• Palladio, Kolhaas, Živadinov i malo Kusturice (I)

  Denis Kuljiš - 12.06.2014 17:06

  Biennalska je Venecija najluđa kombinacija futurizma i retrogarde - veličanstvena modernost prevučena je kao koprena preko fizionomije čudesnog bizantinskog grada, prividre gospodarice naše civilizirane memorije...

 • Nerad i lopovluk

  Dragan Jerinić - 10.06.2014 15:01

  Najveći problemi u Republici Srpskoj su nerad i lopovluk. Prema istraživanju Agencije "Ipsos" polovina ispitanih smatra da je nezaposlenost gorući problem, a slijede korupcija i kriminal s oko 15 odsto. Oko sedam odsto građana i poplave smatra velikim problemom koji trenutno ima naše društvo.

 • Željko Komšić treći put među Hrvatima

  Nino Raspudić - 09.06.2014 17:16

  Političko djelovanje Željka Komšića, drugog bošnjačkog predstavnika u Predsjedništvu BiH, SDP-ova disidenta i predsjednika nove stranke mezimice otpravnika poslova američke ambasade u Sarajevu, nakon zadnjih poteza se ne može okarakterizirati nikako drugačije nego kao monstruozno.

 • Zločinci i njihov mir

  Nihada Hasić - 08.06.2014 18:19

  U istom danu ratni zločin počinjen je u Ahmićima i Trusini. U istom danu, 21 godinu kasnije, dvojicu zločinaca odgovornih za zlodjela u ovim selima spojila su dva "incidenta", kako to ocijeniše kolege novinari u svojim izvještajima.

 • Centralna banka ili mjenjačnica

  Marko Đogo - 06.06.2014 17:35

  Ima nešto šokantno u pristupu ili odsustvu pristupa CBBiH problemima u ovoj zemlji. Poplave su samo još jedan dokaz za to. Taj pristup se svodi na odgovor koji dobijem svaki put od jednog donedavno relativno visokopozicioniranog funkcionera CBBiH kada ga pitam šta ima u CB. On mi svaki put odgovori: "Mjenjačnica ko mjenjačnica". Znači, ovi u Centralnoj banci se ne smatraju pozvanim da urade bilo šta i o bilo čemu. Mjenjačnica u svijesti gora nego u zakonu.

 • OHR ne poštuje svoj zakon

  Nikola Kovačević - 04.06.2014 17:55

  U martu ove godine je navršeno devet godina kako je visoki predstavnik nametnuo tri zakona o zabrani raspolaganja državnom imovinom, koja je po međunarodnom sporazumu o pitanju sukcesije pripala BiH.

 • Neko nas farba za naše pare

  Dragan Jerinić - 03.06.2014 17:00

  Negdje sredinom prošle sedmice prostrujala je vijest da će BiH završiti na crnoj listi zemalja, u društvu sa Sjevernom Korejom i Iranom, jer nije na vrijeme usvojila Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih organizacija, kako joj je to bilo naloženo iz Evrope.

 • Predizborna nepogoda

  Nihada Hasić - 02.06.2014 17:37

  Političke stranke u BiH ekonomska kriza izgleda još nije pogodila. Ako je suditi po broju zainteresovanih za učešće na predstojećim opštim izborima, stranačke kase raspolažu s dovoljno novca. Manjak je ostavljen budžetima opština, kantona i entiteta koji su bili poluprazni i prije nego što nas sredinom maja poharaše poplave i klizišta, ostavivši za sobom ruševine i planine otpada.

 • Svako ima svoju traumu (II dio)

  Denis Kuljiš - 02.06.2014 17:35

  Svjestan da gubi podršku u stranačkoj bazi, da je Slavko previše moćan u Rijeci, a riječka organizacija autonomna u odnosu na stranku, Zoki je poput vikinškog berserkera nasrnuo na najveću zvjerku koja mu se našla na putu - svojim mističnim čekičem udario je Slavka ravno među rogove.

 • Svako ima svoju traumu

  Denis Kuljiš - 01.06.2014 16:30

  Srbija je traumatizirana poplavama - shvatili su da se nacija ostvaruje po defaultu, ali državu moraš izgraditi. Sustav, robne rezerve, vojsku. Vojska nije uspomena na Kajmakčalan, čiji se vrh - to sam praktično jučer doznao - nalazi u Pionirskom parku nasred Beograda, ispred Skupštine, gdje su ga na volovima dovukli iz Grčke, jer su s te povijesne gromade na nadmorskoj visini od dvije i pol tisuće metara srpski vojvode promatrali nastupanje vojske u proboju Solunskog fronta.

 • Borčev antifudbal

  Srđan Barašin - 29.05.2014 17:02

  Poznato je da moderni fudbal više nije samo šutanje lopte u gol.

 • Ohrabruje duh saradnje i podrške

  Vilijam Hejg - 27.05.2014 16:58

  "Jučer je u organizaciji Evropske unije u Sarajevu održan Forum za prosperitet i zapošljavanje.

 • Evropa polako skreće udesno

  Dragan Jerinić - 27.05.2014 15:09

  Proteklog vikenda u Lisabonu gotovo ništa nije odavalo da se u nedjelju održavaju izbori za Evropski parlament. Sve je bilo u znaku finala Lige šampiona između Reala i Atletika.

 • Europski izbori najavljuju političke promjene u Hrvatskoj?

  Nino Raspudić - 26.05.2014 17:12

  Protekle nedjelje građani Europske unije birali su zastupnike u Europski parlament. Među njima, drugi put u godinu dana, i državljani Republike Hrvatske. Budući da je prošlog ljeta ušla u Uniju, Hrvatska je lani na svojim prvim europskim izborima birala zastupnike na samo godinu dana, koliko je tada bilo preostalo do redovnih izbora 25.5.2014. Lanjske izbore obilježio je iznimno slab odaziv.

 • Život nakon potopa

  Nihada Hasić - 25.05.2014 18:20

  Emina Bašić iz Maglaja sa svojom djecom preživjela je poplavu. Kaže da je ta spoznaja sad održava u životu, ali ne zna do kada će.

            6 

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.