Pa sad Ceda jes u zadnje vrijeme popularan zbog nekih svojih izjava,.. ali daleko od toga da ga muslimani vole. Postavi samo pitanje onima sto ga slave vezano za cedinu izjavu gdje su svi potisnici Dejtona(bivsi predsjednici) trebali biti sudjeni za ratne zlocine u Hagu, ali je neke smrt preduhitrila u tome. Misleci naravno na Aliju I. Sumnjam da je ljubav u pitanju.
Ocigledno je da Ceda igra na tu kartu i postaje sinonim te vrste politike, nosice taj barjak dok ne dodje njegovo vrijeme. I bivsi disidenti komunistickog rezima su bili jako nepopularni i omrazeni,.. ali i njihov vakat dodje. Ceda samo igra na tu kartu jer zna da sada ne moze biti jedan od najjacih politicara jer uvijek postoji veci Srbin od njega, veci zastitnik, veci nabusani patriota,...a i tezi(jedan ima cak 120 kila). Takodjer zna da da se kroz aktuelni patriotizam, srpstvo,.. ne moze ubaciti u grupu vodecih,.. a i da crkva ima vecih miljenika.
Zato je i ova izjava za ocekivati, iako je pretjerana i pomalo prljava.
Ali je reakcija Amfilohija iznenadjujuca jer sam prije ocekivao nesto o zalutalom sinu, zabludi, oprosti mu boze nezna sta prica,.. nesto na nivou visokog svestenstva i hriscanski,.. ovako je na istom nivou kao i cedina. Njegova je duznost da krsti svakog ko to zeli a ne da "ulaze investicije" pa poslije ocjenjuje projekat. Svestenik koji se kaje sto je krstio,..

i to samo u ovom slucaju,.. a ne kod ostalih krstenja,.. Mislim da pojedini koji se loze na ovo nisu ni svjesni koliko sam Amfi srozava SPC i svoj poziv.