ti to mene zayebavaš?
Čitavih 5 sudaca na pola kugle zemaljske, nigdje Rusa, Indijaca, Brazilaca... a i od o ovih 5 - jedan umro 1997, drugi se ne može naći u bazi podataka, Ines sudila na odjelu za Ruandu.
Ti stvarno ne škrtariš sa biserima. Za ovaj post bih izdvojio, mada je konkurencija žestoka, ovo sa Ines i Ruandom. Fantastičan si forumaš, odavno se nisam ovako zabavljao.
Prvo nema potrebe za vulgarnim izrazima. U prošlom postu sam ti rekao da imaš Ruse, Brazilce, i Kineze (mislim glupo se osječam , zar je stvarno toliko bitno ko je sudija) u Međunarodnom sudu koji se bavio tužbom BiH protiv Srbije i Crne gore za agresiju i genocid. Taj sud je presudio u korist tužene strane, ali je istovremeno potvrdio presude ICTY-a o genocidu u Srebrenici.
Dakle, postavio si pitanje, citiram: ''Kako se može nazivati međunarodnim kada u njemu nema sudija iz Kine, Indije, Rusije, Brazila, Argentine i svih drugih
država koje nisu podanici USA? Nije li to pola stanovništva i više od pola teritorija kugle zemaljske? ''
I ja sam ti odgovorio da iznosiš neistine. Pročitaj pažljivo prijašnje postove, i moje odgovore na njih. Iskopao sam ti na stranici trojicu sudija iz Kine, i dvojicu iz Argentine za ICTY i jednog Brazilca, Kineza, i Rusa koji obnašaju funkciju sudije u Međunarodnom sudu pravde.
Dakle, taj famozni Rus, Brazilac, i Kinez su potvrdili presude ICTY-a da se u Srebrenici desio genocid. Ne znam šta želiš više od toga. Ne znam zašto insistiraš samo na ICTY -u? Misliš da je nevažan Međunarodni sud , i da nisu bitne njegove presude?
Wang Tieja ne postoji na pretraživaču ICTY-a.
Hehehe. Slabo mi se snalaziš sa netom. Kaže se nisam našao legendu Wanga, pošalji mi link. Ti odmah ne postoji na pretraživaču. Pretraživač nekad zeza, nekad ne izbaci sve.
Pokušaj sa ovim linkom
http://www.icty.org/sid/10572 zadnji red on i Argentinka jedno do drugog. Administrator stranice se potrudio čak i sliku da im stavi, i datum od kada do kada su radili u tribunalu.
Dakle, opet žešča fula sa tvoje strane. Ovo sve postaje zanimljivije

Idemo dalje, da vidimo šta još nije jasno.
Inés Mónica Weinberg de Roca (Argentina)
Born in Buenos Aires, Argentina, on 16 December 1948.
Judge of the National Civil Court of the Federal Capital, 1993-2000; Judge of the
Administrative Appeal Court of the City of Buenos Aires since 2000.
Argentine candidate for a seat on the International Criminal Tribunal for Rwanda in
1994.
Ovo bi kao trebalo značiti ''ona jeste Argentinski sudija, ali je sudila za Ruandu''. Opet pogrešno.
Neda ti se pa neda. Skoro da ne možeš sastavioti jednu rečenicu bez fule.
Dakle, uvažena gospođa Weinberg De Roca je učestvovala i u drugim slučajevima, a ne samo za ''Ruanda'' (i to obojeno crvenim, da se zna hehehe) Legenda si.
Hag, 20. jula 2005.
JP/MOW/992-t
PRESUDA ŽALBENOG VIJEĆA
U PREDMETU: TUŽILAC PROTIV MIROSLAVA DERONJIĆA
POTVRĐENA ZATVORSKA KAZNA OD 10 GODINA
U prilogu se nalazi sažetak presude Žalbenog veća, u sastavu: sudija Meron (predsjedavajući), sudija Pocar, sudija Shahabuddeen, sudija Güney i sudija Weinberg de Roca, kojeg je pročitao predsjedavajući sudija.
A evo i linka.
http://www.icty.org/sid/8559Na tvoju žalost, i ta mala slamka za koju si se pokušao uhvatiti, iskliznula. Ali možeš ti to. Samo naprijed. Nedaj se ! Prebroj nam za raju sva krvna zrnca sudija u Hagu, ubjeđen sam da ćeš nešto nači, samo nemoj nam ovakve primjere kao sa ovom Argentinkom. Imaj milosti prema sebi.
Pa je li neko osuđen za genocid u Kambodži?
U toku je suđenje. A nije zar da ćeš povjerovati da je bio tamo genocid tek nakon sudske presude?. Ljude ubijali samo ako nosiš naočale, oko dva miliona poginulih, time pitaš je li iko osuđen za genocid

Sredinom prošle godine je počelo suđenje, sve osim presude za genocid prvorazredna senzacija.
Tačno! Oformljen na nelegalan način = nelegalan sud. Samim tim i presude su nelegalne.
Sud je osnovan Rezolucijom 827 Vijeća sigurnosti UN 25. maja 1993. godine. Ako ti nije dovoljna Rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a da nešto smatraš legalnim, onda ništa. Svako ima pravo na svoje mišljenje.
Ma nemoj!
Ti si sa tim zatrolovao!
Opet si zaboravan. Da te podsjetim
Odg: Dodik vs Jovanović
« Odgovor #256 poslato: 09. 02. 2012. 11:00 »
Tu si počeo sa Kambodžom insistirajući na ostatku Fligelovog intervjua u kojem je spomenuo genocid u Kambodži.