Hronika

Otac teško ranio sina

Otac teško ranio sina
Otac teško ranio sina

LOPARE - A.B. (75) iz sela Brusnica, kod Lopara, pokušao je u ponedjeljak naveče ubiti sina R.B. (49), potvrđeno je u utorak u policiji.

"A.B. je u porodičnoj kući sa četiri hica iz pištolja kalibra 7,62 milimetra, za koji nije imao dozvolu, teško ranio R.B.", pojašnjeno je u policiji.

Kako saznajemo, ranjen je Rade Bošković.

R.B. je pogođen sa dva hica u predjelu stomaka te sa po jednim u obje ruke. Ranjeni R.B. je prebačen u bijeljinsku bolnicu "Sveti vračevi", gdje je u toku noći operisan i nalazi se u Odjeljenju intenzivne njege.

Načelnik Hirurškog odjeljenja te bolnice Milenko Popović je rekao da je njegov život i dalje u opasnosti jer se radi o izuzetno teškoj tjelesnoj povredi trbušnih organa i ramena.

"Pacijent je trenutno svjestan i komunikativan, a njegovo stanje je pod stalnim nadzorom ljekara s obzirom na vrstu povrede", rekao je Popović.

On je istakao da je zahvaljujući brzoj intervenciji tima ljekara bolnice "Sveti vračevi" koji su ga operisali spriječen tragičan ishod jer se radi o povredi jetre, želuca i crijeva.

A.B. je uhapšen zbog pokušaja ubistva sina i nad njim je sprovedena kriminalistička obrada.

Povod porodičnog obračuna, kako kažu komšije, jeste dugogodišnje neslaganje oca i sina gotovo po svim pitanjima i odnosima u domaćinstvu. Do sada su se više puta svađali, tukli i optuživali.

U PS Lopare kažu da je i protiv jednog i protiv drugog u zadnjih nekoliko godina podneseno više prijava, među kojima i krivičnih.

R.B. je na privremenom radu u Švajcarskoj, a nedavno je stigao na odmor.

Oženjen je i ima jedno maloljetno dijete, živi u istom dvorištu i porodičnom domaćinstvu s ocem A.B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije