Svijet

Poginulo 50 ljudi

Poginulo 50 ljudi
Poginulo 50 ljudi
R. Šegrt

VAŠINGTON - Svih 47 putnika i tri člana posade poginuli su juče u avionskoj nesreći koja se dogodila u američkoj dr

Uzroci pada aviona američke kompanije `Komer`, koji se srušio samo kilometar i po od aerodroma `Blu gras` u Leksingtonu, još nisu poznati.

Američka Federalna služba avijacije saopštila je da se avion koji je iz Leksingtona letio u Atlantu srušio u šumu udaljenu oko kilometar i po od aerodroma i da je poginulo svih 47 putnika i tri člana posade.

Agencija AP javila je, međutim, da je jedan putnik preživio i da je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu u Kentakiju.

`Univerzitetska bolnica je primila jednog preživjelog putnika koji je u kritičnom stanju`, rekao je predstavnik bolnice Džej Blenton dodaju ćida više nikoga od žrtava ove avionesreće nije primljen u blonicu.

Avion je nakon pada ostao prilično očuvan, ali se, prema policijskim izvještajima, u njemu ubrzo pojavila vatra.

Jedan svjedok je kazao kako je začuo veliki prasak, a zatim je vidio jaku svjetlost. Drugi očevidac je ispričao kako je osjetio jak miris benzina prije nego što je vidio da se avion srušio.

Na licu mjesta se nalaze predstavnici bezbjednosne Agencije za nacionalni transport koji ispituju moguće uzroke nesreće.

Nakon nesreće svi prilazni putevi aerodromu `Blu gras` su blokirani.

Avion kompanije `Komer` koji se srušio je letjelica sa dva motora koja može prevesti maksimalno 50 putnika. Jučerašnja nesreća prekinuka je takozvani `najbezbjedniji period u američkoj istoriji avioletova` od novembra 2001. godine kada je avion `Amerikan erlajnza` pao u njujorško naselje Kvins.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije