Nezavisni stav

Ko to tamo koči

Kakav strah je obuzeo putnike "Autoprevozovog" gradskog autobusa kada je on u ponedjeljak, neispravnih kočnica, jurnuo niz Paprikovac, a vozač skrenuo s puta na livadu, teško se može zamisliti.

Nezamisliv je i horor koji je mogao da se desi da vozač nije bio pribran. Ko zna gdje bi autobus završio i šta bi bilo s putnicima da je nastavio juriti kroz naselje niz veliku paprikovačku nizbrdicu.

Ogroman upitnik iznad glava ostavlja činjenica da je riječ o vozilu koje je 2010. godine, takođe zbog otkazivanja kočnica, oštetilo dva vozila na trotoaru, udarilo u stub rasvjete i zaustavilo se na samoj ivici brda iznad puta Banjaluka - Jajce u banjalučkom naselju Pobrđe. I tada je izbjegnuta tragedija, ali je bilo povrijeđenih.

Valjda je ovo dovoljno razloga da se konačno preispita kakvim autobusima se voze putnici, šta rade tehnički pregledi i jesu li na mjestu komentari putnika da je čak i autobus iz kultnog filma "Ko to tamo peva" bio u boljem stanju od nekih koji danas krivudaju gradskim ulicama!

Šta god da pokaže vanredni tehnički pregled na koji je autobus poslat, sramota je da putnici prije ulaska u autobuse gradskog prevoza mole boga da izvuku živu glavu do svoje stanice.

Ništa manje ne boli činjenica da je cijena karte u gradskom prevozu u Banjaluci daleko najskuplja u regionu. A cijena ovdje ne opravdava kvalitet, naprotiv! Sada je, nadam se, svima jasno da tvrdnje udruženja koja se bave bezbjednošću saobraćaja nisu bez osnova i da je tačno da sve veći broj autobusa učestvuje u saobraćajnim nezgodama i da se nešto hitno mora preduzeti. Znamo šta i znamo ko to mora uraditi, pitanje je samo hoće li!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije