Kolumne
 • Slom hrvatskog Robocopa

  Denis Kuljiš - 05.03.2014 18:12

  Bajić jedan isti, vječiti, državni tužilac koji je, mislilo se, tu da ostane zauvijek jer je praktično nesmjenjiv pa je preživio dvojicu predsjednika Republike (Josipovićev prvi mandat i oba Mesićeva), četiri premijera (znači Račana, Sanadera, Jadranku Kosor i sad Zokija Milanovića) te šest ministara unutrašnjih poslova koje se ne isplati nabrajati, jer mu ionako nisu bili nadređeni nego je s njima samo surađivao, ali pod svojim uvjetima, taj je, eto, Mladen Bajić, otišao, i nije više Državni odvjetnik Republike Hrvatske pa njegovu firmu, DORH, više neće kolokvijalno zvati njegovim imenom, kao u rečenici: "Tužio sam ga Bajiću..."

 • Orvel u Tužilaštvu BiH

  Branko Perić - 04.03.2014 18:08

  Odavno je neki đavo ušetao u Tužilaštvo BiH i ne prestaje da podriva, ponižava i ismijava ovu instituciju. Odavno se sa ovom institucijom poigravaju razne politike i njihove policijske i parapolicijske agenture. Od osnivanja do dana današnjeg ova institucija ne uspijeva da se samoorganizuje i odupre nezajažljivoj političkoj pohlepi.

 • SAO UKRAJINA

  Đorđe Latinović - 04.03.2014 18:07

  Prvi spomen imena Ukrajina datira iz 1187. godine u "Kijevskom ljetopisu", o smrti perejaslavskog kneza: "I plakaše za njim svi Perejaslavci, a zbog njega se i Ukrajina u crno obavije."

 • Šta je nama Ukrajina?

  Dragan Jerinić - 04.03.2014 16:48

  Izgleda, ipak, da trećeg velikog rata neće biti, iako se svjetski mediji svojski trude da stanje prikažu kao da samo što nije počeo. U stvari, ko to zna.

              7 

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner