Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 07:15 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vrhovni sud oslobodio RS od plaćanja za porušene džamije  (Pročitano 216 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 10.0 Firefox 10.0

« poslato: 02. 02. 2012. 07:51 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxBANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda u Banjaluci, u kojoj je navedeno da RS ne treba da isplati odštetu u ukupnom iznosu od 128 miliona KM Islamskoj zajednici (IZ) BiH zbog 16 srušenih džamija tokom 1993. godine u Banjaluci.

Slobodan Radulj, glavni pravobranilac RS, objasnio je danas za "Nezavisne" da je IZ u februaru 2009. godine presudom Osnovnog suda u Banjaluci dobila spor protiv Pravobranilaštva RS u slučaju vezanom za rušenje 16 banjalučkih džamija.

"Radilo se o sporu ukupne vrijednosti 128 miliona KM, od kojih je 64,7 miliona KM bila glavnica i kamata koja je dostigla iznos glavnice. Nakon ove prvostepene presude, mi smo uložili žalbu i Okružni sud u Banjaluci poništio je ovu presudu i presudio u našu korist, a Vrhovni sud RS potvrdio je ovu presudu", izjavio je Radulj.

Radilo se o sporu ukupne vrijednosti 128 miliona KM

U presudi Vrhovnog suda RS, koja je u korist Pravobranilaštva RS, navodi se i da je IZ dužna da na ime sudskih troškova uplati iznos od 48.375 KM u budžet Republike Srpske.

Tokom prvostepenog sudskog postupka IZ BiH je tvrdila da su RS i Banjaluka odgovorni za rušenje džamija, jer su, kako su tada naveli u IZ, one porušene za vrijeme trajanja policijskog časa.

Sunita Šukalo, sudija Osnovnog suda u Banjaluci, nakon suđenja presudila je u korist IZ BiH.

Dragan Spasojević, zamjenik pravobranioca RS, smatrao je nakon prvostepene presude da je tužba IZ zastarjela, jer je podnesena sedam godina nakon rušenja džamija.

Tokom prvostepenog postupka Pravobranilaštvo RS je, između ostalog, istaklo i kako je vještak IZ BiH, na čijoj procjeni je sudija Sunita Šukalo bazirala ukupan iznos presude, bio u sukobu interesa.

"Mi smo stava da je šteta trebalo da bude i veća, jer je džamija Ferhadija vrijedila mnogo više od 30 miliona KM, koliko je iznosila procjena ovog vještaka", žalili su se zastupnici IZ BiH i nakon dobijene presude.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Vrhovni-sud-oslobodio-RS-od-placanja-za-porusene-dzamije-126482.html

zamisli da su njemci trazili da im saveznici plate odstetu za porusenu imovinu u ratu v^s

suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 16.0.912.77 Chrome 16.0.912.77

« Odgovor #1 poslato: 02. 02. 2012. 09:23 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxBANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda u Banjaluci, u kojoj je navedeno da RS ne treba da isplati odštetu u ukupnom iznosu od 128 miliona KM Islamskoj zajednici (IZ) BiH zbog 16 srušenih džamija tokom 1993. godine u Banjaluci.

Slobodan Radulj, glavni pravobranilac RS, objasnio je danas za "Nezavisne" da je IZ u februaru 2009. godine presudom Osnovnog suda u Banjaluci dobila spor protiv Pravobranilaštva RS u slučaju vezanom za rušenje 16 banjalučkih džamija.

"Radilo se o sporu ukupne vrijednosti 128 miliona KM, od kojih je 64,7 miliona KM bila glavnica i kamata koja je dostigla iznos glavnice. Nakon ove prvostepene presude, mi smo uložili žalbu i Okružni sud u Banjaluci poništio je ovu presudu i presudio u našu korist, a Vrhovni sud RS potvrdio je ovu presudu", izjavio je Radulj.

Radilo se o sporu ukupne vrijednosti 128 miliona KM

U presudi Vrhovnog suda RS, koja je u korist Pravobranilaštva RS, navodi se i da je IZ dužna da na ime sudskih troškova uplati iznos od 48.375 KM u budžet Republike Srpske.

Tokom prvostepenog sudskog postupka IZ BiH je tvrdila da su RS i Banjaluka odgovorni za rušenje džamija, jer su, kako su tada naveli u IZ, one porušene za vrijeme trajanja policijskog časa.

Sunita Šukalo, sudija Osnovnog suda u Banjaluci, nakon suđenja presudila je u korist IZ BiH.

Dragan Spasojević, zamjenik pravobranioca RS, smatrao je nakon prvostepene presude da je tužba IZ zastarjela, jer je podnesena sedam godina nakon rušenja džamija.

Tokom prvostepenog postupka Pravobranilaštvo RS je, između ostalog, istaklo i kako je vještak IZ BiH, na čijoj procjeni je sudija Sunita Šukalo bazirala ukupan iznos presude, bio u sukobu interesa.

"Mi smo stava da je šteta trebalo da bude i veća, jer je džamija Ferhadija vrijedila mnogo više od 30 miliona KM, koliko je iznosila procjena ovog vještaka", žalili su se zastupnici IZ BiH i nakon dobijene presude.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Vrhovni-sud-oslobodio-RS-od-placanja-za-porusene-dzamije-126482.html

zamisli da su njemci trazili da im saveznici plate odstetu za porusenu imovinu u ratu v^s

I ovi budale  dali na sud u Banjaluci  Joj Joj Joj

Pa normalno ako su ti isti to i porušili pa neće ti oni dati nikakvu oštetu  Ne Ne Ne

Ipak su te džamije bile legitimni ciljevi  a naročito u Banjaluci gdje su se vodile žestoke borbe između VRS i Mudahedina a ovi postavljali topove na munare  Joj Joj Joj
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #2 poslato: 02. 02. 2012. 09:25 »
Podeli temuIdi gore

I ovi budale  dali na sud u Banjaluci  Joj Joj Joj

Pa normalno ako su ti isti to i porušili pa neće ti oni dati nikakvu oštetu  Ne Ne Ne

Ipak su te džamije bile legitimni ciljevi  a naročito u Banjaluci gdje su se vodile žestoke borbe između VRS i Mudahedina a ovi postavljali topove na munare  Joj Joj Joj

pa naravno grgo da su legitimni ciljevi...i tuzlanska kolona te dobrovoljacka su legitimni ciljevi bas kao i ove dzamije...
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #3 poslato: 02. 02. 2012. 09:28 »
Podeli temuIdi gore

pa naravno grgo da su legitimni ciljevi...i tuzlanska kolona te dobrovoljacka su legitimni ciljevi bas kao i ove dzamije...
Cool2 Cool2
modricanin
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #4 poslato: 02. 02. 2012. 09:29 »
Podeli temuIdi gore

za ovake stvari, treba imati vrhovne sudove po opstinama , ne mozes nikada izgubiti.. Srbija smjesko Srbija smjesko
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 02. 02. 2012. 09:30 »
Podeli temuIdi gore

za ovake stvari, treba imati vrhovne sudove po opstinama , ne mozes nikada izgubiti.. Srbija smjesko Srbija smjesko

ma nema potrebe...muslimanima je dovoljan i sud BiH....nema sanse da na njemu izgube... Tri prsta Srbija smjesko
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #6 poslato: 02. 02. 2012. 09:35 »
Podeli temuIdi gore

ma nema potrebe...muslimanima je dovoljan i sud BiH....nema sanse da na njemu izgube... Tri prsta Srbija smjesko
Zato bi i ovi iz federacije trebali za sve otezati pa na kraju nabiti što veće sudske treoškove  Cool2

A ovim budalama bi trebali uvećati za 100% kad su budale tužiti u Banjluci nekog što je rušio džamije   Joj Joj
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« Odgovor #7 poslato: 03. 02. 2012. 02:37 »
Podeli temuIdi gore

Tuzbe za rusenje dzamija tokom prethodnog rata su budalstinje tj.velikomuslimasnka sranja....dosduse majge su navikli da oni s stranim okupatorima sudakaju kako im se cejfne i nas Hriscane s okupatorima stalno progone presudjuju ...ali nece zadugo mamicu im okupatorsku zlocincaku.... Ljutko Ljutko Ljutko

Zamislimo se kada bi tako s tuzbama krenuli svi Srbi i hrvati za porusene crkve,manastire,
crkvena dobra.....pa tuzbe za porusene u IIsr. pa tuzbe za porusene Isr.pa tuzbe za porusene u AU okupaciji  pa tuzbe za porusene u starvicnih Otomankih 500g okupacije....ludo aaaaa??? pa naravno iako bi s tim tuzbama najvise Srbi se okoristili jer su definitivno najvise i bili osteceni tokom agresija,ratova i okupacija.

I jos nesto siguran sam 101% cim sledeci rat zakuca i pre prvih granata dzamije u RS ce biti opet poravnate a crkve SPC u muslim federaciji takodje.

Zato je jedino i najbolje resenje: granica zid minsko polje mitraljeksa gnezda,rampe i granicari na granicama izmedju RS i Musliamnije tj.granica najtvrdja izmedju vekovnih ljutih dokazanih neprijatelja .

Dzamije za Hriscane Balkana su simbol svakojakog uzasnog zla,5 vekovne isalm-muslim okupacije,
i nije cudo sto se Hriscanima Balkana i sirom Srbskih zemalja smrkne cim vidi dzamiju...a kada se Srbima/hrvatima smrkne ..leti raket- dzamija pod oblake Joj v^s Tri prsta

Momcilo - Sve Dzamije U Oblake Lete

Doduse ja sam rodjen dje dzamije nema,nikada nije bilo nit' ce......hhmmm
Ja sam rodjen gde dzamije nema.mpg

{alt}
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 10.0.648.204 Chrome 10.0.648.204

« Odgovor #8 poslato: 03. 02. 2012. 07:28 »
Podeli temuIdi gore

Zato bi i ovi iz federacije trebali za sve otezati pa na kraju nabiti što veće sudske treoškove  Cool2

A ovim budalama bi trebali uvećati za 100% kad su budale tužiti u Banjluci nekog što je rušio džamije   Joj Joj

Суљкане, сад ће Реис морати да плати трошкове судског процеса...хватај се за буђелар!  v^s

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
modricanin
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #9 poslato: 03. 02. 2012. 07:34 »
Podeli temuIdi gore

Nije valjda da su rusene dzamije u RS, to nam tvrdis Sunny, dobro je kad nisu rusene eto i Sud je potvrdio,
to je prava drzava Joj Joj Joj Joj
bez_respekta
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 10.0.648.204 Chrome 10.0.648.204

« Odgovor #10 poslato: 03. 02. 2012. 07:35 »
Podeli temuIdi gore

Ајд, Модричанине, све су то радили босанци босанцима , зар не  Kolo

{alt}

Henry Kissinger:"Until it was created in 1992, Bosnia had never been an independent state. "
suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 03. 02. 2012. 10:18 »
Podeli temuIdi gore

This message has been deleted by free2020 as spam!
suljaga's post count has been reduced by 1.
« Poslednja izmena: 03. 02. 2012. 10:37 free2020 »
Залутало_прасе
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 03. 02. 2012. 10:32 »
Podeli temuIdi gore

Stvarno ne znam šta mi je, pale mi se dž......

{alt}
Fenix
Ugledni član
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0

« Odgovor #13 poslato: 04. 02. 2012. 10:41 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxBANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda u Banjaluci, u zamisli da su njemci trazili da im saveznici plate odstetu za porusenu imovinu u ratu v^s
Ti možeš da se... što god hoćeš još neko vrijme, kao i taj nazovi "sud" , i tom će doći kraj, ja sam siguan u to!
-Na B.Luku,nikad nije pala niti jedna granata , u blizini nikad nije bilo nikakvih sukoba !
-Sve džamije i katoličke crkve su porušene ili teško osještećene !
- Nešto takvo se nije dešavalo u tom obimu niti 30-tih godina u Njemačkoj!
- Koliko crkava je porušeno u Sarajevu u isto vrijeme  Huh??
- Na Sarajevo je ispaljivano 2-3 hiljade granata dnevno s okolnih brda i ubijeno oko 12000 građana !

Toliko samo u vezi argumentacije i činjeničnog stanja!
 Lažove volim denuciirati a neuke podučiti, za sreću budućih generacija , ja sam humanista!
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 04. 02. 2012. 11:23 »
Podeli temuIdi gore

Ti možeš da se... što god hoćeš još neko vrijme, kao i taj nazovi "sud" , i tom će doći kraj, ja sam siguan u to!
-Na B.Luku,nikad nije pala niti jedna granata , u blizini nikad nije bilo nikakvih sukoba !
-Sve džamije i katoličke crkve su porušene ili teško osještećene !
- Nešto takvo se nije dešavalo u tom obimu niti 30-tih godina u Njemačkoj!
- Koliko crkava je porušeno u Sarajevu u isto vrijeme  Huh??
- Na Sarajevo je ispaljivano 2-3 hiljade granata dnevno s okolnih brda i ubijeno oko 12000 građana !

Toliko samo u vezi argumentacije i činjeničnog stanja!
 Lažove volim denuciirati a neuke podučiti, za sreću budućih generacija , ja sam humanista!

i ja volim layove poduciti pogotovu ako su bosnjacki matrixovci:

http://www.mitropolija.org/genocid.php

u vecini ovih mjesta sa porusenim crkvama rata nije bilo
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 17. 05. 2012. 04:44