Nezavisni stav

Kako je Dženan postao neman

Dženan Selimbegović, državni službenik, široj javnosti poznat kao organizator općenarodne sprdačine sa "svečanim otvaranjem pločnika ispred zgrade Predsjedništva BiH", prije nekoliko dana, bahat i samoljubiv kakav jeste, brutalno je izvrijeđao dvije naše kolegice jezikom uličnog kočijaša.

Sanelu Prašović-Gadžo i Arijanu Saračević-Helać ovaj kadar SDA nazvao je "polovnjačama", "izblajhanim novinarkama sa loše njegovanom kosom", pritom naglašavajući da njih dvije ljudi, ko biva, tek nazivaju novinarkama (valjda želeći zaključiti da zbog njegovog "opisa" one to i nisu).

Da bi cijela stvar bila skandaloznija, Selimbegović je ovo svoje prostačenje objavio na zvaničnom Facebook profilu koji koristi kao ličnost, persona, ali i kao zamjenik sekretara Predsjedništva BiH!?

Bakir Izetbegović je na sve ostao nijem, SDA danima šuti kao zalivena. Ova velika partija ne samo da se nije ogradila od ovog šovinizma, nego nam je dala svima do znanja da se njeni istureni strijelci mogu, ako hoće i kad žele, tako ophoditi sa svima nama, pa je shodno tome potpredsjednik SDA Edin Ramić (inače federalni ministar) i zvanično podržao Selimbegovića i njegov govor ulice, stavljajući njihovu zajedničku fotografiju na svoj FB profil?!

Najmanje je sada bitno što su ombudsmeni formirali predmet u ovom slučaju (pitanje je koliko mogu da učine), koliko je važno kakva nam se poruka šalje.

Nakon svih ovih godina, svega što smo proživjeli od rata naovamo, čiste savjesti i obraza možemo konstatirati kako je ovo novi drastični, najprizemniji primjer o tome da je sistem vrijednosti našeg društva prestao da postoji.

Već godinama smo društvo kojim upravljaju nepismene, bahate i kriminogene političke elite, koje su u "državi za sebe" okupile isti takav stranačko-administrativni aparat. Oni nas mogu vrijeđati, smijeti nam se u lice, lagati nas i pljačkati, a da im se ništa ne dogodi.

Dženan Selimbegović je samo elitni izdanak, produkt društva u kojem nepošteni upravljaju poštenim, nepismeni pismenim, a bahati skorojevići ljudima sa dostojanstvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije