Nezavisni stav

Gdje će armija studenata?

Gdje će se naredne sedmice smjestiti armija studenata koja je ostala bez krova nad glavom, sada već nije ni važno čijom krivicom, pitanje je kojim su se svi pozabavili prethodnih dana.

Smjestiti studente iz četiri objekta u dva je samo po sebi ambiciozno, a ako se tome doda da je jedan od ta dva koja će se ponuditi, takođe, pretrpio štetu i u fazi je rekonstrukcije, studenti se s pravom brinu.

Šlag na tortu je što je prije tri dana, i to kad je prošlo nevrijeme i pala jedna osrednja kiša, voda krenula i niz zid jedinog čitavog paviljona, koji je bio "ponos i dika" i u čije kapacite su polagane najveće nade.

To je onaj četvrti paviljon koji je otvoren prije samo dvije godine, a njegove prostorije odisale su svježinom i uslovnošću na koju studenti, mora se priznati, i nisu baš navikli.

Šta vam je čudno, kažu studenti, pa prokišnjavao je i prošle (prve) zime?

I ako se studenti smjeste u ta dva paviljona, koja će, nadajmo se, biti useljiva do početka naredne sedmice, do kada je i otkazana nastava, više od 300 studenata ostaće, kako se sami po društvenim mrežama nazivaju - "izbjeglice". Za njih se još ne zna gdje će.

U svakom slučaju, to mora biti u užem dijelu grada, jer studenti kažu da neće prihvatiti nikakve udaljene lokacije, čak ni ako im bude plaćen prevoz i budu oslobođeni bilo kakvih troškova.

Zbog svega se dižu bune, ali samo na društvenim mrežama, koje su preplavljene komentarima pojedinih studenata, optužbama rukovodstva i negodovanjem. Rijetki su oni koji su se latili rukavica i s majstorima se popeli na krov, ali ih je bilo.

To je vjerovatno i jedina dobra stvar koja je proizašla iz nemile situacije - studentska solidarnost.

Oni su jedni druge u vrijeme oluje tješili, držali za ruke. Oni su u suve podrume vukli stvari kolegama koje su bile odsutne, obavještavali ih o plišanim medama, frižiderima i rešoima koji su im ostali u sobi.

Oni su zasukali rukave i skidali ostatke lima, greda, najlona sa krova, koji treba samo njima, dok su majstori sami bili nemoćni, a rokovi kratki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije