|
free2020
|
 |
« poslato: 17. 01. 2012. 12:18 » |
Idi gore
|
|
”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло, сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 17. 01. 2012. 12:27 » |
Idi gore
|
nije bas za hvaliti se kada te britanci kao poznati osvajaci tudjega podrzavaju. Koga oni podrzavaju taj se nije bas usrecio (npr Karadzic). Ovaj clanak ima funkciju da rjesava njihove vlastite probleme sa islamom, problem koji su oni sami zapoceli i definitivno izgubili. Sada im preostaje jos samo da arlaucu i kukaju
|
|
|
|
|
|
bez_respekta
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 17. 01. 2012. 03:17 » |
Idi gore
|
nije bas za hvaliti se kada te britanci kao poznati osvajaci tudjega podrzavaju. Koga oni podrzavaju taj se nije bas usrecio (npr Karadzic). Ovaj clanak ima funkciju da rjesava njihove vlastite probleme sa islamom, problem koji su oni sami zapoceli i definitivno izgubili. Sada im preostaje jos samo da arlaucu i kukaju
Па, још је већа шега када потомци НДХ кољача (усташа/ханџарлија) покушавају сложити просто-проширену реченицу...мислим, кад се већ говори о традицији неких простора 
|
Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
|
|
|
|
bez_respekta
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 17. 01. 2012. 03:18 » |
Idi gore
|
Иначе, алкар Чендлер у сриду.... Само што се Српска мора осамосталити, а Хрвати и Муслимани нека играју плеј-аут 
|
Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 17. 01. 2012. 03:49 » |
Idi gore
|
Па, још је већа шега када потомци НДХ кољача (усташа/ханџарлија) покушавају сложити просто-проширену реченицу...мислим, кад се већ говори о традицији неких простора  seronjo ne znam cega si ti potomak, ali ja nisam potomak ustaskih koljaca jer npr moj je stric poginuo u partizanima na samom pocetku rata, svakako prije ikog tvog (ako si koga uopce imao u partizanima). Ti si potomak necega sumnjive kvalitete sudeci po tvojim postovima izvinjavam se kulturnim citateljima ali ne postoji drugaciji izraz za datu situaciju
|
|
|
|
|
|
SlobodnaKrajina
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 17. 01. 2012. 03:59 » |
Idi gore
|
seronjo ne znam cega si ti potomak, ali ja nisam potomak ustaskih koljaca jer npr moj je stric poginuo u partizanima na samom pocetku rata, svakako prije ikog tvog (ako si koga uopce imao u partizanima). A ti si podržavao eliminisanje Srba kao narod iz ustava Hrvatske. Mada su Srbi po AVNOJskim principima bili narod u Hrvatskoj. Kakav si ti partizan, kada ne osuđuješ eliminisanje antifašističkih principa, kao jednakost Srba i Hrvata? Ti nisi normalan.
|
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 17. 01. 2012. 04:03 » |
Idi gore
|
seronjo ne znam cega si ti potomak, ali ja nisam potomak ustaskih koljaca jer npr moj je stric poginuo u partizanima na samom pocetku rata, svakako prije ikog tvog (ako si koga uopce imao u partizanima). Ti si potomak necega sumnjive kvalitete sudeci po tvojim postovima
izvinjavam se kulturnim citateljima ali ne postoji drugaciji izraz za datu situaciju
Imao si strica u partizanima? A otac, ako nije tajna?
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 17. 01. 2012. 04:44 » |
Idi gore
|
Imao si strica u partizanima? A otac, ako nije tajna?
vec sam prije napisao da su oca kao klinca bez odore i puske (ni 13 god) pokupili na krizni put odakle se nakon mjesec dana torture na granici zivota i vodanja po jugi (citavim putem su svakodnevno likvidirali ljude i odmah zakapali da ne bude traga) od likvidacije izvukao tako da se zakopao medju mrtve na hrpi i tako cekao da prodju, klisnuo nocu prije zakapanja. Nikad nije o tome htio da govori, ali jednom je rekao ovo, i da su ubijali sve i civile i vojsku i ustase i cetnike bez razlike. Naravno to je ostavilo velike posljedice na njega ali to nije tema.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 17. 01. 2012. 04:47 nebitno »
|
|
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 17. 01. 2012. 04:54 » |
Idi gore
|
vec sam prije napisao da su oca kao klinca bez odore i puske (ni 13 god) pokupili na krizni put odakle se nakon mjesec dana torture na granici zivota i vodanja po jugi (citavim putem su svakodnevno likvidirali ljude i odmah zakapali da ne bude traga) od likvidacije izvukao tako da se zakopao medju mrtve i tako dan dva cekao da prodju. Nikad nije o tome htio da govori, ali jednom je rekao ovo, i da su ubijali sve i civile i vojsku i ustase i cetnike bez razlike. Naravno to je ostavio velike posljedice na njega ali to nije tema.
