Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 05:25 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: MMF traži da se Srbija odrekne Komercijalne banke  (Pročitano 237 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« poslato: 25. 01. 2012. 11:23 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxBEOGRAD - Međunarodni monetarni fond (MMF) traži da se Srbija već ove godine odrekne vlasništva u Komercijalnoj banci, koja je jedina preostala u državnom vlasništvu, pri čemu bi većinski vlasnik te banke postala Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

MMF smatra da su neki investicioni projekti države, pa tako i dokapitalizacija Komercijalne banke, suviše veliki i da mogu ugroziti javni dug i deficit srpskog budžeta, pa sa ciljem nastavka daljeg aranžmana sa Srbijom zahtjeva da se odrekne tih ulaganja.

U tom slučaju većinski vlasnik Komercijalne banke postao bi EBRD, koji sada ima 25 odsto udjela, dok je u vlasništvu Srbije 42,6 odsto - piše "Pres".

MMF je u prošli petak odložio reviziju aranžmana, jer Vlada Srbije nije ispoštovala ranije postignut dogovor.

Posebne primjedbe MMF-a odnosile su se na "velika" izdvajanja Srbije za investicione projekte, u koje se ubraja i planirana dokapitalizacija Komercijalne banke od 100 miliona evra.

Ova zamjerka MMF-a, dodaje list, zanimljiva je i zbog toga što se Vlada Srbije prije nekoliko godina upravo u dogovoru sa ovom američkom finansijskom institucijom obavezala da do kraja 2012. izdvoji iz budžeta 100 miliona evra za dokapitalizaciju Komercijalne banke kako bi ostala njen većinski vlasnik.

Prema tom planu, predviđeno je da Srbija eventualno 2015. godine proda kompletno vlasništvo u Komercijalnoj banci i u svim ostalim bankama.

Međutim, Fond smatra da Srbija nema dovoljno novca za dokapitalizaciju i da Komercijalna banka tri godine ranije treba da pređe u strano vlasništvo.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/MMF-trazi-da-se-Srbija-odrekne-Komercijalne-banke-125189.html

kao predsjednik srbije ,prvo bi prekinuo svaki kontakt sa MMF-om zatim nacionalizovao sve strane banke u srbiji....te zabranio rad "nevladinih" organizacija koje finansiraju strane obavestajne sluzbe
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #1 poslato: 25. 01. 2012. 12:44 »
Podeli temuIdi gore

zašto mora preći u strano vlasništvo? zašto ne bi prešlo u ruke nekog domaćeg privatnog investitora? zbog veličine banke? dok ne ponude na prodaju neće znati.

ko padne u "milost" mmf-a, njemu je odzvonilo i spremaju mu sahranu...

!
Prigorac
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.25 Firefox 3.6.25

« Odgovor #2 poslato: 25. 01. 2012. 12:46 »
Podeli temuIdi gore

Sve je to super i 5, no nakon dvije godine bi izgubio nakon izvanrednih izbora prouzrokovanih masovnim štrajkovima.
Oni bi se desili jer ti mmf više nije htio davat pare pa je ili došlo o ili masovnih otuštanja ili kresanja radničkih i socijalnih prava.
Ili uvedi petoljetke.

Lako je sad pametovat, ali Tadić nije nasljedio Švicu i sad pliva kolko može.
A struja je jaka.

free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #3 poslato: 25. 01. 2012. 01:26 »
Podeli temuIdi gore

kao predsjednik srbije ,prvo bi prekinuo svaki kontakt sa MMF-om zatim nacionalizovao sve strane banke u srbiji....te zabranio rad "nevladinih" organizacija koje finansiraju strane obavestajne sluzbe
Kakva zabrana rada?

Strane agente treba likvidirati ili protjerati!

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
Prigorac
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #4 poslato: 25. 01. 2012. 01:32 »
Podeli temuIdi gore

Kakva zabrana rada?

Strane agente treba likvidirati ili protjerati!

Sad znam Sad znam Sad znam

Demokracija i toleriranje drugačijih, potraži taj pojam u rječniku.
fino ti bi sad i svoje ubijo sam zato jer ti ne pašu.

Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« Odgovor #5 poslato: 25. 01. 2012. 01:45 »
Podeli temuIdi gore

demokracija i tolerancija su izgovor za legalizaciju fasizma kojeg sprovode  zemlje EU i amerike...
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #6 poslato: 25. 01. 2012. 03:33 »
Podeli temuIdi gore

Democroatia i tolerisanje izdajnika su nas i doveli u ovu nezavidnu poziciju u kojoj se nalazimo.

