matovilo...porediti banjaluku gde je palo 30-40 cm snijega i juzni deo BiH gde je snijeg preko 1 metra je glupost....
ili porediti BL gde su srpski kriminalci navukli svu mogucu mehanizaciju koja je placena od novca gradjana RS preko institucija vlasti sa zvornikom,palama,trebinjem...gde opstine sastavljaju jedva kraj sa krajem je opet smijesno....
Ok,u BLuci palo manje snega pa eto nije bilo problema BL pocistiti da sve funkcionise....ali kako onda shvatas Mostar(vidi gore prilog).

A kako shvatas (vidi gore moj prilog) da su Mujage odmah na samom pocetku sneznog nevremena
pokusali Dodika da oblate i nesposobnim da prikazu jer ko biva Dodik nije proglasio "vanredno stanje"

Zamislimo se da je hrvatima njihov Z Mostar struja pod nadzorom Mujaga("elektroprivreda biH"...garant bi i Z Mosatr bio kao i istocni bez struje danima maaa mesecima...
A kako shvatas uopste Mostar,gde je Z inace kao mali L Vegas a I Mostar kao neka Afganistanska vukoYebina

Slusaj Suncani,vidim ja ti si na Dodika nadr*an ljut ...i sta ti ga znam k'o neki Mujaga u PM....
Ja nisam nikakav partijas ...vec godinama pazljivo patim politiku..pa i onoga M Dodika,kojem skidam kapu i klanjam se do zemlje....ako ni zzbog cega ond azbog toga sto je imao muuuuda kao u bika i zlotvorima zapadnim(USA) rekoa NE,otimanju nadleznosti RS ..kao npr.policija.Osim toga M Dodik je od svojih laktasa napravio grad-ic za primer,eno i od BLuke isto ..cak i neprijatelji nasi ponegde im se omakne pa kazu "jeste BLuka zaista se izgradjuje...itd."
Ti si Suncani neki brte sitnosicardjijski patrijas

bas kao i oni ovih dana u I Ilidzi koji su idioti iz ljubomore i sitnosicardzijsva odbili pomoc polsanu iz BL "krizni stab" masine za ciscenje snega u/oko I Ilidze ,koja je pod valscu supaka nekih iz stranke SDS.
padobraanc
-------------
Kazes,citiram:
bosnje jedva cekaju da se nesto dogodi u republici srpskoj da se sprdaju sa dodikovom vlascu, sad kad ne mogu sakriti nesposobnost islamiziranog korumpiranog vrha u sarajevu onda sute. da je banja luka zatrpana ne bih mogao zivjeti od dusebriznika i njihove brige za "bolji entitet".
Da upravo tako, i Muajge su (ponavljam)odmah u rekordno vreme nevremena sneznoga na Dodika zapoceli hampu (po obicaju) kako Dodik nije ko Muajge progalsio vanredno stanje

Proglasise Mujage vanredno satnje

ali to je sve ...po obicaju i tardiciji nasledjenoj od njihovih stvoritelja-turaka ni makac dalje.Nece ture da mrdne na hladnocu vec ceka neko drugi da im radi..
ili da ih nevreme prodje hmm (lezi ljebu da te jedem) i lajati protiv "cafira" "cetnika" tj.Srba.
Dilajla
-------
Civiliziranost jednog coveka,naroda ogleda se na svakom mestu u svakoj (ne)prilici pa tako i na nevremenu.
Citam i pratim onu katastrofu u Japanu sto se dogodi pre par meseci.....i gle cuda vidim Japanci stari kulturan narod s jakom pozitivnom tardicijom onu nevidjenu katastrofu (cunami i eksplozija NE) su s takvom brzinom,pozrtvovanoscu prebrodili uzasno stanje svega toga sto ih snadje ...da
sam naprosto fasciniran .Kao npr.u par dana napravili /popravili su desetine stotina km autoputeva,bezbroj mostova....i svasta nesto.
Sta hocu da kazem?
Nemoze sve to tako da uradi/odradi jedan zaostali,primitivni,blentavi narod/i kojemu je njihova kultura,pozitivna tradicija,...itd. na niskom nivou kao sto su mahom sve Mujage odreda ...od Sarajeva,Tirane do Kabula.
Jbte vidi onh tvojih Mujaga zadnjih 16g od zavrsetka rata do danas:
Dobise Mujage muhte i na kuknajvu silne mlrde od arapa i zapadnih nekih drzava...Srbi dobise neku sicu/crkavicu i to sve pod ucenama,Hrvati slicno ko i Srbi ....i gledaj sad Z Mostar i I Mostar,Banja Luku i b/i Sarajevo.....
Gledaj malo one lepe zgrade po Sarajevu poput "Zemaljski muzej " i ostale zgrade koje su podignute u ime kulture svih u BiH...???Sve je to pozatvarano,degardirano,opljackano,syebano ...
Dakle:sve ti se s ovim 2 primera kaze....samo malo mucni s svojom glavusom sto je nosis na ramenima.