Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 05:52 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Cerić šalje opasnu poruku prijemom porodica optuženih za ratne zločine  (Pročitano 135 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« poslato: 27. 01. 2012. 11:38 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxBoračke organizacije: Cerić šalje opasnu poruku prijemom porodica optuženih za ratne zločine

BANjALUKA - Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić šalje opasnu poruku za Srbe i Hrvate time što je najavio prijem za porodice optuženih za ratne zločine nad srpskim i hrvatskim zatočenicima u sarajevskom logoru "Silos", smatraju predstavnici boračkih organizacija iz Republike Srpske.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić ocijenio je da Cerić na taj način omalovažava logoraše koji su pretrpjeli stravične torture u "Silosu".

"Može se očekivati da će tražiti i bojkot institucija koje su se usudile suditi izvršiocima zločina nad Srbima. Ovakvi Cerićevi potezi vode `arapskom proljeću` da bi sutra srpski i hrvatski narod morao napuštati BiH", rekao je Dukić.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović istakao je da ga od Cerića više ništa ne može iznenaditi poslije niza skandala u kojima poglavar Islamske zajednice u BiH ima glavnu ulogu.

"Reisovo miješanje u ove stvari predstavlja pokušaj indokrinacije i nametanja mišljenja o onome što se dešavalo u proteklom ratu. Ovo nije civilizacijski potez, imajući u vidu šta su logoraši pretrpjeli u `Silosu`", rekao je Mitrović.

Fondacija "Patriotski front" iz Hadžića saopštila je juče da će Cerić primiti porodice optuženih za zločine u logoru "Silos".

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Boracke-organizacije-Ceric-salje-opasnu-poruku-prijemom-porodica-optuzenih-za-ratne-zlocine-125551.html
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #1 poslato: 27. 01. 2012. 11:54 »
Podeli temuIdi gore

TitleBox"SILOS"- KONCENTRACIONI LOGOR ZA SRBE, ZATVOREN NA DANAŠNJI DAN

Logor "Silos" u Tarčinu kod Sarajeva koji je zatvoren 27. januara 1996. godine imao je sve elemente koncentracionog logora Aušvica, koji takođe danas obilježava dan svog zatvaranja, kazala je bivši zatočenik "Silosa" Radojka Pandurević.

Info
11:40   |   27/01/2012

Izvor: SRNA

"U srpskom stratištu `Silos` bila sam 1 339 dana i toliko bi trebalo biti napisano knjiga, jer svaki dan je priča za sebe. Tadašnji aktivni policajci, među kojima su bili Refik Tufo i Enver Dupovac, 28. maja 1992. godine odveli su nas 17 iz sela Raštelica u Tarčinu, gdje smo živjeli, na `informativni razgovor` koji je trajao 1 339 dana", rekla je Pandurevićeva u svjedočenju za Srnu.

Od momenta zatvaranja u "Solosu", u kojem su već bili zatvoreni vojnici uhapšeni u kasarni "Žunovnica", Pandurevićeva je rekla da su stražari sve činili da je, kao pristalicu SDS-a, što više ponize.

"Јa sam im bila za sve kriva. Tukli su me, prijetili da će ubiti i mene i kćerku, čak su me skinuli nagu i isjekli odjeću da nemam šta da obučem, te pucali na mene, nakon čega sam prebačena u bolnicu u Tarčinu", rekla je Pandurevićeva.

Ona je potvrdila da su tadašnji zvaničnici u Vladi RBiH, među kojima su i sadašnji poslanici u parlamentu BiH, dolazili u "Silos" i bili upoznati o dešavanjima u logoru.

"Alija Izetbegović je dva puta bio u blizini `Silosa`. Dolazio je helikopterom, a dolazio je i kada je bila posljednja ofanziva na Hadžiće, kada je pružio podršku svojoj vojsci. Znači, svi su znali za `Silos`", tvrdi Pandurevićeva.

O raspuštanju logora "Silos" zatvorenici su saznali od predstavnika Međunarodnog komiteta Crvenog krsta. Logor je napustila 26. januara 1996. godine, dok su posljednja 42 zatvorenika izašla dan kasnije, čime su konačno zatvorena vrata ovog kazamata.

M.K.
WalterWolf
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #2 poslato: 27. 01. 2012. 03:52 »
Podeli temuIdi gore

Ceric je definitivno moron ali je zasluzio nagradu za nerviranje dodikovaca
miskotes
Veteran foruma
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #3 poslato: 27. 01. 2012. 05:10 »
Podeli temuIdi gore

To nindža :

Politički islam je ovde na delu dugo dugo, nekoliko dekada.
Uvek je bio prisutan na ovom prostoru...
Jedna vjerska grupacija proglašena narodom je jedan od uspjeha.
Ekspanziju doživljava kada je stao uz SDA i bio involviran u muslimanske paravojne formacije.
U zadnjih nekoliko godina je izuzetno politički agresivan.
To i ne čudi, pošto ne postoje sekularne sredine gde su muslimani u većini !

Il si, znaš već šta Wink !

Nezavisna Srpska!!!
Il si, znaš već šta!
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #4 poslato: 27. 01. 2012. 06:54 »
Podeli temuIdi gore

Ajatolah Ceric samo napred,samo tako,to srce voli........ Cool2

Hvala ti ajatolah Ceric,daBOGdadne da tako nastavis i ostanes gde jesi ....sve dok sv eto sto radis ide Srbadiji u prilog,a bogomi ide u prilog i Katolicima.

v^s v^s v^s

{alt}
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 27. 01. 2012. 08:07 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxPandurević: Cerićev šamar srpskim žrtvama logora Silos

SARAJEVO - Sastanak poglavara Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića sa članovima porodica Bošnjaka uhapšenih zbog sumnje da su počinili ratne zaločine u zatvoru "Silos" u Tarčinu šamar je srpskim žrtvama i atak na Dejtonski mirovni sporazum, smatra poslanik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Aleksandra Pandurević.

"Ne iznenađuje me takav potez reisa Cerića. Međutim, zaista je degutantno u svemu tome i što izlazi izvan okvira svake vjerske tolerancije, razuma i stvaranja uslova za pomirenje jeste činjenica da je reis Islamske zajednice primio te porodice na dan kada je rasformiran 'Silos' u Tarčinu", rekla je Pandurevićeva.

Prema njenim riječima, Cerić je mogao članove porodica tih Bošnjaka da primi bilo koji drugi dan, a ovim činom je potvrdio samo ono što rade i političari u Federaciji BiH koji su izdvojili enormna budžetska sredstva za pomoć tim licima koja su osumnjičena za ratne zločine.

"Ne bi me iznenadilo da članove tih porodica sutra primi i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. To, nažalost, potvrđuje da ne samo Islamska vjerska zajednica već ni politički faktori u FBiH nisu spremni da priznaju bilo kakav zločin, pa i onaj koji je čak i Haški tribunal procesuirao i pod određenom oznakom vratio u BiH na procesuiranje", istakla je Pandurevićeva.

Ona je ukazala na dosljednost kod bošnjačkih politički faktora i Islamske vjerske zajednice da nikad neće biti spremni da priznaju nijedan zločin nad srpskim stanovništvom, čime se nastavlja provođenje antidejtonske politike.

"To je još jedan pokazatelj zašto mi iz Republike Srpske treba da preispitamo odnose i da se isto tako zaštitnički ponašamo prema onima koje na pravdi Boga optuži Tužilaštvo BiH, a sudi Sud BiH", pojasnila je Pandurevićeva.

Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić primio je danas u Sarajevu članove porodica osam Bošnjaka koji su novembra prošle godine uhapšeni u Hadžićima, u blizini Sarajeva, po nalogu Tužilaštva BiH zbog sumnje da su počinili ratni zločin u zatvoru "Silos" u Tarčinu.

Optužnica za zločine u Tarčinu podignuta je protiv Mustafe Đelilovića, Fadila Čovića, Mirsada Šabića, Nezira Kazića, Bećira Hujića, Halida Čovića, Šerifa Mešanovića i Nermina Kalembera.

U optužnici je navedeno da je u različitom vremenskom trajanju od jednog do 1.334 dana u logoru "Silos" protivpravno zatvoreno najmanje 500 civila srpske nacionalnosti, kao i najmanje 90 osoba hrvatske nacionalnosti.

U prostorijama Osnovne škole "9. maj" u Pazariću bilo je zatvoreno najmanje 140 Srba, a u magacinima kasarne "Krupa" u Zoviku najmanje 150 Srba i 30 Hrvata.

U optužnici se navodi da su zatvoreni civili bili izloženi nečovječnom postupanju, mučenju, namjernom nanošenju snažnog tjelesnog ili duševnog bola, nanošenju velikih patnji i povreda tjelesnog integriteta ili zdravlja, oduzimanju prava na pravično suđenje, kao i prisiljavanju na prinudni rad.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Pandurevic-Cericev-samar-srpskim-zrtvama-logora-Silos-125663.html
Kapetan
Redovni član

Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #6 poslato: 27. 01. 2012. 11:24 »
Podeli temuIdi gore

Cerić upravo radi nama veliku uslugu, pokazivajući ono šta sarajevski talibani u vidu SDP-a pokušavaju da sakriju.
Zmaj
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 16.0.912.77 Chrome 16.0.912.77

« Odgovor #7 poslato: 27. 01. 2012. 11:30 »
Podeli temuIdi gore

Cerić upravo radi nama veliku uslugu, pokazivajući ono šta sarajevski talibani u vidu SDP-a pokušavaju da sakriju.

Cerić radi upravo kontru četnicima u vidu snsd-a
Kapetan
Redovni član

Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #8 poslato: 27. 01. 2012. 11:41 »
Podeli temuIdi gore

Cerić radi upravo kontru četnicima u vidu snsd-a
Četnici u SNSD-u???
Koliko znam Četnici se zalažu za monarhiju, oni ne priznaju republičko uređenje. Cilj im je dovođenje na vlast legitimnog prestolonaslednika iz dinastije Karađorđevića.
Djelovanje Dodika ide u suprotnu stranu četničkoj idelogiji, koja je definisana prema nekim istorijskim događajima i tradicijama.
Naravno za vas iz Federacije svako ko je protiv sarajevske politike odmah se proglašava Četnikom, jer za razliku od Srba vi tu riječ smatrate uvredom i dovodite u kontekst ružnih osobina.
Zar efendija Cerić nije vjerski vođa, valjda bi mu trebalo biti važnije briga o duševnom zadovoljstvu svojih vjernika i problemi sa Vehabijama, nego da se isključivo bavi olitičkim pitanjima. Ako hoće da se bavi politikom, neka organizuje političku stranku i nastupi na izborima.
Kakva je logika u navodnoj "građanskoj i multietničkoj državi" o kojoj priča sarajevska politička scena, ako je glavni potparol skoro svih bošnjačkih stranaka vjerski vođa Cerić?Huh?
Ne ide šerijat zajedno sa sekularnom državom.
Zmaj
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 27. 01. 2012. 11:42 »
Podeli temuIdi gore

Četnici u SNSD-u???
Koliko znam Četnici se zalažu za monarhiju, oni ne priznaju republičko uređenje. Cilj im je dovođenje na vlast legitimnog prestolonaslednika iz dinastije Karađorđevića.
Djelovanje Dodika ide u suprotnu stranu četničkoj idelogiji, koja je definisana prema nekim istorijskim događajima i tradicijama.
Naravno za vas iz Federacije svako ko je protiv sarajevske politike odmah se proglašava Četnikom, jer za razliku od Srba vi tu riječ smatrate uvredom i dovodite u kontekst ružnih osobina.
Zar efendija Cerić nije vjerski vođa, valjda bi mu trebalo biti važnije briga o duševnom zadovoljstvu svojih vjernika i problemi sa Vehabijama, nego da se isključivo bavi olitičkim pitanjima. Ako hoće da se bavi politikom, neka organizuje političku stranku i nastupi na izborima.
Kakva je logika u navodnoj "građanskoj i multietničkoj državi" o kojoj priča sarajevska politička scena, ako je glavni potparol skoro svih bošnjačkih stranaka vjerski vođa CerićHuh??
Ne ide šerijat zajedno sa sekularnom državom.

jest tebi cerić izgleda gudno negdje Cheesy
Kapetan
Redovni član

Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #10 poslato: 28. 01. 2012. 12:01 »
Podeli temuIdi gore

jest tebi cerić izgleda gudno negdje Cheesy
Ja sam za to da se političari bave politikom, a vjerski službenici vjerom.
Ako vi hoćete da vam Cerić bude glavni vođa poput Homenija u Iranu, izvolite, ali u tom slučaju možete zaboraviti da ćemo podržavati zajedničku državu sa onima koji bi radije šerijat nego neko normalno civilno uređenje države.
Ako je efendiji Ceriću politika draža od vjere, neka fino skine "mantil" i osnuje stranku, sigurno bi bio uspješan među Bošnjacima.
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 28. 01. 2012. 10:13 »
Podeli temuIdi gore

Ja sam za to da se političari bave politikom, a vjerski službenici vjerom.
Ako vi hoćete da vam Cerić bude glavni vođa poput Homenija u Iranu, izvolite, ali u tom slučaju možete zaboraviti da ćemo podržavati zajedničku državu sa onima koji bi radije šerijat nego neko normalno civilno uređenje države.
Ako je efendiji Ceriću politika draža od vjere, neka fino skine "mantil" i osnuje stranku, sigurno bi bio uspješan među Bošnjacima.

Ja sam za to da se političari RS bave s onim za sta su placeni i sta im pise u opisu posla.Osim toga...i izmedju ostaloga... da sve Srbe osudjene ili im se sudi u/od strane nasih nepriajtelja i njihovih nepriajteljskih sudova,poput neleganog tzv."sud BiH" "Ad hok Haski Trabunal" da nasi politicari sve te Srbe koliko se god moze da im se pomogne kao i njihovim familijama i da te presude/sudakanja od neprijateljskih sudova proglasi nistavnima.

{alt}
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 29. 01. 2012. 10:12 »
Podeli temuIdi gore

Ja sam za to da se političari RS bave s onim za sta su placeni i sta im pise u opisu posla.Osim toga...i izmedju ostaloga... da sve Srbe osudjene ili im se sudi u/od strane nasih nepriajtelja i njihovih nepriajteljskih sudova,poput neleganog tzv."sud BiH" "Ad hok Haski Trabunal" da nasi politicari sve te Srbe koliko se god moze da im se pomogne kao i njihovim familijama i da te presude/sudakanja od neprijateljskih sudova proglasi nistavnima.

Pa zar to i ne rade ama baš sve što si opisao  Pitam se
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 18. 05. 2012. 05:28