Nezavisne novine - Diskusije
25. 05. 2012. 07:34 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Članovi Links Kontakt Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 ... 5   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vestervele: Pristup nemačke industrije sirovinama mora se osigurati i silom  (Pročitano 780 puta)
Pazuzu
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

« poslato: 04. 02. 2012. 12:51 »
Podeli temuIdi gore

TitleBoxVestervele: Pristup nemačke industrije sirovinama mora se osigurati i silom
 Tanjug | 04. 02. 2012. - 10:54h  11:14h

Pristup nemačke industrije sirovinama mora se osigurati, ako je potrebno, i primenom oružane sile, izjavio je ministar inostranih poslova Nemačke Gido Vestervele.

"Očuvanje ekonomskih interesa i interesa u vezi sirovina mora biti deo naših strateških razmišljanja. Čudim se da je moja podrška upotrebi naših vojnika u borbi protiv piraterije ocenjena nemoralnom od pojedinih poslanika", rekao je on u intervjuu nemačkom nedeljniku "Virtšaftsvohe".

"Tačno je da dajemo naš doprinos u zaštiti medjunarodnih ruta trgovine. To su strateški interesi i bilo bi pogrešno da se ne spoznaju", poručio je Vestervele.

On je dodao da najpre diplomatskim sredstvima treba pokušati rešiti konflikte.

"Ali, svuda gde ne napredujemo diplomatski, kao što su na primer borba protiv terorizma i piraterije, ne preostaje nam ništa drugo nego da uz oružanu silu zaštitimo naše mornare. To da smo u Avganistanu sa našom vojskom zbog sirovina je glupost, ali smo u Avganistanu radi zaštite sirovina kako bi toj zemlji obezbedili prihode i dobru budućnost", rekao je on.

Zbog slične izjave je pre dve godine nemački predsednik Horst Keler morao da podnese ostavku. On je, nakon posete Avganistanu, u jednom intervjuu rekao da nema sumnje da je vojna sila potrebna i za očuvanje nemačkih interesa, na primer, slobodnih trgovinskih ruta.

Godinu dana kasnije je tadašnji ministar odbrane Karl Teodor cu Gutenberg rekao da Nemačka mora svoje ekonomske interese obezbediti i vojnim sredstvima.
 Vestervele je istakao da želi da nastavi diskusiju koju je podstakao Keler.

"Politika i nauka, ekonomija i društvo moraju diskutovati i tome i sa kojim sredstvima želimo štititi naše ekonomske i bezbednosne interese. Vreme je da se razgovara o osnovama mira, sloboda, blagostanja i o našim strateškim prioritetima", rekao je Vestervele.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/305324/Vestervele-Pristup-nemacke-industrije-sirovinama-mora-se-osigurati-i-silom

Sve oblande padaju i nemački fašisti najzad otvoreno kreću da pokazuju svoje pravo - nacističko lice, kojeg su se 1945. samo formalno "odrekli", ali suštinski nikada nisu.
I opet oko sebe okupljaju one kojima su gospodarili tokom I i II Svetskog rata.
I opet im se odupiru svi antifašisti koji su ih porazili i u I i u II Svetskom ratu.

Situacija nije nimalo bezazlena, ali iskreno verujem da će ovaj put germanska zver da bude ugažena jednom za svagda, da više nikada ne pomolii ni nos iz kaljuge.
Sunny day
Glavni urednik
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 10.0 Firefox 10.0

« Odgovor #1 poslato: 04. 02. 2012. 12:54 »
Podeli temuIdi gore

evropu ceka jos jedan svjetski rat...srbi ga trebaju pametno odraditi i resiti za sva vremena pitanje srpskih zemalja....iz dva rata izlaze kao pobjednici i amnestiraju svoje krvoloke da bi im oni opet pili krv cim malo ojacaju.....srbi pamet u glavu i ne pruzajte se vise nego sto ste dugi.
Залутало_прасе
Veteran foruma
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:
Chrome 16.0.912.77 Chrome 16.0.912.77

« Odgovor #2 poslato: 04. 02. 2012. 01:10 »
Podeli temuIdi gore

evropu ceka jos jedan svjetski rat...srbi ga trebaju pametno odraditi i resiti za sva vremena pitanje srpskih zemalja....iz dva rata izlaze kao pobjednici i amnestiraju svoje krvoloke da bi im oni opet pili krv cim malo ojacaju.....srbi pamet u glavu i ne pruzajte se vise nego sto ste dugi.

Upravo tako. Više ne praviti državu sa Hrvatima i Slovencima, a muslimane koji govore srpski vratiti veri pradedovskoj. Dim

{alt}
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:
Firefox 10.0 Firefox 10.0

« Odgovor #3 poslato: 04. 02. 2012. 02:59 »
Podeli temuIdi gore

svi su pederi fašisti - davno sam ja to govorio!

Upravo tako. Više ne praviti državu sa Hrvatima i Slovencima, a muslimane koji govore srpski vratiti veri pradedovskoj. Dim

hoćemo li i pravoslavne srbe vratiti veri pradedovskoj?

!
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:
Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1

« Odgovor #4 poslato: 04. 02. 2012. 03:35 »
Podeli temuIdi gore

Ja imam clana familije u Germaniji ...tamo je od 1968g.Dakle poznaje Germane u bobu....
Pre nekih 25-ak godina mi veli ovako:
Slusaj rodjace,golema vecina Svaba kada im spomenes Hitlera oni samo sto se ne skoce i desnicu ispruze s najvecim ozbiljnoscu na njihovim facama.... Tada sam bio Huh? Sokiran a odavno me to nimalo ne cudi,naprotiv.

Ocito je dakle da je Hitler-ovstina genetski ukorenjena u Germana.

I onda se setim sadasnjih bandita koji evo 11g jasu Srbiju za koje "EU nema alternativu" pihhhhhh
yebo im ker majku sve to se hitno hiruski mora odstarniti i pogani ukloniti ....inace ode Srbadija u 100 lepe PM.

{alt}
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #5 poslato: 04. 02. 2012. 04:39 »
Podeli temuIdi gore

matovilo, svakim postom toneš sve dublje! misliš da si ti jedini koji ima familiju u njemačkoj? nemoj da lupaš gluposti - običan narod na pomen hitlera obara pogled i mijenja temu od srama. tu dehitlerizaciju su im indoktrinisali amerikanci.

nisu svi zatucane brđe ko balkanci - neki su i svjesni onoga što se desilo u prošlosti!

!
Bean
Elitni član
Van mreže Van mreže

Windows XP Windows XP
Browser:
MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0

« Odgovor #6 poslato: 04. 02. 2012. 04:53 »
Podeli temuIdi gore

matovilo, svakim postom toneš sve dublje! misliš da si ti jedini koji ima familiju u njemačkoj? nemoj da lupaš gluposti - običan narod na pomen hitlera obara pogled i mijenja temu od srama. tu dehitlerizaciju su im indoktrinisali amerikanci.nisu svi zatucane brđe ko balkanci - neki su i svjesni onoga što se desilo u prošlosti!

sublimacija konfuznih i degradiranih frustracija koncentisano u defakto multifrekventim i ekvivalentnim činjenicama.
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #7 poslato: 04. 02. 2012. 05:41 »
Podeli temuIdi gore

sublimacija konfuznih i degradiranih frustracija koncentisano u defakto multifrekventim i ekvivalentnim činjenicama.

!
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #8 poslato: 04. 02. 2012. 08:58 »
Podeli temuIdi gore

matovilo, svakim postom toneš sve dublje! misliš da si ti jedini koji ima familiju u njemačkoj? nemoj da lupaš gluposti - običan narod na pomen hitlera obara pogled i mijenja temu od srama. tu dehitlerizaciju su im indoktrinisali amerikanci.

nisu svi zatucane brđe ko balkanci - neki su i svjesni onoga što se desilo u prošlosti!

Decko ja ti govorim ono sto cujem iz prve ruke od osobe-rodbina koja poznaje i zivi s Germanima 3.5 puta duze nego s Srbima(svojim narodom).
Tada kada sam cuo to nije bilo govora o razbiajnju SFRJ i ponovnom banditizmom Germana na Srbe.Osim sto sam to cuo i jos od mnogih ...znam jos mnogo sta sto ti neces znati nikada...a ti zivi u naivi kako se Germani stide...Jes stide se neki Germani naci proslosti ali ali....

Secamo li se onoga Germasnkog kancelara Hansa Ditriha Genšera???

Citat
Nacista za vreme rata

Genšer bio i jedan od vojnika fašističke Nemačke u Drugom svetskom ratu. Sa 16 godina mobilisan je u 12. armiju generala Valtera Venka, koji je postao član nacističke partije na kraju rata, 1945. Kasnije je tvrdio da je nacista postao protiv svojih ubeđenja.

Pametnom dosta.

Dakle Verstelvele to sto prica je sve u kontinuitetu i samo naivci mogu biti iznenadjeni...anivci poput ansega Tomice-komice.
Nacsiti i njihovi potomci kao i simpatizeri odavna drmaju Germanijom.

{alt}
Tommy Gavin
Urednik
Na mreži Na mreži

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #9 poslato: 04. 02. 2012. 11:47 »
Podeli temuIdi gore

političari nisu običan narod. i ovo nije bila nacistička, već kolonijalistička izjava - jednaka bilo kojoj izjavi američkog političara! ne znaš osnovne pojmove, ali zato kuhaš bućkuriš riječi sastavljen u nesuvislu rečenicu.

i moja rodbina živi u njemačkoj, mnogi od njih su veoma uspješni privrednici tamo, ali niko od njih nije imao ni sličan primjer. čak imam zeta i strinu - nijemce, a njihovo mišljenje o hitleru je gore od moga - ako je to uopšte moguće!

!
Korisničko_ime
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #10 poslato: 05. 02. 2012. 12:05 »
Podeli temuIdi gore

Oduvek sam imao postovanja za Svabe. Slicno kao i kad je Merkelova rekla Tadicu da je uslov za EU Kosovo. Oni ti odmah kazu sta misle o tebi,bez ikakvog uvijanja i laznog moralisanja. Kad te mrze znas da te mrze i to rade otvoreno, za razliku od mnogih zemalja i na istoku i na zapadu
zelengradjanin
Počasni član
Van mreže Van mreže

Windows Vista Windows Vista
Browser:
Firefox 3.5.19 Firefox 3.5.19

« Odgovor #11 poslato: 05. 02. 2012. 12:08 »
Podeli temuIdi gore

Oduvek sam imao postovanja za Svabe. Slicno kao i kad je Merkelova rekla Tadicu da je uslov za EU Kosovo. Oni ti odmah kazu sta misle o tebi,bez ikakvog uvijanja i laznog moralisanja. Kad te mrze znas da te mrze i to rade otvoreno, za razliku od mnogih zemalja i na istoku i na zapadu

Red,rad i disciplina vodi u fašizam jebiga Dim
Matovilo
Počasni član
Na mreži Na mreži

Windows XP Windows XP
Browser:

« Odgovor #12 poslato: 05. 02. 2012. 01:36 »
Podeli temuIdi gore

političari nisu običan narod. i ovo nije bila nacistička, već kolonijalistička izjava - jednaka bilo kojoj izjavi američkog političara! ne znaš osnovne pojmove, ali zato kuhaš bućkuriš riječi sastavljen u nesuvislu rečenicu.

i moja rodbina živi u njemačkoj, mnogi od njih su veoma uspješni privrednici tamo, ali niko od njih nije imao ni sličan primjer. čak imam zeta i strinu - nijemce, a njihovo mišljenje o hitleru je gore od moga - ako je to uopšte moguće!

