Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 05:13 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 6 7 [8]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: PUT KROZ VRIJEME: Što bi pošteni Bošnjak odgovorio danas?  (Pročitano 955 puta)
Dilajla
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #105 poslato: 28. 01. 2012. 10:59 »
Podeli temuIdi gore

Genetika se ne menja u dve generacije. Sanjaj ti nove ratove, uci tvoje dete da mrzi, sledi SDA islamofasisticki plan.Staviti slobodne srpske seljake pod handzarlijisku vlast, da uce svoju decu da mrze sami sebe - nece proci. Samo kad pogledam bosnjacke udzbenike od siline lazi i iskrivljenja istorijskih cinjenica mi dodje da povracam. Turska je daleko a Srbija odmah preko Drine. Evropa ne voli muslimane niti ce ih ikada voleti. Pa ti vidi.
Ih ko mi kaze,.. pripadnik naroda gdje je istorija trend i gdje svi biflaju istu matricu o bivsim Srbima, srpskim banovima, izdaji srpstva i vjere(srednji vijek kroz danasnje obicaje i poglede), nije nikad bilo Bosnjaka/Bosnjana,.. itd. Od profesoda do babe na pijaci a sto mi je najsmjesnije, forumaski podmladak vjerovatno sve to prenosi sa ulice gdje je stnogeneza Bosnjaka po svemu sudeci opsesije i jedini pogled na sve, pa i dnevnopoliticka zbivanja,..
Elem,.. procitao sam srpske knjige o istoriji,.. eto izuzecemo novu istoriju sa antickim Srbija,a, srpskim kraljevinama u Kini i Indiji, svim Slavenima i cak Ilirima kao potomcima Srba,.. ajmo malo onu ozbiljniju,..
Nema gresaka sto jest jest,.. samo je upitna logika,.. par srpskih prefiksa od porfirogeneta pa do Tvrtka se izvlaci iz konteksta cijele price a zanemaruje par vjekova bosanske drzave i Bosnjana,... jebiga ocito srpska istorija ima problem sa zakonom fizika ako joj je trn tezi od balvana.

Genetiku nisam spomenuo,... nisu ni danasnji Danci poput vikinskih predaka, ni Francuzi vojnicki narod koji je drmao Evropom,..
Stvar je u standardima, politici, medijima,... koji diktiraju i granice etike i morala.

Prije 100 god. srpski vojnik je licio na vojnika, sa kodeksom casti, morala, cojstva, vjerom,.. civile nije dirao a protiv jaceg se junacki borio i prije ispaljene salve govorio "u ime kralja i otaqdzbine pali!".
Prije 20 god. je prije licio na desperadosa a ne na vojnika, bez imalo morala, casti, vojnickog morala i sa osmjehom na licu svjestan jacine svoje strane i nekim drugim rjecima je punio top i rokao po civilima.
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #106 poslato: 28. 01. 2012. 12:15 »
Podeli temuIdi gore

Ih ko mi kaze,.. pripadnik naroda gdje je istorija trend i gdje svi biflaju istu matricu o bivsim Srbima, srpskim banovima, izdaji srpstva i vjere(srednji vijek kroz danasnje obicaje i poglede), nije nikad bilo Bosnjaka/Bosnjana,.. itd. Od profesoda do babe na pijaci a sto mi je najsmjesnije, forumaski podmladak vjerovatno sve to prenosi sa ulice gdje je stnogeneza Bosnjaka po svemu sudeci opsesije i jedini pogled na sve, pa i dnevnopoliticka zbivanja,..
Elem,.. procitao sam srpske knjige o istoriji,.. eto izuzecemo novu istoriju sa antickim Srbija,a, srpskim kraljevinama u Kini i Indiji, svim Slavenima i cak Ilirima kao potomcima Srba,.. ajmo malo onu ozbiljniju,..
Nema gresaka sto jest jest,.. samo je upitna logika,.. par srpskih prefiksa od porfirogeneta pa do Tvrtka se izvlaci iz konteksta cijele price a zanemaruje par vjekova bosanske drzave i Bosnjana,... jebiga ocito srpska istorija ima problem sa zakonom fizika ako joj je trn tezi od balvana.
Koliko mene sjećanje služi, u diskusijama koje su se vodile na ovom forumu - na podforumu "Istorija" razobličene su i argumentovano razbijene sve mantre velikomuslimanske turbohistorije i stvarno mi nije jasno zašto opet srljaš u propast?
Nisi mi djelovao kao mazohista...

TitleBoxPrije 100 god. srpski vojnik je licio na vojnika, sa kodeksom casti, morala, cojstva, vjerom,.. civile nije dirao a protiv jaceg se junacki borio i prije ispaljene salve govorio "u ime kralja i otaqdzbine pali!".
Prije 20 god. je prije licio na desperadosa a ne na vojnika, bez imalo morala, casti, vojnickog morala i sa osmjehom na licu svjestan jacine svoje strane i nekim drugim rjecima je punio top i rokao po civilima.

Obzirom da nisi imao priliku da vidiš ni srpskog vojnika prije 100 godina, a ni pripadnika VRS prije 16-20 godina pokušaću
da sebe ubijedim da si žrtva velikomuslimanske propagande, a ne zlonamjerni provokator sklon generalizaciji.
Izuzetno je nekorektno stavljati sve u istu ravan i time negirati čast i poštenje ogromne većine pripadnika VRS.

A da ne govorimo o udaljavanju od osnovnog pitanja na ovoj temi...

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
Dilajla
Elitni član
Na mreži Na mreži

Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #107 poslato: 28. 01. 2012. 06:37 »
Podeli temuIdi gore

Koliko mene sjećanje služi, u diskusijama koje su se vodile na ovom forumu - na podforumu "Istorija" razobličene su i argumentovano razbijene sve mantre velikomuslimanske turbohistorije i stvarno mi nije jasno zašto opet srljaš u propast?
Nisi mi djelovao kao mazohista...

TitleBoxPrije 100 god. srpski vojnik je licio na vojnika, sa kodeksom casti, morala, cojstva, vjerom,.. civile nije dirao a protiv jaceg se junacki borio i prije ispaljene salve govorio "u ime kralja i otaqdzbine pali!".

Obzirom da nisi imao priliku da vidiš ni srpskog vojnika prije 100 godina, a ni pripadnika VRS prije 16-20 godina pokušaću
da sebe ubijedim da si žrtva velikomuslimanske propagande, a ne zlonamjerni provokator sklon generalizaciji.
Izuzetno je nekorektno stavljati sve u istu ravan i time negirati čast i poštenje ogromne većine pripadnika VRS.

A da ne govorimo o udaljavanju od osnovnog pitanja na ovoj temi...

Jah, jah,.. kada bi jos primjerima pokazao razbijanje istorijskih izvora koje sam podastro, bilo bi jos bolje,..  Kafica Jedino sto se sjecam iz rasprava poput one o CB je par potkovanih koji su zakljucivali krajnosti, ja dokazivao sredinu a ne drugu krajnost,.. i navijace poput tebe sto su malo sta skontali ali navijali samo za krajnost koju jedino vjerujete i za sto se jedino sposobni. Mit o srpskoj i pravoslavnoj Bosni prije osmanlija vam je nesto kao plafon kontanja i poimanja,.. a vremenom primjecujem da i imate potrebu za tim vjerovanjem.

"Zlonamjerni provokator sklon generalizaciji",... hmm, to mu isto dodje ko jedan plafon poimanja nekoga ko se ne slaze sa tobom. Necu ne pitati da mi to argumentujes i dokazes,..
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #108 poslato: 28. 01. 2012. 09:23 »
Podeli temuIdi gore

Jah, jah,.. kada bi jos primjerima pokazao razbijanje istorijskih izvora koje sam podastro, bilo bi jos bolje,..  Kafica Jedino sto se sjecam iz rasprava poput one o CB je par potkovanih koji su zakljucivali krajnosti, ja dokazivao sredinu a ne drugu krajnost,.. i navijace poput tebe sto su malo sta skontali ali navijali samo za krajnost koju jedino vjerujete i za sto se jedino sposobni. Mit o srpskoj i pravoslavnoj Bosni prije osmanlija vam je nesto kao plafon kontanja i poimanja,.. a vremenom primjecujem da i imate potrebu za tim vjerovanjem.

"Zlonamjerni provokator sklon generalizaciji",... hmm, to mu isto dodje ko jedan plafon poimanja nekoga ko se ne slaze sa tobom. Necu ne pitati da mi to argumentujes i dokazes,..

Istinu ne možeš promijeniti ma koliko se trudio...

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
Dilajla
Elitni član
Na mreži Na mreži

Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #109 poslato: 29. 01. 2012. 01:37 »
Podeli temuIdi gore

Istinu ne možeš promijeniti ma koliko se trudio...
Slazem se potpuno,.. samo postoji bitna razlika izmedju mene i tebe i slicnih. Ako cemo samo o istoriji mene boli q za ovom ili onom istinom od prije 500 god. niti to ima ikakvo znacenje danas. U zadnjih 15 god. koliko proucavam tu nauku sam promijenio vise puta stavove o ovom ili onom, shodno novim saznanjima i literaturi. Tebi i slicnima znaci vise cim ne odstupas ni pedlja od uobicajenih mitova i zabluda. Pa ko ovdje uopste ikada i spominje korijene, porijekla, turke,.. i ostale stvari iz te kuhinje osim vas. Davno sam rekao i stojim iza toga da je istina jako kompleksna i negdje u sredini,.. ali to je za tebe velikomuslimanska hegemonija jer nije isto kao tvoja krajnost.
« Poslednja izmena: 29. 01. 2012. 09:37 Dilajla »
Maki vas kralj
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0

« Odgovor #110 poslato: 30. 01. 2012. 10:43 »
Podeli temuIdi gore

Genetiku nisam spomenuo,... nisu ni danasnji Danci poput vikinskih predaka, ni Francuzi vojnicki narod koji je drmao Evropom,..
Stvar je u standardima, politici, medijima,... koji diktiraju i granice etike i morala.

Prije 100 god. srpski vojnik je licio na vojnika, sa kodeksom casti, morala, cojstva, vjerom,.. civile nije dirao a protiv jaceg se junacki borio i prije ispaljene salve govorio "u ime kralja i otaqdzbine pali!".

Veze nemas. Jedino pre 100 godina nije bilo TV-a, interneta, CNN-a i BBC-a, i bili smo na "pravoj strani". Gle, kada je moj cukundeda i brat njego bio kod Kumanova imali su naredbu da siptarska/turska sela iz kojih se puca na vojsku sravne sa zemljom. Tako su jedne noci Siptari zaklali jednog strazara... kada su nasli mrtvog kolegu oni su okrenuli topove i sravnili selo. Tako se vodi rat, tako se uvek vodio. Ko se protivi je legitimna meta. Pricao mi je drug Nemac kako su onomad 45 kada je naisla Crvena Armija u njegovo selo da su ljudi ostavljali vrata otvorena i gledali da bude nesto za jelo na stolu jer su znali da je protivnik mnogo nadrkan, a kada mora jos da gazi vrata ili nailazi na otpor ode celo selo u tri pm.

Kaj je bilo bre?
Stranice: 1 ... 6 7 [8]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 08. 05. 2012. 09:49