Ako nisi primjetio, nemam nikakvu potrebu niti naviku da se:
- Pozivam na bilo kakav kolektivitet!
- Identifiram s nekim čoporom (nisam životinja).
- Ne tražom zaštitu krda niti od njega zavisim.
Ja sam samostalna osoba, koja nije pod komandom i kontrolom klerofašistzičkih kretena , nego jedinka koja ima svoj privatni život i svijet koji ne želi djeliti s nikakvim izmanipuliranim čoporom.
Tebi je to teško razumjeti , jel tako ?
Eee da vidimo ko je to jedinka iz redova izmanipulisanog copra???

„Dovoljno puta ponovljena laz,.... laz postaje istina”
Autor ove konstrukcije bio je Jozef Gebels, ministar propagande u vladi Adolfa Hitlera koji se sluzio mnogo puta s tom strategijom laganja u Hitlerovoj Njemackoj.
Jedne prilike Jozef Gebels je rekao i sledeće:
„Najvestije plasirana laz postace istina ako u plasiranoj laži ubacimo malo i opstepoznate istine”.
Iz ove 2 Gebelsove strategije laganja uzeli su i iskonstruisali su muslimani od 1993g alias „bosnjaci” mnoooogo lazi ali jedna laz -konstrukciju se evo godinama stalno vrti medj muslimanima a koja je medj njima veoma efektna ...a sve po ugledu na Gebelsa da tu iskonstrusianu laz dovoljno puta ponove da Srpski narod(kompletno)ocrne...dakle sve Srbe ne samo one u RS.
Evo te muslim Gebelsovske laz-konstrukcije stare nekoliko godina a s ubaceno malo istine,kako je to Gebels radio...a Muajge praktikuju.
Ova 2 texta sam pokupio i nasao u mnogim muslim ciber diskusijama,ocito je da muslimani alias „bosnjaci” već par godina ekstremno eksploatisu svoju laz-konstrukciju kao da žele da sto vise puta ponove laz da bi laz po Geringu postala istina.
Citat:
"Mi Srbi,lazemo da bi obmanuli sebe,lazemo da nas nije strah....lazemo iz ljubavi i covecnosti,
lazemo zbog postojanja,laz je vid naseg patriotizma i potvrda urodjene inteligencije,lazemo stvaralacki,mastovito,inventivno......Dobrica Cosic roman Deobe"
Naravno ova laz Mujaga po ugledu od Gebelsa nema blage veze s romanom "Deobe" vec Mujage lazu ko (PO)Turci
A evo odakle su muslimani alias „bosnjaci” izvadili delic istine i iskonstrusali laz da bi sve Srbe satanizovali,olajali,ocrnili.mrzili.....itd.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Politika 22.11.03
Ljudska priroda je i zla i opasna
Dušica Milanović: „Maske uma. O ketmanu i ketmanima”
U izdanju beogradske „Narodne knjige” nedavno je izašla knjiga „Maske uma. O ketmanu i ketmanima” Dušice Milanović.
U knjizi je objavljen i intervju sa Dobricom Ćosićem, iz kojeg donosimo odabrani odlomak.
Svojevremeno ste napisali: Lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugog, lažemo iz samilosti, lažemo da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu. Lažemo iz ljubavi i čovečnosti, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.
U svakoj od ovih laži koju ste naveli, po mom mišljenju, sastoji se doza ketmanstva pa bih Vas zamolila da izdvojite one koje Vi sami budete hteli i da sami u njima pronađete mimikriju ili već kako Vi nazivate ovaj fenomen.
– Zahvaljujem Vam na citatu o laži iz nekog mog davnog teksta koji sam zaboravio. Ja nisam od onih pisaca koji toliko vole sebe da pamte sve što su napisali pa ste me sada obradovali mojim razumevanjem laži i tumačenjem njene ontološke i socijalne zasnovanosti.
Na Vaše pitanje o ketmanu i ketmanstvu moguće je dati više odgovora različitog značaja. Odlučujem se za onaj koji verovatno od mene ne očekujete posle dijaloga koje ste sa našim uglednim savremenicima imali o toj temi; moj će odgovor biti razumevanje i pokušaj odbrane ketmana.
Time ne želim da umanjim vrednost govora istine, hrabrost i dostojanstvo u saznavanju i odbrani istine, duševnu lepotu iskrenosti i spontanosti, veličinu martirstva za istinu. Međutim, u ljudskom svetu je oduvek bilo najmanje ljudi koji govore istinu i ono što misle. Duhovna vrednost istinoljublja, ima sve nižu cenu.
U ovom kontekstu, naravno, ne mislim na naučne i fakticitetske istine koje imaju svoje imanentne kriterijume i pragmatičnu funkciju. Civilizacija u kojoj smo i koja nastaje, jeste civilizacija manipulacija, opsena, marketinga, globalno organizovanog i profesionalnog laganja.
A ketman je intelektualni postulat diplomatije oduvek i danas; veština skrivanja istine i svojih cil jeva, proslavljena je u istoriji diplomatije kao najveća politička veština. Služila je i služi ta veština negovorenja onog što jeste i što se misli i slobodi i neslobodi, i zlu i dobru ljudskom.
Ali, da pristupim bliže vašoj tendencioznoj radoznalosti. Da nisam pročitao Vaš roman „Borinski dom”, naš razgovor bi bio znatno ketmanskiji.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dakle, akademik Dobrica Ćosić nije mislio na Srbe, već na celo čovečanstvo,narocito na americku Imperijalnu i zlociancku diplomatiju/drzavu narocito ovih zadnjih 20g.Naravno bo**šnjačka stampa,forumi i historiografija po ugledu na Geringa pokušala ove reči da izvuče iz konteksta i stavi im potpuno drugo značenje...bas onako kako je bila Geringova strategija laganja.
Nista cudnovatno od danasnjih Mujaga/Fata alias "bo**šnjaka" ciji su dedovi u IIsr.dali svoj ogroman doprinos Hitlerovcima i ciji je Gebels bio omiljeni govornik(lazov).