Tomice naivni tomice ima Matovilo sestru,zeta u Germaniji od 1968g i jos mnostvo blize/daljnje rodbine.Radio sam u turizmu (Dubrovnik)23g izdavao sam u vlastitoj koci sobe Germanima i inima
dugo godina....
Germane u jednu ruku veoma cenim onih nekoliko divnih oosbina a koje su:
rad,red,disciplina,radisnost,tacnost.....itd. Ali ima moj Tomice naivcino Germani jednu odliku koja je jako losa,katastrofalna a to je :
pohlepa,gramzivost....kada vidi German da moze nesto dzaba da dobije ili jesftino....oni se redom svi naprosto zacas pretvore u gladne zivotinje.Ta pohlepa/gramzivost narocito je nas Srbe i ostale Slovene poput Rusa koji poseduju kao drzava najvece resurse na planeti,najvise kostalo ta Germasnka pohlepa/gramzivost.

Tu odliku Germana Matovilu i nije potrebno da pita familiju koja zivi u Germaniji,jok za tu odliku znam odavna od amlih nogu...vlastitim iskustvom sam ih testirao bas upravo kada sam Germanima sobe izdavao i u turizmu radio.

Gvido je postao nervozan zato sto im stvari ne idu kako su planirali.
Poslije ujedinjenja Njemacke i pada SSSR oni su posli u akciju "Drang nach Osten" da bi prosirili svoj "Lebensraum"-zivotni prostor.

Poslije formiranja EU koja znaci IV Rajh,posli su sasvim otvoreno u osvajanje Istoka gdje se nalaze izvori energje i sirovina.
Na tom njihovom putu im je smetala Jugoslavija pa su je srusili,a Sloveniju i Hrvatsku su vec uknjizili kao svoj novi "lebensraum".To sto se Hrvati tome raduju i pjevaju Danke Deutschland,njihov je problem.

Medjutim,da bi dosli do Bliskog istoka moraju proci jos samo Srbiju i zato se vrse neprestani pritisci da se Srbija definitivno unisti.
Ali,to nece ici tako lako,Rusija je ojacala i vec se spustila u R.Srpsku.

Gvido zna sta su im Rusi rekli nakon WWII,da ako jos jednom krenu na njih da im kamen na kamenu u Njemackoj nece ostati.Dosta je bilo 25 miliona ruskih zrtava.

Dakle,Gvido se s pravom nervira jer zna da mu se situacija nece popraviti.

{alt}
padobranac
Elitni član
Na mreži Na mreži

Windows Vista Windows Vista
Browser:
MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #13 poslato: 05. 02. 2012. 08:53 »
Podeli temuIdi gore

svabe su zakon, kamo srece da srpski narod ima bar pola onih pozitivnih stvari koje svabe imaju. sto se tice hitlera, nije ni cudo sto ga mrze, drugi svjestki rat su mogli dobiti da se nije mjesao generalima u posao. danas ne bi bila unija i ostale budalestine vec bi berlin bio glavni grad evrope a ta ista bi bila nekoliko decenija ispred amerike, kine i ostalih "mocnih" drzava po svakom standardu sto postoji. steta je sto se srpski narod (vecina) uvijek svrsta na stranu njemackih neprijatelja.
Korisničko_ime
Ugledni član
Van mreže Van mreže

Windows 7 Windows 7
Browser:

« Odgovor #14 poslato: 05. 02. 2012. 10:15 »
Podeli temuIdi gore

Pa dobro,oni su izabrali svoj satelit na Balkanu,Hrvatsku. Mi im ne trebamo, pa i da se germanizujemo svi sada koji cemo im. Kupili su sta su hteli ovde. Kazu da narodi na Balkanu zive u zaledjenim konfliktima a oni su  ti,izmedju ostalih, koji te konflikte odmrznu po potrebi. A to za EU i Berlin kao centar Evrope sada nema ni razlike, zna se ko je glavni trenutno u EU , da su nacisti ostali pitanje je sta bi bilo kad bi bilo,a ne bi bilo prijatno po nas. Treba Svabe posvadjati sa Poljacima, oni se ne mirisu  Smiley
A da imam postovanja, imam
Stranice: [1] 2 3 ... 5   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Nezavisne novine | Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Sitemap

Google visited last this page 18. 05. 2012. 03:40