u nekom normalnom svijetu bi bilo humanije da mu je pucao u noge, medjutim svjet u kojem zivimo nije normalan a ni pretjerano human. zbog toga ja se stavljam na stranu policajca. kriminalac je odbio upustva policajaca i okrenuo se prema policajcu sa oruzjem u ruci. sta bi bilo dalje ne znamo, ono sto znamo je da je policajac procjenio da postoji realna opasnost i reagovo. u takvim situacijama prorade emocije, adrenalin i sve ostalo a tesko je u tih par sekundi detaljno preispitati situaciju i adekvatno reagovati. tu proradi instinkt i obuka kroz koju je prosao policajac. u ovom slucaju najveca zrtva je policajac, covjek se nasao u poziciji koju niko normalan ne zeli (kriminalac je birao kako ce i sta ce), ubjedjen sam da su obucavani da tako reaguju. zivot policajca koji radi svoj posao ili kriminalca koji se onako ponasa nikad nece biti dilema kod mene.
ti si postavio svoje razmišljanje kao da je ovaj ubijeni hladnokrvno rasuđivao šta će učiniti. međutim, jasno je iz prikazanog da nije bio uračunljiv. moguće da je bio pijan, da je bio u stanju nervnog rastrojstva (ja sam takav jednom razbio svoj laptop - srećom bio je star),.... a njih je i dalje bilo preko nekoliko. 1 tip sa onim "oružjem" nije mogao nauditi nijednom od njih, pa će se postaviti pitanje kompetentnosti policajca. da ne govorim o njegovoj "divljoj" strani - mnogi od njih jedva čekaju da upucaju takvog dripca!
još jednom ponavljam: bude li ovaj nesrećnik imao nekoga u bližoj familiji sa 2 klikera u glavi, policajcu ne gine nečasni otpust i na privatnoj parnici će biti milionski oglobljen! ye beni su američki zakoni, a on je ubio tipa koji nije predstavljao nikakvu realnu opasnost po njega i kolege.