Hronika

Poginule idući kući na Bajram

Poginule idući kući na Bajram
Poginule idući kući na Bajram

BIHAĆ - Sestre Aida (23) i Meliha Balagić (22), te Emina Šistek (23), sve tri iz Ključa, poginule su jučer oko devet sati u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Ripačkom klancu, desetak kilometara od Bihaća.

Prema informacijama iz Treće policijske uprave USK, na licu mjesta su stradale sestre, dok je Emina od posljedica zadobijenih povreda podlegla u kantonalnoj bolnici u Bihaću. Sestre Balagić su se, kako saznajemo, nalazile na mjestu vozača i suvozača. Nezvanično saznajemo kako su sve tri djevojke bile studentice prava u Bihaću te da su juče ujutru krenule u Ključ kako bi kod kuće provele predstojeće bajramske praznike.

Do ove saobraćajne nesreće, prema preliminarnim rezultatima istrage, došlo je nakon što je automobil pasat, u kojem su se nalazile djevojke, iz za sada još nerazjašnjenih okolnosti, prešao u suprotnu saobraćajnu traku te se direktno sudario s teretnim kamionom koji se kretao iz pravca Bosanskog Petrovca ka Bihaću. Vozač kamiona ostao je nepovrijeđen. Pretpostavlja se kako se automobil kretao velikom brzinom, što je bilo kobno za putnice koje su se nalazile u njemu.

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću su nam potvrdili kako je Emina Šistek dovezena s teškim povredama glave i grudnog koša te da su se liječnici više od dva sata uzaludno borili za spas njenog života.

Husein Šistek, otac poginule Emine, inače je poznati sportski radnik i predsjednik Općinskog sportskog saveza u Ključu.

"Još ne mogu da vjerujem da se ovo dogodilo. Jutros, prije nesreće, čuo sam se s Eminom, koja mi je rekla da polaze iz Bihaća. Očekivali smo je kod kuće kako bismo zajedno proslavili Bajram", rekao nam je u telefonskom razgovoru potreseni otac.

Inače, put kroz Ripački klanac, nadomak Bihaća, mjesto je gdje se veoma često događaju teške saobraćajne nesreće koje odnose živote.

Ovaj putni pravac je posebno opasan u vrijeme padavina, kada je kolovoz klizav i težak za vožnju.

Prema riječima portparola kantonalnog MUP-a Snježane Galić, više detalja o ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći biće poznato nakon okončanja istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije