Nezavisni stav

Kandidat ili ne

Srpska demokratska stranka (SDS) kao ozbiljna politička partija nije smjela da dozvoli soliranje pojedinih članova najvećeg odbora u RS.

Gradski odbor SDS-a isticanjem Nenada Stevandića kao kandidata za gradonačlenika Banjaluke prije svega pokazao je nemoć i potencijalnim glasačima u gradu na Vrbasu poslao jasnu poruku da od njih ne očekuju ništa, a kamoli pobjedu.

Gradonačelnik najvećeg grada RS je ozbiljna priča koju SDS, odnosno GO, vjerovatno ne razumije najbolje, jer kako drugačije objasniti činjenicu da su pet mjeseci prije izbora izašli sa kandidatom. Poziciji su ostavili ogroman prostor da diskredituje njihovog kandidata, da do početka kampanje o njemu iskopaju sve ono najgore, da ga "poklapaju" na svakom ćošku i da već polako ljudima na terenu "pune" glavu s tim ko je Stevandić.

Možda je po srijedi neka velika igra, ali ono što je sigurno i ono čega treba da budu svjesni u SDS-u jeste to da je napravljena nepopravljiva šteta prije svega za samu partiju, a onda i za Stevandića, koji je ovim potezom potpisao političko samoubistvo.

Šta će biti sa koalicijom "Zajedno za Banjaluku", vidjeće se već danas, ali s obzirom na to da nisu ispoštovali ni prvi dogovor o zajedničkom kandidatu, čisto sumnjam da je to ozbiljna priča, koja je neophodna prije svega građanima Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije