Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 06:44 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Štrbac: Hrvati rekorderi po dužini trajanja sporova za ratne zločine  (Pročitano 436 puta)
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #30 poslato: 04. 02. 2012. 01:15 »
Podeli temuIdi gore

Nazad na temu! Nazad na temu! Nazad na temu!

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
Zeljo_furesta
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« Odgovor #31 poslato: 04. 02. 2012. 01:23 »
Podeli temuIdi gore

Dobar dan Dobar dan  Bla Bla Bla Bla
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #32 poslato: 09. 02. 2012. 10:25 »
Podeli temuIdi gore

Jel i ovo što je na spisku malo ili ti je možda nije žao što ih nije bilo više  Pitam se

Problem je što se na ovom "Spisku ubijene djece tokom opsade Sarajeva" nalazi više od 800 punoljetnih pripadnika tzv
armije bih poginulih u borbama, ali i jedan broj starijih maloljetnika koji su očigledno takođe bili pripadnici te armije.

Problem je što je neko bio dovoljno bezobrazan da manipuliše brojkama u političke svrhe, a manipulacije nastavljaju idioti
koji brabonjaju po forumima, ali i bošnjački političari.

TitleBox19. 01. 2010 @ 16:59h

Potvrđen spisak imena ubijene djece u opkoljenom Sarajevu

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, direktor Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Smail Čekić, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 92.-95. Fikret Grabovica i sekretar Ministarstva za boračka pitanja Belma Adilović verifikovali su danas potpisima spisak imena 514 ubijene djece u opkoljenom Sarajevu od 1992. do 1995. godine.

Svrha ove verifikacije je ispisivanje imena 514 djece na postament Spomen-obilježja ubijenoj djeci Sarajeva.

Također, ovaj spisak od 514 ubijene djece, sa svim identificiranim podacima, uključujući i fotografije, naći će se u prvoj monografiji, koju zajedno pripremaju Institut i Udruženje roditelja ubijene djece u opkoljenom Sarajevu. Izgradu ove monografije finansirat će Grad Sarajevo, a predviđeno je da se publikuje 9. maja ove godine, na Dan pobjede nad fašizmom, kada je ovo Spomen-obilježje u Velikom parku prije godinu dana bilo i svečano otvoreno.

Institut raspolaže sa imenima još 500 ubijene djece. U narednoj fazi nastavit ćemo provjeru njihovog identiteta. Kada i taj spisak postane validan, pripremit ćemo i drugu monografiju sa fotografijama i podacima naših ubijenih najmlađih sugrađana, rekao je Čekić.

Gradonačelnik Behmen pozdravio je ove aktivnosti Insituta i Udruženja roditelja, te istakao da i na ovaj način odajemo počast najnevinijim od svih nevinih žrtava opsade Sarajeva.

http://protest.ba/v2/potvrden-spisak-imena-ubijene-djece-u-opkoljenom-sarajevu/

Svaka aktivnost u kojoj učestvuje čuveni matriksovac, srbomrzac i lažov Smail Čekić mora biti detaljno provjeravana jer je
on jedan od onih koji su skloni pretjerivanju, lažima i falsifikovanju činjenica.

A idioti mogu i dalje izvaljivati cifre o hiljadama poginule djece.

suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 16.0.912.77 Chrome 16.0.912.77

« Odgovor #33 poslato: 09. 02. 2012. 12:22 »
Podeli temuIdi gore

Problem je što se na ovom "Spisku ubijene djece tokom opsade Sarajeva" nalazi više od 800 punoljetnih pripadnika tzv
armije bih poginulih u borbama, ali i jedan broj starijih maloljetnika koji su očigledno takođe bili pripadnici te armije.

Problem je što je neko bio dovoljno bezobrazan da manipuliše brojkama u političke svrhe, a manipulacije nastavljaju idioti
koji brabonjaju po forumima, ali i bošnjački političari.

Sad ti meni nakon ovi tvoji umotvorina objasni: Zbog čaga ti a i ostali kažete/tvrdite da je  u tuzlanskoj koloni pucano u djecu a ta djeca bili obučenu u vojne uniforme na vojnim vozilima i puškama u rukama plus među njima su bili pretežno stariji od trideset godina  Pitam se

U tuzlankoj koloni bila djeca a u Sarajevu vojnici  Sad znam Sad znam
Zeljo_furesta
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 10.0 Firefox 10.0

« Odgovor #34 poslato: 09. 02. 2012. 12:33 »
Podeli temuIdi gore

i ovaj broj od 514 je prevelika ali moram da te upitam Free, da nisi zaboravio mozda jedinicu ispred
ovg navedenog broja jer imam pouzdanu informaciju od jednog starog cice da je bilo 1600 djece  Wink Wink
A iz kulture i postenja moram da postujem starije Free ipak je on upucen i iskusan te rat preko pleca
svojih pregazio cesajuci jaja u Deutschland-u  Grin
kako je lako se igrati tudim zivotima i brojkama kao da su lopate cementa za mjesalicu, jeli Suljaga-Mujaga  Ne Ne Ne
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #35 poslato: 09. 02. 2012. 04:30 »
Podeli temuIdi gore

Sad ti meni nakon ovi tvoji umotvorina objasni: Zbog čaga ti a i ostali kažete/tvrdite da je  u tuzlanskoj koloni pucano u djecu a ta djeca bili obučenu u vojne uniforme na vojnim vozilima i puškama u rukama plus među njima su bili pretežno stariji od trideset godina  Pitam se

U tuzlankoj koloni bila djeca a u Sarajevu vojnici  Sad znam Sad znam

Znam ja da si ti dovoljno bezobrazan da se praviš budala.
Ali to ti kod mene ne može proći!

Kao prvo moraš dokazati da sam ja mladu vojsku u Tuzlanskoj koloni nazvao djecom.

Kao drugo moraš dokazati svoju tvrdnju da su osim vojnika na redovnom odsluženju vojnog roka u koloni bili rezervisti
 "pretežno stariji od trideset godina"...

Kao treće ovim budalastim poređenjem sa tuzlanskom kolonom ne možeš prikriti činjenicu da se na spisku poginule djece nalaze punoljetni pripadnici tzv armije bih, čime taj spisak gubi svaki smisao...

suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 16.0.912.77 Chrome 16.0.912.77

« Odgovor #36 poslato: 09. 02. 2012. 05:24 »
Podeli temuIdi gore

Znam ja da si ti dovoljno bezobrazan da se praviš budala.
Ali to ti kod mene ne može proći!

Kao prvo moraš dokazati da sam ja mladu vojsku u Tuzlanskoj koloni nazvao djecom.

Kao drugo moraš dokazati svoju tvrdnju da su osim vojnika na redovnom odsluženju vojnog roka u koloni bili rezervisti
 "pretežno stariji od trideset godina"...

Kao treće ovim budalastim poređenjem sa tuzlanskom kolonom ne možeš prikriti činjenicu da se na spisku poginule djece nalaze punoljetni pripadnici tzv armije bih, čime taj spisak gubi svaki smisao...
Mrsko mi sad da tražim spisak poginuli vojnika u Tuzli al  znam da sam taj spisak vidio baš na ovom forumu i da među ubijenima je bilo mislim šest ili sedam mladića koji bi mogli biti stvarno na odsluženju vojnog roka a ostali su svi bili stariji što znači da su bili rezervisti dobrovoljci ili ko zna šta sve ne  Ljutko
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #37 poslato: 09. 02. 2012. 06:25 »
Podeli temuIdi gore

Mrsko mi sad da tražim spisak poginuli vojnika u Tuzli al  znam da sam taj spisak vidio baš na ovom forumu i da među ubijenima je bilo mislim šest ili sedam mladića koji bi mogli biti stvarno na odsluženju vojnog roka a ostali su svi bili stariji što znači da su bili rezervisti dobrovoljci ili ko zna šta sve ne  Ljutko

Nisi ti to dobro vidio.

Kao što nisi vidio ni da se postavlja tabla sa imenima 514 djece, a ti si brabonjao o 1600 djece ...  Ljutko Ljutko Ljutko

suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 17.0.963.46 Chrome 17.0.963.46

« Odgovor #38 poslato: 09. 02. 2012. 06:33 »
Podeli temuIdi gore

Nisi ti to dobro vidio.

