• Centralna banka ili mjenjačnica

  Marko Đogo - 06.06.2014 17:35

  Ima nešto šokantno u pristupu ili odsustvu pristupa CBBiH problemima u ovoj zemlji. Poplave su samo još jedan dokaz za to. Taj pristup se svodi na odgovor koji dobijem svaki put od jednog donedavno relativno visokopozicioniranog funkcionera CBBiH kada ga pitam šta ima u CB. On mi svaki put odgovori: "Mjenjačnica ko mjenjačnica". Znači, ovi u Centralnoj banci se ne smatraju pozvanim da urade bilo šta i o bilo čemu. Mjenjačnica u svijesti gora nego u zakonu.

 • OHR ne poštuje svoj zakon

  Nikola Kovačević - 04.06.2014 17:55

  U martu ove godine je navršeno devet godina kako je visoki predstavnik nametnuo tri zakona o zabrani raspolaganja državnom imovinom, koja je po međunarodnom sporazumu o pitanju sukcesije pripala BiH.

 • Neko nas farba za naše pare

  Dragan Jerinić - 03.06.2014 17:00

  Negdje sredinom prošle sedmice prostrujala je vijest da će BiH završiti na crnoj listi zemalja, u društvu sa Sjevernom Korejom i Iranom, jer nije na vrijeme usvojila Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih organizacija, kako joj je to bilo naloženo iz Evrope.

 • Predizborna nepogoda

  Nihada Hasić - 02.06.2014 17:37

  Političke stranke u BiH ekonomska kriza izgleda još nije pogodila. Ako je suditi po broju zainteresovanih za učešće na predstojećim opštim izborima, stranačke kase raspolažu s dovoljno novca. Manjak je ostavljen budžetima opština, kantona i entiteta koji su bili poluprazni i prije nego što nas sredinom maja poharaše poplave i klizišta, ostavivši za sobom ruševine i planine otpada.

 • Svako ima svoju traumu (II dio)

  Denis Kuljiš - 02.06.2014 17:35

  Svjestan da gubi podršku u stranačkoj bazi, da je Slavko previše moćan u Rijeci, a riječka organizacija autonomna u odnosu na stranku, Zoki je poput vikinškog berserkera nasrnuo na najveću zvjerku koja mu se našla na putu - svojim mističnim čekičem udario je Slavka ravno među rogove.

              7 

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.