Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 07:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Deset zemalja bi priznalo RS  (Pročitano 279 puta)
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 10.0 Firefox 10.0

« poslato: 03. 02. 2012. 08:14 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxNezavisnost Republike Srpske u slučaju raspada BiH brzo bi priznale Rusija, Izrael, Makedonija i niz afričkih zemalja, tvrdi za Press RS dobro obavešteni izvor iz diplomatskih krugova u Sarajevu! Istina, Moskva, Tel Aviv i Skoplje, tvrdi naš sagovornik, u trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi BiH ne bi javno priznali da podržavaju nezavisnost RS, ali bi to sasvim izvesno učinili u slučaju raspada ili disolucije BiH!

Naš sagovornik ističe da predsednik RS Milorad Dodik ima čvrste argumente za tvrdnju koju je izneo pre dva dana tokom duela sa liderom LDP-a Čedomirom Jovanovićem, kada je javno rekao da bi nezavisnost Srpske odmah priznalo desetak zemalja.
- Moćne zapadne zemlje shvataju da probleme u funkcionisanju BiH ne pravi Banjaluka, već Sarajevo. To više nije zabranjena tema čak ni u Vašingtonu, gde trenutno boravi predsednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić. Pouzdano znam da i on, kao i predsednik Dodik, koristi svaku priliku da svet upozna sa realnim problemima koji se u ovakvoj BiH izgleda ne mogu prevazići nikakvim dogovorom - kaže naš sagovornik.
Prema njegovim tvrdnjama, u zapadnim diplomatskim krugovima sve glasnije se govori o mogućnosti disolucije BiH. Ističe i da nema nikakve sumnje da bi RS u slučaju da proglasi nezavisnost odmah dobila podršku nekoliko prijateljskih zemalja, među kojima bi verovatno bile i svetske sile poput Rusije i Izraela.

- Priča o otcepljenju i nezavisnosti RS do sada je bila odgovor na stalne zahteve iz Sarajeva za njeno ukidanje i unitarizaciju BiH. Pošto ta sarajevska retorika ne prestaje, priča o nezavisnosti bi mogla da postane veoma ozbiljna. Ako Sarajevo, pre svega pravosudne institucije BiH koje su formirane voljom bivšeg visokog predstavnika Pedija Ešdauna nastave da ponižavaju RS, njenom rukovodstvu neće preostati ništa drugo, nego da krene svojim putem - kaže naš sagovornik.

Istorijska neminovnost

Profesor na beogradskom Fakultetu za bezbednost i bivši sekretar Misije BiH pri Ujedinjenim nacijama Darko Trifunović smatra da je nezavisnost Republike Srpske istorijska neminovnost. On ističe da je u tom kontekstu jednostavno nemoguće izbeći poređenje RS i Kosova.

Mržnja prema Srbima ne prestaje

Darko Trifunović upozorava da su obični građani u celoj BiH, ne samo u RS, umorni od huškačke retorike i govora mržnje koji dolaze iz Sarajeva.

- Žalosno je što je mržnja prema Srbima jedina veza između pojedinih službenika OHR-a, većine sarajevskih političara i islamskog kora.

- RS ima veće pravo na nezavisnost od Kosova i ako se odluči na taj korak, sigurno će dobiti podršku brojnih zemalja. Ne znam da li rukovodstvo RS ozbiljno razmišlja o toj mogućnosti, ali znam da ih sarajevski političari svojim potezima svakodnevno teraju da se odluče na taj korak - kaže Trifunović.

Sarajevo, tvrdi on, ne radi apsolutno ništa da od BiH napravi prosperitetnu i decentralizovanu zemlju i ne čini ništa da BiH učini atraktivnom za RS. Naprotiv!

- Sarajevo radi sve da dođe do raspada BiH. Ako vas neko svakodnevno ponižava, ako javni servis FBiH napravi grozomornu emisiju u kojoj popljuje sve što je srpsko, od Svetog Save do današnjih dana, i ako to rade oni kojima su ruke krvave do lakata, onda vam ne preostaje ništa drugo nego da razmišljate o otcepljenju. Ukratko, ako se RS odluči da krene putem nezavisnosti, to neće biti iz hira, već zato što ju je Sarajevo nateralo na to - smatra Trifunović.
Odgovor na pritiske

Profesor na banjalučkom Fakultetu političkih nauka Miodrag Romić kaže da rukovodstvo RS, pre svega predsednik Milorad Dodik, govoreći o nezavisnosti RS u stvari odgovara na stalne pritiske iz Sarajeva i iz određenih međunarodnih krugova koji ne kriju netrpeljivost prema RS. On ističe da je poverenje u instituciju predsednika RS od ogromnog značaja za očuvanje naših vitalnih interesa.

- Na neprestano pozivanje na ukidanje RS morao se naći adekvatan odgovor. Ako vas neko stalno napada bez ijednog opravdanog razloga i nikako neće da prestane, jednostavno morate naći način da se odbranite, a jedan od načina je i da se sklonite od njega - kaže Romić.

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić nije želeo da govori o konkretnim zemljama koje bi „na prvu loptu" priznale samostalnost Srpske, ali kaže da bi to sasvim sigurno uradile zemlje koje su i do sada uvažavale RS i njen državotvorni karakter.

- Većina građana zna koje zemlje su prijateljski nastrojene prema Srpskoj i Srbima i među njima su i one koje bi sigurno priznale nezavisnost RS. U svakom slučaju, onome ko prati geopolitičku scenu je jasno da je po pitanju BiH došlo do polarizacije na dva koncepta. Prvi je islamsko-bošnjački koncept centralizacije, a drugi je evropski koncept decentralizacije. Na tragu toga, potpuno je jasno koji koncept podržava i koji odgovara Srpskoj - kaže Vasić.

Press.rs

sta mislite o ovome?
BANIJA 79
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #1 poslato: 03. 02. 2012. 09:13 »
Podeli temuIdi gore

Priznale bi Republiku Srpsku i puno više od 10-ak zemalja.Mnogima je više dosta ove pat pozicije u bih.Čim stranci odu iz bih,njena sudbina je zapečaćena.
Sve što se na silu drži,ne traje dugo.Tako je bilo sa Jugoslavijom,tako će bit i sa bih.Kad se jedan SSSR mogo raspast,ko je i šta je onda bih da ona neće,kap u moru.

Pitaju me odakle si žuti, sa Banije Krajišnik sam ljuti!
Paša
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 8.0.1 Firefox 8.0.1

« Odgovor #2 poslato: 03. 02. 2012. 09:16 »
Podeli temuIdi gore

Bla .bla bla bla. Pa jarane  vise je i djeci vise muka od ove price,odvojite  se i onda ce te znati sigurno  Pivo i kokice
Залутало_прасе
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 16.0.912.77 Chrome 16.0.912.77

« Odgovor #3 poslato: 03. 02. 2012. 09:20 »
Podeli temuIdi gore

Nezavisnost RS je već gotova stvar...

{alt}
modricanin
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #4 poslato: 03. 02. 2012. 09:23 »
Podeli temuIdi gore

Svi ce je priznati osim Srbije Dim Dim Dim
BANIJA 79
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 03. 02. 2012. 09:24 »
Podeli temuIdi gore

Nezavisnost RS je već gotova stvar...

Aplauz Bih ima perspektivu ko i SFRJ i SSSR. Grin

suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #6 poslato: 03. 02. 2012. 09:24 »
Podeli temuIdi gore

This message has been deleted by free2020 as spam!
suljaga's post count has been reduced by 1.

Moderator Comment Nećeš moći trolovati po forumu sve dok ne izbrojiš i obavijestiš nas koja je cifra!
« Poslednja izmena: 03. 02. 2012. 09:27 free2020 »
BANIJA 79
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #7 poslato: 03. 02. 2012. 09:29 »
Podeli temuIdi gore

Svi ce je priznati osim Srbije Dim Dim Dim

Ti si iz Republike Srpske,ne sikiraj se za propalu bih. v^s

suljaga
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #8 poslato: 03. 02. 2012. 10:06 »
Podeli temuIdi gore

This message has been deleted by free2020 as spam!
suljaga's post count has been reduced by 1.

Nećeš moći trolovati po forumu sve dok ne izbrojiš i obavijestiš nas koja je cifra!
Ja sam tebi postavio cifru a to je : najmanje 1.600 ubijene keje su pobili karadžićevi zločinci  Kad sam bio mlad

Ti si postavio neke linkove ko je to piso nemam pojma pa sad hoćeš da je to brojim  Sad znam Sad znam Sad znam Sad znam

Izbroj ti i iziđi sa cifrom  Kad sam bio mlad
Залутало_прасе
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 03. 02. 2012. 10:21 »
Podeli temuIdi gore

Ja sam tebi postavio cifru a to je : najmanje 1.600 ubijene keje su pobili karadžićevi zločinci  Kad sam bio mlad

Ti si postavio neke linkove ko je to piso nemam pojma pa sad hoćeš da je to brojim  Sad znam Sad znam Sad znam Sad znam

Izbroj ti i iziđi sa cifrom  Kad sam bio mlad

Zločinci su oni koji su koristili civilne objekte u Sarajevu, iz njih dejstvovali ne samo po VRS već i po srpskim civilima.

Za to 1.600 ubijene dece možeš samo da kriviš Aliju i njegove "junake", razne Cace, Juke, Ćele, Divjake i sl.

Ali to nije tema. Tema je nezavisnost RS!
« Poslednja izmena: 03. 02. 2012. 10:57 Залутало_прасе »

{alt}
free2020
Stariji urednik
Na mreži Na mreži

Mac OS X 10.4 Mac OS X 10.4
Browser:
Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10

« Odgovor #10 poslato: 03. 02. 2012. 10:59 »
Podeli temuIdi gore

Ja sam tebi postavio cifru a to je : najmanje 1.600 ubijene keje su pobili karadžićevi zločinci  Kad sam bio mlad
Ti si postavio neke linkove ko je to piso nemam pojma pa sad hoćeš da je to brojim  Sad znam Sad znam Sad znam Sad znam
Izbroj ti i iziđi sa cifrom  Kad sam bio mlad

Moderator Comment Ja sam tebi postavio link ka zvaničnom spisku djece na kome se nalaze i dvadesetogodišnjaci, ali i stariji.Pošto si ti taj koji postavlja sulude tvrdnje i bezočne laži, a na ovom forumu si poznat kao najobičniji bezobrazni troler koji je nebrojeno mnogo puta ismijavao i omalovažavao srpske civilne žrtve dobio si zadatak da izbrojiš stvarne žrtve i da nam javiš tačan broj.Red je da se bar jednom suočiš sa istinom i da priznaš da lažeš.

”Највећи српски грех, онај из кога касније поизилази све зло,
сва страва и ужас наше историје и свакодневнице, јесте нестрпљење”
nebitno
Super član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #11 poslato: 03. 02. 2012. 11:32 »
Podeli temuIdi gore

cudno je sve to. Prvo svi priznali SFRJ pa onda se neki odvojili pa onda opet ti isti priznali te odvojene drzave, sto znaci da vise ne priznaju SFRJ. I tako u krug. Sta se desava ako npr pola zemalja prizna SFRJ a pola npr Hrvatsku. Koja je to pravna situacija.

Re. RS tu postoji pravni problem, tj ako se sluzbeno raspadne BiH tada prestaje Dejton a pravno prestaju i sluzbene granice RS i FBiH. Tada smo opet na pocetku, tj. 1991 gdje ce svak da pokusa ugrabiti sto vise za sebe. Najbezbolnije bi bilo kada bi svi narodi BiH priznali eventualno raspadnutu BiH na RS i FBiH ali to se naravno nece desiti.

Problem u svakom slucaju, koji ce na kraju trebati da se rijesi da ne bude nezadovoljnih.
« Poslednja izmena: 03. 02. 2012. 11:34 nebitno »
BANIJA 79
Legenda
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 03. 02. 2012. 11:47 »
Podeli temuIdi gore

cudno je sve to. Prvo svi priznali SFRJ pa onda se neki odvojili pa onda opet ti isti priznali te odvojene drzave, sto znaci da vise ne priznaju SFRJ. I tako u krug. Sta se desava ako npr pola zemalja prizna SFRJ a pola npr Hrvatsku. Koja je to pravna situacija.

Re. RS tu postoji pravni problem, tj ako se sluzbeno raspadne BiH tada prestaje Dejton a pravno prestaju i sluzbene granice RS i FBiH. Tada smo opet na pocetku, tj. 1991 gdje ce svak da pokusa ugrabiti sto vise za sebe. Najbezbolnije bi bilo kada bi svi narodi BiH priznali eventualno raspadnutu BiH na RS i FBiH ali to se naravno nece desiti.

Problem u svakom slucaju, koji ce na kraju trebati da se rijesi da ne bude nezadovoljnih.

Republika Srpska bi ostala u deytonskim granicama isto ko i hrvatska u avnojevskim.Nestala je i YU,al je hrvatska ostala u avnojevskim granicama. Wink

Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« Odgovor #13 poslato: 04. 02. 2012. 07:24 »
Podeli temuIdi gore

Re. RS tu postoji pravni problem, tj ako se sluzbeno raspadne BiH tada prestaje Dejton a pravno prestaju i sluzbene granice RS i FBiH.
Tada smo opet na pocetku, tj. 1991 gdje ce svak da pokusa ugrabiti sto vise za sebe. Najbezbolnije bi bilo kada bi svi narodi BiH priznali eventualno raspadnutu BiH na RS i FBiH ali to se naravno nece desiti.

Citat:

Citat
Re. RS tu postoji pravni problem, tj ako se sluzbeno raspadne BiH tada prestaje Dejton a pravno prestaju i sluzbene granice RS i FBiH.
Citat
Ovo je isto kao kada bi ja u toku rasturanja SFRJ rekao ...nakon nestanka SFRJ vracamo se na stanje Kraljevine YU. Joj

Pravni,moralni i svakojaki problem bio je i u rasturanju SFRJ....Vatikan,Germanija,Amerika....i njihovi trabanti gurase stvar do kraja ...ko yebe pravo,istoriju,moral,medjunarodne zakone,ugovore,povelje..........yokkkkkkk nista nije pomoglo SFRJ/Srbima da sprece.Jednostavno visa sila...da da aaaaa visa sila.interesi ...i to je to vazda bilo i bice dok je sveta i veka.

U slucaju rasturanju SFRJ i Srbije i agresija na Srbski narod s obe strane Drine  ...sve medj.ugovori povelje ...pa i moralne su dibidus sruseni,ukinuti syebani ...jer se nekima silama tako prohtelo jer se nekima silama interes pojavio da se to tako zlo uradi....hmmm Sokiran Sokiran Sokiran

Sta hocu reci???

Dakle,ako neka velika sila,narocito super sila ....kao npr.Rusija odluci da ide do kraja ...i spremna da stane iza svojih interesa i spremna zrtvovati se,spremna i kaciti se  ...i prizna RSrbsku ....niko tu nista nemoze ....i niko nece zbog federacijskih Mujaga da se kaci zbog tamo neke sprdacine/ Klintonove iz-drk-o-tine zvane Dejtonska Pihhh.

A da je Dodik majstorski lucidno pa bogme i hrabro,hazaderski otisao u Moskvu pre 4godine tada JOS nadrkanu USA a tada JOS ekonomsko-politicki slabu Rusiju .....jes bogme Mico je BOG mu zdravlja i srece dao ucinio istorisjki korak..paaa bogme Mico ce biti sposoban i onaj finalni cilj da odradi.A Rusiji ce to biti jedna lepa prilika da se pokaze kao oporavljena super sila.

Nikada se na Balkanu nista nije moglo ozbiljno zavrsiti bez Rusije.Osim fenomenalnog poteza oko Rusije Mico Dodik jos vestiji mu je potez bio oko Izraela...malesna drzava enormne snage u politici pa i ekonomiji a narocito vojne snage.ZNaju Yevreji veoma dobro bolje maltene od svih nas s Balkana  ko su ,sta su i kakvi su Srbi,Muslimani i Hrvati.A Dodolov tajming s Izraelom je antologijski .....iskoristen tajming nepriajteljskih carkanja Turske i Izraela .

Moje misljenje i procene su takve da ocekujem u narednih maximum 3godine da ce RS uz pomoc Rusije i Izraela,RS uspeti povratiti ono sto joj je nakon Dejtona banditski oteto svih onih 68 nadleznosti....u ovo sam siguran 99.9%.I nami  Srbima RS puuuuuuuuuuuuuna kapa a Muajgama znak da od isalmbosne na celom gruntu tzv."avnoj"-evskom SR  BiH,neJma nista.

Jojjj kojega stravicnoga ponosa,ce biti kada Srbadija mlada ponovo pocne da poalze zakletvu za svoju otadzbinu RSrbsku,drzavna kontrola granice takodje od RS,.....paaa i one registarske tablice za motorna vozila veeeelika je stvar gospodo.Sv ece to biti vraceno akoBOGda ubrzo .. c!)A nakon toga RS krece kao simplon k svekolikom ekonomskom i svakom drugom napretku.

Jos nesto,mnogo sta ce biti jasnije kada i ako Bacuske poloze cevke gasovoda "Juzni Tok" a od zamisljenoga cevovoda "Nabuko" ne bidne nista....Uz Juzni Tok bit ce vojna baza Nis aktivirana a nakon toga sledi SrboRuska vojna baza u Mahovlajnima .Rusija je povecala vojni budzet s ogromnim ciframa a jamerika otpriliki s slicnom cifrom vojni budzet smanjila.Pametnom dosta.

ps
Imam neke  informacije da je onaj predsednik parlamenta RS jedan ogromni kapacitet koji je mozda vise nekih stvari ucinio nego Dodik.A taj SrboCrnogorac Igor Radojčić akoBOGda bice naslednik Dodika.

{alt}
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« Odgovor #14 poslato: 04. 02. 2012. 07:28 »
Podeli temuIdi gore

Dakle RS su spremne priznati sledece drzave:
Srbija
Rusija
Izrael
Rumunija
BeloRusija
Kazahstan....nastavite...

Ovo je 6 mojih najsigurnijih a vi nastavite...

Srbskaaaaaaa 4 Everrrrrrrrrrrr tamni vilajet Neverrrrrrrr
 v^s Tri prsta Srbija smjesko Rakijica Živeli Kolo

{alt}
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 16. 05. 2012. 10:11