Cekaj, stariji brat u partizanima, a dete od 13 godina u koloni koja bezi od partizana?
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 17. 01. 2012. 05:01 » |
Idi gore
|
Cekaj, stariji brat u partizanima, a dete od 13 godina u koloni koja bezi od partizana?
stariji brat zivio u BiH, otac u blizini Zagreba. Nisu htjeli da zive pod komunizmom i Rusima, isla je prica bjezte idu partizani i Rusi ubijaju sve zivo. Inace zar nisi cuo da je bilo puno slucajeva gdje braca nisu ideoloski na istoj strani. Moj otac je kasnije rekao da nije za partizane, sto je i logicno poslije svega. Ipak je 'odradio' kasnije godinu dana u JNA
|
|
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 17. 01. 2012. 05:21 » |
Idi gore
|
stariji brat zivio u BiH, otac u blizini Zagreba. Nisu htjeli da zive pod komunizmom i Rusima, isla je prica bjezte idu partizani i Rusi ubijaju sve zivo. Inace zar nisi cuo da je bilo puno slucajeva gdje braca nisu ideoloski na istoj strani. Moj otac je kasnije rekao da nije za partizane, sto je i logicno poslije svega. Ipak je 'odradio' kasnije godinu dana u JNA
Samo godinu dana? Svaka cast. Tada se sluzilo dve godine ako se ne varam (nek me neko koriguje). Moj deda je stupio u partizane krajme 43e, a posle rata jos morao da odradi cini mi se godinu dana JNA.
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
|
Pazuzu
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 17. 01. 2012. 05:31 » |
Idi gore
|
Samo godinu dana? Svaka cast. Tada se sluzilo dve godine ako se ne varam (nek me neko koriguje).
Moj deda je stupio u partizane krajme 43e, a posle rata jos morao da odradi cini mi se godinu dana JNA.
To je i meni odmah upalo u oči. Potpuno si u pravu. U to doba se JNA (ili kako li se tada zvala), služila DVE godine. Svi iz moje familije su u drugoj polovini 50-ih i spočetka 60-ih godina, služili po dve godine. Sitnozubi srbomrzac @nebitno čim zine, laže kao pas.
|
|
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 17. 01. 2012. 05:57 » |
Idi gore
|
Samo godinu dana? Svaka cast. Tada se sluzilo dve godine ako se ne varam (nek me neko koriguje).
Moj deda je stupio u partizane krajme 43e, a posle rata jos morao da odradi cini mi se godinu dana JNA.
ne znam koliko dugo to nisam precizno rekao, nismo o tome ni govorili. Znam da je bilo odmah poslije rata cim su prezivjeli dosli sa kriznog puta, dal godinu dvije tri. Vjerojatno dulje od godine jer i ja sam osamdesetih sluzio 15 mjeseci i znalo se da je prije rok bio 2 godine. Ali oni su vjerojatno imali neki 'kaznjenicki' rok ili slicno (to sam cuo od nekih ljudi). Nakon toga nisu ga nesto vise dirali niti gnjavili, ko je prezivio prezivio je idemo dalje. Ne trebas se primati za detalje nego gledaj sustinu (osim ako mislis da izmisljam)
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 17. 01. 2012. 06:01 nebitno »
|
|
|
|
|
|
Maki vas kralj
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 17. 01. 2012. 05:58 » |
Idi gore
|
To je i meni odmah upalo u oči. Potpuno si u pravu. U to doba se JNA (ili kako li se tada zvala), služila DVE godine. Svi iz moje familije su u drugoj polovini 50-ih i spočetka 60-ih godina, služili po dve godine. Sitnozubi srbomrzac @nebitno čim zine, laže kao pas.
Pa primecujem da se pravi fin ali voli onako malkice lagat. 
|
Kaj je bilo bre?
|
|
|
|
nebitno
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 17. 01. 2012. 06:00 » |
Idi gore
|
Pa primecujem da se pravi fin ali voli onako malkice lagat.  di cu lagat za oca, to je nisko valjda se slazes. A sad ti nama fino reci gdje je bio tvoj otac i djed. Onako znatizelje radi, ne radi prebrojavanja ko je sta radio
|
|
|
|
|
|