristup Aziji kopnenim putem (pre svega Kini).
Neće amerima pomoći to što pokušavaju da uzburkaju strasti na Bliskom istoku.
Neće im poći za rukom čak i ako budu napali Iran, pa možda čak i bacili koju atomsku na njih - što je očigledno njihov plan, sudeći po tome koga američki vojno/bankarski lobi pokušava da suprotstavi Obami (njegovog klona koji nema šanse da ga pobedi).
Ušli smo u završnicu američke ere i početak ere Nemačka-Rusija.
Pa ko voli, nek izvoli.