Kao što nisi vidio ni da se postavlja tabla sa imenima 514 djece, a ti si brabonjao o 1600 djece ...  Ljutko Ljutko Ljutko
Vidio sam ja svega i svačega al kod tebe je problem jer još uvjek vjeruješ da je bilo legitimno  pucati po djeci jer to su samo sarajevski jalijaše ili će biti kad odrastu  Sad znam

Zaboravljaš da je zločin ubijati djecu pa taman i da su muslimanska a nisu bili samo muslimani bili su mješani  Kad sam bio mlad

http://www.dw.de/dw/article/0,,6056045,00.html
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #39 poslato: 09. 02. 2012. 07:35 »
Podeli temuIdi gore

Vidio sam ja svega i svačega al kod tebe je problem jer još uvjek vjeruješ da je bilo legitimno  pucati po djeci jer to su samo sarajevski jalijaše ili će biti kad odrastu 
Откуда ти знаш шта ја вјерујем?
Немој ми подметати нешто што ја нисам изјавио!

TitleBoxZaboravljaš da je zločin ubijati djecu pa taman i da su muslimanska a nisu bili samo muslimani bili su mješani

Злочин је убити било кога, а камоли дијете.
Далеко је већи злочин то што Алија није дозволио да цивили напусте град.
Он сноси одговорност за све цивилне жртве па и дјецу.

Али, немој ни покушавати да тролујеш са патетиком! 
Не можеш сакрити чињеницу да је број жртава увеличан неколико пута на прилично глуп и подмукао начин.

suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 17.0.963.46 Chrome 17.0.963.46

« Odgovor #40 poslato: 09. 02. 2012. 09:06 »
Podeli temuIdi gore

Откуда ти знаш шта ја вјерујем?
Немој ми подметати нешто што ја нисам изјавио!

TitleBoxZaboravljaš da je zločin ubijati djecu pa taman i da su muslimanska a nisu bili samo muslimani bili su mješani

Злочин је убити било кога, а камоли дијете.
Далеко је већи злочин то што Алија није дозволио да цивили напусте град.
Он сноси одговорност за све цивилне жртве па и дјецу.

Али, немој ни покушавати да тролујеш са патетиком! 
Не можеш сакрити чињеницу да је број жртава увеличан неколико пута на прилично глуп и подмукао начин.
Sad ti Alija kriv što nije predao Sarajevo i cijeu BiH Karadžićevim krvnicima  Sad znam

Po tvome su Rusi krivi što nisu predali njemcima Staljingrad  inače bi bilo manje žrtava  Sad znam

Ili je misliš draže Mihajlović učinio pravu stvar što je surađivao sa Njmcima da nebi narod ginuo  Pitam se

Pa imao bi ja ti pitanja još  Kad sam bio mlad

Joj Alija kriv  Sad znam pa eto predo je Srebrenicu pa šta bi iako je mali gradić  Dođi dođi

Možeš zamisliti koji bi pokolj bio u Sarajevu 
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Browser:

« Odgovor #41 poslato: 12. 02. 2012. 11:36 »
Podeli temuIdi gore

Sad ti Alija kriv što nije predao Sarajevo i cijeu BiH Karadžićevim krvnicima 
Ко је говорио о предаји Сарајева?
Ја сам написао да је Алија морао дозволити да сви цивили напусте Сарајево. Тада не би било цивилних жртава.
Он је одговоран за све цивилне жртве.

TitleBoxPo tvome su Rusi krivi što nisu predali njemcima Staljingrad  inače bi bilo manje žrtava 

Какви сад Руси и каква будаласта поређења са Стаљинградом? Не може се то поредити... Причамо о Сарајеву!

TitleBoxIli je misliš draže Mihajlović učinio pravu stvar što je surađivao sa Njmcima da nebi narod ginuo

Какав Дража и каква ”сурадња” са Нијемцима? Причамо о Сарајеву!

TitleBoxPa imao bi ja ti pitanja još 

Вјероватно глупа као и ова до сада...

TitleBoxJoj Alija kriv  Sad znam pa eto predo je Srebrenicu pa šta bi iako je mali gradić  Dođi dođi
Ништа не би. Цивили превезени аутобусима према Тузли и није им фалила длака са главе.

TitleBoxMožeš zamisliti koji bi pokolj bio u Sarajevu 
Не би било никаквог покоља, цивили би остали живи да су напустили Сарајево.

Алија и ратно руководство Муслимана одговорни за све цивилне жртве у Сарајеву.

Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 24. 05. 2012. 04:14