Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 05:04 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Slavko Crnić: Ejup Ganić snimao kasarnu »Zalužani« i povlačenje JNA  (Pročitano 246 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« poslato: 23. 01. 2012. 10:01 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxBANJALUKA - Ejup Ganić, tadašnji član Predsjedništva BiH, 9. novembra 1991. godine kamerom je snimao prostor kasarne "Zalužani" u Banjaluci, koji je bio prekriven vojnom tehnikom JNA koja se povlačila, a sve kako bi prikupio što više informacija za "Zelene beretke", kojima je komandovao i čiji je bio jedan od idejnih tvoraca.

Ovo tvrdi Slavko Crnić, rezervni major i tadašnji komandant Diverzantsko-izviđačkog odreda 5. korpusa JNA, koji je juče za "Nezavisne" ispričao da je tog dana u ranim jutarnjim časovima uhapsio Ganića na dijelu sadašnjeg autoputa Banjaluka - Gradiška, na nadvožnjaku u naselju Zalužani.

Ovaj oficir bivše JNA je pojasnio da je u BiH došao iz Slovenije, te da nikad do tada nije vidio Ganića, već da je o njemu znao iz obavještajnih podataka.

"Taj dan sam imao četvoricu ranjenika, koji su živi svjedoci događaja, i smjestio sam ih u komandno vozilo te povezao u Vojnu bolnicu u Banjaluci", ispričao je Crnić i dodao da se tog jutra našao kod kasarne "Zalužani" i da je na uzvišenju ka nadvožnjaku primijetio civilno lice koje kamerom snima kasarnu i okolinu koja je bila puna vojne tehnike.

Crnić kaže da je zaustavio vozilo i naredio civilu da prestane sa snimanjem i preda kameru, ali i da je ispod nadvožnjaka primijetio drugo lice pored automobila, kojem je Ganić, koji će mu kasnije sam potvrditi da se radi upravo o njemu, dovikivao: "Javi našima za ovo i neka nešto brzo preduzmu!"

"Osoba koju sam uhapsio i kojoj sam oduzeo kameru prvo se predstavila da snima neki spot i da ima dozvolu, ali odmah potom da je član Predsjedništva BiH i tada sam kod njega vidio strašan strah u očima", rekao je Crnić.

On je dodao da za sve godine ratovanja nije imao priliku vidjeti veću kukavicu od Ganića. Crnić dalje tvrdi da je Ganića smjestio u vozilo sa namjerom da ga odveze u Komandu 5. korpusa, a da je on tokom puta iznosio uvrede na račun Srba.

"Počeo je da bulazni i priča protiv Srba i tresao se od straha. Zaćutao je kada sam mu rekao da znam sve o njemu i da je u njegovom interesu da ćuti i usput mu saopštio da, ako je već to što jeste, zašto nije najavio posjetu pa da postrojim jedinicu i predam mu raport jer je bio jedan od vrhovnih komandanata, kao član Predsjedništva", rekao je Crnić.

Dodao je da je u Komandi, kada je saopštio da je priveo čovjeka koji se i sam predstavlja kao Ejup Ganić i da organi treba da ga preuzmu zajedno sa kamerom, nastala opšta strka. Nekoliko oficira se na brzinu postrojilo pred Komandom, koji su počeli pozdravljati Ganića i izvinjavati mu se.

Crnić nije mogao da vjeruje da pojedinci vojnički pozdravljaju Ganića, iako su, kako je kazao, svi podaci o njegovoj ulozi u "Zelenim beretkama" i aktivnostima Ganića upravo predavani u ovaj dio Komande Korpusa.

"Kada sam odvezao ranjenike, vratio sam se u Komandu na obavezan brifing, ali niko nije spomenuo događaj, te sam osjetio nastalo nepovjerenje prema meni te je pominjano i moje političko opredjeljenje", rekao je on.

Naveo je da su "Večernje novosti" sutradan objavile vijest o hapšenju. "Međutim, na dan hapšenja, ali u večernjim satima, Ganić se javio iz Mostara i naveo da se širi laž da je uhapšen u Banjaluci, te da se nalazi u Mostaru", rekao je Crnić.

On tvrdi da je zbog ovog hapšenja preživio četiri pokušaja likvidacije i da je od njega traženo da napiše izjavu i demantuje da je uhapsio Ejupa Ganića, što je odbio. Crnić je ispričao da je 1993. godine, na jednom referisanju u Modriči, general Momir Talić pred dvadesetak komandanata neočekivano objašnjavao kako je Crnić hapsio Ganića.

"Objašnjavao je i kako je tada morao mene da ućutka, te da je Ganiću dao helikopter koji ga je odvezao u Mostar po naredbi nekog iz 'viših krugova'", ispričao je Crnić i zapitao se gdje je nestala kaseta sa materijalom koji je Ganić snimio i dodao da je neko mora imati ukoliko mu nije vraćena tada.
"Zelene beretke" bile jače

Crnić je naveo da su njegovi podaci o "Zelenim beretkama", prikupljeni na terenu, govorili o veoma dobro organizovanoj paralelnoj armiji, koja je brojčano bila jača od tadašnje JNA stacionirane u BiH.

"Prozalistički i nabusiti odnosi muslimana i Hrvata u to doba su po logici morali imati uporište u dobro organizovanoj paralelnoj sili, a metod prozalizma koji je i sada glavna odlika sarajevske politike ima ulogu da pred svijetom i u javnosti Srbi jednostavno ne postoje, da RS ne postoji, već 'manji entitet', te da to ostavlja utisak o nepostojanju opasnosti", rekao je Crnić.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Slavko-Crnic-Ejup-Ganic-snimao-kasarnu-Zaluzani-i-povlacenje-JNA-124808.html

tipicna sandzacka placipicka....kakvih je danas puna federacija....
Dilajla
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #1 poslato: 23. 01. 2012. 01:27 »
Podeli temuIdi gore

Umro od smijeha
perturabo
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #2 poslato: 23. 01. 2012. 04:25 »
Podeli temuIdi gore

Nije nikakva tajna da su Zelene Beretke i Patriotska Liga za BL spremale isti scenario vidjen u Sarajevu i Tuzli, ali je vecina terorista na vrjeme pohapsena sto je na kraju Banja Luku i spasilo od ratnog razaranja..Tako da je ovo vjerovatno istinit dogadjaj....
vanzemaljac
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 16.0.912.75 Chrome 16.0.912.75

« Odgovor #3 poslato: 23. 01. 2012. 04:40 »
Podeli temuIdi gore

Ejup Ganic naoruzan Sony Video 8 kamerom napao kasarnu u Zaluzanima. E, i za ovo mu treba suditi u Beogradu. 

NEZAVISNA SRPSKA NEMA ALTERNATORA {alt}
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #4 poslato: 23. 01. 2012. 04:42 »
Podeli temuIdi gore

Nije nikakva tajna da su Zelene Beretke i Patriotska Liga za BL spremale isti scenario vidjen u Sarajevu i Tuzli, ali je vecina terorista na vrjeme pohapsena sto je na kraju Banja Luku i spasilo od ratnog razaranja..Tako da je ovo vjerovatno istinit dogadjaj....
Sa čim su to mogli patriotska liga i zelene beretke mogli razoriti neki grad  sa ćuskijama možda   Pitam se Joj Joj Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha

Joj čuj nemoj reći da su se spremali da razore i Beograd pa su zbog toga morali dolaziti Arkanovi Šešeljevi Crvene beretke i ostali koljači iz Srbije da obrane Beograd od razaranja  Sad znam Sad znam Sad znam Prst dole Prst dole
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 23. 01. 2012. 04:50 »
Podeli temuIdi gore

This message has been deleted by free2020 as spam!
Matovilo's post count has been reduced by 1.
« Poslednja izmena: 23. 01. 2012. 05:05 free2020 »

{alt}
Dilajla
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #6 poslato: 23. 01. 2012. 06:10 »
Podeli temuIdi gore

Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha
ovo postaje sve bolje i bolje,..
modricanin
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #7 poslato: 23. 01. 2012. 06:18 »
Podeli temuIdi gore

...Crnić je naveo da su njegovi podaci o "Zelenim beretkama", prikupljeni na terenu, govorili o veoma dobro organizovanoj paralelnoj armiji, koja je brojčano bila jača od tadašnje JNA stacionirane u BiH....

Ovome se nema sta dodati, nije ni cudo sto ga je Talic onomad nazvao cistom budalom, a posto je gen. Talic mrtav
sada poslije tolkio godina  Crnicglumi junaka nasih prostora, iako je prava guzva od raznoraznih heroja raznih boja... Srbija smjesko Tri prsta Rakijica
gradacac76
Stariji član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #8 poslato: 23. 01. 2012. 06:20 »
Podeli temuIdi gore

meni zapade za oko da je taj dan tj.9 novembra 1991 imao 4 ranjenika valjda je rat poceo 92
Залутало_прасе
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 23. 01. 2012. 06:20 »
Podeli temuIdi gore

Sad prave famu... taj što je snimao vojsku samo se predstavio kao Ganić... da li je baš imao papire na Ganićevo ime ne znam, ali moguće da jeste.

{alt}
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #10 poslato: 23. 01. 2012. 07:18 »
Podeli temuIdi gore

meni zapade za oko da je taj dan tj.9 novembra 1991 imao 4 ranjenika valjda je rat poceo 92

A meni zapade za oko da se radi o jedinici koja se povlačila iz Slovenije, pa je pri tom povlačenju vjerovatno morala proći
kroz Hrvatsku...
A tamo se, za tvoju informaciju, ratovalo i 1991. 

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 23. 01. 2012. 07:22 »
Podeli temuIdi gore

A meni zapade za oko da se radi o jedinici koja se povlačila iz Slovenije, pa je pri tom povlačenju vjerovatno morala proći
kroz Hrvatsku...

A tamo se, za tvoju informaciju, ratovalo i 1991. 
A njih put vodio baš preko linija gdje su se sukobljavali HV i Martićevci  Cool2
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 23. 01. 2012. 08:57 »
Podeli temuIdi gore

Ejup Ganic naoruzan Sony Video 8 kamerom napao kasarnu u Zaluzanima. E, i za ovo mu treba suditi u Beogradu. 

ne,vec za rusenje ustavnog poretka SFRJ odnosno tadasnje socijalsiticke republike BiH,ZAVNOBiH-a ....od strane islamskog radikalizma i neonacistickih islamsistickih skupina nedovoljno ugusenih 1945. pod vodjstvom nekada  pripadnika fasistickih jedinica alije izetbegovica....isti taj ganic potice iz fasisticke porodice koja je djelovala u fasistickim jedinicama za vrijeme drugog svjetskog dok je sandzak bio deo NDH...

znaci imamo neonacisticki  orijentisane muslimane koji udaraju na ustavni poredak SFRJ i BIH te spremaju djelovanje protiv JNA,iste one koja je te islamske neonaciste porazila u sanzdaku I BIH....ali izgleda nedovoljno.

rusenjem ustavnog poretka SFRJ rusi se i pravo muslimana da dobiju naciju....mislim da ovo pitanje treba ponovo aktuelizovati jer ustav SFRJ nije bio buvlja pijaca da neke skupine iz njega uzimaju samo ono sto im odgovara dok ono sto ne odgovara odbacuju....
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #13 poslato: 23. 01. 2012. 09:26 »
Podeli temuIdi gore

ne,vec za rusenje ustavnog poretka SFRJ odnosno tadasnje socijalsiticke republike BiH,ZAVNOBiH-a ....od strane islamskog radikalizma i neonacistickih islamsistickih skupina nedovoljno ugusenih 1945. pod vodjstvom nekada  pripadnika fasistickih jedinica alije izetbegovica....isti taj ganic potice iz fasisticke porodice koja je djelovala u fasistickim jedinicama za vrijeme drugog svjetskog dok je sandzak bio deo NDH...

znaci imamo neonacisticki  orijentisane muslimane koji udaraju na ustavni poredak SFRJ i BIH te spremaju djelovanje protiv JNA,iste one koja je te islamske neonaciste porazila u sanzdaku I BIH....ali izgleda nedovoljno.

rusenjem ustavnog poretka SFRJ rusi se i pravo muslimana da dobiju naciju....mislim da ovo pitanje treba ponovo aktuelizovati jer ustav SFRJ nije bio buvlja pijaca da neke skupine iz njega uzimaju samo ono sto im odgovara dok ono sto ne odgovara odbacuju....

TitleBox Tojšići: Godišnjica historijskog savjetovanja Patriotske lige
Srijeda, 11/01/2012 16:50

Tada smo imali sve podatke i znali smo šta se sprema Bosni i Hercegovini. Procijenili smo političku i vojnu situaciju i odlučili da se organizujemo

U Osnovnoj školi u naselju Tojšići kod Kalesije, na današnji dan prije 20 godina je održano Regionalno savjetovanje Patriotske lige za sjeveroistočnu Bosnu.

Tada su se okupili komandanti i borci iz svih opština ovog dijela Bosne i Hercegovine, s namjerom da se organizuju, te što adekvatnije odgovore na sve izvjesniju velikosrpsku agresiju.

Sjećajući se ovog značajnog datuma u odbrani naše zemlje, predstavnici Patriotske lige Tuzlanskog kantona, jučer su organizovali svečanu akademiju u Tojšićima.

“Tada smo imali sve podatke i znali smo šta se sprema Bosni i Hercegovini. Procijenili smo političku i vojnu situaciju i odlučili da se organizujemo. Danas se sjećamo tih dana, ali isto tako, naš zadatak kao Udruženja je da radimo na rješavanju statusnih pitanja naših pripadnika, jer, nažalost, do sada ništa nije urađeno” kazao je Salih Kulenović, aktuelni predsjednik Saveza boraca Patriotske lige TK.

Također, bivši borci, komandanti, predstavnici općinske i kantonalne vlasti, položili su cvijeće na šehidskim spomen – obilježjima u Tojšićima i Kalesiji.

Organizovana je i posjeta mezaru Mehdina Senada Hodžića, heroja oslobodilačkog rata, poznatijeg kao Crni labud.

S.H.
http://www.bportal.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=3922:tojii-godinjica-historijskog-savjetovanja-patriotske-lige-foto&catid=48:tuzla-kanton&Itemid=66

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
modricanin
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 23. 01. 2012. 09:33 »
Podeli temuIdi gore

I ti to ozbiljno... Tri prsta Tri prsta
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 19. 05. 2012. 03:18