političari nisu običan narod. i ovo nije bila nacistička, već kolonijalistička izjava - jednaka bilo kojoj izjavi američkog političara! ne znaš osnovne pojmove, ali zato kuhaš bućkuriš riječi sastavljen u nesuvislu rečenicu.
i moja rodbina živi u njemačkoj, mnogi od njih su veoma uspješni privrednici tamo, ali niko od njih nije imao ni sličan primjer. čak imam zeta i strinu - nijemce, a njihovo mišljenje o hitleru je gore od moga - ako je to uopšte moguće!
Tomice naivni tomice ima Matovilo sestru,zeta u Germaniji od 1968g i jos mnostvo blize/daljnje rodbine.Radio sam u turizmu (Dubrovnik)23g izdavao sam u vlastitoj koci sobe Germanima i inima
dugo godina....
Germane u jednu ruku veoma cenim onih nekoliko divnih oosbina a koje su:
rad,red,disciplina,radisnost,tacnost.....itd. Ali ima moj Tomice naivcino Germani jednu odliku koja je jako losa,katastrofalna a to je :
pohlepa,gramzivost....kada vidi German da moze nesto dzaba da dobije ili jesftino....oni se redom svi naprosto zacas pretvore u gladne zivotinje.Ta pohlepa/gramzivost narocito je nas Srbe i ostale Slovene poput Rusa koji poseduju kao drzava najvece resurse na planeti,najvise kostalo ta Germasnka pohlepa/gramzivost.
Tu odliku Germana Matovilu i nije potrebno da pita familiju koja zivi u Germaniji,jok za tu odliku znam odavna od amlih nogu...vlastitim iskustvom sam ih testirao bas upravo kada sam Germanima sobe izdavao i u turizmu radio.
Gvido je postao nervozan zato sto im stvari ne idu kako su planirali.
Poslije ujedinjenja Njemacke i pada SSSR oni su posli u akciju "Drang nach Osten" da bi prosirili svoj "Lebensraum"-zivotni prostor.
Poslije formiranja EU koja znaci IV Rajh,posli su sasvim otvoreno u osvajanje Istoka gdje se nalaze izvori energje i sirovina.
Na tom njihovom putu im je smetala Jugoslavija pa su je srusili,a Sloveniju i Hrvatsku su vec uknjizili kao svoj novi "lebensraum".To sto se Hrvati tome raduju i pjevaju Danke Deutschland,njihov je problem.
Medjutim,da bi dosli do Bliskog istoka moraju proci jos samo Srbiju i zato se vrse neprestani pritisci da se Srbija definitivno unisti.
Ali,to nece ici tako lako,Rusija je ojacala i vec se spustila u R.Srpsku.
Gvido zna sta su im Rusi rekli nakon WWII,da ako jos jednom krenu na njih da im kamen na kamenu u Njemackoj nece ostati.Dosta je bilo 25 miliona ruskih zrtava.
Dakle,Gvido se s pravom nervira jer zna da mu se situacija nece popraviti.