Nezavisni stav

Gdje ima Saveza, ima i para

Fudbalski/Nogometni savez BiH opet je top tema bh. medija. Suspendovani član Izvršnog odbora iznio je niz optužbi da se u Savezu nije radilo po zakonu, čime su još jednom uzdrmani ionako krhki temelji institucije koju sedma sila odmila zove "bh. kuća fudbala iliti nogometa".

Da li je u pitanju osveta pojedinca ili u ovom slučaju zaista važi ona narodna "gdje ima dima, ima i vatre", pokazaće dani ispred nas.

I opet je, gle čuda, u pitanju novac.

Spominju se neke premije, putovanja i "naduvani " aranžmani, a šta će izaći iz Pandorine kutije, saznaćemo uskoro. Ako je suditi po "bogatoj" istoriji Saveza, biće tu za svakog po nešto.

Baš kao i prije desetak godina kada je zbog utaje poreza i zloupotrebe položaja ruka pravde stigla generalnog sekretara Muniba Ušanovića i sekretara za finansije Saveza Miodraga Kureša. Njih dvojica su, istraga je utvrdila, za nekoliko miliona KM zakinuli državni budžet.

Državna agencija za istrage i zaštitu ili kraće SIPA već duže vrijeme ima na oku F/NS BiH, češlja im knjige i provjerava kakvi su sa matematikom i da li je na pomolu novi slučaj "Ušanović".

"Bh. kuća fudbala/nogometa" bila je u žiži javnosti prije nekoliko godina kada je zbog neusklađivanja Statuta sa onima koje imaju FIFA i UEFA najvažnija sporedna stvar na svijetu u ovoj zemlji bila pod katancem. Suspenzija je nakon nekog vremena skinuta, postignut je konsenzus o nekim stvarima koje su do tada bile glavni kamen spoticanja. Da li im je motiv bio napredak fudbala na ovim prostorima ili nešto drugo, vidjećemo. Ove posjete istražnih organa možda i pokažu pravu istinu šta se krije u dokumentima institucije koja treba da štiti interese najpopularnijeg sporta na ovim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije