istin j Pankeru, za rat je potrebno dvoje ali budi iskren pa se sjeti Sranje i njegove
izjave poslje Oluje: rata je moralo biti jer ne bi bili ni NDH

Mogli su Srbi okaciti puske o klin ali nista ne bi oni dobili i postigli, bili bi opet prisiljeni sami
sebe da protjeraju ali u manjem broju neko sto je to ucinila drzava ciji su gradani

Budi realan barem malo, znas da nista nema bez igre velikog brata jer pogledaj Egipat, Libiju,
Siriju itd. da se i moglo dogovoriti bez rata to ne bi dozvolili drugi.
Rat je promjenio ljude, ali ne na bolje neko je pobudio one skrivene crne misli posebno kod
onih koji su osjetili na svojoj kozi to i u svakom cuci neka mala "zvijer" (pa i u tebi) samo je
pitanje kako je ko obuzda.
Jer i ti ponekad znas skrnuti s puta ali opet se vratis (i nadoknadis 3x) jer to je tvoj narod i to
je normalno, svako svom jatu Manitu samo kad su u pitanju Srbi onda je to malo teze
probaviti i izbivaju vam ospice od alergije
Ne "cuci" u meni nista ,samo znam da nebi vise prozivljavao ono sto sam prosao . Onaj ko to nije prosao malo zna o tim pitanjima . Ja vjerujem da masa bivsih vojnika (nebitna strana) nebi bas "sa pjesmom na ustima" opet isla ratovati . Jer znaju sto je to . Islo bi se vjerovatno ako bi morao ,ali da ces biti u prvim redovima kod djeljenja pusaka malo teze . Po pisanju vojnika na forumima,vuce se jedna misao kod mnogih . U tim trenutcima nije bitana nacija,zastava,vjera ,nego ostati ziv i pomoci prvom do sebe . On je sve u tom trenutku i ti njemu ,sve ostalo je nebitno . Lako je onima sto rade propagandu ,sto gore to bolje ,ali njih niko i ne voli ,jer bas im se i neda biti u rovu . Oni su pametni i iznad blata .