Hronika

Izbodena nožem u haustoru

SARAJEVO - Ratku Kos iz Kozarske Dubice juče je u hastoru stambene zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja nožem teško povrijedio nepozati muškarac.

Kosova, koja je došla u posjetu kćerki u Sarajevo, izgubila je mnogo krvi, a u vrijeme zaključenja ovog broja "Nezavisnih" bila je na operaciji u sarajevskom Kliničkom centru.

Kako su rekli u policiji, neidentifikovani razbojnik mlađe starosne dobi, prišao je Kosovoj s leđa dok je otključavala vrata stana u kojem joj živi kćerka i dva puta je ubo nožem u predjelu između vrata i ramena.

"Jedna rana je duboka i žena je mnogo iskravarila. Druga rana je površinska. Nju operišu vaskularni hirurzi", kazala je juče poslijepodne Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra u Sarajevu.

Milan Ćeranić, koji živi u zgradi u Gandijevoj ulici, u kojoj je napadnuta Kosova, kaže da se ispred vrata stana gdje je napadnuta nalazi velika lokva krvi.

"Lopov ju je napao s leđa dok je bila okrenuta vratima. Ona je zvala u pomoć i lupala na komšijska vrata. Kad su komšije otvorile, razbojnik je već bio pobjegao", rekao je Ćeranić.

Komšije smatraju da se najvjerovatnije radi o narkomanu i da je htio opljačkati Kosovu koja je u imala torbu u ruci.

U policiji takođe kažu da je motiv napada najvjerovatnije bila pljačka. Razbojnik nije stigao ukrasti torbu, jer se povrijeđena branila i zvala upomoć.

Napadač, kojeg su susjedi vidjeli, policiji je opisan kao muškarac star oko 25 godina, mršavije građe i visok je između 175 do 180 centimetara.

Napad se dogodio oko 12 sati.

"Odmah je na lice mjesta upućena naša patrola i Zavod za hitnu medicinsku pomoć. Povrijeđenoj je na licu mjesta ukazna prva pomoć, nakon čega je prevezena u CUM Kliničkog centra Sarajevo", rekao je Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

On je naglasio da policija intenzivo radi na identifikaciji izvršioca ovog krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije