Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 05:59 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Dodik: Makedonija razumije situaciju u BiH  (Pročitano 104 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« poslato: 27. 01. 2012. 08:08 »
Podeli temuIdi gore

TitleBox
SKOPLJE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je makedonskom predsjedniku Đorđu Ivanovu za dobar odnos makedonske države prema nacionalnoj zajednici Srba, čiji predstavnici su prisustvovali njihovom današnjem sastanku u Skoplju.

"Makedonske vlasti su Dan Svetog Save proglasili državnim praznikom što je na fonu jačanja prijateljskih odnosa mekedonskog i srpskog naroda", rekao je Dodik.

On je potvrdio da je na sastanku s makedonskim predsjednikom iskazana potreba za većom privrednom i kulturnom saradnjom, kao i saradnjom na planu obrazovnih i zdravstvenih institucija i da će u tom pogledu biti ubrzane aktivnosti.

Predsjednik RS je istakao da je sastanak protekao u prijateljskoj atmosferi i da Makedonija razumije situaciju u BiH i Republici Srpskoj.

"Razmijenili smo mišljenja o razvoju situacije u čitavom regionu, približavanju EU i problemima sa kojima je EU suočena, kao i o načinima na koji mi procjenjujemo da će se stvari dalje odvijati", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske kaže da je njegov makedonski kolega upoznat sa situacijom u BiH, jer se kao profesor na fakultetu direktno bavio Dejtonskim sprorazumom.

"To je bila prilika da se direktno razgovara o detaljima koje malo ko van BiH poznaje kao predsjednik Makedonije", rekao je Dodik.

Predsjednik RS je rekao da je pozvao makedonskog kolegu da posjeti Republiku Srpsku, te da je Ivanov obećao da će prilikom prvog dolaska u BiH posjetiti Banjaluku.

"To će na neki način biti kruna naših odnosa", rekao je Dodik.

Dodaje da je tokom susreta upoznat sa  implementacijom Ohridskog sporazuma, koji je potpisan nakon sukoba između albanske zajednice i makedonske države.

Predsjednik RS je naveo da će sa makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim razgovarati o privrednim i ekonomskim pitanjima.

"Gruevski je ranije boravio u Banjaluci i tada smo započeli razgovore. Danas će biti prilika da to još više produbimo i da na pravi način postavimo određene moguće oblike privredne saradnje", rekao je Dodik.

Predsjednik Dodik je naveo da privredna razmjena između Makedonije i Republike Srpske nije impozantna, ali da Srpska bilježi veći uvoz iz Makedonije, nego što ima izvoz.

"Razgovaraćemo o ekonomskoj situaciji. Želim da se upoznam na koji način makedonska Vlada reaguje na izazove svjetske ekonomske krize i na koji način misli da prilagodi svoju ekonomiju izazovima još veće krize u periodu koji dolazi", rekao je Dodik.

On je istakao da je Makedonija danas stabilna zajednica, koja ima izazove ekonomske prirode. Kao i čitav region, suočena je sa potrebama privrednog rasta i potrebama novog zapošljavanja.

"U okviru toga vidljivi su napori makedonske Vlade da privuče strane investicije i na taj način riješi  veoma visoku stopu nezaposlenosti", rekao je Dodik.

Takođe je najavio da će na večerašnjoj Svetosavskoj akademiji u Skoplju uputiti poruke prijateljstva makedonskoj državi i narodu, kao i potrebe daljeg jačanja prijateljstva među narodima na tragu onoga što je Sveti Sava sprovodio kao svoju misiju.

"Poznato je da Svetog Savu poštuju i cijene ne samo pripadnici srpskog naroda kome je pripadao, već i svi drugi narodi. Saradnja među ljudima i među državama bili su osnova misionarske uloge Svetog Save", rekao je predsjednik Dodik.

Na svečanost, koja će početi u 19 časova u zgradi Makedonske opere i baleta, osim Dodika, govoriće i makedonski predsjednik Đorđe Ivanov, koji je i pokrovitelj obilježavanja Dana srpske zajednice u Makedoniji.

Besjedu o Svetom Savi kazivaće poznati srpski dramaturg i režiser Siniša Kovačević.

U delegaciji Republike Srpske, koja  boravi u Skoplju, nalazi se i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Makedonija-razumije-situaciju-u-BiH-125658.html
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #1 poslato: 28. 01. 2012. 08:31 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxDodik: Dijelimo zajedničku prošlost, ali i viziju budućnosti

SKOPLJE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je sa večerašnje Svetosavske akademije u Skoplju poruke prijateljstva makedonskoj državi i narodu, kao i potrebe daljeg jačanja prijateljstva među narodima na tragu onoga šta je Sveti Sava sprovodio kao svoju misiju.

Podsjetivši da Srbi širom svijeta održavaju skupove na kojima se sjećaju lika i djela prvog srpskog prosvetitelja, predsjednik Dodik izrazio je zadovoljstvo što se tim svečanostima pridružuju i predstavnici drugih naroda.

On je rekao da mu je drago što srpska zajednica u Makedoniji gaji dobre odnose sa makedonskim narodom i zahvalio makedonskom predsjedniku Đorđu Ivanovu na njegovoj ulozi u poboljšanju tih odnosa.

"Sa narodima bivše Jugoslavije dijelimo zajedničku prošlost, ali i viziju budućnosti", poručio je predsjednik Dodik u obraćanju gostima na Svetosavskoj akademiji, koja je održana u zgradi Makedonske opere i baleta.

Predsjednik Dodik naglasio je da RS želi da gradi paralelne odnose sa Srbijom, ali i međusobne veze sa drugim narodima u regionu.

"Poznato je da Svetog Savu poštuju i cijene ne samo pripadnici srpskog naroda kome je pripadao, već i svi drugi narodi. Saradnja među ljudima i među državama bili su osnova misionarske uloge Svetog Save", rekao je predsjednik RS.

Predsjednica Narodne skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović poručila je srpskom narodu u Makedoniji da poštuje svoju državu, ali i svoj jezik, kulturu i tradiciju.

Čestitajući nacionalni praznik srpskoj zajednici u Makedoniji, Ivanov je rekao da ono što je sveti Kliment Ohridski za makedonski narod to Sveti Sava za srpski narod, odnosno nepresušni izvor vjere, nade i ljubavi prema Bogu, ka sebi, bližnjima, duhovna trgava i putokaz ka budućnosti ispunjenoj slobodom, humanizmom, blagostanju i napretku.

"Želim da znate da je Republika Makedonija ponosna na srpsku zajednicu, koja je ustavno priznata i cijenjena u društvu i uživa sva prava. Naš zavjet je da i u budućnosti gradimo mostove prijateljstva među dva prijateljska naroda i dvije zemlje i da zajedno koračamo ka našoj evropskoj budućnosti, gradeći pri tom budućnost našeg regiona", istakao je Ivanov.

Besjedu o Svetom Savi kazivao je poznati srpski dramaturg i režiser Siniša Kovačević.

Za srpsku zajednicu u Makedoniji danas je nacionalni praznik - Dan Svetog Save, koji je, prema Zakonu o praznicima, neradni dan.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Dijelimo-zajednicku-proslost-ali-i-viziju-buducnosti-125686.html
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #2 poslato: 28. 01. 2012. 08:31 »
Podeli temuIdi gore

pa ako makedonci nisu srbi,sta su onda....? Grin
Dilajla
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #3 poslato: 28. 01. 2012. 10:38 »
Podeli temuIdi gore

Da nije slucajno pricao sa albanskim predstavnicima,.. cim ga neko tamo razumije
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #4 poslato: 28. 01. 2012. 09:03 »
Podeli temuIdi gore

Moja malenkost ,zapoceo sam se interesovati za politiku bas u Juznoj Srbiji ,Brozovoj "makenodija'
kada sam sluzio JNA u Prilep,Ohrid,Bitola.

I dodjem u Prilep kao regrut...nakon nekih mesec dana mogao sam izaci u grad(nakon polaganja zakletve).I izadjem u grad....s drugovima njih nekoliko ....kad tamo neki ostaci neke kule vele "Markova Kula" ...kakvog Marka,pitam...vele Marka Kraljev(ski)....ja onako zblanut setim se pesmica iz skole osnovne o Marku Kraljevicu....i onako zblanut pitam je'i to mozda onaj Kraljevic Marko....vele tako nesto...valjda odgovori mi sredovecan covo,izgubljeni Srbin kojega su Brozomorni zlikovci nakon IIsr.RASrbili.
Moja malenkost hhmmm kosmar u glavi...i pitam se :Kako P mu M Marko Kraljevic silni Srbski junak ... a nije mu grob/spomenici u Srbiji??? Joj Joj Joj Joj Sokiran Sokiran Sokiran Pitam se Pitam se Pitam se

Kula Marka Kraljevica,najpoznatijeg srBskog epskog junaka
http://sh.wikipedia.org/wiki/Markovi_Kuli

Nakon Prilepa u prekomandu lep grad biser ...i tako izadjem u grad ..kad opet za mene zbunjenost,totalna rasomoniajda u glavi i mozgu...saznam da je ova crkva/manastir ustvari Srbska
ostavstina,kultura.

Ohrid
http://i105.photobucket.com/albums/m235/Vlastimir/crkva_zaum.jpg

http://www.rastko.rs/projekti/cm/1/vpetkovic-spomenici_l.html

Nakon Ohrida prekomanda u Bitol....izadjem u grad,leto bijase...setaj setaj kad naletim na ovo groblje Srbskih junaka

Srpsko vojničko groblje u Bitolju
http://www.panoramio.com/photo/24305395

Mozete zamisliti ....kakav kosmar za mlada Srbina nakon svega ovoga je sve ovo izazvalo u maldjanoj glavi.
Odluzim JNA i kuci ...a onda zapocnem zapitkivati i istrazivati ...kad zapoce mi kosa na glavi/telu da se dize  od besa saznajuci,sklapajuci mozaik celokupne istine bolje reci celokupne zlocinacke genocidne zlorabote AUgarskog spile ,medjunarodnog hohsatplera zlikovca koji se odazivao po nadimku "Tito".

{alt}
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 16.0.912.77 Chrome 16.0.912.77

« Odgovor #5 poslato: 29. 01. 2012. 10:25 »
Podeli temuIdi gore

Moja malenkost ,zapoceo sam se interesovati za politiku bas u Juznoj Srbiji ,Brozovoj "makenodija'
kada sam sluzio JNA u Prilep,Ohrid,Bitola.

I dodjem u Prilep kao regrut...nakon nekih mesec dana mogao sam izaci u grad(nakon polaganja zakletve).I izadjem u grad....s drugovima njih nekoliko ....kad tamo neki ostaci neke kule vele "Markova Kula" ...kakvog Marka,pitam...vele Marka Kraljev(ski)....ja onako zblanut setim se pesmica iz skole osnovne o Marku Kraljevicu....i onako zblanut pitam je'i to mozda onaj Kraljevic Marko....vele tako nesto...valjda odgovori mi sredovecan covo,izgubljeni Srbin kojega su Brozomorni zlikovci nakon IIsr.RASrbili.
Moja malenkost hhmmm kosmar u glavi...i pitam se :Kako P mu M Marko Kraljevic silni Srbski junak ... a nije mu grob/spomenici u Srbiji??? Joj Joj Joj Joj Sokiran Sokiran Sokiran Pitam se Pitam se Pitam se

Kula Marka Kraljevica,najpoznatijeg srBskog epskog junaka
http://sh.wikipedia.org/wiki/Markovi_Kuli

Nakon Prilepa u prekomandu lep grad biser ...i tako izadjem u grad ..kad opet za mene zbunjenost,totalna rasomoniajda u glavi i mozgu...saznam da je ova crkva/manastir ustvari Srbska
ostavstina,kultura.

Ohrid
http://i105.photobucket.com/albums/m235/Vlastimir/crkva_zaum.jpg

http://www.rastko.rs/projekti/cm/1/vpetkovic-spomenici_l.html

Nakon Ohrida prekomanda u Bitol....izadjem u grad,leto bijase...setaj setaj kad naletim na ovo groblje Srbskih junaka

Srpsko vojničko groblje u Bitolju
http://www.panoramio.com/photo/24305395

Mozete zamisliti ....kakav kosmar za mlada Srbina nakon svega ovoga je sve ovo izazvalo u maldjanoj glavi.
Odluzim JNA i kuci ...a onda zapocnem zapitkivati i istrazivati ...kad zapoce mi kosa na glavi/telu da se dize  od besa saznajuci,sklapajuci mozaik celokupne istine bolje reci celokupne zlocinacke genocidne zlorabote AUgarskog spile ,medjunarodnog hohsatplera zlikovca koji se odazivao po nadimku "Tito".

Matovilo jel ti poznato kao i od čega je poginuo Kraljević Marko  Pitam se
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #6 poslato: 29. 01. 2012. 08:35 »
Podeli temuIdi gore

Matovilo jel ti poznato kao i od čega je poginuo Kraljević Marko  Pitam se
Suljice,Mujice  Pitam se
Po jednoj od nekoliko verzija,poginuo je tako sto mu se djoko/cuna naglo digla...opalila ga po celu i eto tako Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha....za sve je kriva neka bula yebozovna. Sokiran

{alt}
zelengradjanin
Počasni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #7 poslato: 29. 01. 2012. 08:46 »
Podeli temuIdi gore

Suljice,Mujice  Pitam se
Po jednoj od nekoliko verzija,poginuo je tako sto mu se djoko/cuna naglo digla...opalila ga po celu i eto tako Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha....za sve je kriva neka bula yebozovna. Sokiran

Cheesy Cheesy Cheesy Cool2
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 16.0.912.77 Chrome 16.0.912.77

« Odgovor #8 poslato: 29. 01. 2012. 10:58 »
Podeli temuIdi gore

Suljice,Mujice  Pitam se

Eto vidiš da ti junake kurac ubija  Umro od smijeha Umro od smijeha Umro od smijeha
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 18. 05. 2012. 05:08