Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 04:17 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 17 18 [19]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Hrvati - srpski potomci  (Pročitano 2002 puta)
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 16.0.912.75 Chrome 16.0.912.75

« Odgovor #270 poslato: 19. 01. 2012. 08:53 »
Podeli temuIdi gore

Lažeš kao pseto, sitnozubi fašizoidu.
Naravno, to je potpuno očekivano od overenog srbomrsca kakav si ti.

"Topovske šume" i "Autokomanda" su jedna te ista stvar, majmune lažljivi. Em što lažeš, em što pokušavaš da širiš svoje ustašoidne neistine po forumu.
Osnovali su ga Nemci nacisti i postojao je od avgusta to oktobra 41. godine.
"Staro Sajmište" je bio koncentracioni logor za Jevreje koji se nalazio na teritoriji NDH.
"Svilara" je bio KOMUNISTIČI logor koji su Džejbijevske komunjare Hrvati osnovali i upravljali njime i u njemu ubijali Nemce iz Vukovara i okoline kako bi promenili etničku strukturu tog kraja.
Nekakv logor "Zvezdara" nije postojao. To je bio najobičniji komunjarski zatvor, koji su ovi uspostavili kako bi mogli da ubijaju sve viđene Srbe iz Beograda.

evo izvini nisam znao da su to bili ustvari pansioni za studente. A ja cuo da su bili konc. logori. Eto desava se

Majku mu pa ko siri ovakve dezinformacije  Joj Joj Eto sad vise ni studenti nece htjeti da idu tamo.  Lazu danas ljudi masovno pa to ti je

Ali cekaj, ma ipak..ko je pobio onolike Jevreje. Nesto me crv sumnje kopka.. ma ok necemo vise
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #271 poslato: 19. 01. 2012. 09:08 »
Podeli temuIdi gore

evo izvini nisam znao da su to bili ustvari pansioni za studente. A ja cuo da su bili konc. logori. Eto desava se

Majku mu pa ko siri ovakve dezinformacije  Joj Joj Eto sad vise ni studenti nece htjeti da idu tamo.  Lazu danas ljudi masovno pa to ti je

Ali cekaj, ma ipak..ko je pobio onolike Jevreje. Nesto me crv sumnje kopka.. ma ok necemo vise

Kada te već toliko grickaju crvi, sitnozubi, pusti ih da te malo grickaju u vezi sa tim ko pobi 30.000 Jevreja u NDH.

Napisano Napisano Napisano Napisano
 Plazi se Plazi se Plazi se
Залутало_прасе
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #272 poslato: 19. 01. 2012. 10:11 »
Podeli temuIdi gore

odlicno, a sta je sa ostalim logorima Topovske Supe, Zvezdara, Autokomanda, Sajmiste, Svilara itd. Da li i njih odrzavate. I da li odrzavate redovite komemoracije i pomene kao sto odrzavate u hrvatskim logorima.

Rekoh ti... Sajmište je npr. bio logor na teritoriiji NDH. To je danas takođe spomen područje... Evo i slike:

{alt}

{alt}
Залутало_прасе
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #273 poslato: 19. 01. 2012. 10:13 »
Podeli temuIdi gore

ne to je ustvari tek pocetak price. Kasnije smo mi vidjeli sta se desava i krenuli u partizane. Vi ste u isto vrijeme ostali do kraja sa kvislingom Nedicem kao glavnom politickom snagom. Komantar?

Nedić je samo bio jedna od osoba oko kojih su se skupljali Srbi. Bili su to i Draža Mihailović i Josip Broz...

Milan Nedić, kao što rekoh već, nije bio kvisling. On je prihvatio da bude predsednik vlade okupirane Srbije iz razloga što je alternativa bila podela i ono malo zemlje što je ostalo između fašističkih saveznika Hrvata, Bugara i Albanaca.
« Poslednja izmena: 19. 01. 2012. 10:15 Залутало_прасе »

{alt}
bezimeni12
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #274 poslato: 19. 01. 2012. 11:57 »
Podeli temuIdi gore

Ne znam stvarno me iznenadjuje ,pa bi molio da napises malo vise o tome . Kako to izgleda kad Hrvat ima slavu ,za imendane se izgelda slazemo ,sad trebamo da vidimo sto je to slava kod Hrvata ?
Nema ti se tu sta posebno napisati.Nije ukljucena crkva ni sa jedne ni sa druge strane,zovu se prijatelji,okrene se na raznju ko sta hoce, bogata trpeza sa nekoliko vrsta jela,kolaca, svega.Alkohola u svim pojavnim oblicima ne smije faliti.
Ovi kod kojih sam ja bio na slavi, redovno za pravoslavnog Svetog Nikolu (19.12 a ne 06.12) pozivani su kod Srba na slavu a za sedam dana Srbi dolaze kod njih za Sv.Ivana.Uglavnom visenacionalna sastajanja vec decenijama.
Manitu_
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« Odgovor #275 poslato: 20. 01. 2012. 12:11 »
Podeli temuIdi gore

Nema ti se tu sta posebno napisati.Nije ukljucena crkva ni sa jedne ni sa druge strane,zovu se prijatelji,okrene se na raznju ko sta hoce, bogata trpeza sa nekoliko vrsta jela,kolaca, svega.Alkohola u svim pojavnim oblicima ne smije faliti.
Ovi kod kojih sam ja bio na slavi, redovno za pravoslavnog Svetog Nikolu (19.12 a ne 06.12) pozivani su kod Srba na slavu a za sedam dana Srbi dolaze kod njih za Sv.Ivana.Uglavnom visenacionalna sastajanja vec decenijama.

Pa to je sasvim normalno ili bi trebalo biti vise normalno ,da se dojde u goste ako vec poznas ljude i u dobrim ste odnosima. Kod mene je prije rata par mjeseci ,kad se jos nije znalo sto ce se sve izdogadjati ,islo u crkvu na Pravoslavni Bozic jer je crkva tek tada otvorila vrata,ustvari su vjernici poceli da idu u nju . Pa je doslo pola crkve Hrvata ,da se to uvelica ,i sve je bilo OK . Crkva je postojala ,postojao je i Pop ,ali nikad nije radila ,nije imala za koga ,svi crvene knjizice u djepu Smiley
Maki vas kralj
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0

« Odgovor #276 poslato: 20. 01. 2012. 09:15 »
Podeli temuIdi gore

puno mastovite price samo da se prikrije stvarnost: u Srbiji je njemacki kvisling bio na vlasti do samog kraja rata, a otpor okupatoru je bio najmanji od svih jugoslavenskih republika.

izvini

Nebitno, jos uvek ta tema? Hoces samaranje? Izvolte... pocelo je. Nadam se da barem govoris nemacki, jer inace ste vi arvacki desnicari poznati po nepismenosti i alkoholizmu.

http://www.geschichteinchronologie.ch/eu/jugoland/EncJud_juden-im-jugoland-03-holocaust-1941-1944-ENGL.html

<Holocaust Period. [Partition of Yugoslavia in April 1941]

In April 1941, Yugoslavia was occupied by German,Hungarian, Italian, and Bulgarian troops. It was divided into several parts:

-- Serbia and the Banat came under direct German military administration-- Hungary reoccupied some of the areas it had ceded to newly formed Yugoslavia after World War I
-- Bulgaria took over Macedonia
-- and Italy extended its rule over Dalmatia and Montenegro.

Most of the remaining territory - Croatia, Bosnia, and Herzegovina - was formed into a new "Independent State of Croatia".

On the day after the occupation of Belgrade (April 13, 1941), German troops, assisted by "Volksdeutsche" (local Germans), ransacked the Jewish shops. Within a week, the Jews were ordered to register with the police, and eventually 9,145 Jews, out of a total prewar population of about 12,000, were registered. The Jews were removed from public service. The yellow *badge was introduced, and Jews were drafted into forced labor. About 3,500 to 4,000 males from the age of 14 to 60 were forced to clear the buildings that had been razed by the bombardment, while women aged 16 to 40 were given menial tasks in the German military installations.

Procitaj link... i samarcu te na svakoj temi. Stvar je jasna ko dan: Arvati = genocidasi, Srbi = zrtve.

Citat
Hitler: Hrvati su izmet ljudskog roda.

Kaj je bilo bre?
Stranice: 1 ... 17 18 [19]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 08. 05. 2012. 04:37