Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 05:00 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 ... 6   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Kad stranci odu, BiH se raspada!  (Pročitano 811 puta)
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« poslato: 21. 01. 2012. 06:47 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxProfesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Nino Raspudić: Kad stranci odu, BiH se raspada!

Velikobošnjački hegemonizam najodgovorniji je za tešku političku krizu u BiH, tumači Raspudić

"Velikobošnjački hegemonizam najodgovorniji je za tešku političku krizu u BiH koja će se, odmah po odlasku međunarodne zajednice, definitivno raspasti", ocijenio je profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Nino Raspudić.

On ističe da su "bošnjačke političke elite potpisivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma shvatile isključivo kao znak da je završeno 'prvo poluvrijeme' ratnih sukoba, zbog čega je logično sklapanje političkog savezništva između Srba i Hrvata u BiH".

"U situaciji kad u zemlji imate na sceni agresivni bošnjački unitarizam i hegemonizam, za Hrvate je bilo logično tražiti saveznike tamo gdje ih mogu naći. Savezništvo najjačih partija iz Republike Srpske i dva HDZ-a je sasvim prirodno i logično", rekao je Raspudić za "Pres RS" .

On smatra da je kriza - jedino na šta BiH uvijek može da računa.

Prema njegovim riječima, BiH se kao država održava samo zahvaljujući pritiscima međunarodne zajednice.

"Kada bi se međunarodna zajednica povukla, BiH bi se sigurno raspala", smatra Raspudić.

On kaže da je "međunarodna zajednica najveći krivac što bošnjački narod gaji iluzorna nadanja da je unitarno uređenje BiH jedino moguće".

Komentarišući odluku Tužilaštva BiH da obustavi istragu protiv osumnjičenih u slučaju "Dobrovoljačka", Raspudić je rekao da se ovom odlukom ponovo otvorilo pitanje elementarnog povjerenja u rad pravosudnih institucija.

"Mislim da to pitanje treba razjasniti do kraja i konačno reći da li se rad Suda i Tužilaštva priznaje na cijeloj teritoriji BiH", rekao je Raspudić.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/76494-profesor-filozofskog-fakulteta-u-zagrebu-nino-raspudic-kad-stranci-odu-bih-se-raspada.html

Napokon nešto pametno i u Avazu...
 Grin Grin Grin Grin Grin Grin
 Tri prsta Tri prsta Tri prsta Tri prsta Tri prsta
Залутало_прасе
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 16.0.912.75 Chrome 16.0.912.75

« Odgovor #1 poslato: 21. 01. 2012. 06:50 »
Podeli temuIdi gore

Čudna mi čuda... svi to znaju...

Što se grbo rodi...

{alt}
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« Odgovor #2 poslato: 22. 01. 2012. 07:06 »
Podeli temuIdi gore

Što se grbo rodi...

Što se grbo rodi.....vreme ne ispravi.

Baltazar Bogisic

Dim

{alt}
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #3 poslato: 22. 01. 2012. 12:54 »
Podeli temuIdi gore

Što se grbo rodi...

Pa nije baš da svi zanju.
Evo recimo južnoslovenski muslimani ne znaju.

Dim Dim Dim Dim
Paša
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #4 poslato: 22. 01. 2012. 01:31 »
Podeli temuIdi gore

Pa i ja bi kakio da zivim u Beogradu i Zagrebu,al kad dodje do puske ti isti iz Beograda i Zagreba samo ce okrenuti glavu. Bosna ce nestati onaj dan kad pobijete sve Bosnjake,do tada ce ostati ovakva kakva jest  ,nakaradna al priznata u Svijetu. Pivo i kokice
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 22. 01. 2012. 01:52 »
Podeli temuIdi gore

Pa i ja bi kakio da zivim u Beogradu i Zagrebu,al kad dodje do puske ti isti iz Beograda i Zagreba samo ce okrenuti glavu. Bosna ce nestati onaj dan kad pobijete sve Bosnjake,do tada ce ostati ovakva kakva jest  ,nakaradna al priznata u Svijetu. Pivo i kokice

nije bitno je li priznata u svijetu, već kako se u njoj živi. a živi se rastegnuto između 3 nacionalizma - od kojih prednjači bošnjački (što se najviše odražava kroz medijsku sliku). kada prestanu javni istupi ka unitarizmu i ukidanju republike srpske, smanjiće se i želja za nezavisnosti republike srpske, po principu "ovi ne zahtjevaju vaše ukidanje, zašto vi hoćete nezavisnost"?!

da ne govorim da postoje međunarodni ugovori koji to garantuju....

ali dok ne dođe dan kada će bošnjaci prestati sa zahtjevima za unitarizmom i ukidanjem republike srpske, imaćemo situaciju kakva je danas.

!
Paša
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #6 poslato: 22. 01. 2012. 02:10 »
Podeli temuIdi gore

nije bitno je li priznata u svijetu, već kako se u njoj živi. a živi se rastegnuto između 3 nacionalizma - od kojih prednjači bošnjački (što se najviše odražava kroz medijsku sliku). kada prestanu javni istupi ka unitarizmu i ukidanju republike srpske, smanjiće se i želja za nezavisnosti republike srpske, po principu "ovi ne zahtjevaju vaše ukidanje, zašto vi hoćete nezavisnost"?!

ali dok ne dođe dan kada će bošnjaci prestati sa zahtjevima za unitarizmom i ukidanjem republike srpske, imaćemo situaciju kakva je danas.

Druze Tommy slazem se sa tovbom u nekim stvarima. Samo moras da znas da medije sve manje vise rade za neke stranke i kao takve upravo rade na tome da  se stvara da ljudi ovdje ne mogu zivjeti zajedno. Srbi pokazuju kako Bosnjaci zele da ukinu RS,a Bosnjacke medije pokazuju kako RS hoce nezavisnost. I onda upravo dolazi do ovakvog stanja u drzavi. MI svi smo ovdje ovce,i kao takvi cemo ostati jos dugo.

Svaka promjena Daytona bi realno dovela do novih sukoba i to svako manje vise zna,al se ovce opet na svaki tekst uzrujavaju i jedne druge napadaju. BiH se ne moze promjeniti u skorijoj buducnost to je sigurno,mozda nekad neko nesto uradi al dok smo mi zivi tesko.
Maki vas kralj
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #7 poslato: 22. 01. 2012. 02:23 »
Podeli temuIdi gore

Mogao bih sada biti cinican i pitati jel ste se navukli na genocid kao narkic na iglu?  Udri Huh? Roll Eyes

Kaj je bilo bre?
zelengradjanin
Počasni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #8 poslato: 22. 01. 2012. 02:25 »
Podeli temuIdi gore

Njima smetaju srbi kao narod,a na drugom mjestu je R.Srpska kao srpski garant opstanka
na vjekovnim ognjištima.
Muslimanska želja za nestankom R.Srpske i srpskog naroda u njoj nikad neće splasnuti,jedino
se mogu mjenjati metode.
U Europi način muslimanskog razmišljanja i težnja ka unitarizaciji također je na izdisaju,jedini
garant nestvaranja muslimanske države u Europi su srbi i hrvati,hrvati na nivou federacije a
srbi na nivou BiH.
A na regionalnom nivou tu su garancije Srbije i Hrvatske,što bi se reklo 22% je troslojno okruženo.
Da li je to pošteno,ja mislim da nije jer moje lično mišljenje je da muslimanima treba dozvoliti
formiranje države na 22% teritorije koja im je nezasluženo dodjeljena.
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #9 poslato: 22. 01. 2012. 02:32 »
Podeli temuIdi gore

Druze Tommy slazem se sa tovbom u nekim stvarima. Samo moras da znas da medije sve manje vise rade za neke stranke i kao takve upravo rade na tome da  se stvara da ljudi ovdje ne mogu zivjeti zajedno. Srbi pokazuju kako Bosnjaci zele da ukinu RS,a Bosnjacke medije pokazuju kako RS hoce nezavisnost. I onda upravo dolazi do ovakvog stanja u drzavi. MI svi smo ovdje ovce,i kao takvi cemo ostati jos dugo.

Svaka promjena Daytona bi realno dovela do novih sukoba i to svako manje vise zna,al se ovce opet na svaki tekst uzrujavaju i jedne druge napadaju. BiH se ne moze promjeniti u skorijoj buducnost to je sigurno,mozda nekad neko nesto uradi al dok smo mi zivi tesko.

Moram te podsjetiti da je usled djelovanja međunarodnih faktora došlo do ogromnih promjena Dejtonskog sporazuma na štetu Republike Srpske (68 nadležnosti je preneseno sa RS na BiH) i ne sjećam se da su se Bošnjaci tome usprotivili...
Naprotiv - dočekali su sve to sa oduševljenjem!
I zbog toga nisu izbili sukobi, Srbi se nisu dohvatili oružja, ali kada se sad pomene vraćanje tih nadležnosti Republici
Srpskoj bošnjačko rukovodstvo odmah prijeti ratom.

Upravo zbog toga se BiH mora raspasti i to mirnim putem.
Onaj ko misli da bi bilo dovoljno budala i da bi te budale mogle ostvariti neke vojne uspjehe u ogromnoj je zabludi.
Patriotizam prestaje onog momenta kada se ugledaju krvave gaće...

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #10 poslato: 22. 01. 2012. 02:32 »
Podeli temuIdi gore

Njima smetaju srbi kao narod,a na drugom mjestu je R.Srpska kao srpski garant opstanka
na vjekovnim ognjištima.
Muslimanska želja za nestankom R.Srpske i srpskog naroda u njoj nikad neće splasnuti,jedino
se mogu mjenjati metode.
U Europi način muslimanskog razmišljanja i težnja ka unitarizaciji također je na izdisaju,jedini
garant nestvaranja muslimanske države u Europi su srbi i hrvati,hrvati na nivou federacije a
srbi na nivou BiH.
A na regionalnom nivou tu su garancije Srbije i Hrvatske,što bi se reklo 22% je troslojno okruženo.
Da li je to pošteno,ja mislim da nije jer moje lično mišljenje je da muslimanima treba dozvoliti
formiranje države na 22% teritorije koja im je nezasluženo dodjeljena.
Bilo kako bilo nisu nam potrebni savjeti od oni koji nisu ni svoju pokrajinu bili u stanju zadržati a htijeli državu  Joj Joj

Nego zar ti nisi išo na referendum  Pitam se  ne onaj o nezavisnosti RS  Ne Ne Ne nego o ulasku HR u EU  Grin
Maki vas kralj
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 22. 01. 2012. 02:44 »
Podeli temuIdi gore

Bilo kako bilo nisu nam potrebni savjeti od oni koji nisu ni svoju pokrajinu bili u stanju zadržati a htijeli državu  Joj Joj

Nego zar ti nisi išo na referendum  Pitam se  ne onaj o nezavisnosti RS  Ne Ne Ne nego o ulasku HR u EU  Grin

Narafski, Suljaga Mujaga samo zna vredjati a ne daje odgovor. Sto je jos jedan dokaz da neke Mujage i dalje sanjaju nas nestanak. Ali nece biti. Nece proci.  Tri prsta Srbija smjesko

Kaj je bilo bre?
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 22. 01. 2012. 02:49 »
Podeli temuIdi gore

Narafski, Suljaga Mujaga samo zna vredjati a ne daje odgovor. Sto je jos jedan dokaz da neke Mujage i dalje sanjaju nas nestanak. Ali nece biti. Nece proci.  Tri prsta Srbija smjesko
Ma  neće se vama u Švici ništa dogoditi jer in ti si junačina kao i onaj iz Kanade  samo prijetite akad treba neku ugroženu familiju nahraniti ni centa ne dajete  Ne Ne Ne Sad znam

Od galame se ne živi  Ne Ne Ne
Maki vas kralj
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #13 poslato: 22. 01. 2012. 03:21 »
Podeli temuIdi gore

Ma  neće se vama u Švici ništa dogoditi jer in ti si junačina kao i onaj iz Kanade  samo prijetite akad treba neku ugroženu familiju nahraniti ni centa ne dajete  Ne Ne Ne Sad znam

Od galame se ne živi  Ne Ne Ne

Suljo, bas me poznajes i znas ko daje centa a ko ne da. Nece ni mojima dole nista biti. Nemate vi muda bez velesile iza sebe.  Dim

Kaj je bilo bre?
Paša
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 22. 01. 2012. 03:45 »
Podeli temuIdi gore

Najaci su mi ovi veliki Srbi iz Amerike,Beograda,Novog Sada itd.  Jaooo kako se oni samo brinu o rs.. Pivo i kokice
Stranice: [1] 2 3 ... 6   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 24. 05. 2012. 03:26