Hronika

Zbog reketa ubio tri osobe

Zbog reketa ubio tri osobe
Zbog reketa ubio tri osobe

SARAJEVO - Mehdo Muhović ubio je juče u Sarajevu tri osobe, koje su ga pretukle u kući u kojoj živi u naselju Stup tražeći mu novac.

U policiji saznajemo da su ubijeni Vidosav Diković (51), Slobodan Vitezović (59) i Zorica Mandić (47). Sve troje su državljani Srbije, iz Užica.

Prema nekim informacijama s lica mjesta, Muhoviću, koji je rodom iz Berana u Crnoj Gori, tri osobe su došle u kuću i tražile od njega da im plati "reket" za štand koji ima na pijaci na Stupu.

Ubistvo se dogodilo u 14.30, a uviđaj u kući, koja se nalazi u Dobrinjskoj ulici, trajao je do kasno uveče, tako da u policiji nismo mogli dobiti potvrdu ovih navoda.

Kako su nam ispričale Muhovićeve komšije, tri osobe došle su u njegovu kući i tražile mu "reket" s obzirom na to da ima boks na pijaci. Neki su kazali da je riječ bila o kamatarima koji su došli da naplate dug.

"Jedno vrijeme razgovarali su na terasi, a onda su ga fizički napali. Njegova žena je uspjela izaći napolje i dozivala je u pomoć govoreći: 'Udaraju mi muža, ubiće ga'. Nedugo nakon toga, Muhović je s pištoljem u ruci izašao ispred kuće i rekao: 'Ja sam ih sve pobio'", ispričao je komšija, koji je želio ostati anoniman.

Suprugu Muhovića, koja je bila u šoku, komšije su uvele u svoju kuću. Pedesetogodišnji Muhović je stajao ispred kuće do dolaska policije, kojima je predao pištolj tetejac. Odvezen je policijskim kolima na ispitivanje.

"Vidio sam da je imao povrede i policajac mu je gledao glavu", rekao je jedan od očevidaca.

Muhović je sa suprugom prošle godine doselio u kuću svog rođaka koji živi u Njemačkoj. Komšije kažu da su njega i njegovu ženu rijetko viđali.

"Uvijek bi lijepo pozdravili. On i supruga su podstanari u kući u kojoj se desilo ubistvo. Vlasnik kuće je njegov rođak koji je u Njemačkoj. Oni su se tu doselili prije godinu dana", rekao je jedan od komšija.

Ubijene niko od komšija nije poznavao.

Komšije su kazale da uopšte nisu čule pucnjavu. Kažu da je ovo naselje inače mirno i da su šokirani trostrukim ubistvom.

Neki su rekli kako nisu mogli vjerovati da je Muhović bio u stanju počiniti ubistva, dok su ga drugi opravdavali, navodeći da se "morao braniti, jer su mu udarili na kuću".

Uviđaj, kojim je rukovodio tužilac Dragan Čorlija, trajao je nekoliko sati, nakon čega su tijela prevezena u prosekturu, gdje će biti izvršena obdukcija. Policija je juče obavila razgovor i sa suprugom uhapšenog, te s njenom komšinicom.

Na licu mjesta juče je bilo mnoštvo pripadnika policije, a uviđaju su prisustvovali i predstavnici EUPM-a.

Ubistvo sa sličnim motivom u Sarajevu dogodilo se nedavno u naselju Dobrinja, kada je Alen Redžo (30) 26. oktobra na kućnom pragu ubio Edina Fejzića (37) iz Sarajeva. On je priznao da ga je Fejzić ucjenjivao da mu plati kamate za novac koji mu je ranije posudio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije