Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 05:37 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 ... 5   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Tihić: Nikada nećemo prihvatiti RS kao srpski entitet  (Pročitano 565 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« poslato: 26. 01. 2012. 02:55 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxBEČ - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić, u intervjuu bečkom dnevniku „Standard“, kritikovao je prisustvo visokih političkih predstavnika iz Srbije i Hrvatske na proslavi dvije decenije postojanja RS i usprotivio se zatvaranju kancelarije visokog predstavnika.

„Nećemo nikada RS prihvatiti kao srpski entitet i nikada nećemo 9.januar prihvatiti kao dan RS, zato što se radi o danu na kojem su počela masovna ubistva, protjerivanja i etnička čišćenja. Čudi me da je 9.januara kompletno hrvatsko rukovodstvo sjedjelo u prvim redovima, čak i novi premijer BiH Vjekoslav Bevanda. Oni su slavili dan kada su protjerani Hrvati iz RS“, smatra Tihić.

Govoreći o nedavnoj proslavi 20-te godišnjice uspostavljanja RS i prisustva državnika iz Srbije, Tihić je ocijenio da se radi o politici "dva lica".

Prema njegovim tvrdnjama, predsjednik Srbije Boris Tadić na jednoj strani priča o teritorijalnom integritetu BiH, o suverenitetu, ali nije, kako smatra bosanski političar, konzistentan.

„On govori i o RS kao srpskom entitetu i to naravno ne odgovara Dejtonskom sporazumu. Prema Dejtonskom sporazumu RS je jedan multietnički entitet Srba, Bošnjaka i Hrvata. Kada se Tadić zalaže za RS, on mora da se zalaže za ravnopravnost Bošnjaka i Hrvata. Iz jednog multietničkog entiteta napravljen je isključivo pravoslavni entitet“, kazao je nekadašnji član predsjedništva BiH.

Tihić je naglasio da se u RS slave pravoslavni praznici kao entitetski praznici, te da se sveštenici dovode prilikom otvaranja zgrade vlade, iako u njoj ne rade samo Srbi, već i Hrvati i Bošnjaci.

Prema njegovom mišljenju, „živimo u jednom nepravednom svijetu u kojem je dobijen i Dejtonski sporazum, čime su prihvaćena ratna osvajanja Srba".

Međunarodna zajednica je legalizovala RS, iako su svi sudovi, a tako i Haški, utvrdili da su srpske trupe počinile masovna ubistva i genocid, naveo je predsjednik SDA, tvrdeći da je međunarodna zajednica odustala od povratka izbjeglica.

Prema njegovim riječima, nekoliko procenata Bošnjaka vratilo se u RS, ali jako malo Hrvata.

„Hrvatska nije ništa ni učinila za povratak. Očigledno je u određenim glavama podjela Bosne, plan Miloševića i Tuđmana, još živ“, rekao je Tihić.

On smatra da je međunarodna zajednica BiH ostavila na cjedilu, jer je nametnula jako skup i nefunkcionišući sistem.

„Srbi drže 50 odsto teritorije, 50 odsto prava su dobili i imaju jednu trećinu stanovništva. Međunarodna zajednica kaže da moramo to da riješimo između nas. Ali kako? Nije u interesu RS da prihvata aranžmane koji nisu u njenu korist“, rekao je Tihić u vezi napretka u težnji za promjenom Ustava.

On je upozorio da će buduće generacije željeti da promjene stanje, zbog čega se međunarodna zajednica mora zalagati za pravedno rješenje.

„Svi oni koji žele zatvaranje kancelarije visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) ili nisu dobronamjerni ili nemaju pojma“, poručio je lider SDA.

Govoreći o evropskoj integraciji BiH, Tihić je objasnio da će krajem mjeseca biti konstituisan novi savjet ministara, u februaru će zakon o popisu i o državnoj pomoći proći skupštinu, te da bi u martu BiH, teoretski, mogla da podnese zahtjev za dobijanje statusa kandidata za prijem u članstvo EU.

„Ove godine se u Srbiji održavaju izbori i to će se odraziti na čitav proces. Bosna će brže napredovati. Srbija je do sada bila nešto bolja, ali ćemo mi to nadoknaditi. Bilo bi u redu ako bi zajedno sa Srbijom 2013.dobili status kandidata“, rekao je Tihić, odgovarajući na pitanje da li bi proces pristupanja poslije prijema Hrvatske mogao biti usporen.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Tihic-Nikada-necemo-prihvatiti-RS-kao-srpski-entitet-125403.html

ni mi ne prihvatamo BiH ...znaci sada smo 1:1
veljko3
Iskusni član
**
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #1 poslato: 26. 01. 2012. 04:19 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxBEČ - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić, u intervjuu bečkom dnevniku „Standard“

Govoreći o evropskoj integraciji BiH, Tihić je objasnio da će krajem mjeseca biti konstituisan novi savjet ministara, u februaru će zakon o popisu i o državnoj pomoći proći skupštinu, te da bi u martu BiH, teoretski, mogla da podnese zahtjev za dobijanje statusa kandidata za prijem u članstvo EU.

„Ove godine se u Srbiji održavaju izbori i to će se odraziti na čitav proces. Bosna će brže napredovati. Srbija je do sada bila nešto bolja, ali ćemo mi to nadoknaditi. Bilo bi u redu ako bi zajedno sa Srbijom 2013.dobili status kandidata“, rekao je Tihić, odgovarajući na pitanje da li bi proces pristupanja poslije prijema Hrvatske mogao biti usporen.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Tihic-Nikada-necemo-prihvatiti-RS-kao-srpski-entitet-125403.html

Cheesy Aman jarabi,moj Sulejmane Joj Javna ti je tajna i cijela mahala zna ,da Sabiha ne zna dobro u kasike gledati,levati narod da prevrne kjoju marku za pive a ti opet kod Sabihe bio.Ona ti je vise za "fildzan" verziju,da vidi volili ti hanuma nastranu ili ne voli,za te ljubavne probleme.Slabo ti je ona uperna u ta ministarstva i kandidate.
perturabo
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #2 poslato: 26. 01. 2012. 04:27 »
Podeli temuIdi gore

Ko je kriv muslimanima sto nikad nisu posjedovali vise od 20-25% zemlje u BIH. Srbi su gruntovno uvjek bili najveci vlasnici Bosne i Hercegovine..E moj Suki nema vise drustvene svojine, nema vise "naseg" i zajednickog..Kad su muslimani glasali na referendumu da ne zele da zive sa Srbima izjasnili su se da im ne treba ni srpska zemlja, sad nema povratka na staro.....
I kako to da Tihic zna da Srba ima 30%? Nije valjda na osnovu neformalnog popisa iz 91?!
Alex
Urednik
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #3 poslato: 26. 01. 2012. 04:33 »
Podeli temuIdi gore

Potpisano! Kraj priče...

{alt}
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #4 poslato: 26. 01. 2012. 04:34 »
Podeli temuIdi gore

Ko je kriv muslimanima sto nikad nisu posjedovali vise od 20-25% zemlje u BIH. Srbi su gruntovno uvjek bili najveci vlasnici Bosne i Hercegovine..
Pa sto onda kazu da su bili obespravljeni pod Turcima. Imali svu zemlju i opet im nije valjalo. A sve do danas sam bislio da su u stvari muslimani imali zemlju i bili feudalci a pravoslavci kmetovi, kad ono u stvari bilo obrnuto.
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #5 poslato: 26. 01. 2012. 04:37 »
Podeli temuIdi gore

Pa sto onda kazu da su bili obespravljeni pod Turcima. Imali svu zemlju i opet im nije valjalo. A sve do danas sam bislio da su u stvari muslimani imali zemlju i bili feudalci a pravoslavci kmetovi, kad ono u stvari bilo obrnuto.

Muslimani su bili age i begovi i uzimali su harač.
A usput su ubijali kaure kako im se prohte i nikome nisu odgovarali ni za šta. Čuo si za onu staru srpsku: "Kadija te tuži, kadija ti sudi"? Nije to palo s neba.
Znam da žališ za tim vremenima, ali yebiga - toga više nema i nikada više neće biti. Tu je RS da zaštiti Srbe od muslimanskih aga i begova.
Bean
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #6 poslato: 26. 01. 2012. 04:38 »
Podeli temuIdi gore

NIČIJA ZEMLJA - blato u hodniku za koje niko da prizna da ga je baš on uneo.Srpska zemlja - Republika Srpska  Rakijica
Maki vas kralj
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0

« Odgovor #7 poslato: 26. 01. 2012. 05:42 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxBEČ - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić, u intervjuu bečkom dnevniku „Standard“, kritikovao je prisustvo visokih političkih predstavnika iz Srbije i Hrvatske na proslavi dvije decenije postojanja RS i usprotivio se zatvaranju kancelarije visokog predstavnika.

„Nećemo nikada RS prihvatiti kao srpski entitet i nikada nećemo 9.januar prihvatiti kao dan RS, zato što se radi o danu na kojem su počela masovna ubistva, protjerivanja i etnička čišćenja. Čudi me da je 9.januara kompletno hrvatsko rukovodstvo sjedjelo u prvim redovima, čak i novi premijer BiH Vjekoslav Bevanda. Oni su slavili dan kada su protjerani Hrvati iz RS“, smatra Tihić.

Govoreći o nedavnoj proslavi 20-te godišnjice uspostavljanja RS i prisustva državnika iz Srbije, Tihić je ocijenio da se radi o politici "dva lica".

Prema njegovim tvrdnjama, predsjednik Srbije Boris Tadić na jednoj strani priča o teritorijalnom integritetu BiH, o suverenitetu, ali nije, kako smatra bosanski političar, konzistentan.

„On govori i o RS kao srpskom entitetu i to naravno ne odgovara Dejtonskom sporazumu. Prema Dejtonskom sporazumu RS je jedan multietnički entitet Srba, Bošnjaka i Hrvata. Kada se Tadić zalaže za RS, on mora da se zalaže za ravnopravnost Bošnjaka i Hrvata. Iz jednog multietničkog entiteta napravljen je isključivo pravoslavni entitet“, kazao je nekadašnji član predsjedništva BiH.

Tihić je naglasio da se u RS slave pravoslavni praznici kao entitetski praznici, te da se sveštenici dovode prilikom otvaranja zgrade vlade, iako u njoj ne rade samo Srbi, već i Hrvati i Bošnjaci.

Prema njegovom mišljenju, „živimo u jednom nepravednom svijetu u kojem je dobijen i Dejtonski sporazum, čime su prihvaćena ratna osvajanja Srba".

Međunarodna zajednica je legalizovala RS, iako su svi sudovi, a tako i Haški, utvrdili da su srpske trupe počinile masovna ubistva i genocid, naveo je predsjednik SDA, tvrdeći da je međunarodna zajednica odustala od povratka izbjeglica.

Prema njegovim riječima, nekoliko procenata Bošnjaka vratilo se u RS, ali jako malo Hrvata.

„Hrvatska nije ništa ni učinila za povratak. Očigledno je u određenim glavama podjela Bosne, plan Miloševića i Tuđmana, još živ“, rekao je Tihić.

On smatra da je međunarodna zajednica BiH ostavila na cjedilu, jer je nametnula jako skup i nefunkcionišući sistem.

„Srbi drže 50 odsto teritorije, 50 odsto prava su dobili i imaju jednu trećinu stanovništva. Međunarodna zajednica kaže da moramo to da riješimo između nas. Ali kako? Nije u interesu RS da prihvata aranžmane koji nisu u njenu korist“, rekao je Tihić u vezi napretka u težnji za promjenom Ustava.

On je upozorio da će buduće generacije željeti da promjene stanje, zbog čega se međunarodna zajednica mora zalagati za pravedno rješenje.

„Svi oni koji žele zatvaranje kancelarije visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) ili nisu dobronamjerni ili nemaju pojma“, poručio je lider SDA.

ni mi ne prihvatamo BiH ...znaci sada smo 1:1

Citao sam intervju na nemackom u Standardu. Koje obmane....

Naziva Dejton nepravednim resenjem, te preti srpskom narodu. Kazu da Srbi imaju 50% BiH, ali da su samo trecina populacije pa kaze novinaru: "Znate, ako vi i ja imamo komad zemlje, a ja uzmem veci deo jer ste vi slabiji, ja se cu se s time pomirit. Ali vase dete?"
Pita novinar: Mislite dakle da ce sledeca generacija hteti da to povrati?
Tihic: Da, dete ce hteti  to da vrati. To ce polako izbiti na povrsinu. Sada smo jaci. Ne zelimo svadje. Ali medjunarodna zajednica mora da sprovede pravedno resenje. Svi koji zele da se OHR zatvori ili nisu dobronamerni, ili nemaju pojma.

Dakle Tihic priznaje:
-da indoktriniraju svoju mladu generaciju za taj scenarij.
-da ne priznaje Dejton
-da ako zapad ne radi po njihovom snosi odgovornost za novo krvoprolice

Recimo da u zemlji “Fantaziji ima 1000 sela na povrsini od 30’000 km kvadratnih, I jedan velegrad na povrsini od nek bude 300 km kvatdratnih. U tim Selima zive 500'000 plavih ljudi, u velegradu million zelenih. Mora dakle pod vlast grada 20200 km kvadratnih, jer zelenih ima duplo vise? HALLOO?

Bosnjaci imaju prostora bas onoliko koliko im je dosada uvek bilo dovoljno. Zasto zele teritorije gde nisu vecina?Huh?

Dakle pokazuju svu svoju okupatorsku narav, da sanjaju nove age i begove, drugi da crnce a oni da pokupe kajmak. I naravno time da predstavljaju opasnost po srpski narod.

Kaj je bilo bre?
Maki vas kralj
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #8 poslato: 26. 01. 2012. 05:44 »
Podeli temuIdi gore

Vi ne priznajete dejton... ja bih rekao da Srbi moraju cuvati tenkove i bagere. Nazalost.  Kafica

Kaj je bilo bre?
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 26. 01. 2012. 05:47 »
Podeli temuIdi gore

Citao sam intervju na nemackom u Standardu. Koje obmane....

Naziva Dejton nepravednim resenjem, te preti srpskom narodu. Kazu da Srbi imaju 50% BiH, ali da su samo trecina populacije pa kaze novinaru: "Znate, ako vi i ja imamo komad zemlje, a ja uzmem veci deo jer ste vi slabiji, ja se cu se s time pomirit. Ali vase dete?"
Pita novinar: Mislite dakle da ce sledeca generacija hteti da to povrati?
Tihic: Da, dete ce hteti  to da vrati. To ce polako izbiti na povrsinu. Sada smo jaci. Ne zelimo svadje. Ali medjunarodna zajednica mora da sprovede pravedno resenje. Svi koji zele da se OHR zatvori ili nisu dobronamerni, ili nemaju pojma.

Dakle Tihic priznaje:
-da indoktriniraju svoju mladu generaciju za taj scenarij.
-da ne priznaje Dejton
-da ako zapad ne radi po njihovom snosi odgovornost za novo krvoprolice

Recimo da u zemlji “Fantaziji ima 1000 sela na povrsini od 30’000 km kvadratnih, I jedan velegrad na povrsini od nek bude 300 km kvatdratnih. U tim Selima zive 500'000 plavih ljudi, u velegradu million zelenih. Mora dakle pod vlast grada 20200 km kvadratnih, jer zelenih ima duplo vise? HALLOO?

Bosnjaci imaju prostora bas onoliko koliko im je dosada uvek bilo dovoljno. Zasto zele teritorije gde nisu vecina?Huh?

Dakle pokazuju svu svoju okupatorsku narav, da sanjaju nove age i begove, drugi da crnce a oni da pokupe kajmak. I naravno time da predstavljaju opasnost po srpski narod.

taj novi ratni scenario koji pripremaju muslimani je vec poznat....konstantno prijete ratom a nisu ni svjesni da u slucaju njihove nove ratne avanture  ono sto ostane od muslimana ce moci stati pod suncobran od jelen piva.... v^s
Maki vas kralj
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #10 poslato: 26. 01. 2012. 05:49 »
Podeli temuIdi gore

taj novi ratni scenario koji pripremaju muslimani je vec poznat....konstantno prijete ratom a nisu ni svjesni da u slucaju njihove nove ratne avanture  ono sto ostane od muslimana ce moci stati pod suncobran od jelen piva.... v^s

Evo prijavio sam se za kurs upravljenje bagerima... izgleda lako al je vrlo zajebano... te nove tehnologije...  Grin

Kaj je bilo bre?
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 16.0.912.77 Chrome 16.0.912.77

« Odgovor #11 poslato: 26. 01. 2012. 05:51 »
Podeli temuIdi gore

Pa i karadžić je obećavao da će muslimane koji prežive potovariti u par autobusa i poslati u Tursku pa kako vidiš nije uspio  Ne Ne Ne Ne Ne Ne

Samo nemojte zaboraviti da ovo nije 92. i da nema JNA i da u se naivne b a l i j e  naučile pameti i ne vjeruju previše kumovima Ne Ne Ne
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 26. 01. 2012. 05:59 »
Podeli temuIdi gore

To nindža :

Šta kome nije jasno...
Muslimani su dobili kvalitet teritorije, vrednosti 70 % BiH sa hrvatima i preko 85 %.
Sada bi muslimani kad su dobili kvalit željeli i kvantitet.
Gospodine tihiću niste jači a vaša deca će isto proći kao i džihadlije od 1991.-1995. ako budu insistirali na Vašim nebulozama i nebulozama pisca islamske deklaracije.

Jasno je da muslimani hoće srpske teritorije, isto kao pre 20 ili 50 ili 100 ili 200 ili neku stotinu godina više.
Srbi ne trebaju indoktrinirati svoju decu samo pustiti da pogledaju malo muslimanske informativne emisije.
I Da, gospodine tihiću RS je Srpski entitet kojeg su srbi stvorili i odbranili a slični Vama proterali preko 800000 srba i na žalosti džihadlija samo ojačali jedinu nam RS.

Il si, znaš već šta Wink !

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #13 poslato: 26. 01. 2012. 06:09 »
Podeli temuIdi gore

Čija je zemlja bila prije turske okupacije?

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
Dilajla
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #14 poslato: 26. 01. 2012. 08:51 »
Podeli temuIdi gore

Čija je zemlja bila prije turske okupacije?
Bosnjacka  Kafica  bar je to jasno.
Stranice: [1] 2 3 ... 5   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 18. 05. 2012. 05:42