Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 06:35 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 ... 39   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Да ли је Хрватска геноцидна творевина?  (Pročitano 4819 puta)
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 10.0.648.204 Chrome 10.0.648.204

« poslato: 31. 01. 2012. 03:27 »
Podeli temuIdi gore

ОК, сви смо свјесни геноцида који је починила Хрватска у Другом свјетском рату над Србима, Јеврејима и Ромима и то је допријенило данашњој етничкој слици Хрватске, а геноцид и етничко чишћење је довршено уз помоћ геноцидне акције Олуја , означене као удружени злочиначки подухват, мада је свима јасно по Туђмановим ријечима да је план био да ''Срби заувијек нестану'' - што је дефинитвно геноцид...

Сад ме занима да ли је Хрватска геноцидна држава, нарочито по мјерилима која се чују из муслиманског дијела Федерације, па и непаметних ликова из Београда типа Чеда-беда и слични малоумници....?

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #1 poslato: 31. 01. 2012. 04:38 »
Podeli temuIdi gore

Pa vidi ovako...
Kod određivanja toga da li je neka država "genocidna" ili nije, najvažniji i jedini relevantan faktor je faktor vremenske odredinice.

Dakle, da bismo bili objektivni, moramo veoma precizno da utvrdimo vremenski okvir u kojem se "genocid" dešavao. A to izgleda ovako: sve ono što se dešavalo pre i posle jula 1995. godine, bez obzira na obim i nameru, u većoj meri potpada pod "incident", a u izuzetno retkim slučajevima čak i pod "zločin".
Sve ono što se dešavalo isključivo tokom jula 1995., bez obzira na obim i nameru, jeste "genocid".

Iz ovakve nedvosmisleno objektivne metodologije utvrđivanja "genocidnosti", može se izvući jedinstveni zaključak da su sve druge države, a pre svega one na prostoru bivše SFRJ, u stvari "incidentne" i tek u retkim slučajevima "zločinačke", dok su Srbija, baš kao i Republika Srpska - "genocidne".

Naravno, jedina dva izuzetka koja potvrđuju goreuspostavljeno pravilo jeste vremenski period u kojem su Džejbijeve hrvatske komunjare pobile nevine ustaše kod Blajburga. Za razliku od Jasenovca i drugih stratišta po NDH, koji su u većoj meri bili "incident", a veoma retko čak i "zločin" - za Blajburg je nedvosmisleno utvrđeno (po Žerjaviću) da je bio "genocid".
Drugi izuzetak je - naravno - "genocid" koji su ćetnici počinili nad nevinim muslimanima u NDH.
(Oko "genocida" nad OVK se još vodi rasprava jer još nije utvrđeno da li je plan "Potkovica" smislio Miloševiqi, ili bugarski MIP)  Cool2

Zaključak se nameće sam. RS je "genocidna" u istoj onoj meri u kojoj je "genocidna" bila i Titova Jugoslavija, te Srbija za vreme II S.R., dok su njome vladali ćetnici. Kad sam bio mlad

Nadam se da sam ti sada do tančina objasnio sve vezano za "genocid" i dao odgovor na tvoje bespotrebne dileme da li je Hrvatska genocidna tvorevima.
I duboko sam ubeđen da će mnogi diskutanti da se slože sa ovim objektivnim pristupom datoj problematici.

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Manitu_
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« Odgovor #2 poslato: 31. 01. 2012. 04:43 »
Podeli temuIdi gore

Pa vidi ovako...
Kod određivanja toga da li je neka država "genocidna" ili nije, najvažniji i jedini relevantan faktor je faktor vremenske odredinice.

Dakle, da bismo bili objektivni, moramo veoma precizno da utvrdimo vremenski okvir u kojem se "genocid" dešavao. A to izgleda ovako: sve ono što se dešavalo pre i posle jula 1995. godine, bez obzira na obim i nameru, u većoj meri potpada pod "incident", a u izuzetno retkim slučajevima čak i pod "zločin".
Sve ono što se dešavalo isključivo tokom jula 1995., bez obzira na obim i nameru, jeste "genocid".

Iz ovakve nedvosmisleno objektivne metodologije utvrđivanja "genocidnosti", može se izvući jedinstveni zaključak da su sve druge države, a pre svega one na prostoru bivše SFRJ, u stvari "incidentne" i tek u retkim slučajevima "zločinačke", dok su Srbija, baš kao i Republika Srpska - "genocidne".

Naravno, jedina dva izuzetka koja potvrđuju goreuspostavljeno pravilo jeste vremenski period u kojem su Džejbijeve hrvatske komunjare pobile nevine ustaše kod Blajburga. Za razliku od Jasenovca i drugih stratišta po NDH, koji su u većoj meri bili "incident", a veoma retko čak i "zločin" - za Blajburg je nedvosmisleno utvrđeno (po Žerjaviću) da je bio "genocid".
Drugi izuzetak je - naravno - "genocid" koji su ćetnici počinili nad nevinim muslimanima u NDH.
(Oko "genocida" nad OVK se još vodi rasprava jer još nije utvrđeno da li je plan "Potkovica" smislio Miloševiqi, ili bugarski MIP)  Cool2

Zaključak se nameće sam. RS je "genocidna" u istoj onoj meri u kojoj je "genocidna" bila i Titova Jugoslavija, te Srbija za vreme II S.R., dok su njome vladali ćetnici. Kad sam bio mlad

Nadam se da sam ti sada do tančina objasnio sve vezano za "genocid" i dao odgovor na tvoje bespotrebne dileme da li je Hrvatska genocidna tvorevima.
I duboko sam ubeđen da će mnogi diskutanti da se slože sa ovim objektivnim pristupom datoj problematici.

Da ne duzim potpisujem sve sto si napisao . Kratko i jasno ali dosta toga receno .
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« Odgovor #3 poslato: 31. 01. 2012. 04:48 »
Podeli temuIdi gore

Da ne duzim potpisujem sve sto si napisao . Kratko i jasno ali dosta toga receno .

Nisi ni morao da se oglašavaš.
Znam ja da se ti potpisuješ ispod svega ovoga.
I ne samo ti... 

Joj Joj Joj Joj
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 16.0.912.77 Chrome 16.0.912.77

« Odgovor #4 poslato: 31. 01. 2012. 04:52 »
Podeli temuIdi gore

Хм, не могу се сложити с вама...ја дубоко вјерујем да моји добри сусједи , мерхаметли Муслимани, знају да се у Хрватској десио геноцид и то најнесумњивији од свих геноцида на овим просторима - па ме сад занима, зашто Муслимани из Федерације , не само да Хрватску не зову ''геноцидном творевином'' , него су ушли у војни савез са геноцидном Хрватском...? Да није у питању кукавичлук? Или је у питању додворавање? Или можда мисле да је убијање Срба природан и пожељан процес и да убијање дехуманизованих Срба никако не може бити геноцид, па чак ни кажњиво кривично дјело?  Pitam se

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 31. 01. 2012. 04:53 »
Podeli temuIdi gore

Namože biti genocid ako se neki narod dobrovoljno iselio   Ne Ne Ne
Dilajla
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #6 poslato: 31. 01. 2012. 05:19 »
Podeli temuIdi gore

Nije genicidna tvorevina danas,.... ali jeste nastala na genocidu.

bezimeni12
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #7 poslato: 31. 01. 2012. 05:22 »
Podeli temuIdi gore

Zasto je onda Bosnjaci ne zovu "genocidna tvorevina"?
zelengradjanin
Počasni član
Van mreže Van mreže

Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #8 poslato: 31. 01. 2012. 05:27 »
Podeli temuIdi gore

Pa vidi ovako...

Smehotres Smehotres Smehotres  Rakijica muslimani ti neće vjerovati da si ti ovo napisao  Grin
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 31. 01. 2012. 05:58 »
Podeli temuIdi gore

Да ли је Хрватска геноцидна творевина?

Jeste,zivi sam svedok tog genocida u zadnjem ratu,hrvatske/hrvata protiv srbskog naroda....i samo cudom,valjda Bozijom voljom sam preziveo da ne budem kao Srbin smaknut.

Ono sto je za mene najvise ,sokantno i zaista istinito je to sto golema vecina hrvata to ne priznaje i kad bi mogli rado bi ostatak-ostataka Srba u Krajini pobili....i ne samo te Srbe vec sve Srbe sveta.Tako uverenje imam i to tvrdim i smeo bih se zakleti u sve na svetu meni najmilije.

Pre zadnjeg rata nekih 2 godine pre nego sto ce Tudjman doci na vlast...pricao sam samo jednom s jednim hrvatom,mojim dobrim poznanikom do tada smatrao sam ga prijateljem,mojim vrsnjakom tada smo imali po zamalo 40g starosti.Dakle odrasli i samosvesni ljudi
bilo je to vreme politickih previranjapricali smo o svacemu pa i oko YU i mogucih narednih dogadjaja pa i proslosti....pitao sam ga za Jasenovac i genocid tzv."NDH" nad Srbima.....covo je odmah prebledeo,zatim se naljutio i rece mi nesto ovako ..."pa znas vi Srbi ubiste nami Radica"....ostao sam bez texta...secam se samo sam na to izustio... "pa jadan nebio Radic je samo jedna osoba politicar,koji je bez veze blebetao,vredjao...kakve veze imaju s tim Srbi kao narod"?

Covek se jos vise naljutio ledja mi okrenuo i zavrseno,digao se s stolice kafane i otisao nije ni paltio pice iako je njegov red bio da casti/plati ...vise nikada nismo razgovarali iako smo se susretali a on me je strogo izbegavao u sto sirem luku zaobilazio.Cini mise,da bi me taj ex "prijatelj" iskasapio da smo se slucajno sreli kada je Tudjman dosao na vlast tj.kada je na Srbe krenuo ozakonjeni lov ...slicno kao za vreme onoga Ante Pavelica,zlocinca malo veceg od Tudjmana.

Onde gde sam ziveo u hrvatskoj zlotvorevini nagledao sam se puno uzasavajucih zlocina nad Srbima ...par familija je kompletno pobijeno,bracni parovi  s malom decom....njihov imetak su hrvati prisvojili (kuce/imanja/auta)...niko nikada nece nazalost odgovarati...

Ja sam familijarno vezan s Hrvatima ...dakle veoma sam kompetetan sta tvrdim ....i mogu reci da
medj hrvatima postoji jedna izvestan mali % koji se ne uklapa u tu vecinu hrvata i koji su svesni svega i njima je uzasno zbog svega toga.To su hrvati koji nisu rimokatolici vec ateisti.Jedan od takvih cestitih,retkih hrvata bio je Viktor Novak koji je na temu patoloske mrznje hrvata k srbima i na temu genocida hrvata nad Srbima napisao jednu obimnu debelu knjigu koja se zove-naslov:
Latinski "Magnum Crimen",prevod na srbski "Velika Optuzba" ili "Veliki Zlocin".Novak je knjigu napisao odmah nakon IIsr.i u detalje je opisao,istrazivao poreklo/razloge hrvatske patoloske mrznje k Srbima i genocidu...a koren svega toga zla?pogadjate? vodi k Vatikanu tj.RK "crkva".

Ta knjiga naravno u Hrvatskoj je zabranjena i nema sanse da se tamo nadje,kupi...ali mislim da se moze naci-kupiti u Srbiji,nisam bas sada siguran za Srbiju s obzirom ko je na vlasti vec 11 godina.Boris Tadic koji je familijarno vezan s hrvatima i koji svim silama se trudi nazalost uspeva da se o hrvatima bilo sta prica,stampa a kamoli o genocidu.

Koga intesuje knjiga "Magnum Crimen" evo ima ovde poprilicno materijala.

Na skoro samom pocetku procitajte :Predgovor ove knjige od Miroslav Krleza,nazalost kopirati se nemoze ..pa izvolite citajte,ako ste zainteresovani zasto je takva patoloska mrznja hrvata k srbima?
Zasto su hrvati pocinili ne jedna vec 3 genocida nad Srbima u xx veku?...koren svih tih zala opisao/dokumentovao je Viktor Novak.

tiny.cc/mt5y8

{alt}
Dilajla
Elitni član
Na mreži Na mreži

Browser:
Firefox 8.0 Firefox 8.0

« Odgovor #10 poslato: 31. 01. 2012. 06:03 »
Podeli temuIdi gore

Zasto je onda Bosnjaci ne zovu "genocidna tvorevina"?

Zato sto su sami Srbi se usutili o tome i to vremenom prihvatili,.. ispade da je RSK sapatom pala i sporazumno prodata.
Zasto bi onda Bosnjaci spominjali genocid u Oluji koji se defakto desio ako sami Srbi kao zrtve se skoro ne javljaju po tom pitanju.
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 31. 01. 2012. 06:24 »
Podeli temuIdi gore

Zato sto su sami Srbi se usutili o tome i to vremenom prihvatili,.. ispade da je RSK sapatom pala i sporazumno prodata.
Zasto bi onda Bosnjaci spominjali genocid u Oluji koji se defakto desio ako sami Srbi kao zrtve se skoro ne javljaju po tom pitanju.

Nisu se Srbi obicni ljudi ustuteli .Eto npr. ima i ovde na NN onaj Krajisnik koji nam stalno ovde podastre o izjavanma VRS Krajine  u progonstvu....vec se Srbima u Srbiji na vlasti nalaze zlotvori koji sve cinu da se bilo sta lose /istina pise o hrvatima/skoj.

To je naravno danasnja Srbija s BoTa na celu.O ovoj cinjenici kad uzmognem dokumentovano cu podastreti dokaze ko je i sta je podmukli zlikovac Boris Tadic...i kako taj zlikovac sve cini sto je u njegovoj moci da se o zlocinima /genocidima hrvata/ske nad Srbima ne spominje i zataskava.

{alt}
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 31. 01. 2012. 07:27 »
Podeli temuIdi gore

ОК, сви смо свјесни геноцида који је починила Хрватска у Другом свјетском рату над Србима, Јеврејима и Ромима и то је допријенило данашњој етничкој слици Хрватске, а геноцид и етничко чишћење је довршено уз помоћ геноцидне акције Олуја , означене као удружени злочиначки подухват, мада је свима јасно по Туђмановим ријечима да је план био да ''Срби заувијек нестану'' - што је дефинитвно геноцид...

Сад ме занима да ли је Хрватска геноцидна држава, нарочито по мјерилима која се чују из муслиманског дијела Федерације, па и непаметних ликова из Београда типа Чеда-беда и слични малоумници....?

zanimljiv je tajming ove teme Smiley Sada kada se cak iz vlastitih redova cuje istina, a protiv vlastitih se ne moze boriti lazima, sada se pokusava raspodijeliti krivnja, a kome drugome nego 'braci' i susjedima Smiley Sve je to razumljivo i shvatljivo, no pogledajmo malo cinjenice.

Ako po strani ostavimo II svj. rat i cinjenicu da su i NDH i Nediceva Srbija bile marionetske genocidne drzave, vratimo se na danasnje drzave i pitanje genocidnosti. Prvo treba odgovoriti na pitanje sta je to genocid. Genocid je svjesno i namjerno masovno fizicko istrebljenje nekog naroda. Po tom kriteriju nijedna danasnja drzava, pokrajina ili entitet na Balkanu nije genocidna.

Prvo Hrvatsku je nemoguce svrstati pod genocidnu zbog subjektivnog tumacenja jedne jedine privatno i olako izjavljene recenice nekog vodje (kakvih ima koliko hoces na svim stranama). Genocid mora biti u namjerama i planovima drzave, pismeno obrazlozen i na terenu sustavno provodjen. Nadalje, genocid je nemoguce proglasiti ako se narod sam povukao bez vojne prisile druge strane, a jos k tome i na pismenu zapovijed svoje strane (moze se eventualno govoriti o prvom slucaju auto-genocida). Slucaj Hrvatske tu je sasvim jasan.

Sada da uzmemo RS. Za razliku od Hrvatske, u RS je postojala jasna namjera prisilnog protjerivanja nesrpskog stanovnistva od prvog dana rata, likvidacije, odzimanja imovine i unistenja njihovih vjersko kulturnih objekata. Sve to je potvrdjeno kao plan tadasnjih rukovodecih struktura, postoje i pisani i audio zapisi. Sve zakljuceno sa Srebrenicom. No ipak prema pravom i preciznom tumacenju pojma genocid niti u RS nije pocinjen genocid jer nije bilo (pismeno dokazive) namjere o fizickom istrebljenju cijelog jednog naroda, vec samo protjerivanju i djelomicnim likvidacijama. Sve optuzbe za RS stoje ali ne stoji ona o genocidu, ako cemo se drzati striktno prava.

Sve drugo je izmisljanje neistina
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #13 poslato: 31. 01. 2012. 07:31 »
Podeli temuIdi gore

Zanimljiva opservacija, koja tesko optuzuje. Bit ce interesantno cuti na cemu temeljis tu tvrdnju (osim ako je za eventualno dodvoravanje srpskoj strani).

Ali nemoj kao argumenat uzimati samoinicirani egzodus stanovnistva, jer po tom kriteriju i BiH je nastala na genocidu jer Srba skoro i nema u FBiH a iz Sarajeva su iseljeni, premda svi znamo da je to bilo uglavnom na poticaj svoje vlastite strane.
Manitu_
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 31. 01. 2012. 07:41 »
Podeli temuIdi gore

Citat
Onde gde sam ziveo u hrvatskoj zlotvorevini nagledao sam se puno uzasavajucih zlocina nad Srbima ...par familija je kompletno pobijeno,bracni parovi  s malom decom....njihov imetak su hrvati prisvojili (kuce/imanja/auta)...niko nikada nece nazalost odgovarati...

Jel se moze nesto naci o ovome. Mislim tu gdje si ti zivio,ne sad ici pisati o cijeloj Hr.
Stranice: [1] 2 3 ... 39   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 10. 05. 2012. 04:32