Svijet životinja

Džinovski zec težak 23 kilograma

Džinovski zec težak 23 kilograma
Džinovski zec težak 23 kilograma

Džinovski zec Darijus težak je 23 kilograma, a dugačak 1,25 metara, što ga čini najvećim zecom u svijetu, navodi Ginisova knjiga rekorda, piše "Dejli mejl".

Vlasnica Anet Edvards (62), iz Vorčestera, kaže da će ga možda staviti na dijetu jer on dnevno pojede 12 šargarepa, odnosno više od 4.000 godišnje, gomile kupusa, jabuka i dvije velike zdele specijalizovane hrane za zečeve, sve to po godišnjoj cijeni od oko 3.000 evra, prenosi RTRS.

Ona kaže da je nevjerovatno koliko je Darijus brzo narastao otkako se rodio i da nikad nije pomislila da će za pet godina poneti titulu najvećeg zeca u svijetu.

"Darijus je iz porodice džinovskih zečeva, ali on je najveći zeka u istoriji. Nevjerovatno je koliko je velik. Da je po njegovom, stalno bi jeo. Veoma je pohlepan. Stalno moram dag a pazim. Ipak, ima divnu ličnost pa ne mogu da se ljutim na njega kad pokušava da ukrade još hrane", rekla je Anet, dodajući da je njen zec veoma aktivan, što je dobro za njegovo zdravlje.

Ponosna vlasnica je istakla da ljudi stalno dolaze da vide Darijusa jer je veći od većine pasa. Ona je takođe ukazala da je Darijus pravi uskršnji zec jer je rođen u aprilu. Anet je rekla da nema tajne kako uzgojiti najvećeg zeca u svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije