Dragom i jedinom mom predsedniku Huan Manueu Santosu.
Vidim šalju se pisma Obami, Bušu , papi i ostalim vucibatinama pa reko' da pošaljem Vama , kao svetlom primeru svetske politike i ekonomije, jedno pismo.
Ovim putem zelim da Vas pozdravim i da Vam poručim da istrajete u još većoj proizvodnji životno znacajne biljke, koke.
Ne bih Vas se ni setio da pre par dana nisam pročitao vest o Vašoj humanitarnoj akciji. Svetu je potrebno više pacifista i proverenih globalista kao što ste Vi. Retki su oni koji u vremenu svetske ekonomske krize nadju ono malo ljudskog u sebi i priteknu u pomoć drugima. Veliko hvala. I pored svih nedaća koje su zadesile Kolumbiju treba neskromno istaći da i Ujedinjene nacije gaje izvesne simpatije prema bratskom kolumbijskom narodu i kolumbijskoj ekonomiji olicenoj u listu koke. 16 kilograma je, simbolično, stiglo u zgradu UN. Ta vest me je narocito obradovala,ali je istovremeno bila i opomena da sam podlegao svetskom imperijalizmu ne setivši Vas se i mnogo ranije,a vežu nas neraskidive veze. Ipak smo istorijski okrenuti jedni drugima i moramo se pomagati, uostalom kao i do sada. Nismo zaboravili ni vašu saradnju sa domaćim privrednicima, koje ne bih imenovao, kao ni brojnim ljudima koji su u tu zemlju pošli, što se ono kaže, trbuhom za kruhom. Raj je to, moj predsedniče, na zemlji. U ovim hladnim danima uvek s setim peščanih plaža, zgodnih Kolumbijki, boljeg fudbala. Drago mi je i što imate visok prirodni priraštaj jer svetu nikada dosta dobrih trgovaca. Naše prijateljstvo ništa neće prekinuti, pa čak ni priznanje Kosova , razumljivo, Kolumbija je to uradila zbog pritisaka svetskih moćnika a i da bi dokazala da je stvaranje nove Kolumbije nemoguće, jer će to biti samo njena bleda kopija. Ne može se protiv prirode i podzemlja,hoću reći podneblja, klime i stečenog iskustva u proizvodnji,svet će to kad tad shvatiti. Nastavimo našim putem.
Ja oduvek gajim simpatije prema svetskoj politici i politicarima,narocito prema onima kojima nedostaje politicka kultura. Ili osnovna kultura uopste. Jednoumlje,uvodjenje rasne i verske netrpeljivosti i netolerancije,uvodjenje prekih sudova,policijskog casa,objavljivanje rata Španskoj kruni. Uvodjenje mraka i tame.
Nadam se Vašem daljem prosperitetu,
srdačan pozdrav
M.T.