Da se u prošlosti  ozbiljnije pristupilo likvidaciji stranih agenata i domaćih izdajnika bile bi spašene stotine hiljada ljudskih
života, ne bi bili uništeni objekti i privreda vrijedni više hiljada milijardi eura, a standard bi bio izuzetno visok.

Ovako svaka "država" ponaosob imamo sunovrat u ropstvo iz koga ćemo se veoma teško izvući.

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #7 poslato: 25. 01. 2012. 04:14 »
Podeli temuIdi gore

Democroatia i tolerisanje izdajnika su nas i doveli u ovu nezavidnu poziciju u kojoj se nalazimo.

Da se u prošlosti  ozbiljnije pristupilo likvidaciji stranih agenata i domaćih izdajnika bile bi spašene stotine hiljada ljudskih
života, ne bi bili uništeni objekti i privreda vrijedni više hiljada milijardi eura, a standard bi bio izuzetno visok.

Ovako svaka "država" ponaosob imamo sunovrat u ropstvo iz koga ćemo se veoma teško izvući.

zato ja kažem: vratimo komunizam i postavimo mene - novog staljina - na čelo zemlje. srediću državu kao tamburu za cca 10 dana  Grin

!
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 16.0.912.75 Chrome 16.0.912.75

« Odgovor #8 poslato: 25. 01. 2012. 05:10 »
Podeli temuIdi gore

zato ja kažem: vratimo komunizam i postavimo mene - novog staljina - na čelo zemlje. srediću državu kao tamburu za cca 10 dana  Grin
Kako stvari stoje za nas (nebitno koja vjera i nacija) i nije nego komunizama i čvrsta ruka inače odošmo u tri pm.
zelengradjanin
Počasni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #9 poslato: 25. 01. 2012. 06:11 »
Podeli temuIdi gore

Kako stvari stoje za nas (nebitno koja vjera i nacija) i nije nego komunizama i čvrsta ruka inače odošmo u tri pm.

Uvedite ga prije u vlastitu kuću, pa će vam djeca uteći od vas, između ostalog od grge su već pobjegli  Dim
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #10 poslato: 25. 01. 2012. 06:13 »
Podeli temuIdi gore

Uvedite ga prije u vlastitu kuću, pa će vam djeca uteći od vas, između ostalog od grge su već pobjegli  Dim

ja nemam djecu, tako da od mene niko ne može pobjeći... a ženi se sviđa moj način bitisanja... treba znati gdje upotrijebiti gvozdenu, hm, ruku. a gdje i kako maziti  Dim

!
zelengradjanin
Počasni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #11 poslato: 25. 01. 2012. 06:22 »
Podeli temuIdi gore

ja nemam djecu, tako da od mene niko ne može pobjeći... a ženi se sviđa moj način bitisanja... treba znati gdje upotrijebiti gvozdenu, hm, ruku. a gdje i kako maziti  Dim

Polako,polako još ti ližeš trogodišnji bračni med, Tongue  ali med nije sve do dna u bračnom buretu  Grin
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 25. 01. 2012. 06:24 »
Podeli temuIdi gore

Polako,polako još ti ližeš trogodišnji bračni med, Tongue  ali med nije sve do dna u bračnom buretu  Grin

jeste, jeste. ne treba ni med pojesti za 1 dan, neka ga i za 10ak> godina  Grin

!
Залутало_прасе
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #13 poslato: 25. 01. 2012. 06:31 »
Podeli temuIdi gore

Davno sam ja to rekao... čvrsta ruka zlata vredi za nas Srbe (i pravoslavne i muslimane i katolike). Grin

{alt}
Prigorac
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 25. 01. 2012. 10:02 »
Podeli temuIdi gore

Davno sam ja to rekao... čvrsta ruka zlata vredi za nas Srbe (i pravoslavne i muslimane i katolike). Grin

A tako dakle bez demokracije hmmm,

ako obečam vračanje Kosova jel me postavite za vožda??
Plača bu nek sitnica i omanja vikendica u Šumadiji uz potok ne tražim puno.
I bezograničenu mogunost zapošljavanja rodbine i politički podobnih jedinki  Grin

E da da budem malo iskren mali zajeb za vas jer mislim agresivno poslat masu topovskog mesa na Kosovo i u krvi ga vratit.
jbga nisam nešto diplomatski čarobnjak, bolje ne znam.

Pa kad se odlučite za vojni udar javite mi da pošaljem cv za natječaj

Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 16. 04. 2012. 07:46