Kolumne
 • Ministarstvo obmane

  Marko Đogo - 16.12.2013 10:47

  Ako ste mislili da je Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena, koje vodi čuveni general War, samo plod genijalne mašte nenadmašnog Maksa Bunkera, grdno ste se prevarili! U Bosni se stvarnost poigrava s fikcijom.

 • Kost u grlu pravosuđa

  Branko Perić - 15.12.2013 19:34

  Odluka Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić i Finci" nekoliko godina talasa političku i društvenu scenu u BiH.

 • Država za opoziciju

  Nihada Hasić - 15.12.2013 19:28

  Situacija u zemlji je složena i ozbiljna i zato vas pozivamo da prestanete trošiti vrijeme na besmislene političke igre koje stvaraju nove, a ne rješavaju postojeće probleme.

 • Traži se novi lider (II dio)

  Denis Kuljiš - 13.12.2013 18:19

  A Koča Popović? Koča je završio švicarski licej i Sorbonne, bio je slikar, pisac, kritičar, u Španjolskoj je u borbi dobio oficirski čin, a zatim pobijedio je nadmoćne njemačke trupe na Sutjesci - osim Pattona teško se sjetiti savezničkog zapovjednika koji je bio sposoban da se nosi s Wehrmachtom bez izrazite premoći snaga. Kao general-lajtnant Koča je u Parizu na konferenciji gdje je trebalo pridobiti zapadnu vojnu elitu za pomoć protiv Staljina od kojega se Tito odvojio, bio stoga socijalno i drukčije ravnopravan ili superioran.

 • Traži se novi lider (I dio)

  Denis Kuljiš - 12.12.2013 18:20

  Pišući Titovu političku biografiju shvatio sam - njegova snaga bila je u kadrovima koje je uspio okupiti. Bio je doista nabolji Staljinov učenik, a upravo je Staljinova teza, njegova najčuvenija krilatica: "Kadrovi su od presudne važnosti (Kadri rješujut svjo!)."

 • Strašno! OHR ostaje bez plata

  Dragan Jerinić - 10.12.2013 13:59

  Već odavno ovdje kod nas postoji nepisano pravilo - ako ti firma počne isplaćivati platu u ratama ili počnu da kasne, vrijeme je da se razmisli o promjeni jer ona, firma, sigurno neće još dugo.

 • Poželjni i Lijanovići

  Nihada Hasić - 09.12.2013 18:17

  Od vijesti da je moguće ujedinjenje HDZ BiH i HDZ 1990 prošlo je tek malo više od mjesec, a ove dvije stranke već najavljuju raskid međusobne saradnje.

 • Podunavski egzistencijalizam (II dio)

  Denis Kuljiš - 05.12.2013 17:55

  Kako je Vukovar branilo manje od dvije tisuće ljudi značilo bi da je preostalih četiri milijuna valjda "antivukovarsko" pučanstvo ili neko bešćutno, "nevukovarsko", kao da je to duhovno stanje koje te u zanosu transformira poput vampirizma ili vukodlaštvo iz "Sumrak sage".

 • Podunavski egzistencijalizam (I dio)

  Denis Kuljiš - 04.12.2013 18:03

  Kad bi domaći nacionalisti znali nešto o povijesti, ili o bilo čemu drugome, uopće ne bi bili nacionalisti, ili barem ne ovakvi mitomani. Na Balkanu nacionalizam nije zasnovan na veličanju vlastitih dostignuća, kao u Francuskoj, nego na primitivnom rasizmu, netrpeljivosti prema drugima i "drugome".

 • LGBT drugovi kao Sejdić i Finci

  Dragan Jerinić - 03.12.2013 14:32

  Svaki put kad prođem onaj stari most na Savi u Gradišci osjetim zavist, onu istinsku balkansku, i suzdržim se da ne kažem kakvu priprostu riječ prema Hrvatskoj, jer je postala članica Evropske unije, a BiH još nije. A i pitanje je kada će.

 • Referendum o braku, ali i o aktualnoj vlasti

  Nino Raspudić - 02.12.2013 19:17

  Netom održani referendum u Hrvatskoj o uvođenju u Ustav definicije braka kao zajednice žene i muškarca dao je, za imalo upućene, očekivane rezultate.

 • Hvala Sejdiću i Finciju

  Nihada Hasić - 01.12.2013 18:46

  Glavni grad Češke trebalo bi u ponedjeljak da ugosti čelnike sedam najjačih stranaka u parlamentu BiH kojima je ovo još jedan od pokušaja da politički dogovore način provođenja presude "Sejdić i Finci".

 • Kakve veze imaju Nik Sloter i Srećko Horvat?

  Denis Kuljiš - 28.11.2013 17:59

  Na prvi pogled jedino to što koegzistiraju u suvremenoj balkanskoj drami, a među gledateljima prikovanim stravom, nitko nije čuo za obojicu - znaš li za jednoga, bit će da nemaš pojma tko je drugi. Posve disparatne pojave, čuveni su na dva kraja Bivše, i to u različitim, nepovezanim krugovima...

 • SDS i PDP opet zajedno

  Dragan Jerinić - 26.11.2013 14:37

  SDS i PDP su čvrsto odlučili, kažu lideri Mladen Bosić i Mladen Ivanić, da na narednim opštim izborima imaju zajedničke kandidate za pojedinačne funkcije, predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH.

              7 

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Štedni kalkulator

*Štedni kalkulator je informativnog karaktera, preciznu računicu tražite prilikom oročavanja.