Nezavisni stav

Arčenje narodnih para

Budžet grada Doboja je na kupovini samo jednog poslovnog prostora za potrebe gradske administracije oštećen za gotovo pola miliona maraka, što je utvrdila i policija sprovedenom istragom.

Naime, grad Doboj je taj lokal preplatio za čak 700 maraka po kvadratnom metru, jer je cijena koju je formirao prodavac iznosila 1.850, a grad Doboj je platio čak 2.550 maraka po kvadratnom metru, ne mareći za to što je riječ o narodnim parama.

Očigledno, ovdje je riječ o već poznatoj praksi, jer je na sličan način Geodetska uprava RS kupila poslovne prostore u istoj zgradi, od istog prodavca, i to putem istog advokata i notara, kupovinom većom od one koju je formirao prodavac, a i to je utvrdila policija RS sprovedenom istragom. Zbog toga je protiv tadašnjeg direktora Geodetske uprave RS Tihomira Gligorića podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, jer je nesavjesno postupio u vršenju službe.

Međutim, slučaj lokala koji je kupio grad Doboj, po pozivu gradonačelnika Obrena Petrovića, vješto je prikriven odlukom dobojske skupštine, koja je dovedena u zabludu i nije joj predočena cijena kvadratnog metra poslovnog prostora koju je formirao prodavac, tadašnje "Jahorina osiguranje", a koja je, podsjećam, 700 maraka po kvadratu niža.

Svi oni sada imaju svoja mišljenja i nešto reći u svoju odbranu, ali je nesumnjivo da su građani Doboja zakinuti za skoro pola miliona maraka.

Jedno od opravdanja je i da je tadašnja tržišna cijena tog poslovnog prostora bila 2.550 maraka po kvadratnom metru, ali onda je čudno zašto neko ko prodaje taj poslovni prostor predlaže da se on proda po cijeni ne nižoj od 1.850 maraka.

Sve u svemu, na potezu su nadležni organi u policiji i tužilaštvima, od kojih treba očekivati da preduzmu odlučne korake u ovom i ovakvim slučajevima, kako ih ne bi bilo u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije