Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 06:43 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Štrbac: Hrvati rekorderi po dužini trajanja sporova za ratne zločine  (Pročitano 436 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« poslato: 31. 01. 2012. 08:49 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxBEOGRAD - Predsjednik Informaciono-dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac očekuje da će Vrhovni sud Hrvatske bivšeg pripadnika hrvatske policije Mihajla Hrastova ponovo proglasiti krivim za ubistvo razoružanih srpskih vojnika Koranskom mostu u Karlovcu i osuditi ga na istu kaznu kao i prethodni put.

"Ovaj spor traje već 21 godinu i rekorder je po dužini trajanja, kada je ratni zločin u pitanju. Srbi osvajaju medalje u sportovima, a Hrvati su, evo, rekorderi po dužini trajanja sporova za ratne zločine, ali samo tamo gdje su Srbi žrtve", rekao je Štrbac u izjavi za Srnu.

Podsjetivši da je prethodnu presudu Vrhovnog suda u ovom slučaju ukinuo Ustavni sud Hrvatske pod obrazloženjem da raspravno vijeće Vrhovnog suda nije javno objavilo presudu, iako je tu presudu već sutradan imalo u pisanom obliku, Štrbac je ocijenio da se takvo nešto može dogoditi samo u Hrvatskoj.

"Mnogi pravnici, advokati, stručnjaci i profesori smatraju da je to nakaradno tumačenje propisa, ali njima je to dovoljno zato što su žrtve Srbi", ocijenio je Štrbac.

On je istakao da, s obzirom na to da je presuda ukinuta samo zbog formalnog propusta, očekuje da će Vrhovni sud proglasiti krivim Hrastova i osuditi ga na istu kaznu kao i prethodni put.

Štrbac je napomenuo da se pred nadležnim sudom u Karlovcu već više godina vodi i građanski spor, u kojem su porodice ubijenih Srba i dvojica preživjelih, pokrenuli tužbu za naknadu štete i taj spor čeka rješenje krivičnog spora koji se vodi Vrhovnim sudom.

U Vrhovnom sudu u Hrvatskoj juče je počelo već šesto suđenje Mihajlu Hrastovu koji je optužen za ubijanje 13 i ranjavanje dvojice razoružanih srpskih rezervista na Koranskom mostu u Karlovcu.

Grupa pripadnika hrvatskog Zbora narodne garde izvršila je na mostu na reci Korani u Karlovcu masakr nad 13 rezervista JNA, a u grupi od 17 zarobljenih spasila su se četvorica, koji četiri godine svjedoče pred hrvatskim sudovima.

Prema navodima iz optužnice hrvatskog pravosuđa iz 1992. godine, žrtve su ubijene iz automatske puške, a na mostu su ranjena još dvojica zarobljenih rezervista JNA.

Prema podacima "Veritasa", pripadnici MUP-a i Zbora narodne garde Hrvatske su ispred mosta zaustavili dva vojna kamiona u kojima su se iz jedne u drugu kasarnu prevozili pripadnici aktivnog i rezervnog sastava JNA. Oni su, posle pregovora i obećanja hrvatske strane da će biti pušteni na slobodu, odložili oružje.

Odmah po predaji grupa zarobljenika, uglavnom aktivnih pripadnika JNA, odvezena je u policiju, a druga - 17 vojnika srpske nacionalnosti, uglavnom rezervisti iz kordunaškog mesta Krnjak, sprovodena je pešice preko mosta.

Kad su stupili na koranski most, uniformisana lica sa fantomkama na glavama likvidirala su njih 13, među kojima i nekoliko u ležećem položaju, a većinu hicima iz automatskog oružja u stojećem položaju.http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Strbac-Hrvati-rekorderi-po-duzini-trajanja-sporova-za-ratne-zlocine-126101.html
hrvatsko pravosudje se ne razlikuje od pavelicevog...na istim temeljima su cak i nastali...
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 16.0.912.77 Chrome 16.0.912.77

« Odgovor #1 poslato: 31. 01. 2012. 11:12 »
Podeli temuIdi gore

Mnogi Srbi zive od ratovanja i za ratovanje. A zive i od prica o ratovima i od prica kako ce ubuduce ratovati. Neki kao Strbac u tome su nasli i zivotni smisao. A neki zive i od krivotvorenja historijskih cinjenica o ratovima (tzv mitomanija).

Ipak u pauzama izmedju toga nesto i odspavaju a ponesto i pojedu Smiley

Ali imam za Strbca i jednu novu temu da obradi. Kako je u Sarajevu pobijeno 2600 djece.
« Poslednja izmena: 31. 01. 2012. 11:14 nebitno »
Zeljo_furesta
Elitni član
Van mreže Van mreže

Linux Linux
Browser:
Firefox 2.0.0.14 Firefox 2.0.0.14

« Odgovor #2 poslato: 01. 02. 2012. 11:39 »
Podeli temuIdi gore

Nebitni, opet mjesas kruske i jabuke po starom Jaranskom obicaju, izgleda  Sad znam
Evo i tebi jedne teme pa je obradi i ako bi ti bolje to obradio u BiH ali vidim da
u meduvremenu izmedu jela i spavanja prosirio si vidike i na hrvatsku.

Zirovac i koliko je pobijenih izbjeglica na putu prema Dvoru na Uni   Pitam se
Manitu_
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 10.0 Firefox 10.0

« Odgovor #3 poslato: 01. 02. 2012. 11:45 »
Podeli temuIdi gore

Nebitni, opet mjesas kruske i jabuke po starom Jaranskom obicaju, izgleda  Sad znam
Evo i tebi jedne teme pa je obradi i ako bi ti bolje to obradio u BiH ali vidim da
u meduvremenu izmedu jela i spavanja prosirio si vidike i na hrvatsku.

Zirovac i koliko je pobijenih izbjeglica na putu prema Dvoru na Uni   Pitam se

Strbac kaze izmedju 200 i 400 ,ali ne pokazuje bas neke podatke sa imenima .
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #4 poslato: 01. 02. 2012. 11:48 »
Podeli temuIdi gore

A neki zive i od krivotvorenja historijskih cinjenica o ratovima (tzv mitomanija).

Ali imam za Strbca i jednu novu temu da obradi. Kako je u Sarajevu pobijeno 2600 djece.

Namjerno ću privremeno otići sa ove teme i zamoliti forumaša @nebitnog da nam objasni otkuda mu ovaj podatak o cifri
od  2600 djece.

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
Zeljo_furesta
Elitni član
Van mreže Van mreže

Linux Linux
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 01. 02. 2012. 11:57 »
Podeli temuIdi gore

Citat
Strbac kaze izmedju 200 i 400 ,ali ne pokazuje bas neke podatke sa imenima .

komentar je nepotreban ali da te upitam koliko ono kazuju u "ljepoj" de je u Dvoru hendikepiranih
pobijeno   Pitam se
A sta kaze onaj ocevidac koji je to posmatrao iz blizine, ocito ne zna brojati i pricinjavalo mu se sve Ne Ne Ne
Toliko o videnju i pokazivanju podataka potpunih s imenima, oni s imenima se ne broje  Krsti se
Ti nisu za statistiku i brojanje, vrsta koja nije dostojna da je se i spomene a kamoli zatefteri nede  Roll Eyes
Manitu_
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #6 poslato: 02. 02. 2012. 12:10 »
Podeli temuIdi gore

komentar je nepotreban ali da te upitam koliko ono kazuju u "ljepoj" de je u Dvoru hendikepiranih
pobijeno   Pitam se
A sta kaze onaj ocevidac koji je to posmatrao iz blizine, ocito ne zna brojati i pricinjavalo mu se sve Ne Ne Ne
Toliko o videnju i pokazivanju podataka potpunih s imenima, oni s imenima se ne broje  Krsti se
Ti nisu za statistiku i brojanje, vrsta koja nije dostojna da je se i spomene a kamoli zatefteri nede  Roll Eyes

Na svim stranama se tvrdi da je 10 ubijenih ,ne znam sto si sad pronasao da je broj veci, jel mozda ubrajas i bracni par Ivelic ?
Zeljo_furesta
Elitni član
Van mreže Van mreže

Linux Linux
Browser:

« Odgovor #7 poslato: 02. 02. 2012. 12:31 »
Podeli temuIdi gore

nema smisla Pankeru dalje da lupamo   Smiley a evo ti snimak  pa ti prebroj koliko vidis
leseva ali necemo ih ubrajati u ovu skupinu iz skole kao ni Ivelice  Huh?

Dvor na Uni 1995
Manitu_
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #8 poslato: 02. 02. 2012. 01:13 »
Podeli temuIdi gore

nema smisla Pankeru dalje da lupamo   Smiley a evo ti snimak  pa ti prebroj koliko vidis

Dvor na Uni 1995

Fino slozen video ,ja sam nabrojao osam zrtava od toga 3 u uniformi . Sad ces ti reci ,ma ostalo su sakrili ,kao i onih 500 ,o cemu smo vec pricali .
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 02. 02. 2012. 06:53 »
Podeli temuIdi gore

Dvor na Uni 1995

je to onaj poznati snimak kad su 'hrvatski avioni bombardirali kolonu izbjeglica'. Ali toliko precizno da je traktor na pola metra udaljenosti ostao netaknut  Sad znam  I jos postavili trag tenkovskih gusjenica, nek se i to nadje.

Danas NATO prucava ovu u historiji nedostignutu 'preciznost'
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #10 poslato: 02. 02. 2012. 06:56 »
Podeli temuIdi gore

je to onaj poznati snimak kad su 'hrvatski avioni bombardirali kolonu izbjeglica'. Ali toliko precizno da je traktor na pola metra udaljenosti ostao netaknut  Sad znam  I jos postavili trag tenkovskih gusjenica, nek se i to nadje.

Danas NATO prucava ovu u historiji nedostignutu 'preciznost'

Čini mi se da sam te nešto pitao:
Namjerno ću privremeno otići sa ove teme i zamoliti forumaša @nebitnog da nam objasni otkuda mu ovaj podatak o cifri
od  2600 djece.

nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 02. 02. 2012. 07:04 »
Podeli temuIdi gore

od  2600 djece.

sto zar ti je to malo. Podaci idu od 1500 do preko 3000 znaci tu je negdje u sredini. Naravno sad ces ti osporavat i razvodnjavat, mozda su djeca isto nosila uniforme. Jel mislis rec ako je 1500 onda je to ok, ali 2600 to vec ne valja.

Mozemo i da se razmijenimo, ti meni dokaze (imena) o 700,000 u Jasenovcu ja tebi o 2,600 djece u Sarajevu
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #12 poslato: 02. 02. 2012. 07:09 »
Podeli temuIdi gore

sto zar ti je to malo. Podaci idu od 1500 do preko 3000 znaci tu je negdje u sredini. Naravno sad ces ti osporavat i razvodnjavat, mozda su djeca isto nosila uniforme. Jel mislis rec ako je 1500 onda je to ok, ali 2600 to vec ne valja.

Mozemo i da se razmijenimo, ti meni dokaze (imena) o 700,000 u Jasenovcu ja tebi o 2,600 djece u Sarajevu
Zamolio bih te da ne filozofiraš! I da ne budeš bezobrazan!
Ja sam ti postavio jasno pitanje i očekujem jasan odgovor!

Zvanično Sarajevo je iznijelo druge podatke, pa me interesuje gdje si ti pročitao podatak o 2600 djece?

suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #13 poslato: 02. 02. 2012. 07:11 »
Podeli temuIdi gore

Pokolji u Sarajevu bili su dio kampanje teroriziranja Sarajeva od strane srpskih snaga, VRS, JNA i paravojnih formacija, koje su Sarajevo držale u okruženju oko 1 300 dana, što je najduže u povijesti suvremenog ratovanja. Tijekom opsade pobijeno je 14 011 ljudi, od čega preko 1 600 djece
Zeljo_furesta
Elitni član
Van mreže Van mreže

Linux Linux
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 02. 02. 2012. 11:53 »
Podeli temuIdi gore

Citat

Nebitni mule jedno, vidi se da Jaro moj nemas poima o hrvtaskoj ali onaj geneski nagon te tjera da sebe i sve
okolo sebe lazes kako si velika hrvatina.
To ti je snimak od onog isto tako velikog hrvatine jaranske koji je tako veliki da mu je caca dao ime
Slobodan a vjerojatno si i ti tu nede  Sokiran
Ako ti nesto nije jasno odi na stranicu od Slobodana Pranjka pa pogledaj malo snimke ali ne lupaj
gluposti kao Max po diviziji  Ljutko

Citat
Fino slozen video ,ja sam nabrojao osam zrtava od toga 3 u uniformi . Sad ces ti reci ,ma ostalo su sakrili ,kao i onih 500 ,o cemu smo vec pricali .

Pankeru ako su za tebe ljudski lesevi ljepo slozeni te stoka koja prije klanja nije vrijedna spomena i brojanja  Roll Eyes za mene
nije. Procitaj malo paznjivije izjavu Danskog ocevidca ali on je po obicaju bio sljep, bolje si ti izgleda vidio i bio na
25 metara razdaljine da mu kazes sta je vidio i kako da to protumaci  Prst dole
Fino je gledati les  kako kokos ga kvoca, dok malo dalje ljudi kradu, policija sjedi vjerojatno po obicaju u autu mada sumlja
da su taj put sjedili. Prije su bili nekim drugim aktivnostima okupljeni ili mozda da pocnem o obitelji Ivelic ali nema to
smisla, kako sto nikad ni jedan panker nije promjenio svoj pogled na muziku i stav izrazavanja Wink vjeciti buntovnici zla  Neomascen kolac
Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 24. 05. 2012. 08:30